chrisgav Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Καλημερα σε ολους! Οτι λεει το topic. Μια διευκρινηση μονο - Ξυλινο πατωμα, μιλαμε μονο για υπνοδωματια και οχι σε ολο το σπιτι (λογω budget κυριως). Και μια τελευταια παραμετρο - Εχω ενα τρελοσκυλο που τον πιανει που και που και τρεχει σαν τρελος μεσα στο σπιτι! Λογικα θα αφηνει γρατσουνιες.
kalogeros Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Στο σπίτι που είχαμε αγοράσει με την πρώην σύζυγο, είχαμε βάλει laminate πάτωμα σε όλο το σπίτι. Η καλύτερη επιλογή που κάναμε ποτέ. Καμία σχέση με το πλακάκι. Δεν το συζητάμε ότι επιλέγεις ξύλινο πάτωμα με κλειστά μάτια. Αν μιλάμε για μασίφ ξύλο και όχι για laminate, μην σε απασχολεί το σκυλί. Και να σου το γρατζουνίσει, το τρίβεις, το γυαλίζεις και είναι καινούριο. Αν μιλάμε για laminate, δεν μπορείς να το τρίψεις, αλλά υπάρχουν ποιότητες που είναι πολύ ανθεκτικές. Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το σκύλο, εκτός αν κάθε μέρα τρίβει τα νύχια του σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Επίσης, αν βάλεις laminate ή ξύλινο πάτωμα, ξεχνάς οτιδήποτε έχει ροδάκια από κάτω γιατί θα σου το διαλύσουν. Προσωπικά θα κοιτούσα για ξύλινο πάτωμα σε όλο το σπίτι, εναλλακτικά laminate. Ποτέ ξανά πλακάκι. 2
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 μασιφ ξυλο θελει και καποια συντηρηση πλακακι το βαζεις και το ξεχνας περα απο αυτο ειναι αποκλειστικα θεμα προσωπικης αισθητικης. Εμενα τα πλακακια δε μ'αρεσουν, δεν εβαλα σχεδον πουθενα περα απο μπανια. Εσενα μπορει να σ'αρεσουν. 1
dhmak Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Πλακάκι σε απομίμηση ξύλου, έχεις την ανθεκτικότητα του πλακακιού, με την αρχοντική αίσθηση του ξύλου. 2
NikosKallithea Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Το ξύλινο πατωμα εχει τρεις τέσσερις φορές παραπάνω κοστος απο το πλακακι. Το ξύλινο πάτωμα βέβαια δεν μπορει να συγκριθεί με κανένα αλλο πάτωμα, σε όλους τους τομείς, θερμομόνωση, ομορφιά, ποιότητα, μετα απο χρόνια μπορείς να το τρίψεις και να εχεις παλι ενα καινούργιο πάτωμα, μπορεις να αλλάξεις ακόμα και χρωμα υφη ανάλογα το λούστρο, τι να λέμε
filarhos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Πλακάκι μόνο και αν έχει περιθώριο για μόνωση από κάτω ακόμα καλύτερο (είχαμε βάλει περλομπετό, αλλά πρέπει να βάζουν και μονωτικά φύλλα). Ιδανικός συνδυασμός με ενδοδαπέδια, γλιτώνεις και τα χαλιά (όπως και με τα ξύλα). Και όχι γρανιτοπλακάκι, κάποιο σχετικά τραχύ να μην γλιστράει πολύ αλλά να καθαρίζει με ένα πέρασμα σφουγγαρίστρας. Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Το ξύλο είναι το πιο όμορφο αλλά κάθε 5-10 χρόνια θέλει επισκευή που στοιχίζει όσο να περάσεις καινούρια πλακάκια με την ίδια ταλαιπωρία (αφαίρεση όλων των επίπλον και πολύ σκόνη). Στο τσάκ είμαι να το αφαιρέσω από τα δωμάτια και να βάλω πλακάκια που μοιάζουν με ξύλο... Υ.Γ. Όποιος έχει λεφτά, βάζει συνεργείο για όλα και δεν κάνει τίποτα, και θέλει το καλύτερο βάζει ξύλο. Επειδή οι περισσότεροι από εμάς όμως με το ζόρι τα βγάζουμε πέρα τα ξύλα έχουν τα καφέ τους τα χάλια (γδαρσίματα, ανοίγματα και θαμπάδες από πολύ προσεχτική χρήση 10ετίας)...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Εγω παντως που εχω ξυλινο ιροκο το εχω μετανιωσει λιγο καθως γρατζουνιεται ευκολα. Δεν αντεχει να σερνεις κομοδινα η να ριχνεις βαρια αντικειμενα με δυναμη κατι που κανει ο 3,5χρονων γιος μου. Κυριως βαθουλωματα ποσο μαλλον να πετας βαρυ πορτατιφ στο πατωμα να ριχνεις επιπλα πχ. Το πλακακι δε καταλαβαινει τιποτα σε αυτο. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από ΠάρηςΓ
NikosKallithea Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Τα ξύλινα πατώματα δεν ειναι για βάρβαρη μεταχείριση αλλα ουτε και τα πλακακια. Αν ριξεις κατι βαρύ στο πλακάκι το πηρες στο χερι
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Εγω παντως που εχω ξυλινο ιροκο Μου κάνει εντύπωση, ειδικά για το ιρόκο. Γενικά, τέτοια αφρικανική ξυλεία θεωρείται συνήθως μονόδρομος (λόγω σκληρότητας κυρίως και αντοχής έναντι έκθεσης σε εξωτερικούς παράγοντες), σε πολλές οικοδομικές εργασίες. Αν είναι βέβαιο ότι μπήκε ιρόκο (εννοώ δεν σε γέλασαν ή δεν γέλασαν τον προμηθευτή ή έμπορο), τότε μια νέα επάλειψη με ποιοτικό βερνίκι νερού από έμπειρο μάστορα, θα ήταν η επόμενη λύση που θα επέλεγα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από MauroPaltoudias
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Μου κάνει εντύπωση, ειδικά για το ιρόκο. Γενικά, τέτοια αφρικανική ξυλεία θεωρείται συνήθως μονόδρομος (λόγω σκληρότητας κυρίως και αντοχής έναντι έκθεσης σε εξωτερικούς παράγοντες), σε πολλές οικοδομικές εργασίες. Αντεχει και σε νερα κτλ αλλα και σε γρατζουνιες επειδη εβαλα καλο βερνικι δεν κανει ευκολα. Ομως σε χτυπηματα βαθουλωνει. Μιλαμε ομως πχ να πεταξεις με δυναμη πιστολακι, κατι βαρυ κτλ. Σε νορμαλ χρηση μια χαρα ειναι αλλα αν σκανε ολοκληρα επιπλα πανω κτλ Πχ απο παιχνιδι τραπεζι που πεταξε λογο θυμου 14 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Τα ξύλινα πατώματα δεν ειναι για βάρβαρη μεταχείριση αλλα ουτε και τα πλακακια. Αν ριξεις κατι βαρύ στο πλακάκι το πηρες στο χερι Τα πλακακια αντεχουν πολυ περισσότερο αν ειναι κολλημενα καλα. Δε γρατζουνιουνται ευκολα. Αν ριξεις κατι βαρυ μονο μπορει να σπασει. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από ΠάρηςΓ
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε Αντεχει και σε νερα κτλ αλλα και σε γρατζουνιες επειδη εβαλα καλο βερνικι δεν κανει ευκολα. Ομως σε χτυπηματα βαθουλωνει. Μιλαμε ομως πχ να πεταξεις με δυναμη πιστολακι, κατι βαρυ κτλ. Σε νορμαλ χρηση μια χαρα ειναι αλλα αν σκανε ολοκληρα επιπλα πανω κτλ Σωστά. Όσο έγραφες, έκανα edit στο αρχικό μήνυμα. Πρακτικά, τα ίδια γράψαμε.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Σωστά. Όσο έγραφες, έκανα edit στο αρχικό μήνυμα. Πρακτικά, τα ίδια γράψαμε. Απλα θεωρω πιο ανθεκτικο το πλακακι. Δηλαδη αν συρεις κατι το πλακακι ειναι πολυ πιο σκληρο και δε θα παθει κατι ενω το ξυλο θα χαλασει
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Πχ απο παιχνιδι τραπεζι που πεταξε λογο θυμου Περίεργο χρώμα για ιρόκο. Μπορείς - από καθαρή περιέργεια - να βάλεις όποτε μπορέσεις, μια φωτογραφία που να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, MauroPaltoudias είπε Περίεργο χρώμα για ιρόκο. Μπορείς - από καθαρή περιέργεια - να βάλεις όποτε μπορέσεις, μια φωτογραφία που να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια; Ισως ειναι το φλας; Θα βαλω αν ειναι. Τι περιεργο βλεπεις; Γενικα παντως σκουραινει με το καιρο
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε Ισως ειναι το φλας; Θα βαλω αν ειναι. Τι περιεργο βλεπεις; Γενικα παντως σκουραινει με το καιρο Σωστά, σκουραίνει. Πόσο καιρό έχει τοποθετηθεί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα