Προς το περιεχόμενο

Μαθήματα οδήγησης

Irenecool

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελα να ρωτήσω εμπειρίες από δασκάλους οδήγησης ,αυτός που κάνω δεν μου αρέσει, έχω κάνει τρία μαθήματα μεχρι τώρα και θα συνεχίσω μετα το καλοκαίρι, εκτός ότι με αγχωνει με τον τρόπο που μου τα μαθαίνει, επειδή κρατάω σφιχτά το τιμόνι λόγω άγχους βασικά ,μου χτυπάει τα χέρια κ όχι  έτσι απλά αλλά με δύναμη ,αυτό το έκανε στο τελευταίο μάθημα κ από εκεί έχω σπαστει απίστευτα.. Σκέφτομαι μήπως αλλάξω δάσκαλο γιατί στη σχολή που πηγαίνω έχει και άλλους άλλα δε θέλω να του το πω γιατί προφανώς θα παρεξηγηθεί αν του πω ότι δεν μου αρέσει ο τρόπος σας η με αγχώνεται και τα σχετικά και μόνο οι τσακωμοί μου έλειπαν.... 

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες του ευθέως, οχι χειρονομιες. Κανενας δεν εχει δικαιωμα να σε ακουμπαει. Και στην τελικη ζητα αλλαγή δασκάλου ποιο το θεμα? Πληρωνεις εκει που πας. 

• Like 2
  • Thanks 2

9 minutes ago, Irenecool said:

Καλησπέρα σε όλους!! Θα ήθελα να ρωτήσω εμπειρίες από δασκάλους οδήγησης ,αυτός που κάνω δεν μου αρέσει, έχω κάνει τρία μαθήματα μεχρι τώρα και θα συνεχίσω μετα το καλοκαίρι, εκτός ότι με αγχωνει με τον τρόπο που μου τα μαθαίνει, επειδή κρατάω σφιχτά το τιμόνι λόγω άγχους βασικά ,μου χτυπάει τα χέρια κ όχι  έτσι απλά αλλά με δύναμη ,αυτό το έκανε στο τελευταίο μάθημα κ από εκεί έχω σπαστει απίστευτα.. Σκέφτομαι μήπως αλλάξω δάσκαλο γιατί στη σχολή που πηγαίνω έχει και άλλους άλλα δε θέλω να του το πω γιατί προφανώς θα παρεξηγηθεί αν του πω ότι δεν μου αρέσει ο τρόπος σας η με αγχώνεται και τα σχετικά και μόνο οι τσακωμοί μου έλειπαν.... 

μερικοι δασκαλοι εχουν συγκεκριμενο τροπο χωρις να μπορουν να προσαρμοστουν. ευκολη λυση αλλαζεις σχολη β.πιο δυσκολη λυση ζητας αλλο δασκαλο ή του εξηγεις οτι δεν σαρεσει αυτο.

οποιοσδηποτε πει οτι μονο ετσι θα μαθεις απλα αγνοησε την αποψη του διοτι μαλλον δεν εχει δει πολλους δασκαλους στην ζωη του

• Like 3

1 ώρα πριν, Irenecool είπε

Eλπίζω να μην πηγαίνατε προς τον γκρεμό όταν στο έκανε.

Και στα σοβαρά πες του ότι είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει.Αν δεν του αρέσει να σου επιστρέψει ότι χρηματα πρέπει και να πας αλλού.

Αν κρινω απο τη συμπεριφορα οσων δασκαλων οδηγησης εχω συναντησει, πραγματικα απορω πως την παλευουν οι μαθητριες. Λιγουρια και μπηχτουλες. 

Ο πρωτος μου δασκαλος με βοηθουσε παρα πολυ στα πενταλ και μου διορθωνε το τιμονι με τα χερια του. Ειχα κανει πανω απο τις 20 ωρες που απαιτουνταν και δεν μπορουσα να νιωσω λιγο ανεξαρτητη. Εδινα και για μηχανη παραλληλα. Πηρα για την μηχανη το διπλωμα κι εφυγα.

Πηγα σε αλλη σχολη και με ανελαβε μια θεα οδηγος λεωφορειων που δουλευε εκει για εξτρα. Μου εμαθε να ρυθμιζω τους καθρεφτες μου για να βλεπω τα παντα, ποτε να παιρνω το τιμονι στο παρκαρισμα και στις οπισθογωνιες, πως να κανω οπισθεν αρκετα μετρα χωρις να παρεκλινω απο την πορεια/ευθεια. Οτι ηθελε να διορθωσω μου το ελεγε και δεν εκανε τιποτα αυτη. Δεν παταγε φρενο μου ελεγε κοψε λιγο. Με εβγαλε Κηφισο σε κινηση και μου ελεγε πατα το λιγο εισαι επικινδυνη τωρα ετσι σιγα που πας (εμπαινα Κηφισο με 30 κι εγω σε λωριδα επιταχυνσεως χωρις να επιταχυνω αλλα η ειδικη λωριδα τελειωνε..). Βοηθησε οτι οδηγουσα ηδη την μηχανη οποτε γνωριζα απο οδικη συμπεριφορα αλλα ακομα εχω να το λεω οτι ηταν σουπερ η δασκαλα μου!

2 ώρες πριν, Uptheirons είπε

Ο πρωτος μου δασκαλος με βοηθουσε παρα πολυ στα πενταλ και μου διορθωνε το τιμονι με τα χερια του. Ειχα κανει πανω απο τις 20 ωρες που απαιτουνταν και δεν μπορουσα να νιωσω λιγο ανεξαρτητη. Εδινα και για μηχανη παραλληλα. Πηρα για την μηχανη το διπλωμα κι εφυγα.

Πηγα σε αλλη σχολη και με ανελαβε μια θεα οδηγος λεωφορειων που δουλευε εκει για εξτρα. Μου εμαθε να ρυθμιζω τους καθρεφτες μου για να βλεπω τα παντα, ποτε να παιρνω το τιμονι στο παρκαρισμα και στις οπισθογωνιες, πως να κανω οπισθεν αρκετα μετρα χωρις να παρεκλινω απο την πορεια/ευθεια. Οτι ηθελε να διορθωσω μου το ελεγε και δεν εκανε τιποτα αυτη. Δεν παταγε φρενο μου ελεγε κοψε λιγο. Με εβγαλε Κηφισο σε κινηση και μου ελεγε πατα το λιγο εισαι επικινδυνη τωρα ετσι σιγα που πας (εμπαινα Κηφισο με 30 κι εγω σε λωριδα επιταχυνσεως χωρις να επιταχυνω αλλα η ειδικη λωριδα τελειωνε..). Βοηθησε οτι οδηγουσα ηδη την μηχανη οποτε γνωριζα απο οδικη συμπεριφορα αλλα ακομα εχω να το λεω οτι ηταν σουπερ η δασκαλα μου!

Κι εμένα μέχρι και την τελευταία στιγμή μου διόρθωνε το τιμόνι και μου πάταγε φρένο. Όταν βγήκα στον δρόμο ένιωθα ότι πάει θα τρακάρω. Αντιθέτως, στο μηχανάκι που οδηγούσα από τα 16 ένιωθα 100% σίγουρος, λες και είμαι ο Θεός της οδήγησης.

Μαντεψε με ποιο από τα δυο τράκαρα (με ευθύνη 50-50 βέβαια, αλλά έπρεπε να οδηγώ πιο αμυντικά αντί να εμπιστεύομαι τον άλλον. Το ίδιο κι ο άλλος για εμένα.).

Το πόιντ μου είναι ότι τα μαθήματα οδήγησης (και άρα και ο δάσκαλος) δεν έχουν τόση σημασία. Ίσως απλώς αν είναι ελλιπή, τον πρώτο μήνα θα είσαι σαν χαζός στον δρόμο (όπως εγώ). Αν όμως είσαι προσεκτικός, δύσκολα θα έχεις σοβαρό ατύχημα όσο είσαι νέος οδηγός.

3 ώρες πριν, Uptheirons είπε

Στη σχολή που ήσουν τότε, δεν υπήρχε άλλος δασκαλος που θα μπορούσε να σε αναλάβει ώστε να μην αλλάξεις σχολή;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GodzillaCover είπε

Κι εμένα μέχρι και την τελευταία στιγμή μου διόρθωνε το τιμόνι και μου πάταγε φρένο. Όταν βγήκα στον δρόμο ένιωθα ότι πάει θα τρακάρω. Αντιθέτως, στο μηχανάκι που οδηγούσα από τα 16 ένιωθα 100% σίγουρος, λες και είμαι ο Θεός της οδήγησης.

Μαντεψε με ποιο από τα δυο τράκαρα (με ευθύνη 50-50 βέβαια, αλλά έπρεπε να οδηγώ πιο αμυντικά αντί να εμπιστεύομαι τον άλλον. Το ίδιο κι ο άλλος για εμένα.).

Το πόιντ μου είναι ότι τα μαθήματα οδήγησης (και άρα και ο δάσκαλος) δεν έχουν τόση σημασία. Ίσως απλώς αν είναι ελλιπή, τον πρώτο μήνα θα είσαι σαν χαζός στον δρόμο (όπως εγώ). Αν όμως είσαι προσεκτικός, δύσκολα θα έχεις σοβαρό ατύχημα όσο είσαι νέος οδηγός.

Καλα σιγουρα κι εγω το πρωτο μου τρακαρισμα το επαθα οταν πηρα τον αερα που λενε στο αυτοκινητο. Στην μηχανη ποτε δεν θεωρησα οτι πηρα τον αερα. Παντα ημουν alert. Και μεχρι να την δωσω εκτος απο κατι αστεια πεσιματα σε ακινησια (νομιζα οτι μπορουσα να γειρω 180 κιλα μηχανη) δεν επαθα κατι. Αλλα εκει σου κανουν και οι αλλοι δεν εισαι μονο εσυ. 

Εγω με το αυτοκινητο εκανα στα μαθηματα βλακειες γιατι αισθανομουν ασφαλης λογω προστασιας απο το οχημα. Τραβαγε τα μαλλια της η Κωνσταντινα (δασκαλα)....

Εχω καταληξει οτι μαθαινεις να οδηγεις μετα απο 1-2 χρονια. Και συνεχιζεις να μαθαινεις. Μεχρι τοτε κυκλοφορεις. Αλλα για να κυκλοφορησεις εξεταζεσαι και πρεπει να σου μαθουν καποια πραγματα. Αν δε στα μαθαινουν... αντε και περασες μετα οταν εισαι μονος σου στο οχημα τα βρισκεις σκουρα. 

3 ώρες πριν, Irenecool είπε

Στη σχολή που ήσουν τότε, δεν υπήρχε άλλος δασκαλος που θα μπορούσε να σε αναλάβει ώστε να μην αλλάξεις σχολή;;

Οχι...ηταν one man show. Μονος του ηταν, εκανε μαθηματα θεωρια και πρακτικα. Δεν εβρισκες ευκολα μαθημα. Στην καλυτερη 2 φορες την εβδομαδα γιατι δεν χωρουσαμε ολοι στο προγραμμα. Και οταν πηγα να παρω την καρτελα για να μεταφερω τα χαρτια αλλου αρχισε τα με 2 μαθηματα σε πηγαινω να δωσεις κτλ. Πρεπει να ειχα κανει 40 ωρες κι ακομα δεν ειχα μαθει να "ακουω το αυτοκινητο και να μεταφραζω". Τι να το κανω να ξερω που ειναι το παγουρι για τους υαλοκαθαριστηρες κατω απο το καπω οταν μου σβηνει στην εκκινηση? Αισθανομουν απιστευτα χαζη. 

Επεξ/σία από Uptheirons
  • Like 1

Εμένα στο τελευταίο μάθημα που κάναμε μου έμαθε το πατιναρισμα, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι και που χρησιμεύει 😂 κι όσους έχω ρωτήσει μου είπαν ότι ο δικός τους δάσκαλος δεν τους το έκανε 

Στη σχολή μου πήγαιναμε στη περιοχή όπου θα εξεταζομουν και δεν κάναμε πουθενά αλλού μαθήματα. Ίδια διαδρομή κάθε φορά. Το μόνο που διαφέρει από τις άλλες σχολές στη Αθήνα είναι ότι πήγαινα στο Χολαργό από Παγκράτι μέσω Κατεχάκη και Λεωφόρος Μεσογείων σε ώρα αιχμής και στη επιστροφή όπου ήταν άδειος ο δρόμος η Κατεχάκη πήγαινα με όριο 90 χλμ με 4η ενώ οι άλλες σχολές με το ζόρι να τους άφηνε να πάνε από 40 χλμ μέσα στο κέντρο. Εκεί έμαθα να αλλάζω λωρίδες με ανεση, να εκτιμώ αν είναι να μείνω στο πράσινο φανάρι επειδή μπροστά έχει φρακαρει ο δρόμος από τη κίνηση και πολλά πράγματα. Αλλά έχω δει κάνα 2-3 σχολές οδηγών στη Αθήνα που σε κάθε μάθημα κάνουν διαφορετική διαδρομή και με αποτέλεσμα οι μαθητευόμενοι οδηγοί να προετοιμάζονται καλύτερα σε οποιαδήποτε οδηγική συνθήκη. Εκεί το έχω παράπονο. 

16 ώρες πριν, Irenecool είπε

απορω πως συνεχιζεις. Αασε τις παρεξηγησεις και πηγαινε αλλου...χθες

Δεν το κατάλαβα αυτό με τα χέρια τί συμπεριφορά είναι αυτή κανονικά πρέπει να σου μάθει να οδηγάς και να είναι υπομονετικός εσύ τον πληρώνεις. και φυσικά μπορείς να αλλάξεις σχολή οδηγών άμα δεν είσαι ευχαριστημένος είναι δικαίωμα σού η καρτέλα σου ανήκει, τέτοιες συμπεριφορές και τεχνικές δεν βοηθάνε

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Irenecool είπε

Εμένα στο τελευταίο μάθημα που κάναμε μου έμαθε το πατιναρισμα, ακόμα δεν έχω καταλάβει τι είναι και που χρησιμεύει 😂

Όταν χρειαστεί να ξεκινήσεις σε απότομη ανηφόρα, οδηγώντας αυτοκίνητο χωρίς λειτουργία hill start assist (κάτι πολύ πιθανό, εφόσον μιλάμε για νέα οδηγό, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει κάποιο μεταχειρισμένο +5ετίας) και ένα χειρόφρενο αρκετά χαλαρό, τότε θα τονΕ ευχαριστείς. 

(*) Η εκκίνηση με χειρόφρενο σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι και η πιο σωστή (εφόσον όμως, αυτό είναι σωστά ρυθμισμένο). 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...