Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπόν σκέφτομαι να κάνω κάτι παράδοξο θέλω να κάνω διακοπές για τουλάχιστον 1,2 χρόνια συνεχόμενα. 

Δεν ξέρω αν τελικά το κάνω αλλά η σκέψη μου έχει γεννηθεί εδώ και μερικούς μήνες ειναι σε πρωτόλειο στάδιο δηλαδή έχω βέβαια κάποιες περιοχές στο μυαλό μου αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές απόψεις. 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε δεν έχω κάποια υποχρέωση να κάτσω έλλάδα πχ δεν χτυπάω κάρτα πουθενά ειμαι freelancer ούτε έχω γυναίκα, παιδιά κτλ έχω βασικά γάτες που έσωσα όταν ήταν ορφανά γατάκια (3) αλλά ειναι "ημιάγριες" επίτηδες (γιατί δεν ξέρω αν θα μπορούσα να τις έχω για "δικές μου" ) δηλαδή ζούνε σε χωριό και κάνουν βόλτες στην φύση ξέρουν να κυνηγάνε κτλ έχουν έδρα ένα γκαράζ δικό μου έξω απο το χωριό που ειναι περιγραφόμενο και μπαίνουν απο μια μικρή τρύπα πίσω στην περίφραξη μέσα σε κισσό δεν έχουν "εχθρούς" να φοβούνται εκει.  <- Μπορούν όμως να τις προσέχουν οι γονείς αν χρειαστεί απλά δεν τις αγαπάνε όσο εγώ που τις μεγάλωσα. 

Στο χωριό πήγα πριν απο περίπου 2 χρόνια προσωρινά λόγω της πανδημίας αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού τελίκά. 

Νοικιάζω ένα διαμέρισμα γύρω στα 600 ευρώ και έχω σταθερό εισόδημα απο εκει, πέρα απο την δουλειά μου (που αν και freelancer μάλλον ΔΕΝ θα την ασκώ κατα την διάρκεια των διακοπών) . 

Το μόνο πράγμα που με κρατάει πίσω ειναι λοιπόν τα γατάκια και οι γονείς μου αλλά οκ δεν θα πάθουν τίποτα αν φύγω για ένα χρόνο δεν είναι πρώτη φορά που έφυγα μακρια τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Σκέφτομαι ταξιδέψω σε τουλάχιστον 2 χώρες σε αυτό το διάστημα (αλλά ελπίζω σε παραπάνω) τα έξοδα μεταφοράς απο την μια χώρα στην άλλη δεν είναι πρόβλημα υπάρχουν οικονομίες στην άκρη. 

Θέλω απλά τα κυρίως έξοδα μου να καλύπτονται απο τα έσοδα που έχω από το διαμέρισμα (600 ευρώ) 

Οπότε ψάχνω για "φτωχές" χώρες όπως καταλαβαίνετε αλλά απο την άλλη χώρες που δεν θα ήταν κόλαση η ζωή μου εκει (πχ κάπου στην Αφρική να με κυνηγάνε να με σκοτώσουν γιατί ειμαι ο "πλούσιος άσπρος" για να μου πάρουν το κινητό ή να με φάνε τα άγρια θηρία :P )  αλλά το αντίθετο να ειναι σχετικά ευχάριστη και αξιοπρεπής η διαμονή μου εκει (πχ Λευκορωσία) 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 3
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ταϊλάνδη,Φιλιππίνες,Βιετναμ,Ινδία

Kοίτα το https://www.numbeo.com/cost-of-living/

Ευχαριστώ, θα ήθελα όμως να ακούσω απόψεις απο ανθρώπους που κάπως ξέρουν απο πρώτο χέρι για μια χώρα/πόλη (πχ πήγαν οι ίδιοι ή εχουν γνωστό συγγενή εκεί κτλ) 

Πχ Ινδία δεν θα ήθελα να πάω γιατί ειναι πολύ βρομιά ακόμη και το φαγητό ειναι φόβιο εκει έχω ακούσει πολλά περιστατικά με ανθρώπους που πήγαν και είχα απο γαστρεντερίτιδες μέχρι ότι θες... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

500 παίρνεις ενοίκιο τα υπόλοιπα είναι της εφορείας, και με αυτα δεν πας πουθενά, οχι οτι θα πήγαινες με 600 δηλαδή. 

Έγραψα περίπου και έγραψα υπάρχουν οικονομίες νομίζω δεν έχει ουσία το πόθεν έσχες του ποσού αναφέρω ποσό 600 ευρώ για την διαμονή για έναν μήνα. 

Στην Λευκορωσία με λιγότερο 5€ έχεις φαγητό ταβέρνας που περιλαμβάνει κρέας σαλάτα ποτό και ορεκτικό κτλ. 

και με 300 ευρώ μπορείς να βρεις αξιοπρεπές διαμέρισμά στο κέντρο μιας πόλης και σίγουρα έχει και φθηνότερες επιλογές. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Ε σ' όλες τις φτωχές, ή πολύ φτωχές χώρες. Τώρα αν όντως θέλεις να πας να μείνεις στην πόλη Uli, στη Νιγηρία, για να 'σαι άρχοντας με τα 600€, μόνο η ψυχούλα σου το ξέρει. Γιατί και το άρχοντας σχετικό είναι.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Έγραψα περίπου και έγραψα υπάρχουν οικονομίες νομίζω δεν έχει ουσία το πόθεν έσχες του ποσού αναφέρω ποσό 600 ευρώ για την διαμονή για έναν μήνα. 

Στην Λευκορωσία με λιγότερο 5€ έχεις φαγητό ταβέρνας που περιλαμβάνει κρέας σαλάτα ποτό και ορεκτικό κτλ. 

και με 300 ευρώ μπορείς να βρεις αξιοπρεπές διαμέρισμά στο κέντρο μιας πόλης και σίγουρα έχει και φθηνότερες επιλογές. 

Λευκορωσία δεν το λες και το πιο καλό μέρος .Μπορεί να σου έρθει κανένας πύραυλος απο Ουκρανία.

Επίσης απο γλώσσα τι κάνεις;Πως θα συνεννοηθείς;Οπου και να πας; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Γιατί και το άρχοντας σχετικό είναι.

E γιαυτό και ο λόγος της κουβέντας αλλιώς ειναι να πας βάσει google και αλλιώς να πας βάσει ανθρώπων που έχουν να σου πουν την εμπιρία τους απο έναν τόπο. 

Πχ αν κοιτούσα απλά google δεν θα ήξερα ότι θα έβρισκα τέτοια ταβέρνα στο Τελεχόφκα. 

Γενικά άλλο τα "επιγραμματικά" δεδομένα και άλλο απο πρώτο χέρι πχ και στην ελλάδα υπάρχουν περιοχές που με 1000 ευρώ δεν βγαίνεις για πλάκα και ωραία μέρη που μπορείσ να ζήσεις και με 600 ευρώ 

Δεν μιλάμε για "κλασικό" clubing παραλία τουρισμό τύπου Μύκονο Ίμπιθα κτλ μιλάμε για ωραία μέρη (καθαρό περιβάλλον καθαρά κρεβάτια καλός κόσμος κτλ) κάπου που θα μπορούσα να ειμαι ξέγνοιαστος δηλαδή και να μην ψυχοπλακώνομαι πχ βλέποντας ανθρώπους να χέζουν στον δρόμο (πχ ινδία) ή να φοβάμαι μην με μαχαιρώσουν σε καμιά γωνία πχ  Σομαλία (που και εκεί χέζουν στις παραλίες ας πούμε) 

Δημοσ.

Χαιρετε,

Το 2008 εχω κανει κατι παρομοιο για 6 μηνες περιπου , αλλα Ελλαδα! Ναι, εφυγαν πολλα λεφτα, μαζευτηκαν εμπειριες και ηρεμια που μαλλον την χρειαζομουν.

Οποτε δεν εχω να προσφερω κατι στο ερωτημα σου, αλλα... 

Στην θεση σου, αν μου επιτρεπεις, θα συνεχισα την δουλεια και θα μαζευα τα 600€ + οτι βγει εξτρα απο την δουλεια. Αφου μαζευα 3000-4000 χιλ θα εκανα ενα tour στην ευρωπη μεχρι να κρατησουν τα λεφτα. Δε χρειαζονται πολυτέλειες, ακριβα ξενοδοχεια, αμαξι κτλ. Τρενο και αγιος ο θεος... Οπου σε βγαλει! (υπαρχει κ ενα τυπου ευρωπαικο εισιτήριο). Αν οντως δεν εχεις υποχρεωσεις μπορεις να το ξανακανεις αν δε προφτασεις να δεις οτι ηθελες. Μην τρεχεις σε 3ο κοσμικες χωρες, ειδικα αν εισαι κ μονος σου! 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Λευκορωσία δεν το λες και το πιο καλό μέρος .Μπορεί να σου έρθει κανένας πύραυλος απο Ουκρανία.

Καλά ναι όντως με τα σημερινά δεδομένα είναι θέμα 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Καλά ναι όντως με τα σημερινά δεδομένα είναι θέμα 

Βουλγαρία,με 600€ =1200Λεβα είσαι στο επίπεδο ενός καλά αμειβόμενου υπάλληλου. Αποφευγεις Σόφια γιατί ειναι ακριβά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Βουλγαρία,με 600€ =1200Λεβα είσαι στο επίπεδο ενός καλά αμειβόμενου υπάλληλου. Αποφευγεις Σόφια γιατί ειναι ακριβά.

Ναι σε αυτή την λογική κινούμαι απλά η Βουλγαρία είναι πολύ κοντά αν και δεν την αποκλείω ίσως προς το "τέλος" όταν "γυρίσω" από τις διακοπές αυτές. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.

Στη νεα χώρα που θα πας θα πρεπει να νοικιασεις. Αρα πας αυτοματως απο το 500(600 μειον ενφια) στα 250€ που κι αυτό το σπιτι που θα βρεις με 250 θα ναι πολύ μικρούλι . Ή θα συγκατοικεις με αλλους 10. Μ αυτά τα 250 τώρα που περισσεύουν. Ενα τηλεφωνο? Ενα ιντερνετ? Να φας? Να πιεις? Σαμπουαν? Απορρυπαντικα? Ενας γιατρος? Φαρμακα? Εκτος κι αν σκοπευεις να δουλεψεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Φαρμακα

Ας ειναι καλά η κάρτα υγείας χαχαχαχα :P
Πέρα απο την πλάκα για δυσάρεστα απρόοπτα υπάρχει η δυνατότητα να τακτοποιηθούν δεν ειμαι χρεοκοπημένος σαν τον φίλο bald and bankrupt του οποίου δανείστηκα το βίντεο και το έβαλα πιο πάνω. 

Με ενδιαφέρει απλά κυρίως να βγαίνω αξιοπρεπώς με το εισόδημα που ανέφερα απο εκει και πέρα αν μερακλώσω μια δυο φορές κτλ για κάτι συγκεκριμένο πχ να νοικιάσω μηχανή και να κάνω ένα τουρ στις γύρω περιοχές κτλ (που συνεπάγει και ξενοδοχεία βενζίνες κτλ) πάλι υπάρχει δυνατότητα ο λόγος που απλά θέλω το γενικό Budget διαβίωσης να ειναι αυτό, είναι γιατί δεν θέλω απλά να κάνω μια περιπέτεια 1,2 μήνες αλλά να κάτσω αρκετό καιρό στην κάθε περιοχή οπότε θα πρέπει να ειμαι και λίγο νοικοκυρεμένος όσο αφορά τα έξοδα. 

Όπως είπα πιο πριν με 300 ευρώ νοικιάζεις παλατάκι σε κέντρο πόλης στην Λευκορωσία και γενικά υπάρχουν φθηνότερες λύσεις και τα ξενοδοχεία ακόμη ειναι πολύ φθηνά. 

Γενικά δηλαδή τα έξοδα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απο τους μισθούς κτλ των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές. 

Και στην Κίνα σε κάποιες όμορφες περιοχές θα μπορούσα να πάω για παράδειγμα (δεν μιλάμε τώρα κέντρο Πεκίνο ή Χονγκ Κόνγκ) αλλά έχει πολλά ωραία και αξιοπρεπή μέρη και πιο γνήσια

Πχ στο Ζουχάι 

Για να στο πω αλλιώς αν ήθελες να ζήσεις και γνήσια στην ελλάδα δεν θα το έβλεπες αυτό ούτε στην Μύκονο ούτε Σαντορίνη ούτε πχ στο Κολονάκι. 

Αλλά πχ στον Βόλο στην Εύβοια Γύθειο/Σπάρτη, Ναύπλιο κτλ μέρη δηλαδή νορμάλ όχι μίζερα ούτε και πανάκριβα σε σύγκριση με τα κέντρα ή τα μεγάλα τουριστικά σημεία και πολύ όμορφα παρα το ότι εινα φθηνότερα εκει να ζεις. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Ας ειναι καλά η κάρτα υγείας χαχαχαχα :P
Πέρα απο την πλάκα για δυσάρεστα απρόοπτα υπάρχει η δυνατότητα να τακτοποιηθούν δεν ειμαι χρεοκοπημένος σαν τον φίλο bald and bankrupt του οποίου δανείστηκα το βίντεο και το έβαλα πιο πάνω. 

Με ενδιαφέρει απλά κυρίως να βγαίνω αξιοπρεπώς με το εισόδημα που ανέφερα απο εκει και πέρα αν μερακλώσω μια δυο φορές κτλ για κάτι συγκεκριμένο πχ να νοικιάσω μηχανή και να κάνω ένα τουρ στις γύρω περιοχές κτλ (που συνεπάγει και ξενοδοχεία βενζίνες κτλ) πάλι υπάρχει δυνατότητα ο λόγος που απλά θέλω το γενικό Budget διαβίωσης να ειναι αυτό, είναι γιατί δεν θέλω απλά να κάνω μια περιπέτεια 1,2 μήνες αλλά να κάτσω αρκετό καιρό στην κάθε περιοχή οπότε θα πρέπει να ειμαι και λίγο νοικοκυρεμένος όσο αφορά τα έξοδα. 

Όπως είπα πιο πριν με 300 ευρώ νοικιάζεις παλατάκι σε κέντρο πόλης στην Λευκορωσία και γενικά υπάρχουν φθηνότερες λύσεις και τα ξενοδοχεία ακόμη ειναι πολύ φθηνά. 

Γενικά δηλαδή τα έξοδα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό απο τους μισθούς κτλ των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις περιοχές. 

Και στην Κίνα σε κάποιες όμορφες περιοχές θα μπορούσα να πάω για παράδειγμα (δεν μιλάμε τώρα κέντρο Πεκίνο ή Χονγκ Κόνγκ) αλλά έχει πολλά ωραία και αξιοπρεπή μέρη και πιο γνήσια

Πχ στο Ζουχάι 

Για να στο πω αλλιώς αν ήθελες να ζήσεις και γνήσια στην ελλάδα δεν θα το έβλεπες αυτό ούτε στην Μύκονο ούτε Σαντορίνη ούτε πχ στο Κολονάκι. 

Αλλά πχ στον Βόλο στην Εύβοια Γύθειο/Σπάρτη, Ναύπλιο κτλ μέρη δηλαδή νορμάλ όχι μίζερα ούτε και πανάκριβα σε σύγκριση με τα κέντρα ή τα μεγάλα τουριστικά σημεία και πολύ όμορφα παρα το ότι εινα φθηνότερα εκει να ζεις. 

Μεσα απο βιντεάκια δεν βγάζεις συμπεράσματα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...