Προς το περιεχόμενο

Δείκτες ελαστικών, έχουν κάποια πραγματική διαφορά και αν ναι τι;;;;

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, έχω ξεκινήσει να ψάχνω λάστιχα και έχω φάει σκάλωμα με τα A,B,C κτλ δείκτες ελαστικών, έχουν κάποια αξία και αω ναι μέχρι ποιο σημείο είναι να τους υπολογίζεις σε ενδεχόμενη αγορά ελαστικών; π.χ. ψάχνω τα michelin primacy 4 S2, με δείκτες Β κατανάλωση και Α κράτημα στο βρεγμένο και βρίσκω τα michelin primacy 4 +, με δείκτες C κατανάλωση και Α κράτημα στο βρεγμένο, έχει κάποια ουσιαστική διαφορά το ένα με το άλλο; ποιο θα κρατήσει περισσότερο;

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οσο πιο μεγάλος ειναι ο δείκτης καταναλωσης και μικρότερος ο δείκτης κρατήματος τοσο πιο μαλακό ειναι το λάστιχο και αρα ο χρόνος οου θα φθαρεί πολύ μικρότερος.

Πήγαινε σε ενα βουλκανιζατερ και πες του να στα δείξει, αν τα πιάσεις ειδικά στο πλάι θα καταλάβεις για τι μιλάω.  

Είναι απλά κάποια στοιχεία ώστε να καταλάβει ο καταναλωτής τι προσφέρει το λάστιχο. Βέβαια τα αναγραφόμενα με τα ρεαλιστικά απέχουν. Τι ελαστικό θες ; Για στεγνό, βρεγμένο;χιόνια;βουνό; Σε τι αμάξι θα τα βάλεις και τι διαστάσεις;

Τα xl αξίζει να τα βάλει κάποιος αν μένει σε ορεινή περιοχή και ανεβαίνει σε χωματόδρομο; Ευχαριστώ. Προσπαθώ να βρω μια χρυσή τομή σε καλοκαιρινό ταξίδι και ανάβαση σε Ασβεστοχώρι απότομη ανηφόρα λίγο ανώμαλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/8/2022 στις 10:09 ΠΜ, tost12 είπε

Καλημέρα, έχω ξεκινήσει να ψάχνω λάστιχα και έχω φάει σκάλωμα με τα A,B,C κτλ δείκτες ελαστικών, έχουν κάποια αξία και αω ναι μέχρι ποιο σημείο είναι να τους υπολογίζεις σε ενδεχόμενη αγορά ελαστικών; π.χ. ψάχνω τα michelin primacy 4 S2, με δείκτες Β κατανάλωση και Α κράτημα στο βρεγμένο και βρίσκω τα michelin primacy 4 +, με δείκτες C κατανάλωση και Α κράτημα στο βρεγμένο, έχει κάποια ουσιαστική διαφορά το ένα με το άλλο; ποιο θα κρατήσει περισσότερο;

Ευχαριστώ

Οι φωτό παρακάτω εξηγούν με νούμερα τις διαφορές.

Εξοικονόμηση καυσίμου ανά λίτρα σε 100 χλμ:

επιγραφή πρόσφυσης ελαστικού

Απόσταση πέδησης σε βρεγμένο:

ελαστικό φρενάρισμα

Το ποιο θα κρατήσει περισσότερο δεν έχει να κάνει απαραίτητα με τους δείκτες που ανέφερες, και αν έχει οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές, μη μετρήσιμες κατά τη γνώμη μου.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

Έχω ένα renault clio του '15 και από εχθές φοράω τα michelin primacy 4 + 87H, C και Α δείκτες. Τώρα αν έκανα καλά θα δείξει. 

Υ.Γ.

Το αστείο είναι ότι πριν το clio είχα ένα peugeot rallye και εκεί το μόνο που κοίταγα ήταν να βάλω το ποιο φθηνό που θα βρω, τώρα που το clio είναι "χελώνα" έβαλα michelin!!

Σας ευχαριστώ όλους.

13 λεπτά πριν, tost12 είπε

Έχω ένα renault clio του '15 και από εχθές φοράω τα michelin primacy 4 + 87H, C και Α δείκτες. Τώρα αν έκανα καλά θα δείξει. 

Υ.Γ.

Το αστείο είναι ότι πριν το clio είχα ένα peugeot rallye και εκεί το μόνο που κοίταγα ήταν να βάλω το ποιο φθηνό που θα βρω, τώρα που το clio είναι "χελώνα" έβαλα michelin!!

Σας ευχαριστώ όλους.

Έτσι όπως το βλέπω εγώ δεν μου φαίνεται καθόλου αστείο, το pug ήταν πιο γρήγορο και λογικά το οδηγούσες ανάλογα με αποτέλεσμα να τρώγονται τα λάστιχα γρήγορα, οπότε σωστά έκανες που κοιτούσες το πιο φτηνό. Τώρα που έχεις πιο αργό αυτοκίνητο τα λάστιχα μάλλον θα ξεραθούν πριν φαγωθούν, οπότε τα michelin ήταν σωστή επιλογή μια και αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.

Στις 8/8/2022 στις 10:09 ΠΜ, tost12 είπε

Ευχαριστώ

Το βασικό είναι το βρεγμένο. Λέει πάρα πολύ για το λάστιχο. Δες "tyre reviews" κανάλι στο YouTube 

Πάρε Α το πολύ Β 

Επιπλέον η Ε.Ε. έχει πει οτι θα περιορίσει την βαθμολογία. Θα την κάνει πιο αυστηρή. Το Α θα γίνει C κτλ (όπως έγινε με τις ηλεκτρικές συσκευές κάποια στιγμή αν ξέρεις) 

Στα λάστιχα δεν υπάρχει Α+++. Οπότε ακόμη και μέσα στο Α υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Για αυτό θα έλεγα Α βρεγμένο. Κατανάλωση δευτερεύον. Όχι και Φ αλλά νταξι... 

Ανάλογα και τι θες βέβαια ... Και που κινείσαι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...