Προς το περιεχόμενο

Σας χάλασε ο δίσκος ;;; Κανένα πρόβλημα :)

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πήγαινε στη δεύτερη σελίδα του topic και κοίτα τα link που έχω εκεί.

Φυσικά δεν μπορώ να σου δώσω RMA και τα σχετικά για να δεις το δικό μου.

Απλά νομίζω ότι δεν είναι σωστό.

Μπορώ αν θέλεις όμως να σου κάνω Print Screen και να ρίξω μία φωτό επεξεργασμένη χωρίς τα στοιχεία μου.

Δημοσ.

"We will ship the replacement drive(s) to you within 5-7 business

days."

Αυτή είναι και η απάντηση και από την WD.

Σημαίνει ότι το ταχυδρομείο, αν και αργά κάνει σωστά τη δουλειά του και πάνω απ'όλα φθηνά.

Ενημέρωση θα υπάρχει πάλι αφού παραλάβω τους δίσκους.

Δημοσ.
"We will ship the replacement drive(s) to you within 5-7 business

days."

Αυτή είναι και η απάντηση και από την WD.

Σημαίνει ότι το ταχυδρομείο' date=' αν και αργά κάνει σωστά τη δουλειά του και πάνω απ'όλα φθηνά.

Ενημέρωση θα υπάρχει πάλι αφού παραλάβω τους δίσκους.[/quote']

Eυχαριστούμε φίλε. Άντε για να παίρνουμε σειρά και εμείς.

Δημοσ.

:D :D :D Μου ήρθε ένας 40GB Maxtor/5400 ενώ τους είχα στείλει έναν 30GB Maxtor/5400. :D :D :D

Καθόλου άσχημα.

Μάλιστα έχει και 3 μήνες εγγύηση.

Είναι ανακατασκευασμένος αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία.

Να πω το ποιό τρελό είναι ότι τπ RMA του συγκεκριμένου δίσκου έγινε 2 ημέρες πριν τη λήξη της εγγύησης.

Σφαίρα η Maxtor από εξυπηρέτηση. Άντε να δούμε τι θα κάνει και η WD.

Edit #1:

Ξέχασα να αναφέρω ότι η συσκευασία της Maxtor είναι φοβερή.

Θα προσπαθήσω το συντομότερο να σας δώσω φωτό.

Edit #2:

Maxtor Pack

Maxtor+001.jpg

Maxtor HDD

Maxtor+002.jpg

Δημοσ.
Επιτέλους βρήκα το topic......

Thanks to Dark_Son.

Λοιπόν έστειλα σήμερα 2 δίσκους στην WD και έναν στην Maxtor.

Κόστος για WD = 11,50 συστημένο (Γερμανία) και με phone tracking (ΕΛΤΑ 8001182000).

Κόστος για Maxtor = 8,10 συστημένο (Ιρλανδία) και με phone tracking (ΕΛΤΑ 8001182000).

highlander me ti esteiles toys diskoys?me aplo systimeno?

me elta courier?giati 8 euro einai liga,emena mouzitane 28 euro me ems elta courier giati lene oti mono ayti exei tracking.

Δημοσ.

Με απλό συστημένο.

Tracking έχουν όλα τα συστημένα.

Αρκεί να τους πάρεις τηλ. στο 8011182000

Το ΕΛΤΑ Courier απλά θα πάει 2 ημέρες νωρίτερα. Μην το κάνεις.

Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι η καθυστέρηση από την WD παρ' όλο που έχουν παραλάβει τους δίσκους.

Edit:

Within the past month, Western Digital has made a few changes to our Service Operations in Europe. As a part of this change, Western Digital will transfer its Service Center to a new location and appoint Eagle Global Logistics (EGL) Kelsterbach, Germany location as the new collection center for European Service Operations.

During the transition there may be a small delay in our process as your drive is physically received at our warehouse and then received into our systems for replacement processing.

You can expect an e-mail notification from Western Digital when your drive is received into our system and when your drive ships from our warehouse. Your shipment tracking number will be available on our web site within 24 hours of your e-mail notification.

We are making every effort to resume standard cycle times as quickly as possible. Western Digital appreciates your patience and your patronage during this transition.

Υπομονή λοιπόν...

Δημοσ.
:D :D :D Μου ήρθε ένας 40GB Maxtor/5400 ενώ τους είχα στείλει έναν 30GB Maxtor/5400. :D :D :D

Καθόλου άσχημα.

Μάλιστα έχει και 3 μήνες εγγύηση.

Είναι ανακατασκευασμένος αλλά δεν νομίζω ότι έχει σημασία.

Να πω το ποιό τρελό είναι ότι τπ RMA του συγκεκριμένου δίσκου έγινε 2 ημέρες πριν τη λήξη της εγγύησης.

Σφαίρα η Maxtor από εξυπηρέτηση. Άντε να δούμε τι θα κάνει και η WD.

Φίλε μου δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά η δική μου εμπειρία με ανακατασκευασμένους δίσκους(και αυτός ήταν και ο λόγος που σε προηγούμενο post μου ζήτησα διευκρίνιση για το αν σου στείλανε καινούργιο ή ανακατασκευασμένο) είναι πολύ κακή. Βέβαια μιλάμε για έναν δίσκο IBM 30 GB που μου έδωσαν στην αντιπροσωπεία σε αντικατάσταση ενός WD(επειδή δεν υπήρχε στην χωρητικότητα που ήταν ο χαλασμένος ίδιας μάρκας) και μου τα έπαιξε χωρίς φοβερή χρήση μέσα σε 3 μήνες. Ήμουν άτυχος γιατί είχα κάποια Data που έχασα αλλά και τυχερός γιατί μου τον ξαναλλάξανε και μάλιστα με καινούργιο WD και πλήρη εγγύηση. Έλπίζω στην περίπτωση σου να έχει πιο καλή κατάληξη η ιστορία από ότι σε εμένα αλλά ίσως δεν είναι τυχαίο ότι σου δώσανε μόνο τρεις μήνες εγγύηση.

Θα σου πρότεινα να τον χρησιμοποιήσεις αμέσως και όχι με δεδομένα κρίσιμα. Βγάλε του το λάδι έτσι ώστε αν είναι να ξαναχαλάσει να τους τον ξαναστείλεις πακέτο. BTW σε χρεώσανε για την αποστολή ή η χρέωση ήταν δική τους?

Δημοσ.

Να ξεκινήσω από το τελευταίο.

Η χρέωση είναι δική τους και στις 2 εταιρίες.

Όσο για τους IBM ναι, η Quest κάνει αντικατάσταση με ανακατασκευασμένους με 3 μήνες εγγύηση ή ανάλογα εγγύηση με τον χρόνο που απομένει στον ΙΒΜ.

Το καλό στην όλη περίπτωση είναι ότι αν τσεκάρεις τον δίσκο για εγγύηση θα δεις ότι σου δίνει επιλογή να πας την εγγύηση για 3 χρόνια ακόμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα έναν WD από αντικατάσταση ενός IBM και ισχύουν τα παραπάνω.

Περιμένω να πέσει το δολάριο κάτω από το Euro και φυσικά θα δώσω 15 περίπου δολάρια που ζητούν για να πάνε την εγγύηση στα 3 χρόνια.

Δεν είναι τρελό το ποσό.

Τέλος όλοι οι δίσκοι καθώς και οι καινούργιοι αλλά και οι ανακατασκευασμένοι είναι πολλές φορές θέμα τύχης για τον αν θα σου χαλάσει.

Βλέπεις δισκους πανακριβους στα 10000 στροφές να τα φτύνουν σε 1 εβδομάδα.

Και δίσκος Quantum 8ετίας να δουλεύει ακόμα σε server με μεγάλο φορτίο.

Δημοσ.
Να ξεκινήσω από το τελευταίο.

Η χρέωση είναι δική τους και στις 2 εταιρίες.

Όσο για τους IBM ναι' date=' η Quest κάνει αντικατάσταση με ανακατασκευασμένους με 3 μήνες εγγύηση ή ανάλογα εγγύηση με τον χρόνο που απομένει στον ΙΒΜ.

Το καλό στην όλη περίπτωση είναι ότι αν τσεκάρεις τον δίσκο για εγγύηση θα δεις ότι σου δίνει επιλογή να πας την εγγύηση για 3 χρόνια ακόμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα έναν WD από αντικατάσταση ενός IBM και ισχύουν τα παραπάνω.

Περιμένω να πέσει το δολάριο κάτω από το Euro και φυσικά θα δώσω 15 περίπου δολάρια που ζητούν για να πάνε την εγγύηση στα 3 χρόνια.

Δεν είναι τρελό το ποσό.

Τέλος όλοι οι δίσκοι καθώς και οι καινούργιοι αλλά και οι ανακατασκευασμένοι είναι πολλές φορές θέμα τύχης για τον αν θα σου χαλάσει.

Βλέπεις δισκους πανακριβους στα 10000 στροφές να τα φτύνουν σε 1 εβδομάδα.

Και δίσκος Quantum 8ετίας να δουλεύει ακόμα σε server με μεγάλο φορτίο.[/quote']

Θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα τύχης αλλά η ιδέα και μόνο ότι ο δίσκος έχει ανοιχτεί(σίγουρα από κάποιους που ξέρουνε και στο σωστό περιβάλλον) για επισκευή(σε συνδυασμό με την εμπειρία μου) με απωθεί αν και δεν νομίζω ότι έχουμε και επιλογές. Πάντως το ότι σου δίνεται η δυνατότητα ΜΕΤΑ να αγοράσεις εγγύηση είναι πολύ θετικό αν και συζητήσιμο για το αν σε συμφέρει να δώσεις τώρα 15 δολλάρια και καμμιά 10αριά ευρώ για μεταφορά αν χαλάσει ή να πας να παρεις έναν καινούργιο όταν τον χρειαστείς (πιο μεγάλο, πιο γρήγορα και σε τιμή που όσο περνάει ο καιρός θα πέφτει). Μέχρι πότε αλήθεια μπορείς να κάνεις την επέκταση της εγγύησης?

Δημοσ.
αλλά η ιδέα και μόνο ότι ο δίσκος έχει ανοιχτεί(σίγουρα από κάποιους που ξέρουνε και στο σωστό περιβάλλον) για επισκευή(σε συνδυασμό με την εμπειρία μου) με απωθεί αν και δεν νομίζω ότι έχουμε και επιλογές.

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

Οι δίσκοι γυρίζουν στο εργαστήριο που στην ουσία είναι ένα μικρό εργοστάσιο κατασκευής δίσκων.

Αλλάζουν το ελλατωματικό μέρος (το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι οι πλακέτες) και όλα οκ. Βέβαια όπως λες δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Μέχρι πότε αλήθεια μπορείς να κάνεις την επέκταση της εγγύησης?

Δεν το ξέρω και σίγουρα είναι μία πολύ καλή ερώτηση!!! Θα το κοιτάξω μέσα στην εβδομάδα.

Νεότερα από την WD: Μου έστειλαν e-mail ότι ο ένας από τους 2 δίσκους έφυγε σήμερα για Ελλάδα. Ο άλλος παραμένει εκεί. Πιστεύω μέχρι το τέλος της εβδομάδας να φύγει και ο άλλος.

Δημοσ.

Να ρωτησω κάτι, όσοι εχετε στείλει σκληρό για επισκευή-αντικατάσταση στην εταιρεία, έχετε στείλει και αποδειξη αγορας μαζί; με λιγα λογια χρειάζεται; γιατι εχω 1 δίσκο wd που εχει εμφανίσει πρόβλημα, πρεπει να ειναι στην εγγύηση είχε 3χρόνια αλλά δεν βρίσκω την απόδειξη και την ζητά το κάτάστημα που τον ειχα αγοράσει αν δεν την ζητάνε οι εταιρείες τοτε να τον στείλω κατευθείαν και να μην ασχοληθώ αλλο με το μαγαζί άσε που και να την εβρισκα θα κανε ποσο καιρο μεχρι να τον παρω πισω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...