Joshua21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 46 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Γίνεται να πετύχεις ταυτοχρονισμό χωρίς μπαταρίες?! Αν μπει ενα σύννεφο μπροστά, τι γίνεται? Τραβάει απο τη ΔΕΗ? Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει ταυτοχρονισμός στο net metering, το οποίο ούτως ή άλλως ΔΕΝ έχει μπαταρίες. Ταυτοχρονισμός είναι όταν καταναλώνεις ΟΛΟ το ρεύμα που παράγεις, όταν η κατανάλωση σου είναι μεγαλύτερη ή ίση με το ρεύμα που παράγεις, όταν δεν υπάρχει περίσσευμα για να εγχυθεί στο δίκτυο. Όταν μπει σύννεφο μπροστά ή όταν απλά οι ανάγκες σου σε ρεύμα είναι μεγαλύτερες από την παραγωγή σου, τότε όσο σου λείπει το παίρνεις από το δίκτυο. 1
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, Joshua21 είπε το οποίο ούτως ή άλλως ΔΕΝ έχει μπαταρίες. μια χαρα μπαταριες μπορεις να βαλεις στο netmetering, εχω εγω. Απλα στις περισοτερες περιπτωσεις ειναι εξαιρετικα ακριβο/δυσκολο να τις αποσβεσεις. 1
sphinxgr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 21 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει ταυτοχρονισμός στο net metering, το οποίο ούτως ή άλλως ΔΕΝ έχει μπαταρίες. Ταυτοχρονισμός είναι όταν καταναλώνεις ΟΛΟ το ρεύμα που παράγεις, όταν η κατανάλωση σου είναι μεγαλύτερη ή ίση με το ρεύμα που παράγεις, όταν δεν υπάρχει περίσσευμα για να εγχυθεί στο δίκτυο. Όταν μπει σύννεφο μπροστά ή όταν απλά οι ανάγκες σου σε ρεύμα είναι μεγαλύτερες από την παραγωγή σου, τότε όσο σου λείπει το παίρνεις από το δίκτυο. 19 ώρες πριν, Joshua21 είπε Η ενέργεια που παράγεις και ταυτόχρονα καταναλώνεις ΔΕΝ πάει στην ΔΕΗ, δεν χρεώνεσαι "μεταφορικά" για αυτή, καταγράφεται όμως και πληρώνεις κανονικά και για αυτή ΥΚΩ. Με λίγα λόγια ΥΚΩ πληρώνεις για όλες τις KWh που κατανάλωσες, ενώ "μεταφορικά" χρεώνεσαι μόνο για όσες έχεις πάρει από το δίκτυο. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα. Έχω καταλάβει και ξέρω ούτως ή άλλως αυτό που έχεις γράψει πιο πριν κ παραθέτω. Δεν καταλαβαίνω και δεν ξέρω τι θέλει το παλικάρι που άνοιξε το θέμα. Να καταναλώνει το ρεύμα, πριν πάει στο δικτυο της ΔΕΗ, για να μην πληρώσει ΥΚΩ ?! Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς μπαταρίες?!
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Έχω καταλάβει και ξέρω ούτως ή άλλως αυτό που έχεις γράψει πιο πριν κ παραθέτω. Δεν καταλαβαίνω και δεν ξέρω τι θέλει το παλικάρι που άνοιξε το θέμα. Να καταναλώνει το ρεύμα, πριν πάει στο δικτυο της ΔΕΗ, για να μην πληρώσει ΥΚΩ ?! Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς μπαταρίες?! ΥΚΩ πληρωνεις στο συνολο της ενεργειας που καταναλωνεις, ειτε την παραγεις μονος σου, ειτε την παιρνεις απο το δικτυο.οτι και να κανεις δε το γλυτωνεις. Με μπαταριες γλυτωνεις εξοδα μεταφορας κλπ 1
sphinxgr Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε ΥΚΩ πληρωνεις στο συνολο της ενεργειας που καταναλωνεις, ειτε την παραγεις μονος σου, ειτε την παιρνεις απο το δικτυο.οτι και να κανεις δε το γλυτωνεις. Με μπαταριες γλυτωνεις εξοδα μεταφορας κλπ Το ίδιο λέμε! Το παλικάρι που άνοιξε το θέμα τι θέλει ομως? Να μην πληρωνει ΥΚΩ? Για να μην πληρώνει ΥΚΩ, θέλει μπαταρίες.
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Το ίδιο λέμε! Το παλικάρι που άνοιξε το θέμα τι θέλει ομως? Να μην πληρωνει ΥΚΩ? Για να μην πληρώνει ΥΚΩ, θέλει μπαταρίες. παμε παλι, ΥΚΩ πληρωνεις ειτε εχεις μπαταριες ειτε οχι. ΥΚΩ πληρωνεις στο συνολο της καταναλωσης, ειτε αυτοπαραγεις, ειτε παιρνεις απο το δικτυο. αν εχεις μπαταριες "αγοραζεις" λιγοτερη ενεργεια απο το δικτυο, αρα γλυτωνεις τις υπολοιπες ρυθμιζομενες. Οπως ειπα και πιο πανω, στην Ελλαδα, ελαχιστες περιπτωσεις υπαρχουν οπου μπαταριες σε νετ μιτερινγκ εχουν νοημα. Εγω εχω γιατι εχω θερμανση/ψυξη ηλεκτικα, θερμαινομενη πισινα, και παλι οριακα συμφερουν οι μπαταριες.
Weiss Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, fredd0 είπε παμε παλι, ΥΚΩ πληρωνεις ειτε εχεις μπαταριες ειτε οχι. ΥΚΩ πληρωνεις στο συνολο της καταναλωσης, ειτε αυτοπαραγεις, ειτε παιρνεις απο το δικτυο. αν εχεις μπαταριες "αγοραζεις" λιγοτερη ενεργεια απο το δικτυο, αρα γλυτωνεις τις υπολοιπες ρυθμιζομενες. Οπως ειπα και πιο πανω, στην Ελλαδα, ελαχιστες περιπτωσεις υπαρχουν οπου μπαταριες σε νετ μιτερινγκ εχουν νοημα. Εγω εχω γιατι εχω θερμανση/ψυξη ηλεκτικα, θερμαινομενη πισινα, και παλι οριακα συμφερουν οι μπαταριες. Για να συμφέρει πρέπει να έχεις και μεγάλη παραγωγή για να αποθηκεύεις την περίσσεια ενέργειας. Εσύ από περιέργεια τι ισχύ έχεις βάλει, για να συμφέρει?
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 20kw, το μεγιστο, και 4 powerwall απο προσφορα που ετρεχε το 18 στην Ολλανδια οταν τα αγορασα 3 1
G-pal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Η ερώτηση μου είναι η εξής. Χωρίς μπαταρίες, με απλό net metering, το ρεύμα που θα παράγω θα πηγαίνει αμέσως στη ΔΕΗ, και εγώ θα παίρνω από τη ΔΕΗ ΟΛΟ το ρεύμα άρα θα έχω και χρέωση μεταφοράς Ή Το μεσημέρι που θα παράγω πολύ ενέργεια θα την καταναλώνω αμέσως (αν την χρειάζομαι βέβαια) άρα θα γλυτώσω την χρέωση μεταφοράς. Η ερώτηση μου αφορά μόνο την χρέωση μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και όχι τον γενικότερο συμψηφισμό που ξέρω πως λειτουργεί.
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, G-pal είπε Η ερώτηση μου είναι η εξής. Χωρίς μπαταρίες, με απλό net metering, το ρεύμα που θα παράγω θα πηγαίνει αμέσως στη ΔΕΗ, και εγώ θα παίρνω από τη ΔΕΗ ΟΛΟ το ρεύμα άρα θα έχω και χρέωση μεταφοράς Ή Το μεσημέρι που θα παράγω πολύ ενέργεια θα την καταναλώνω αμέσως (αν την χρειάζομαι βέβαια) άρα θα γλυτώσω την χρέωση μεταφοράς. Η ερώτηση μου αφορά μόνο την χρέωση μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος και όχι τον γενικότερο συμψηφισμό που ξέρω πως λειτουργεί. Χωρις μπαταριες οτι παραγεις και ταυτοχρονα καταναλωνεις, πληρωνεις μονο ΥΚΩ. Αλλα μιλαμε αυστηρα ταυτοχρονα. Αν αυτη τη στιγμη το ΦΒ σου παραγει πες 1000W και εσυ εχεις μια λαμπα 5W ανοιχτη, θα πληρωσεις ΥΚΩ για τα 5W και τιποτα αλλο. Αν γινει χαμος και γεμισει ο ουρανος μαυρα κατραμι συνεφα, και η παραγωγη σου πεσει στο 0, αλλα η λαμπα 5W μεινει ανοιχτη, για οσο εχει συννεφα, θα πληρωσεις ΥΚΩ και τις υπολοιπες ρυθμιζομενες χρεωσεις.
G-pal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, fredd0 είπε Χωρις μπαταριες οτι παραγεις και ταυτοχρονα καταναλωνεις, πληρωνεις μονο ΥΚΩ. Αλλα μιλαμε αυστηρα ταυτοχρονα. Αν αυτη τη στιγμη το ΦΒ σου παραγει πες 1000W και εσυ εχεις μια λαμπα 5W ανοιχτη, θα πληρωσεις ΥΚΩ για τα 5W και τιποτα αλλο. Αν γινει χαμος και γεμισει ο ουρανος μαυρα κατραμι συνεφα, και η παραγωγη σου πεσει στο 0, αλλα η λαμπα 5W μεινει ανοιχτη, για οσο εχει συννεφα, θα πληρωσεις ΥΚΩ και τις υπολοιπες ρυθμιζομενες χρεωσεις. Αυτό ακριβώς. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Μπορεί θεωρητικά να είναι μικρά τα ποσά αλλά έτσι που πάει η ενέργεια πρέπει να γλυτώνουμε από παντού
Vagosman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Να μην ξεχνάτε το νυχτερινό. Ουτε εκει πληρώνεις δίκτυο μεταφοράς. 1
Joshua21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, fredd0 είπε μια χαρα μπαταριες μπορεις να βαλεις στο netmetering, εχω εγω. Απλα στις περισοτερες περιπτωσεις ειναι εξαιρετικα ακριβο/δυσκολο να τις αποσβεσεις. Το net metering δεν χρειάζεται/απαιτεί μπαταρίες για να λειτουργήσει, εσύ προφανώς τις έχεις βάλει για άλλο λόγο, για να συνεχίζεις να έχεις ρεύμα για λίγα λεπτά ή ώρες (ανάλογα τις καταναλώσεις σου και το μέγεθος των μπαταριών) σε περίπτωση διακοπής.
G-pal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 33 λεπτά πριν, Vagosman είπε Να μην ξεχνάτε το νυχτερινό. Ουτε εκει πληρώνεις δίκτυο μεταφοράς. Ναι δεν ξέρω αν μπορούσα να έχω και νυχτερινό και net metering. Πχ τώρα έχω πρόγραμμα με σταθερή τιμή. Μετά που θα ενεργοποιηθεί το net metering δεν ξέρω αν θα μπορώ να επιλέξω πρόγραμμα.
Joshua21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, sphinxgr είπε Έχω καταλάβει και ξέρω ούτως ή άλλως αυτό που έχεις γράψει πιο πριν κ παραθέτω. Δεν καταλαβαίνω και δεν ξέρω τι θέλει το παλικάρι που άνοιξε το θέμα. Να καταναλώνει το ρεύμα, πριν πάει στο δικτυο της ΔΕΗ, για να μην πληρώσει ΥΚΩ ?! Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς μπαταρίες?! Sorry τότε, όταν ρώτησες "Γίνεται να πετύχεις ταυτοχρονισμό χωρίς μπαταρίες?! " νόμιζα πως ήθελες να μάθεις ακριβώς αυτό που ρώτησες, και όχι ότι ήθελες να μάθεις τι ακριβώς θέλει να κάνει ο ts. Αγνόησε εντελώς την απάντηση μου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα