Joshua21 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, glenngould είπε 1. Σκέφτομαι αυτά που συζητάμε και νομίζω, η λύση είναι νομίζω συνδυασμός αυτόνομου και net-metering. Και να έχεις τα καλύτερα των 2 κόσμων. Ίσως σε πολυκατοικίες (οικογενειακές πολυκατοικίες για παράδειγμα που γνωρίζονται μεταξύ τους και υπάρχει εμπιστοσύνη) μπορείς να κάνεις παπάδες. Να δηλώνει ΜΟΝΟ ΕΝΑ πολύ μικρό διαμέρισμα της πολυκατοικίας (πχ των 40τμ) ότι αυτό ΜΟΝΟ θα δουλεύει με net-metering (απλά για να παίρνεις πιστωτικές μονάδες στο ρεύμα που εγχέεις στο δίκτυο) αλλά όταν ζητούν τα υπόλοιπα διαμερίσματα της πολυκατοικίας ρεύμα από το δίκτυο, τότε να αντλούν και τα υπόλοιπα 5 διαμερίσματα, με κατάλληλη συνδεσμολογία στο σκέλος της εσωτερικής εγκατάστασης από τις πιστωτικές μονάδες που ενέχυσε ο ένας στο grid. Αυτά τα υπόλοιπα 5 διαμερίσματα δεν θα έχουν λογαριασμό ρεύματος, κι όμως θα αντλούν από τις πιστωτικές μονάδες ρεύματος του ενός (από το δημόσιο δίκτυο). Και δεν θα χρειάζονται και μπαταρίες, οπότε γλιτώνεις κι από εκεί πάρα πολλά. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να ξεγελάσει τον ΔΕΔΔΗΕ παίζοντας με υπόγειες γραμμές σε γειτονικά σπίτια. Ξέρω περίπτωση. Η ημιτελής οικοδομή που έχει ρεύμα ένα μικρό studio και τροφοδοτείται όλο το υπόλοιπο κτίσμα. Και πάνω σε αυτά βάλε και Φ/Β και κάνεις παπάδες. Θα μου επιτρέψεις (όχι για εμάς, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, αλλά για τον κακοπροαίρετο και παράνομο πολίτη - μακριά από εμάς...) υπάρχουν τρόποι να ξεγελάσεις το σύστημα. Η συζήτηση γίνεται εγκυκλοπαιδικά μόνο. 2. Το θέμα όμως με τις ΥΚΩ επί του ρεύματος που καταναλώνεις μέσα στο δωμάτιό σου (είσαι μόνο εσύ και ο ήλιος, έλεος) είναι δύσκολο να γίνει αποδεκτό από τον μέσο νοήμονα πολίτη. Για ποιον λόγο το κράτος να εισπράττει το κάτι τις στην σχέση που έχει ένας πολίτης με τον ήλιο μέσω των ΥΚΩ;;;; 3. Άραγε αν είχα μια μικρή ανεμογεννήτρια θα ίσχυαν τα ίδια (κι εκεί ΥΚΩ; ). Αν βρω δηλαδή τρόπο να παράγω ενέργεια, πρέπει το κράτος ως νταβατζής να βάζει χέρι, να το ξέρει και να παίρνει το κάτι τις του; 1. Δεν έχουν καμία λογική αυτά που γράφεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις η χρέωση ΥΚΩ για τις KWh που παράγεις και καταναλώνεις την ίδια στιγμή είναι πάρα πολύ μικρή για να ασχοληθείς (0,0069€/KWh οι πρώτες 1.600 ημέρας και οι πρώτες 1.600 νύχτας ανά τετράμηνο, πόση παραγωγή θα έχεις ανά τετράμηνο, και πόση από αυτή θα είναι ταυτοχρονισμένη?), για αυτό ακριβώς το κόστος που απαιτείται για να γίνει αυτό που περιγράφεις (πολύπλοκες συνδεσμολογίες, πίνακες, αυτοματισμοί, υπόγειες καλωδιώσεις και δξ τι άλλο) δεν θα αποσβεστεί ποτέ από τα ψιλά που θα κερδίζεις από τις ΥΚΩ. 2. Κάνεις μεγάλο λάθος, δεν είσαι μόνο εσύ και ο ήλιος (έτσι θα ήταν αν είχες αυτόνομο σύστημα), είσαι εσύ ο ήλιος και το δημόσιο δίκτυο (μια και μιλάμε για net metering το οποίο είναι διασυνδεμένο). Αν είχες σχέση μόνο με τον ήλιο όπως λες, τότε το κράτος δεν θα εισέπραττε τίποτα από αυτή τη σχέση. 3. Όχι βέβαια, όπως ακριβώς δεν θα ίσχυαν τα ίδια αν είχες ένα μικρό φωτοβολταϊκό μη διασυνδεμένο με το δίκτυο.
nikosdoc Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Σχετική-ασχετη ερώτηση: Τωρα (φετος-του χρονου) που θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρικη συνδεση της Κρήτης και θα εξοικονομηθουν 300 εκ.€ απο τις ΥΚΩ, θα υπαρξει μείωση στις χρεώσεις;;;
sphinxgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 22 ώρες πριν, nikosdoc είπε Σχετική-ασχετη ερώτηση: Τωρα (φετος-του χρονου) που θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρικη συνδεση της Κρήτης και θα εξοικονομηθουν 300 εκ.€ απο τις ΥΚΩ, θα υπαρξει μείωση στις χρεώσεις;;; Έχουν αναφέρει πως θα υπάρξουν μειώσεις 300εκ στις χρεώσεις των ΥΚΩ.
enrique19 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Και εγω εχω 2kw φωτοβολταικα που καθονται και δεν το προχωρω λογο τον χρεωσεων που δεν θα επρεπε να πληρωνουμε και ετσι η τελικη εκπτωση δεν ειναι τοσο σημαντικη.
Joshua21 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, enrique19 είπε Και εγω εχω 2kw φωτοβολταικα που καθονται και δεν το προχωρω λογο τον χρεωσεων που δεν θα επρεπε να πληρωνουμε και ετσι η τελικη εκπτωση δεν ειναι τοσο σημαντικη. Τα 2KW φωτοβολταϊκά που έχεις και κάθονται θα μπορούσαν να σου εξοικονομούν ~ 2.800KWh το έτος, δλδ με τις τρέχουσες τιμές του Αυγούστου (το ελάχιστο 0,15€/KWh) θα εξοικονομούσες τουλάχιστον 420€/έτος. Εσύ όμως επέλεξες να μην το προχωρήσεις για να μην σε χρεώνουν 0,0069€/KWh για ΥΚΩ, παρόλο που τα πληρώνεις ούτως ή άλλως, και επειδή την τελική έκπτωση των 420+€ δεν την βρίσκεις σημαντική... Μάλιστα. 1
glenngould Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως ως προς το θέμα του νήματος που συζητάμε για τον ταυτοχρονισμό στην κατανάλωση, σκέφτομαι ότι μια παραμετρος ίσως που βοηθάει είναι να έχεις δύο προσανατολισμούς στα πάνελ, δηλαδή ένα σετ πανελ που να συλλαμβάνει την ηλιακή ενέργεια στην ανατολή και ένα στην δυση του. Είθισται οι εγκαταστάσεις να γίνονται στον καλύτερο μέσο όρο (μεσημέρι) δηλαδή με νότιο προσανατολισμό, αλλά για να έχεις επάρκεια ισχύος για κατά το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εντός του 24ώρου θέλει κάποια πάνελ σου να κοιτάν σε διαφορετικούς προσανατολισμούς εντός της ίδιας μέρας. Δεν γνωρίζω να κάνω τους υπολογισμούς. Μια φορά είχα δει και ένα τέτοιο βίντεο στο YouTube που ένας τύπος πειραματιζόταν αλλάζοντας τον προσανατολισμό μέρους της συστοιχίας των πάνελ του. Οπότε εκεί παίζει ρόλο να έχει πολλά MPPT ο inverter σου (αν έχω καταλάβει καλά). Αν τα βάλεις δηλαδή όλα με νότιο προσανατολισμό θα έχεις τη μέγιστη μέση παραγωγή σε κιλοβατώρες. Αν διαμοιράσεις ομως τα πάνελ σε οχ τρεις προσανατολισμούς (για να πιάνεις τον ήλιο στην Ανατολή, το μεσημέρι, και στη Δύση του) τότε έχεις ένα κέρδος στην ισχύ του ρεύματος για περισσότερες ώρες μέσα στο 24ωρο, που βελτιώνει το ποσοστό ταυτοχρονισμού. Μπορείς δηλαδή να λειτουργείς περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα, αποδεχόμενος ότι θυσιάζεις ένα μέρος της συνολικής ημερήσιας παραγωγής σου. Δηλαδή δέχεσαι Να θυσιάσεις ένα μέρος των κιλοβατώρων που θα παράγεις συνολικά, ώστε να μπορείς να λειτουργήσεις περισσότερες συσκευές (ισχύς) σε διευρυμένο χρονικό παράθυρο εντός του εικοσιτετραώρου. Δύσκολοι υπολογισμοί. Χρειαζόμαστε κάποιον ειδικό να μας πει. Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2022 από glenngould 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, glenngould είπε Πάντως ως προς το θέμα του νήματος που συζητάμε για τον ταυτοχρονισμό στην κατανάλωση, σκέφτομαι ότι μια παραμετρος ίσως που βοηθάει είναι να έχεις δύο προσανατολισμούς στα πάνελ, δηλαδή ένα σετ πανελ που να συλλαμβάνει την ηλιακή ενέργεια στην ανατολή και ένα στην δυση του. Είθισται οι εγκαταστάσεις να γίνονται στον καλύτερο μέσο όρο (μεσημέρι) δηλαδή με νότιο προσανατολισμό, αλλά για να έχεις επάρκεια ισχύος για κατά το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εντός του 24ώρου θέλει κάποια πάνελ σου να κοιτάν σε διαφορετικούς προσανατολισμούς εντός της ίδιας μέρας. Δεν γνωρίζω να κάνω τους υπολογισμούς. Μια φορά είχα δει και ένα τέτοιο βίντεο στο YouTube που ένας τύπος πειραματιζόταν αλλάζοντας τον προσανατολισμό μέρους της συστοιχίας των πάνελ του. Οπότε εκεί παίζει ρόλο να έχει πολλά MPPT ο inverter σου (αν έχω καταλάβει καλά). Αν τα βάλεις δηλαδή όλα με νότιο προσανατολισμό θα έχεις τη μέγιστη μέση παραγωγή σε κιλοβατώρες. Αν διαμοιράσεις ομως τα πάνελ σε οχ τρεις προσανατολισμούς (για να πιάνεις τον ήλιο στην Ανατολή, το μεσημέρι, και στη Δύση του) τότε έχεις ένα κέρδος στην ισχύ του ρεύματος για περισσότερες ώρες μέσα στο 24ωρο, που βελτιώνει το ποσοστό ταυτοχρονισμού. Μπορείς δηλαδή να λειτουργείς περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα, αποδεχόμενος ότι θυσιάζεις ένα μέρος της συνολικής ημερήσιας παραγωγής σου. Δηλαδή δέχεσαι Να θυσιάσεις ένα μέρος των κιλοβατώρων που θα παράγεις συνολικά, ώστε να μπορείς να λειτουργήσεις περισσότερες συσκευές (ισχύς) σε διευρυμένο χρονικό παράθυρο εντός του εικοσιτετραώρου. Δύσκολοι υπολογισμοί. Χρειαζόμαστε κάποιον ειδικό να μας πει. Βασικά είναι και πόσο χώρο έχεις τι εμπόδια κτλ. Αν έχεις λεφτά υπάρχουν βάσεις που παρακολουθούν τον ήλιο κτλ. Παίζει ρόλο και η εποχή δεν πάει το ίδιο ο ηλιος
G-pal Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Αυγούστου 2022 Να ρωτήσω και κάτι παρεμφερές αν ξέρετε να μου απαντήσετε. Με τους "έξυπνους" μετρητές με την κάρτα SIM η κατανάλωση πάει αυτόματα στη ΔΕΗ ή πάλι έρχεται ο δεδδηε και μετράει ?
NikosKallithea Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, G-pal είπε Να ρωτήσω και κάτι παρεμφερές αν ξέρετε να μου απαντήσετε. Με τους "έξυπνους" μετρητές με την κάρτα SIM η κατανάλωση πάει αυτόματα στη ΔΕΗ ή πάλι έρχεται ο δεδδηε και μετράει ? Γιατι έχεις net metering και έξυπνο μετρητή
G-pal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 8 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Γιατι έχεις net metering και έξυπνο μετρητή Έξυπνο μετρητή ναι, net metering περιμένω σύνδεση. Ο μετρητής έχει μέσα sim 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 9 λεπτά πριν, G-pal είπε Έξυπνο μετρητή ναι, net metering περιμένω σύνδεση. Ο μετρητής έχει μέσα sim Για να λειτουργήσει η τηλεμέτρηση εκτός από έξυπνο μετρητή με ενεργή κάρτα sim στον πελάτη χρειάζεται και από την μεριά του ΔΕΔΔΗΕ ένα σύστημα τηλεμέτρησης και επεξεργασίας δεδομένων, το οποίο από ότι έχουν πει θα μπει αφού αλλαχτούν όλοι οι μετρητές με έξυπνους (2030+) Συνεπώς για αρκετά χρόνια θα έρχεται κάποιος από ΔΕΔΔΗΕ για να μετράει.
G-pal Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για να λειτουργήσει η τηλεμέτρηση εκτός από έξυπνο μετρητή με ενεργή κάρτα sim στον πελάτη χρειάζεται και από την μεριά του ΔΕΔΔΗΕ ένα σύστημα τηλεμέτρησης και επεξεργασίας δεδομένων, το οποίο από ότι έχουν πει θα μπει αφού αλλαχτούν όλοι οι μετρητές με έξυπνους (2030+) Συνεπώς για αρκετά χρόνια θα έρχεται κάποιος από ΔΕΔΔΗΕ για να μετράει. Ωραία. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
christos_uoa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Καλημέρα, Μια ερώτηση αν κάποιος έχει ήδη net metering και γνωρίζει όσον αφορά την υλοποίηση. Επειδή μένω σε συγκρότημα μονοκατοικιών, το ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ (το οποίο είναι καινούργιο ψηφιακό) είναι μακριά από το σπίτι μου (σε ευθεία περίπου 50 μέτρα). Το καλώδιο από εκεί έρχεται υπογείως κάτω από τσιμέντα μέχρι το σπίτι μου όπου βγαίνει από το έδαφος σηκώνεται ένα περίπου και καταλήγει σε ένα κουτάκι και υποθέτω μετά μέσω στον τοίχο πάει στον πίνακα (φώτο). Άρα καλώδιο εγώ βλέπω και έχω πρόσβαση μόνο σε αυτό το κομμάτι. Το ερώτημα είναι για σύνδεση net metering είναι: 1) Το ρολόι παραγωγής πρέπει να μπει αποκλειστικά δίπλα στο ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ? Δεν υπάρχει χώρος εκεί. Μπορώ να το βάλω στο σπίτι μου εξωτερικά? Να πω ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει πρόσβαση δεν υπάρχει τίποτα περιφραγμένο. 2) Αν η απάντηση είναι ναι στο 1) από το ρολόι παραγωγής πρέπει να γυρίσει κάποιο ΝΕΟ καλώδιο προς το ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ η απλά συνδέομαι πάνω στο υπάρχον καλώδιο μεταξύ ρολογιού ΔΕΔΔΗΕ και πίνακά μου οπότε συνδέομαι στο κομμάτι που βλέπω στην φώτο αφού μόνο αυτό έχω πρόσβαση.
Joshua21 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, christos_uoa είπε Καλημέρα, Μια ερώτηση αν κάποιος έχει ήδη net metering και γνωρίζει όσον αφορά την υλοποίηση. Επειδή μένω σε συγκρότημα μονοκατοικιών, το ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ (το οποίο είναι καινούργιο ψηφιακό) είναι μακριά από το σπίτι μου (σε ευθεία περίπου 50 μέτρα). Το καλώδιο από εκεί έρχεται υπογείως κάτω από τσιμέντα μέχρι το σπίτι μου όπου βγαίνει από το έδαφος σηκώνεται ένα περίπου και καταλήγει σε ένα κουτάκι και υποθέτω μετά μέσω στον τοίχο πάει στον πίνακα (φώτο). Άρα καλώδιο εγώ βλέπω και έχω πρόσβαση μόνο σε αυτό το κομμάτι. Το ερώτημα είναι για σύνδεση net metering είναι: 1) Το ρολόι παραγωγής πρέπει να μπει αποκλειστικά δίπλα στο ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ? Δεν υπάρχει χώρος εκεί. Μπορώ να το βάλω στο σπίτι μου εξωτερικά? Να πω ότι η ΔΕΔΔΗΕ έχει πρόσβαση δεν υπάρχει τίποτα περιφραγμένο. 2) Αν η απάντηση είναι ναι στο 1) από το ρολόι παραγωγής πρέπει να γυρίσει κάποιο ΝΕΟ καλώδιο προς το ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ η απλά συνδέομαι πάνω στο υπάρχον καλώδιο μεταξύ ρολογιού ΔΕΔΔΗΕ και πίνακά μου οπότε συνδέομαι στο κομμάτι που βλέπω στην φώτο αφού μόνο αυτό έχω πρόσβαση. 1) Ναι, ο μετρητής παραγωγής μπαίνει ακριβώς δίπλα από τον μετρητή ΔΕΔΔΗΕ, και μάλιστα σε υποδομή με συγκεκριμένες προδιαγραφές. "Μετρητής παραγωγής σε μεμονωμένες παροχές (π.χ. κατασκευή από σκυρόδεμα με στυλίσκο) Σε περιπτώσεις μεμονωμένων παροχών (μη τηλεμετρούμενων) ο μετρητής παραγωγής μαζί με το κιβώτιο διακλάδωσης και το μέσο απόζευξης θα τοποθετούνται ακριβώς δίπλα στον μετρητή ΔΕΔΔΗΕ (Μετρητής 2) σε υποδομή που θα κατασκευαστεί κατάλληλα από τον αυτοπαραγωγό." https://deddie.gr/Documents2/net metering/Tεχνικό εγχειρίδιο για την εγκατάσταση της μετρητικής διάταξης στις εσωτερικές εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγών με ενεργειακό συμψηφισμό( αναθ.4ος 2016).pdf 2) Το ρολόι παραγωγής φυσικά και χρειάζεται ξεχωριστό καλώδιο με το οποίο θα συνδεθεί με την εγκατάσταση σου, και συγκεκριμένα στο σημείο ανάμεσα στο inverter των φωτοβολταϊκών και στο κουτί διακλάδωσης. Το καλώδιο από τον μετρητή ΔΕΔΔΗΕ έως το κουτί διακλάδωσης κάνει άλλη δουλειά, μεταφέρει ρεύμα από και προς το δίκτυο. 1
christos_uoa Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε 1) Ναι, ο μετρητής παραγωγής μπαίνει ακριβώς δίπλα από τον μετρητή ΔΕΔΔΗΕ, και μάλιστα σε υποδομή με συγκεκριμένες προδιαγραφές. "Μετρητής παραγωγής σε μεμονωμένες παροχές (π.χ. κατασκευή από σκυρόδεμα με στυλίσκο) Σε περιπτώσεις μεμονωμένων παροχών (μη τηλεμετρούμενων) ο μετρητής παραγωγής μαζί με το κιβώτιο διακλάδωσης και το μέσο απόζευξης θα τοποθετούνται ακριβώς δίπλα στον μετρητή ΔΕΔΔΗΕ (Μετρητής 2) σε υποδομή που θα κατασκευαστεί κατάλληλα από τον αυτοπαραγωγό." https://deddie.gr/Documents2/net metering/Tεχνικό εγχειρίδιο για την εγκατάσταση της μετρητικής διάταξης στις εσωτερικές εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγών με ενεργειακό συμψηφισμό( αναθ.4ος 2016).pdf 2) Το ρολόι παραγωγής φυσικά και χρειάζεται ξεχωριστό καλώδιο με το οποίο θα συνδεθεί με την εγκατάσταση σου, και συγκεκριμένα στο σημείο ανάμεσα στο inverter των φωτοβολταϊκών και στο κουτί διακλάδωσης. Το καλώδιο από τον μετρητή ΔΕΔΔΗΕ έως το κουτί διακλάδωσης κάνει άλλη δουλειά, μεταφέρει ρεύμα από και προς το δίκτυο. Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ίσως στα ερωτήματα μου και κυρίως το δεύτερο να μην έγινα κατανοητός. Σε κάθε περίπτωση οι απορίες μου δημιουργήθηκαν από εδώ https://deddie.gr/media/3485/συχνές-ερωτήσεις-απαντήσεις-για-την-εφαρμογή-ενεργειακού-συμψηφισμού-από-αυτοπαραγωγούς-αναθεώρηση-31052019.pdf και με βάση αλλά και περιγράφοντας την πραγματική μου κατάσταση δηλαδή το γεγονός ότι το ρολόι μου είναι 50 μέτρα μακριά από το σπίτι και το καλώδιο έρχεται υπογείως μέχρι το σπίτι μου όπου εμφανίζεται για ένα μέτρο όπως φαίνεται στην φωτογραφία, τελικά μίλησα με ΔΕΔΔΗΕ γιατί θα μου έκανε τελείως κουλό να πρέπει να κάνω αίτηση μεταφοράς ρολογιού και φυσικά να βάλω και καινούργια κολώνα αφού είμαι πάνω από 30 μέτρα. Η επίσημη απάντηση της ΔΕΔΔΗΕ είναι η εξής: Είμαι η περίπτωση του σχήματος α) σχέδιο 2 στο παραπάνω pdf. Το ρολόι παραγωγής μπορεί να μπει στο σπίτι μου πάνω στον τοίχο και να συνδεθεί είτε στο κουτί διακλάδωσης που φαίνεται στην φώτο είτε πιο πριν στο υπέργειο του ενός μέτρου, κάνοντας νέα διακλάδωση. ΔΕΝ χρειάζεται νέο καλώδιο σύνδεσης μεταξύ της μαύρης κουκίδας (διακλάδωση) σχήματος α) στο σχέδιο 2 του παραπάνω Pdf και ρολογιού ΔΕΔΔΗΕ. Άρα στο ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ δεν επιστρέφω νέο καλώδιο. Το ίδιο καλώδιο που έρχεται το ρεύμα από το ρολόι ΔΕΔΔΗΕ σε εμένα το ίδιο θα χρησιμοποιηθεί κάνοντας διακλάδωση μεταξύ ρολογιού ΔΕΔΗΕ και Πίνακά μου για να παίρνει την παραγωγή μου. Οπότε υλοποιώ κανονικά. Επεξ/σία 30 Αυγούστου 2022 από christos_uoa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα