Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχουμε στην οικογένεια 2 αυτοκίνητα. Ένα Opel Corsa diesel του 12 και ένα Hyundai Matrix του 7. Το Hyunday θα φύγει γιατί αν και έχει λίγα χιλιόμετρα (περίπου 100χιλ) δεν το έχω φροντίσει αρκετά (θέλει κάνα 1000αρικο σε μηχανικό/φαναρτζη για να ισιωσει) όποτε είτε θα το πουλήσω είτε θα το αποσύρω. 

Η ερώτηση μου είναι η εξής.

Θέλω να το αντικαταστήσω με το αμάξι που έχει την χαμηλότερη κατανάλωση. Θα είναι μόνο για πηγαίνω στη δουλειά εγώ και η γυναίκα μου. Δουλεύουμε διαφορετικά ωράρια όποτε το πρωί θα το παίρνει η γυναίκα μου και εγώ το απόγευμα. Θα κάνει περίπου 25-30χλμ την ημέρα εντός Αθήνας. 

Θα προτιμούσα να το πάρω με leasing (έχω ατομική επιχείρηση) αν υπάρχει αλλά αν δεν υπάρχει η δυνατότητα τότε και η αγορά δεν με χαλάει. Μπορώ να δίνω Μαξ 250€ το μήνα (είτε leasing είτε δόσεις αν γίνει η αγορά με απόσυρση του Hyunday).

Θα προτιμούσα να αποφύγω τα εντελώς ηλεκτρικά εκτός αν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση καθώς δεν είμαι έτοιμος να τα εμπιστευτώ ακομα. 

Δεν υπάρχει κανένας άλλος περιορισμός πέρα από την κατανάλωση και την ασφάλεια (για αυτό απορρίπτω ηλεκτρικά σκούτερ, πατίνια, ποδήλατα κλπ) 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Τα υβριδικά είναι μονόδρομος 

Συμφωνω απολυτα ...Ειναι και αθορυβα...Εχει γειτονας ενα τετοιο Toyota και δεν ακουγεται καθολου .

Ακομα και 1000αρακι με βενζινη εντος πολης θελει 7-8 λιτρα στα 100χλμ

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Συμφωνω απολυτα ...Ειναι και αθορυβα...Εχει γειτονας ενα τετοιο Toyota και δεν ακουγεται καθολου .

Ακομα και 1000αρακι με βενζινη εντος πολης θελει 7-8 λιτρα στα 100χλμ

Σας ευχαριστώ παιδιά..και εγώ κάπου εκεί προσανατολίζομαι..έχετε κάποιο να προτείνετε; 

Επίσης leasing ή αγορά;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antirix024 είπε

Σας ευχαριστώ παιδιά..και εγώ κάπου εκεί προσανατολίζομαι..έχετε κάποιο να προτείνετε; 

Επίσης leasing ή αγορά;

Φυσικα αγορα εκτος και αν εχεις σηματικη απαλλαγη λογω επαγγελματος που θα σου πει ο λογιστης 

Τα βαζεις κατω βρισκις το τελικο κοστος και αποφασιζεις για leasing

Αλοιως θα πληρωνεις ενα αμαξι που δεν θα ειναι ποτε δικο σου ή οταν γινει θα πρεπει να το πληρωσεις ακριβα  

• Like 1
Δημοσ.

Το Yaris ειναι μια λυση αλλα διάλεξες πολυ κακη εποχή για να πάρεις αυτοκίνητο.

Πλεον εχουν αναμονή παράδοσης πανω απο 18 μηνες με ανοιχτή τιμη, και τα μεταχειρισμένα διετίας τριετίας εχουν φτάσει τις τιμες των καινούργιων 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το Yaris ειναι μια λυση αλλα διάλεξες πολυ κακη εποχή για να πάρεις αυτοκίνητο.

Πλεον εχουν αναμονή παράδοσης πανω απο 18 μηνες με ανοιχτή τιμη, και τα μεταχειρισμένα διετίας τριετίας εχουν φτάσει τις τιμες των καινούργιων 

Ναι. Αυτό βλέπω. Έχουν γίνει πανάκριβα. Για αυτό σκεφτόμουν και το leasing που τουλάχιστον εκεί βρίσκεις πιο εύκολα ετοιμοπαραδοτο. Πέρα από το να μειώσω την φορολογία μου. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, antirix024 είπε

Ναι. Αυτό βλέπω. Έχουν γίνει πανάκριβα. Για αυτό σκεφτόμουν και το leasing που τουλάχιστον εκεί βρίσκεις πιο εύκολα ετοιμοπαραδοτο. Πέρα από το να μειώσω την φορολογία μου. 

Οπως σου ειπα εχει σημασια και το ποσο θα την μειωσεις .

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Γιάννης Platano είπε

Οπως σου ειπα εχει σημασια και το ποσο θα την μειωσεις .

Περίπου 1000 με 1500 ευρώ θα γλιτώνω από την εφορία κάθε χρόνο. Όπως τα έχω υπολογίσει. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Περίπου 1000 με 1500 ευρώ θα γλιτώνω από την εφορία κάθε χρόνο. Όπως τα έχω υπολογίσει. 

Αρα 100 ευρω τον μηνα περιπου αλλα καλυτερα να στα πει ο λογιστης  ...Ποσα θα πληρωνεις ομως ?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αρα 100 ευρω τον μηνα περιπου αλλα καλυτερα να στα πει ο λογιστης  ...Ποσα θα πληρωνεις ομως ?

Για leasing? Τουλάχιστον 220€ το μήνα έχω δει τα φθηνότερα. (μαζί με ΦΠΑ) 

Το leasing γενικά συμφέρει και ο λογιστής μου αυτό λέει. Όμως διάφοροι που ρώτησα που κάνουν leasing μου είπαν ότι δεν είναι πάντα η καλύτερη εμπειρία. Εξαρτάται και απο την εταιρεία που το παίρνεις. 

• Like 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, antirix024 είπε

Για leasing? Τουλάχιστον 220€ το μήνα έχω δει τα φθηνότερα. (μαζί με ΦΠΑ) 

Το leasing γενικά συμφέρει και ο λογιστής μου αυτό λέει. Όμως διάφοροι που ρώτησα που κάνουν leasing μου είπαν ότι δεν είναι πάντα η καλύτερη εμπειρία. Εξαρτάται και απο την εταιρεία που το παίρνεις. 

Αυτο ισχυει για ολα τα προϊοντα !!!!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αυτο ισχυει για ολα τα προϊοντα !!!!

Προφανως. Αλλά κανείς δεν ήταν φουλ ενθουσιασμένος με την επιλογή του leasing ανεξαρτήτως της εταιρείας. Όλοι είχαν παράπονα για διάφορους λόγους. Δηλαδή στην ερώτηση μεταξύ leasing ή αγοράς ακόμα και αυτοί που κάνουν χρόνια leasing απαντάνε "δεν ξέρω". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...