John_Kourt Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Καλησπερα που μπορω να πιασω δουλεια ως ηλεκτρονικος σε αυτοκινητα η φορτηγα και γενικα αν γνωριζεται σε ποιους τομεις μπορω να εξασκησω το πτυχιο μου;; Ευχαριστω
velociraptoras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, John_Kourt είπε Καλησπερα που μπορω να πιασω δουλεια ως ηλεκτρονικος σε αυτοκινητα η φορτηγα και γενικα αν γνωριζεται σε ποιους τομεις μπορω να εξασκησω το πτυχιο μου;; Ευχαριστω σε συνεργεία, εργοταξια, ή εξωτερικό σε αυτοκινητοβιομηχανίες.
Dimitrid089 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 21 ώρες πριν, John_Kourt είπε ...γενικα αν γνωριζεται σε ποιους τομεις μπορω να εξασκησω το πτυχιο μου; Ξεκίνα αρχικά από κάποια γνωστή εταιρεία που ασχολείται με σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Λογικά υπάρχουν θέσεις εκεί για την ειδικότητα σου.
velociraptoras Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, Dimitrid089 είπε Ξεκίνα αρχικά από κάποια γνωστή εταιρεία που ασχολείται με σταθερή και κινητή τηλεφωνία. Λογικά υπάρχουν θέσεις εκεί για την ειδικότητα σου. για οχηματα λεει
netagra Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2022 Ρε αγάπη και συγνώμη για την ευθύτητα, τι μηχανικός είσαι εσύ όταν γράφεις "μηχανικώς"; Ντροπή, υποτίθεται ότι πέρασες 4 χρόνια από την ζωή σου με κόπο για να πάρεις το πτυχίο σου και γράφεις ανορθόγραφα; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όσον αφορά την πρακτική σου σε αυτό το τομέα γίνε πιο σαφής τι θα ήθελες να κάνεις γιατί έτσι όπως το γράφεις πάει στράφι το πτυχίο και οι σπουδές. 5 2
DionGR Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Στις 11/8/2022 στις 1:19 ΜΜ, netagra είπε Ρε αγάπη και συγνώμη για την ευθύτητα, τι μηχανικός είσαι εσύ όταν γράφεις "μηχανικώς"; Ντροπή, υποτίθεται ότι πέρασες 4 χρόνια από την ζωή σου με κόπο για να πάρεις το πτυχίο σου και γράφεις ανορθόγραφα; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όσον αφορά την πρακτική σου σε αυτό το τομέα γίνε πιο σαφής τι θα ήθελες να κάνεις γιατί έτσι όπως το γράφεις πάει στράφι το πτυχίο και οι σπουδές. Δεν εχεις γνωρισει ατομο με δυσλεξια ποτε στη ζωη σου; Ξερω ατομα που να τους βαλεις να γραψουν μια λεξη 200 φορες με το ζορι σωστα, θα την γραψουν λαθος μετα. Δεν λεω οτι εχει ο OP, αλλα πανω στην προσπαθεια να ντροπιασεις τον αλλον ντροπιαστηκες χειροτερα με το απολυτο statement. Αραχτε λιγο εδω μεσα. 4 2
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, DionGR είπε Δεν εχεις γνωρισει ατομο με δυσλεξια ποτε στη ζωη σου; Ξερω ατομα που να τους βαλεις να γραψουν μια λεξη 200 φορες με το ζορι σωστα, θα την γραψουν λαθος μετα. Δεν λεω οτι εχει ο OP, αλλα πανω στην προσπαθεια να ντροπιασεις τον αλλον ντροπιαστηκες χειροτερα με το απολυτο statement. Αραχτε λιγο εδω μεσα. Πιθανότατα δεν είναι δυσλεξία αλλά απλή ανορθογραφία (γιατί υπάρχει και συμπληρωματικό κείμενο που το δικαιολογεί), την οποία δημιούργησαν οι αυτόματοι διορθωτές των browser ή των smartphones. Το θέμα με τον φίλο μας είναι ότι πρέπει να κάνει καποια στροφή στο επάγγελμα σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων για τη δουλειά που θέλει, την υποδομή την έχει αλλά πιθανόν να μην ξέρει τα υπόλοιπα. Πρέπει όμως να απαντήσει για να συνεχίσω.
John_Kourt Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2022 Στις 14/8/2022 στις 9:34 ΜΜ, Tasos είπε Πιθανότατα δεν είναι δυσλεξία αλλά απλή ανορθογραφία (γιατί υπάρχει και συμπληρωματικό κείμενο που το δικαιολογεί), την οποία δημιούργησαν οι αυτόματοι διορθωτές των browser ή των smartphones. Το θέμα με τον φίλο μας είναι ότι πρέπει να κάνει καποια στροφή στο επάγγελμα σε ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων για τη δουλειά που θέλει, την υποδομή την έχει αλλά πιθανόν να μην ξέρει τα υπόλοιπα. Πρέπει όμως να απαντήσει για να συνεχίσω. Έψαξα σε συνεργεία αυτοκινήτων και αντιπροσωπείες, για να εξασκήσω την πρακτική μου ως ηλεκτρονικός μηχανικός, αλλά δε δέχονται. Απ' ό,τι έχω μάθει είναι πολύ κλειστός ο κύκλος των ηλεκτρονικών στα αυτοκίνητα. Σκέφτομαι, από την στιγμή που δεν μπορώ να μπω ως ηλεκτρονικός στα αυτοκίνητα, να δοκιμάσω σε κάποιο εργοστάσιο που έχω βρει, για παράδειγμα ΜΕΒΓΑΛ και ΜΕΛ, τα οποία αναζητούν άτομα για πρακτική, απλώς δεν γνωρίζω αν αξίζει και αν θα μάθω κάτι από εκεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 12 ώρες πριν, John_Kourt είπε Έψαξα σε συνεργεία αυτοκινήτων και αντιπροσωπείες, για να εξασκήσω την πρακτική μου ως ηλεκτρονικός μηχανικός, αλλά δε δέχονται. Απ' ό,τι έχω μάθει είναι πολύ κλειστός ο κύκλος των ηλεκτρονικών στα αυτοκίνητα. Σκέφτομαι, από την στιγμή που δεν μπορώ να μπω ως ηλεκτρονικός στα αυτοκίνητα, να δοκιμάσω σε κάποιο εργοστάσιο που έχω βρει, για παράδειγμα ΜΕΒΓΑΛ και ΜΕΛ, τα οποία αναζητούν άτομα για πρακτική, απλώς δεν γνωρίζω αν αξίζει και αν θα μάθω κάτι από εκεί. Οπως έγραψα και παραπάνω, οι αντιπροσωπείες θέλουν ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων και όχι ηλεκτρονικούς. Ασχέτως αν τα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ενα σωρό ηλεκτρονικά επάνω, είναι αντικείμενο που προσεγγίζεται απο ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων. Οπότε, αν σε ενδιαφερει το αντικειμενο, πρεπει να πας να το μάθεις πρώτα. Ειδικά τώρα με τα υβριδικά/ηλεκτρικά αυτοκινητα που υπάρχουν θέματα ισχύος και ενέργειας, η ανάγκη για ηλεκτρολόγο (και όχι ηλεκτρονικό) είναι μεγάλη. Επίσης ζητάνε προυπηρεσία, οπότε πρέπει με κάποιο τρόπο να εξασφαλίσεις κάποια εμπειρία για να απασχοληθείς μελλοντικά. Αν τώρα σε ενδιαφέρει ο χώρος των βιομηχανικών αυτοματισμών (άλλο πεδίο), σαφώς πρακτική άσκηση σε μια βιομηχανική μονάδα είναι χρήσιμη. Γενικά μιλώντας, πρέπει να αποφασίσεςι (τώρα) σε τι αντικείμενο θέλεις να δουλέψεις. Αυτό συμπεριλαμβάνει το που το ασκείς, δηλαδή σε ποιές εταιρίες και τι συνθήκες (συμπεριλαμβανομένου του μισθολογικού) επικρατούν. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, αν σου αρέσει κατι αλλά ο χώρος που ασκείται στην Ελλάδα ειναι (κοινώς) γαλέρα, δηλαδη μλκες προιστάμενοι, ρουφιάνοι συναδελφοι, χαμηλοί μισθοί, χαμαλίκια, αχαριστία και απολύσεις, θα σου έλεγα να διαλέξεις άλλο αντικείμενο. Δεν αξίζει, θα σπαστείς γρήγορα και θα τα παρατησεις σε κρίσιμη ηλικία (~40), τότε που θα είναι κάπως δύσκολο για αλλαγή καρριέρας.
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Στις 11/8/2022 στις 1:19 ΜΜ, netagra είπε Ρε αγάπη και συγνώμη για την ευθύτητα, τι μηχανικός είσαι εσύ όταν γράφεις "μηχανικώς"; Ντροπή, υποτίθεται ότι πέρασες 4 χρόνια από την ζωή σου με κόπο για να πάρεις το πτυχίο σου και γράφεις ανορθόγραφα; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Spoiler Ναι, γιατί ως γνωστόν εάν κάποιος δεν ξέρει ορθογραφία (που μάλλον auto correct την κόβω τη φάση) , δεν μπορεί να σου βγάλει στατικά, να σου κάνει ένα ηλεκτρολογικό σχέδιο, να σου σχεδιάσει την αρχιτεκτονική ενός software και γενικώς να κάνει το οτιδήποτε στη ζωή του. Καλά μην πιάσουμε τους γιατρούς που ανάθεμα εάν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι τι γράφουν. Απατεώνες σκέτοι. Εάν εσένα σου χαλάσει καμία συσκευή η πάθεις τίποτα μην τυχόν πας σε κανένα μάστορα η σε γιατρό. Να πας σε φιλόλογο..!! Και εννοείται να τον εξετάσεις και στην έκθεση πρώτα!!! Είσαι μέλος από το 2004 και έχει λίγο πάνω από 120 μνμ στο φόρουμ. Πραγματικά πόσο κομπλεξικος μπορεί να είσαι για να μπεις να σχολιάσει κάτι τέτοιο!! Ts, στη γραμματεία της σχολής σου έχεις ρωτήσει; Επιστ μπορείς να πας να ρωτήσεις και στον τοπικό ΟΑΕΔ. Αλλιώς με τον παραδοσιακό τρόπο. Πηγαίνεις σε συνεργεία και ρωτάς.. λογικά όλο και κάποιος θα χρειάζεται intern.
Petros Electron Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Σαν συνάδελφος, με 25χρονια εμπειρία σου λέω να ξεκινήσεις απο καμιά εταιρία αυτοματισμών. Έχει μέλλον αυτή η δουλειά. Απο PLC, που εφαρμογή έχουν στην βιομηχανία, στην ναυτιλία και όπου άλλου πάει το μυαλό σου. Επίσης και σε τηλεπικοινωνίες μπορείς να ψαχτείς. Και αν θέλεις να το πας παραπέρα, βγάζεις ναυτικό φυλλάδιο και πας στα καράβια. Υπάρχει ειδικότητα electronics engineer, και audio visual, που θα βρεις στα κρουαζιερόπλοια συνήθως, και εκεί αν μπεις παίζουν πολλά λεφτά. Για αρχή πας σαν "συνεργείο" σε κάποια εταιρία που δραστηριοποιείται στα ηλεκτρονικά πλοίων και όταν εξοικειωθείς με το αντικείμενο, βγάζεις τα χαρτιά και τα πιστοποιητικά που θέλει και μετά ξεκινάς. Στα πλοία αυτά ο ηλεκτρονικός θεωρείται σαν αξιωματικός. Ελπιζω να ξερεις αγγλικα τουλάχιστον σε καλο επίπεδο, ειναι must για την δουλειά μας, ότι και αν επιλέξεις, ο κλαδος μας ειναι μεγαλος. Καλη τυχη. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από Petros Electron
netagra Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Ναι, γιατί ως γνωστόν εάν κάποιος δεν ξέρει ορθογραφία (που μάλλον auto correct την κόβω τη φάση) , δεν μπορεί να σου βγάλει στατικά, να σου κάνει ένα ηλεκτρολογικό σχέδιο, να σου σχεδιάσει την αρχιτεκτονική ενός software και γενικώς να κάνει το οτιδήποτε στη ζωή του. Καλά μην πιάσουμε τους γιατρούς που ανάθεμα εάν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι τι γράφουν. Απατεώνες σκέτοι. Εάν εσένα σου χαλάσει καμία συσκευή η πάθεις τίποτα μην τυχόν πας σε κανένα μάστορα η σε γιατρό. Να πας σε φιλόλογο..!! Και εννοείται να τον εξετάσεις και στην έκθεση πρώτα!!! Είσαι μέλος από το 2004 και έχει λίγο πάνω από 120 μνμ στο φόρουμ. Πραγματικά πόσο κομπλεξικος μπορεί να είσαι για να μπεις να σχολιάσει κάτι τέτοιο!! Απολογούμαι για τα λίγα μηνύματα από το 2004 και ζητάω την κατανόησή σου. Ειλικρινά με έβαλες στην θέση μου καλώντας με κομπλεξικό επειδή ο συμφορουμίτης γράφει κάτι που κάποιοι μπορούν να καταλάβουν ενώ στην πραγματικότητα ενοχλεί τα "μάτια" κάποιων άλλων. Συνάδελφός του είμαι και τιμάω τόσο σπουδές μου, τους δασκάλους μου και τον κόπο μου να πάρω το πτυχίο και να ασκήσω την ειδικότητα μου. Δεν πειράζει για το κόμπλεξ, σου το επιστρέφω διότι αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σε κάνει να πονάς. Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2022 από netagra
filip123go Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, netagra είπε Απολογούμαι για τα λίγα μηνύματα από το 2004 και ζητάω την κατανόησή σου. Ειλικρινά με έβαλες στην θέση μου καλώντας με κομπλεξικό επειδή ο συμφορουμίτης γράφει κάτι που κάποιοι μπορούν να καταλάβουν ενώ στην πραγματικότητα ενοχλεί τα "μάτια" κάποιων άλλων. Συνάδελφός του είμαι και τιμάω τόσο σπουδές μου, τους δασκάλους μου και τον κόπο μου να πάρω το πτυχίο και να ασκήσω με υπόληψη την ειδικότητα που αγάπησα. Δεν πειράζει για το κόμπλεξ, σου το επιστρέφω διότι αντιλαμβάνομαι ότι κάτι σε κάνει να πονάς. Spoiler Η ηλιθιότητα των ανθρώπων κυρίως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα