smoke0man2 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 καλησπερα σας μου εφεραν σημερα ενα λαπτοπ με σπασμενους μεντεσεδες εχει βρει κανεις καμια καλη λυση για φτιαξιμο ? απο οτι ειδα εχουν φυγει τα πασσαλακια απο το πισω μερος του λαπτοπ που ενωνεται με το μεντεστε. και ετσι σε καθε ανοιξε κλεισε... ''σηκωνεται'' ολο το λαπτοπ
LLLEFTERIS Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Αλλαγή το καπάκι θέλει κανονικά. Εγώ παίρνω το μεταλλικό που έχει μέσα το πλαστικό αυτό που βιδώνει πάνω του ή βίδα το βιδωνω σε μια βίδα το κρατάω με μια πένσα το ζεσταίνω και το βάζω ποιο μέσα στο πλαστικό αν αυτό έχει σπάσει πάνω πάνω γιατί αν έχει σπάσει από την βάση δεν μπορεί να γίνει. Απλά μετά θέλει μια λίγο ποιο μακριά βίδα προσοχή όχι πολύ μακριά θα βγει από την άλλη. 1
ventalias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Οι ίδιοι οι μεντεσέδες σπάνια σπάνε. Αυτό που σπάει, είναι το σημείο που βιδώνουν με το πλαίσιο του λάπτοπ. Όπως λέει ο φίλος, η σωστή λύση είναι αλλαγή του πλαστικού στο οποίο βίδωνει ο μεντεσές. Αυτό ανάλογα το μοντέλο, μπορεί να είναι το πάνω ή το κάτω μέρος του πλαισίου. Στα παλιά λάπτοπ συνήθως είναι το κάτω. Το κόστος μπορεί να κυμανθεί από 20€-100€ από ebay/aliexpress. Το πρόβλημα προκύπτει σε λάπτοπ, όπου ο μεντεσές βιδώνει σε κάποια εσωτερικά μεταλλικά πάσα, τα οποία είναι μέσα σε πλαστικά καλούπια για να μένουν στη θέση τους. Με τις θερμοκρασίες που αναπτύσσονται με τα χρόνια, αυτά τα πλαστικά καλούπια αρχίζουν να χάνουν τη σκληρότητά τους, και στο τέλος σπάνε, με αποτέλεσμα τα πάσα να μην έχουν πού να στηριχθούν. Αν το λάπτοπ είναι παλιό και δεν αξίζει τα χρήματα και τον χρόνο αναμονής του ανταλλακτικού, μια άλλη λύση είναι να τρυπήσεις το πλαστικό, να βάλεις μια μακρύτερη βίδα από έξω προς τα μέσα (το κεφάλι δλδ θα είναι έξω από το πλαίσιο του λάπτοπ και θα φαίνεται) και να την πιάσεις από μέσα με ένα παξιμάδι (αν δεν χάθηκε το αρχικό μεταλλικό, κάνει και αυτό για παξιμάδι). Για να τη σφίξεις θα χρειαστείς μια πένσα/τσιμπίδα για κρατάς το παξιμάδι καθώς θα βιδώνεις τη βίδα. Ο σκοπός είναι να κοντράρει η βίδα στο έξω μέρος του πλαστικού καθώς ανοίγοκλείνει ο μεντεσές και να κρατιέται σταθερός στη θέση του. Δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις αν πιάνουν τα χέρια σου. Τα δύσκολα σημεία είναι να τρυπήσεις το πλαστικό για να ανοίξει μια μικρή τρυπούλα, ίσα να χωράει η βίδα, χωρίς όμως να σπάσει, και να βρεις βίδα και παξιμάδι στο σωστό μήκος για να σφίξει ο μεντεσές. Εγώ το έχω κάνει 4-5 φορές, όλες με απόλυτη επιτυχία. Μια άλλη, ακόμα πιο πρόχειρη λύση είναι να πιάσεις το πλαϊνό μέρος, κοντά στην οθόνη, με ένα μεταλλικό κλιπ από αυτά που πιάνουν τα έγγραφα, για να σφίγγει τα πλαστικά μεταξύ τους και να κοντράρει ο μεντεσές. Αν στο σημείο που θα μπει το κλιπ δεν υπάρχει χρήσιμη θύρα (η θύρα φόρτισης βασικά), η λύση αυτή μπορεί να σε κρατήσει πολύ καιρό μέχρι να αποφασίσεις για κάτι καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα