Peachy Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Γεια σε όλους! Θέλω από Σεπτέμβρη να ξεκινήσω και επίσημα μαθήματα Γερμανικών (έκανα τον τελευταίο μήνα κάποια μαθήματα που παρέχει δωρεάν ένα κανάλι στο yt για να δω τι παίζει), με σκοπό να κοιτάξω για εργασία στην Κεντρική Ευρώπη. Έχετε να προτείνετε κάτι που να αξίζει; το επιθυμητό θα ήταν να βγάλω τουλάχιστον ένα Β1 μέσα σε ένα δωδεκάμηνο, εφόσον προφανώς θα αφιερώσω τον κατάλληλο χρόνο για μελέτη. Τα υπερταχυρρυθμα προγράμματα του Goethe που είδα μου φάνηκαν λίγο εξτριμ από άποψη κόστους. Ο, τι γνώμη έχετε για το θέμα θα είναι χρήσιμη 😊
Aggeluska Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Εχοντας ζήσει στην Γερμανία 4 χρόνια, θα σου πρότεινα να κάνεις γερμανικά στην Γερμανία. Προσφέρουν δωρεάν μαθήματα μέχρι Β1-Β2 και σε κατάλληλες ώρες και μέρες, ειδικά για να βολεύει εργαζόμενους. Επίσης, αν σκοπεύεις να δουλέψεις σε κάποια εταιρία σε γερμανοφωνη χώρα, συνήθως σου καλύπτουν και τα δίδακτρα για γλώσσα οι ίδιοι. Όπως και να έχει δεν βρίσκω λόγο να κάνει κανείς τόσα πολλά μαθήματα στην Ελλάδα επί πληρωμή, όταν μπορεί να τα κάνει στην χώρα προορισμού. Ίσως να κάνεις πχ Α1 ή Α2 αλλά μέχρι εκεί.
Peachy Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 @Aggeluska ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ήταν εξαιρετικά εμψυχωτικη. Για τις δουλειές σε Web development που κοιτάω συνήθως οι αγγελίες είναι στα γερμανικά και με αποθαρρύνει απο το να κάνω μελλοντικα αίτηση επειδή πιθανώς να απαιτεί γερμανικά. Αν επιτρέπεται εσύ τι δουλειά έκανες/κάνεις στη Γερμανία; πως βρήκες δουλειά χωρίς να μιλάς καλά γερμανικά; που θα πρότεινες να κοιτάξει κάποιος;
Aggeluska Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2022 Δούλευα όσο ήμουν φοιτητής σε ένα εστιατόριο, αλλά πλέον δουλεύω σαν developer στην Ελλάδα. Πριν ξεκινήσω να δουλεύω έκανα μαθήματα γερμανικών. Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί δεν είναι πολύ ανεκτικοί με το να μην μιλάς γερμανικά. Άλλα πιστεύω στον κλάδο μας (developers) είναι πιο ανεκτικοί. Έχω δύο φίλους που δουλεύουν στον κλάδο στην Γερμανία και είναι σε αγγλόφωνες εταιρίες. (δηλαδή γερμανικές εταιρίες που η κυρια γλώσσα μέσα στην εταιρία είναι τα αγγλικά ). Για δουλειές στον κλάδο μας κοιτάς αποκλειστικά LinkedIn, αλλά πιθανές σελίδες είναι το indeed και το xing. Αλλά κατά κύριο λόγο σου αρκεί το LinkedIn.
Lilith19 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Γνωρίζει κάποιος πού μπορώ να βρω υλικό (δωρεάν και μη) για χτίσιμο λεξιλογίου, επίπεδο b1-b2 ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα