Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, sanaeriko είπε

Καλημεραα. Έχω αποφασίσει να πάρω σκύλο. Δεν είναι απόφαση της στιγμής καθώς το σκέφτομαι έντονα εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον.

Αρχικά να πω ότι δεν σκαμπαζω από ράτσες και είναι η πρώτη μου υιοθεσία.

Θέλω γενικά ένα σκύλο μικρού η μεσαίου μεγέθους, ήσυχο, ήρεμο και στοργικό.

Κάποιες μέρες λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Μένω σε διαμέρισμα με την σύντροφό μου.

Τώρα γενικά φαντάζομαι θα είναι πολλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που υπάρχουν. Όποιος έχει και ξέρει από σκυλιά ας πει μια γνώμη.

Δεν θα σε κρίνω για την απόφαση σου. Αλλά κάτι που αναρωτήθηκα διαβάζοντας το κείμενο σου. 

Λες ότι θες έναν σκύλο έτσι και έτσι. Στοργικός πχ. 

Τι σημαίνει για εσένα το να είναι στοργικός ένας σκύλος; Τι συμπεριφορές αναμένεις να έχει δηλαδή; Το ήσυχο και ήρεμο να το καταλάβω, αν και ούτε αυτό υπάρχει αν δεν δώσεις την αναγκαία προσοχή στο ζώο, όλα είναι υποκειμενικά. Η θεία μου έχει κοκονι το μεγαλώνει σαν βασιλιά, ο σκύλος που και που φωνάζει και αρκετά δυνατά μάλιστα, επίσης αγριεύει και μπορεί να δαγκώσει αν περάσει από κοντά του κάποιο ποδι, αγριεύει όταν βλέπει κοντά του παπούτσια, σαγιονάρες κτλ. 

Δεν ειναι γνώστης περί σκύλων, ούτε θα σου πω τι θα κάνεις, αλλά όταν διαβάζω από διάφορους που αναζητούν ζώα που ψάχνουν ήρεμο ήσυχο καλό κτλ παρομοιαζοντας την συμπεριφορά του ζωου που αναμένουν με την συμπεριφορά του ανθρώπου, εκεί απορώ κατά πόσο πραγματικά σκέφτηκες ώριμα η όχι στην απόφαση σου. 

Εύχομαι καλή αναζητηση και επιλογή σκύλου. 

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Δεν θα σε κρίνω για την απόφαση σου. Αλλά κάτι που αναρωτήθηκα διαβάζοντας το κείμενο σου. 

Λες ότι θες έναν σκύλο έτσι και έτσι. Στοργικός πχ. 

Τι σημαίνει για εσένα το να είναι στοργικός ένας σκύλος; Τι συμπεριφορές αναμένεις να έχει δηλαδή; Το ήσυχο και ήρεμο να το καταλάβω, αν και ούτε αυτό υπάρχει αν δεν δώσεις την αναγκαία προσοχή στο ζώο, όλα είναι υποκειμενικά. Η θεία μου έχει κοκονι το μεγαλώνει σαν βασιλιά, ο σκύλος που και που φωνάζει και αρκετά δυνατά μάλιστα, επίσης αγριεύει και μπορεί να δαγκώσει αν περάσει από κοντά του κάποιο ποδι, αγριεύει όταν βλέπει κοντά του παπούτσια, σαγιονάρες κτλ. 

Δεν ειναι γνώστης περί σκύλων, ούτε θα σου πω τι θα κάνεις, αλλά όταν διαβάζω από διάφορους που αναζητούν ζώα που ψάχνουν ήρεμο ήσυχο καλό κτλ παρομοιαζοντας την συμπεριφορά του ζωου που αναμένουν με την συμπεριφορά του ανθρώπου, εκεί απορώ κατά πόσο πραγματικά σκέφτηκες ώριμα η όχι στην απόφαση σου. 

Εύχομαι καλή αναζητηση και επιλογή σκύλου. 

Μην τον αποθαρρύνετε τον άνθρωπο... Ενας άνθρωπος τι θελει απο ενα σκυλο? Τη συντροφιά. Μου ακούγεται 100% νορμαλ το να ζηταει στοργη. 

Και θα την έχει. Αναλόγως πώς του εχεις φερθεί του σκυλου ετσι? Αμα ετρωγε παντοφλα το ζωντανό απ τη θειά σου, λογικο να βγάζει δόντια. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Μην τον αποθαρρύνετε τον άνθρωπο... Ενας άνθρωπος τι θελει απο ενα σκυλο? Τη συντροφιά. Μου ακούγεται 100% νορμαλ το να ζηταει στοργη. 

Και θα την έχει. Αναλόγως πώς του εχεις φερθεί του σκυλου ετσι? Αμα ετρωγε παντοφλα το ζωντανό απ τη θειά σου, λογικο να βγάζει δόντια. 

Για εσένα συντροφιά σημαίνει στοργη, για τον άλλον μπορεί να είναι κάτι άλλο, για αυτό και το κείμενο που έγραψα. Λέω ότι έχω να πω διότι άμα αποκτήσει τον σκύλο και μετά κάτι δεν του αρέσει η πάει στραβά και δεν υπάρξει θέληση να το λύσει τότε θα την πληρώσει ο σκύλος, και όταν λέω να την πληρώσει ο σκύλος, μην πάει απαραίτητα το μυαλό σας να το αφήσει στον δρόμο, πράγμα που διώκεται και ποινικά πλέον, ακομα και να το επιστρέψει πίσω από την φιλοζωική που το υιοθέτησε. Πέραν τούτου αν θελήσει υιοθεσία σκύλου θα τον περάσουν από ιερά εξέταση. Σε μεν εκτροφεία αν αποτανθεί για ράτσες θα του πουν έλα εδώ να τα βλέπεις από κοντά όποτε θες, να δεις τι αλληλεπιδραση έχεις με το σκυλί που σε ενδιαφέρει να ενημερωθείς για την ράτσα και μετά αποφασίζεις. 

Για την θεία μου, ούτε κατά διάνοια δεν έχει υποστεί κακοποίηση το σκυλι, είναι φιλόζωη και έχει και γάτες μέσα στο σπίτι, ταΐζει πολλά ζώα έξω. Ο σκύλος όμως έχει αυτό το θέμα. Μπορεί και να γαυγίζει πχ αν χτυπήσει το τηλ. και το σηκώσεις ενώ σε βλέπει φωνάζει και δεν μπορείς να μιλήσεις στο τηλ πας σε άλλο δωμάτιο. Το σκυλί το είχανε πάρει από αδέσποτο που το βρήκαν σε ένα νησί. Ήταν αρκετά μικρό τότε, δεν αποκλείεται να έτρωγε παντοφλιες και χτυπήματα με παπούτσια από τους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αλλά το κατα ποσόν έχει μνήμη και θυμάται από τότε δεν το ξέρω, ήτανε αρκετά μικρό όταν το βρήκαν. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
8 hours ago, Dimi00 said:

αλλιώς pug

Τα προβλήματα υγείας είναι στο πακέτο? 

6 hours ago, Novi said:

Ο σκυλος προσφερει μεγαλυτερη συναισθηματικη σύνδεση

Από που βγαίνει το συμπέρασμα αυτό? 

Δημοσ.

Θα πας σε μια φιλοζωική και θα σε διαλέξει ο σκύλος. Πάνε σώσε μια ψυχούλα και μην δώσεις χρήματα για να πάρεις ράτσα. 

σαρεσει τόσο πολύ το λαμπραντορ; Ψάξε να βρεις αδέσποτο κουτάβι ημίαιμο λαμπραντορ. Γεμάτος ο τόπος από ημιαιμα αδέσποτα να διαλέξεις ότι θέλεις 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, NickTG είπε

Τα προβλήματα υγείας είναι στο πακέτο? 

Oλα τα ζωα οπως και οι ανθρωποι μπορουν να εμφανισουν προβληματα. 

Επεξ/σία από Dimi00
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Ναι αλλά τα pug και τα γαλλικά bulldog έχουν κάποια στάνταρ προβλήματα. Δεν είναι και τόσο Τζακ ποτ αν θα σου κάτσουν. Θα σου κάτσουν σίγουρα 

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Dimi00 said:

Θες να μου πεις ότι έχουν την ίδια πιθανότητα με οποιοδήποτε άλλο σκυλί? 

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, NickTG είπε

Θες να μου πεις ότι έχουν την ίδια πιθανότητα με οποιοδήποτε άλλο σκυλί? 

Θελουν προσοχη στο να μη ξεφευγουν σε βαρος οπως οι ανθρωποι. Γιατι λογω ανατομιας θα χτυπησει αναπνευστικο και οστα.νορμαλ δεν ακουγεται? Κατα τα άλλα ολα ομοια. Στα γεραματα σκυλια γατια ανθρωποι βγαζουν προβληματα. νορμαλ κι εδω

Τι αλλο σε κάνει να νομιζεις οτι αυτη η ρατσα ειναι ελαττωματικη? 

56 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Ναι αλλά τα pug και τα γαλλικά bulldog έχουν κάποια στάνταρ προβλήματα. Δεν είναι και τόσο Τζακ ποτ αν θα σου κάτσουν. Θα σου κάτσουν σίγουρα 

Αμα τα προσεχει ο ιδιοκτητης δεν θα υπάρχει προβλημα. Το βαρος πρεπει να μη ξεφευγει και ολα πανε καλα. Τωρα αυτα που λενε για ωτιτιδες και επιπεφυκιτιδες ολα τα σκυλια παθαινουν. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Ελπιζω να υπαρχει καπιος σπιτι ή να λειπει για λιγο ...Τα σκυλακια προ παντων θελουν παρεα και χαδια 

8 ώρες πριν, Novi είπε

Θα λειπεις πολλες ωρες και εισαι σε διαμερισμα και εισαι και πρωταρης θα σου ελεγα μην το ξεκινήσεις

Καλα, μην τρελαθουμε κιολας. Αρχικα, κοιμουνται 10-14 ωρες, με τα μεγαλυτερης ηλικιας ή κουταβια μεχρι και 20. Οποτε, κανονιζουν και τα ιδια ποτε θα κοιμηθουν, και ποτε θα ειναι ξυπνια για να πανε βολτα και να παιξουν. 

Επειδη προτεινεις και γατες, ακομα και οι 2 γατες που εχουμε, κοιμουνται μαζι μας, τρωνε, παιζουν κτλ το πρωι πριν φυγουμε, ξανα κοιμουνται και μετα παιζουν, βολτες, χαδια κτλ μεχρι να ξανα κοιμηθουμε. Και τα 3 σκυλια που εχουμε συνολικα στην οικογενεια (1 εμεις, 2 η αδερφη μου (λειπουν και αυτοι ωρες απο το σπιτι)), αν μιλουσαν δεν νομιζω οτι θα ειχαν παραπονο

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ.

Στην ράτσα αναφέρθηκα για να προσδιορίσουμε λίγο τον χαρακτήρα του σκύλου, με οσα ξέρουμε δηλαδή. Δεν ανέφερα πουθενά ότι θα πληρώσω για μια ψυχη. Αν είναι δυνατόν.

Τον σκύλο τον θέλω για να του δώσω αγάπη και να πάρω ότι μου δώσει. Να τον φροντίζω και να του προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ.

Δηλαδή κάπου έλεος τι έχετε πάθει μερικοί;

Επειδή σπάνια έχουμε τα ίδια ωράρια σχεδόν πάντα θα υπάρχει κάποιος στο σπίτι. Αν χρειαστεί να λείψω μέρες έχω που να τον αφήσω. Πενθήμερο 8ωρο δουλεύω όπως ο περισσότερος κόσμος απλά κάποιες μέρες χρειάζεται να δουλεύω 12ωρο, όχι πολλές μέσα στον μήνα.

Δεν με αποθαρρύνει κανένας γιατί το έχω σκεφτεί αρκετά και το έχω αποφασίσει.

Σέβομαι όσους το κάνουν αλλά δεν θέλω να είναι μεγάλος σε ηλικία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, sanaeriko είπε

Καταλαβαινω γιατι το λενε, αλλα να μην παρεις ουτε μεγαλο σε ηλικια, ουτε με προβληματα υγειας (ναι ακουγεται μαλακια, αλλα προσωπικα δεν θα το εκανα). Εχει μια φιλη μου, και ολο τρεχει (το υιοθετησε). 

Επειδη ρωτησες για λαμπραντορ, να ξερεις οτι ειναι αρκετα ζωηρα και θελουν μεγαλες βολτες (εμας μας ετυχε και με μια δοση υπερκινητικοτητας :P). Επισης η τριχα τους ειναι μεγαλο θεμα. Χτενιζω το δικο μας και συνεχεια βγαζει (ειδικα την περιοδο που αλλαζει κιολας). 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Θελουν προσοχη στο να μη ξεφευγουν σε βαρος οπως οι ανθρωποι. Γιατι λογω ανατομιας θα χτυπησει αναπνευστικο και οστα.νορμαλ δεν ακουγεται? Κατα τα άλλα ολα ομοια. Στα γεραματα σκυλια γατια ανθρωποι βγαζουν προβληματα. νορμαλ κι εδω

Τι αλλο σε κάνει να νομιζεις οτι αυτη η ρατσα ειναι ελαττωματικη? 

Αμα τα προσεχει ο ιδιοκτητης δεν θα υπάρχει προβλημα. Το βαρος πρεπει να μη ξεφευγει και ολα πανε καλα. Τωρα αυτα που λενε για ωτιτιδες και επιπεφυκιτιδες ολα τα σκυλια παθαινουν. 

Όχι κανεις μεγάλο λάθος. Έχουν τεράστια θέματα με όλο το αναπνευστικό συστημα. Επίσης έχουν εξόφθαλμο ότι οποίο προκαλεί μολύνσεις. Εσυ μιλάς μόνο για τα θέματα με τα Κόκκαλα και δυσπλασίες προφανώς αλλά δεν είναι μόνο αυτά που ίσως και να μην κάτσουν. Αν βρεις pug χωρίς αναπνευστικά προβλήματα έλα πες μου 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, sanaeriko είπε

Στην ράτσα αναφέρθηκα για να προσδιορίσουμε λίγο τον χαρακτήρα του σκύλου, με οσα ξέρουμε δηλαδή. Δεν ανέφερα πουθενά ότι θα πληρώσω για μια ψυχη. Αν είναι δυνατόν.

Τον σκύλο τον θέλω για να του δώσω αγάπη και να πάρω ότι μου δώσει. Να τον φροντίζω και να του προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ.

Δηλαδή κάπου έλεος τι έχετε πάθει μερικοί;

Επειδή σπάνια έχουμε τα ίδια ωράρια σχεδόν πάντα θα υπάρχει κάποιος στο σπίτι. Αν χρειαστεί να λείψω μέρες έχω που να τον αφήσω. Πενθήμερο 8ωρο δουλεύω όπως ο περισσότερος κόσμος απλά κάποιες μέρες χρειάζεται να δουλεύω 12ωρο, όχι πολλές μέσα στον μήνα.

Δεν με αποθαρρύνει κανένας γιατί το έχω σκεφτεί αρκετά και το έχω αποφασίσει.

Γιατι και να πληρώσεις που το κακό? Δικαιωμα σου ειναι να θελεις μια συγκεκριμένη ράτσα, θα ζησεις μαζι του τα επομενα 18 χρονια! 

2 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε

Όχι κανεις μεγάλο λάθος. Έχουν τεράστια θέματα με όλο το αναπνευστικό συστημα. Επίσης έχουν εξόφθαλμο ότι οποίο προκαλεί μολύνσεις. Εσυ μιλάς μόνο για τα θέματα με τα Κόκκαλα και δυσπλασίες προφανώς αλλά δεν είναι μόνο αυτά που ίσως και να μην κάτσουν. Αν βρεις pug χωρίς αναπνευστικά προβλήματα έλα πες μου 

Εχω 2 στη γειτονια. Παππουδακια και τα 2 πλεον και χαιρουν ακρας υγείας.... Μην ενοχοποιειτε ρατσες ρε παιδια. Καθε σκυλος ειναι επιρρεπής σε προβλημα αν δεν τον προσεξεις σαν παιδι σου

Επεξ/σία από Dimi00
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Εχω 2 στη γειτονια. Παππουδακια και τα 2 πλεον και χαιρουν ακρας υγείας.... Μην ενοχοποιειτε ρατσες ρε παιδια. Καθε σκυλος ειναι επιρρεπής σε προβλημα αν δεν τον προσεξεις σαν παιδι σου

Καλα, μην βλεπεις τις εξαιρεσεις, σε λιγο θα μας πεις οτι εχεις στην γειτονια σου pit bull που βοηθαει ηλικιωμενα ζευγαρια να περνανε τον δρομο

2018 U.S. Dog Bite Fatality Statistics - Discussion Notes - DogsBite Blog

Επεξ/σία από SabotazNic
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...