Προς το περιεχόμενο

Σας χάλασε ο δίσκος ;;; Κανένα πρόβλημα :)

dpolal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή βλέπω πολλούς να αγχώνονται όταν έχουν πρόβλημα με τους δίσκους τους είπα να σας περιγράψω μια ωραία και γρήγορη διαδικασία που ακολουθώ εγώ.

Τα παρακάτω τα έχω δοκιμάσει για δίσκους Μaxtor & WD.

Καταρχήν από τα site των εταιρειών μπορείς να δείς αμέσως αν ο δίσκος σου έχει εγγύηση και πόση είναι αυτή.

Απλά εισάγωντας τον σειριακό αριθμό του η πληροφορία είναι άμεση.

Αν ο δίσκος έχει παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα οι δύο εταιρείες σου δίνουν την δυνατότητα να ανοίξεις online RMA.

Καταχωρείς τα στοιχεία σου, τα στοιχεία του δίσκου, περιγράφεις το πρόβλημα και αυτό ήταν.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνεις ένα ωραιότατο καλό δεματάκι τον δίσκο και να τον στείλεις.

(Οι διευθύνσεις καθώς και οι οδηγίες πακεταρίσματος περιγράφονται αναλυτικά από κάθε εταιρεία).

Σαν τρόπος αποστολής προτείνεται βέβαια το courier ΑΛΛΑ επειδή η απλή αποστολή κοστίζει όσο και ένας καινούργιος δίσκος ο καλύτερος τρόπος είναι με συστημένη αποστολή από τα ΕΛΤΑ.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια αν θέλετε μπορείτε να ασφαλίσεται το πακέτο για ότι ποσό θέλετε (με κάποια παραπάνω έξοδα βέβαια).

Σε μία με μιάμιση εβδομάδα θα έχετε πίσω έναν νέο δίσκο που θα σας έρθει με κούριερ στην πόρτα σας.

(μερικές φορές μπορεί να είναι και κάποιος επισκευασμένος αλλά προσωπικά δεν μου έχει τύχει μέχρι τώρα).

Τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει 5 φορές στην Maxtor και 1 σε WD χωρίς κανένα πρόβλημα.

Εννοείτε βέβαια ότι ο δίσκος πρέπει να είναι σε κάποια αξιοπρεπή κατάσταση (όχι σπασμένες άκρες ή άλλα κτυπήματα) αλλά και πάλι αν είναι έτσι δεν χάνεται τίποτα να δοκιμάσετε εκτός από τον χαλασμένο δίσκο που μάλλον δεν θα σας τον στείλουν πίσω.

Θεωρώ ότι αυτός ο τρόπος είναι ταχύτερος από τα ελληνικά services που ούτως ή άλλως ακριβώς ίδιες διαδικασίες ακολουθούν αλλά συνήθως περιμένουν να μαζέψουν κάποια ποσότητα χαλασμένων δίσκων για να τους στείλουν μαζικά.

Αυτά και ελπίζω να βοήθησα.

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μόλις διαπίστωσα ότι άνοιξα το θέμα σε λάθος κατηγορία.... :?

Παρακαλώ να μεταθερθεί...

Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο, καλύτερα να το κάνουμε μόνοι μας σε περίπτωση που μας τύχει κάτι τέτοιο. Προσωπικά περίμενα 1 μήνα όταν μου χάλασε ο δίσκος μου πριν 2 χρόνια, ένας Western Digital & έκανα το λάθος να τον πάω εκεί που αγόρασα το PC. Την επόμενη φορά όμως με το DVD+-R 708A της Plextor το έστειλα μόνος μου & σε 1 εβδομάδα μου έστειλαν συσκευασμένο νέο μηχάνημα. Άψογη εξυπηρέτηση.

Δημοσ.

leγοντας χαλασε ο σκληρος συμπεριλαμβανεται κ οταν εχει καει ή βγαινει εκτος εγγυησης?

εχω κ αλλον που μου σπασε το τροφοδοτικο,εκει που ακουμπανε τα ποδια-συρματα τροφοδοτικου- υπαρχει κανεις που μπορει να το φτιαξει αραγε?

ο 1ος λογικα εχει καει δεν ακουγεται τιποτα οταν μπαινει στο ρευμα,ο 2ος πριν σπασω το τροφοδοτικο λειτουργουσε κανονικα..

για να εχει χαλασει ενας σκληρος πρεπει καν να μην ακουγεται ή κανω λαθος?

Δημοσ.

Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα με το δικό μου service του υπολογιστή. Τι γίνεται με δίσκους εκτός εγγύησης????

Δημοσ.

Δεν επισκευάζονται δίσκοι εκτός εγγύησης. Πιο πολύ θα στοιχίσει από το να πάρεις καινούριο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

an den eise etairia me euaistita dedomena den aksizi na plirosis 20-30 euro/MB gia na paris ta dedomena sou ...... akoma kaliteri fasi einai na kanis Advanced RMA opo sou stelnoun prota to neo HDD kai mesa se ena mina prepi na stilis ton xalasmeno. Fisika apaiti pistotiki gia na einai kalimeni ama den stilis piso ton Hdd na se xreosoun. Ego exo stil 4 fores piso stin Maxtor Hdd kai ola mia xara mesa se 2 meres eixa ton andikatastati kai mesa ston mina estelna ton xalasmeno. Sin tou oti tis 2 fores mou ton alanaksan me megalitero enan 120GB SATA ton alaksan me 160GB SATA kai enan 80GB ATA me 120GB ATA. Opote eime poli euxaristimenos :D :D :D :D apo to service tous.

Δημοσ.

ama einai ektos eggyhshs o skliros ti kanoume!?

exw enan palio 20 GB Western nomizw kataskeyhs 2000 pou exei katsei.

oute me hdd regenerator (low level format diladi) de mou ton eftiaxe!

axizei na ton steilw h na parw me ta lefta ayta enan 250 GB kainourgio!?:P

Δημοσ.

Ρε παιδια, δεν διαφωνώ με την παραπάνω τακτική, αλλά επιδή έχει τύχει σε έναν φίλο μου, τον Marcos Aurilios, να κάψει σε ένα μήνα 3-4 σκληρούς, το πλαίσιο ήταν ταχύτατο πάντα στις εξυπηρετήσεις του, δηλάδη στην ουσία τους άφηνε τον δίσκο και έφευγέ με έναν καινούργιο... και μάλιστα επειδή το ένα μοντέλο έιχε σταματήσει να παράγετε του δώσαν έναν μεγαλύτερο ...

Δημοσ.
Ρε παιδια, δεν διαφωνώ με την παραπάνω τακτική, αλλά επιδή έχει τύχει σε έναν φίλο μου, τον Marcos Aurilios, να κάψει σε ένα μήνα 3-4 σκληρούς, το πλαίσιο ήταν ταχύτατο πάντα στις εξυπηρετήσεις του, δηλάδη στην ουσία τους άφηνε τον δίσκο και έφευγέ με έναν καινούργιο... και μάλιστα επειδή το ένα μοντέλο έιχε σταματήσει να παράγετε του δώσαν έναν μεγαλύτερο ...

Emena epidi tou aderfou mou 2 fores tou xalase o IBM Deskstar 30GB kai perimen tin 1 fora 5 domades kai tin deuteri 3 domades (RAM Shop) den ksana mepno se auti tin diadikasia.

Otan mou eixe xalasi emena o IBM ston 1,5 xrono edo sto UK to magazi mou eipe meta ton 1 xrono prepi na ton stilis stin etairia. Opou afou ton elave i IBM stin olandia meta apo 2 meres mou estile ton neo. Ali mia fora pou mou eixe xalasi i Radeon 9700pro to magazi edo sto UKden mouto alaze logo tou oti eixa vali psixtres stis mnimes eno i etairia mou tin alaske stelnondas mou kaninourgia apo Hong Kong me DHL. Opote prosopika exo apofasisi na milao kateutian me tis etairies.

Δημοσ.

Sinexizo na min katalaveno to noima tis erotisis sou ...... ta dedomena sou den prokete na sta epanaferoun ..... na ftiaksis enan HDD 20Gb tetraetias apo to na paris enan neon 200Gb neas texnologias pio grigoro kai na exis kai 3 xronia egiisi .......... ilikrina malon kati paizi me emena giati akoma den katalaveno pios o logos na mpis se oli autin tin diadikasia....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...