Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημεραα. Έχω αποφασίσει να πάρω σκύλο. Δεν είναι απόφαση της στιγμής καθώς το σκέφτομαι έντονα εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον.

Αρχικά να πω ότι δεν σκαμπαζω από ράτσες και είναι η πρώτη μου υιοθεσία.

Θέλω γενικά ένα σκύλο μικρού η μεσαίου μεγέθους, ήσυχο, ήρεμο και στοργικό.

Κάποιες μέρες λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Μένω σε διαμέρισμα με την σύντροφό μου.

Τώρα γενικά φαντάζομαι θα είναι πολλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που υπάρχουν. Όποιος έχει και ξέρει από σκυλιά ας πει μια γνώμη.

• Like 1
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. 

Ειναι καποιες μικροσωμες ρατσες οι οποιες ειναι για μεσα οπως πχ τα κανίς, ειναι κι αλλες ρατσες πχ τα beagle ή τα bulldogοειδη που θελουν και τρεξιμο εξω. Ολα χρειαζονται τη βόλτα τους, ειναι καποια ομως που χρειαζονται ασκηση. 

Ενα γαλλικο bulldog ή αλλιώς pug, ειναι εξαιρετική επιλογη καθως ειναι μικροσωμα, ήρεμα, φιλικά (ιδιως αν ερθει παιδακι αργοτερα στην οικογένεια), κοντοτριχα και πολυ χαδιαρικα. Και το γαύγισμά τους δεν ενοχλει ιδιαιτερα.

Αυτά προτεινω εγω βλέποντάς σε σε συγκατοίκηση και θεωρω πιθανό τον ερχομο ενος παιδιού στο μελλον. 

Υπο άλλες συνθήκες θα σου προτεινα και φιλοζωική να κοιτουσες. 

Επεξ/σία από Dimi00
  • Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Καλημέρα. 

Ειναι καποιες μικροσωμες ρατσες οι οποιες ειναι για μεσα οπως πχ τα κανίς, ειναι κι αλλες ρατσες πχ τα beagle ή τα bulldogοειδη που θελουν και τρεξιμο εξω. Ολα χρειαζονται τη βόλτα τους, ειναι καποια ομως που χρειαζονται ασκηση. 

Ενα γαλλικο bulldog ή αλλιώς pug, ειναι εξαιρετική επιλογη καθως ειναι μικροσωμα, ήρεμα, φιλικά (ιδιως αν ερθει παιδακι αργοτερα στην οικογένεια), κοντοτριχα και πολυ χαδιαρικα. Και το γαύγισμά τους δεν ενοχλει ιδιαιτερα.

Αυτά προτεινω εγω βλέποντάς σε σε συγκατοίκηση και θεωρω πιθανό τον ερχομο ενος παιδιού στο μελλον. 

Υπο άλλες συνθήκες θα σου προτεινα και φιλοζωική να κοιτουσες. 

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.

Να σε ρωτήσω αν ξέρεις,  τα Γκόλντεν ριτρίβερ και τα λαμπραντόρ ριτρίβερ (αν τα λέω σωστά) γίνονται μεγαλόσωμα; Μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα.; Πολύ όμορφα σκυλιά.

Βόλτες καθημερινά εννοείται 2-3 φορές την μέρα μπορούμε σίγουρα και λογικά μια φορά την βδομάδα για παιχνίδι σε πάρκο/δάσος.

Και άλλο ενα ερώτημα, αρσενικό η θηλυκό;

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sanaeriko είπε

Σ ευχαριστώ για την απάντηση.

Να σε ρωτήσω αν ξέρεις,  τα Γκόλντεν ριτρίβερ και τα λαμπραντόρ ριτρίβερ (αν τα λέω σωστά) γίνονται μεγαλόσωμα; Μπορούν να ζήσουν σε διαμέρισμα.; Πολύ όμορφα σκυλιά.

Βόλτες καθημερινά εννοείται 2-3 φορές την μέρα μπορούμε σίγουρα και λογικά μια φορά την βδομάδα για παιχνίδι σε πάρκο/δάσος.

Και άλλο ενα ερώτημα, αρσενικό η θηλυκό;

Λαμπραντορ και γκολντεν γίνονται μεγαλόσωμα ναι. Ειναι ψυχουλες και τα 2. Εχει τυχει να δω αρκετους με λαμπραντορ σε μεγαλο διαμερισμα 100τμ+. Ειχα και στην πολυκατοικία μου. Βεβαια με ενα γαυγισμα τριζουν τα τζαμια παντου χαχα. Θα χεις θεματακια και με την τριχα. 

Αρσενικο ή θηλυκό... Χμμ.. Εδω δεν ειμαι ειδική, εχω ακουσει ομως οτι τα θηλυκά ειναι πιο καλα απο θεμα ηρεμιας στην ενηλικίωση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά η υιοθεσία ενός ζώου και ειδικά ενός σκύλου οφείλει να προκύπτει μετά από ώριμη σκέψη. Τα ζώα αποτελούν ή θα έπρεπε να αποτελούν, ισότιμα μέλη της οικογένειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως κάτοχος γάτας, πολλές φορές δυσκολεύομαι να βρω άτομο ώστε να την επιβλέπει 2-3 μέρες, που θα λείπω για λόγους δουλειάς από το σπίτι.

Το μόνο που θέλω να πω εδώ είναι το εξής:

Μην αγοράζετε ζώα από εκτροφείς και μην συντηρείτε την μπίζνα αναπαραγωγής. Αν θέλετε ζωάκι, περάστε από διάφορα καταφύγια ζώων και θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει και θα σας αγαπήσει.

Επίσης, το ό,τι λείπετε πολύ από το σπίτι δε θα αποτελέσει πρόβλημα, εφόσον είστε τακτικοί στις βόλτες του ζώου, επί καθημερινής βάσης.

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 6
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sanaeriko είπε

Καλημεραα. Έχω αποφασίσει να πάρω σκύλο. Δεν είναι απόφαση της στιγμής καθώς το σκέφτομαι έντονα εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον.

Κάποιες μέρες λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Μένω σε διαμέρισμα με την σύντροφό μου.

Τώρα γενικά φαντάζομαι θα είναι πολλές οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις που υπάρχουν. Όποιος έχει και ξέρει από σκυλιά ας πει μια γνώμη.

Ελπιζω να υπαρχει καπιος σπιτι ή να λειπει για λιγο ...Τα σκυλακια προ παντων θελουν παρεα και χαδια 

Για ρατσες κλπ δεν εδωσα ποτε σημασια 

Εχω 6 μικροσωμα απο 1,5-6,5  κιλα 

Απο συμπτωση ενα ειναι τσιουαουα και ενα γιορκυ αλλα με προβληματα υγειας που ηξερα οταν τα πηρα .

Τα αλλα ειναι no ρατσα .

• Like 1
Δημοσ.

Θα λειπεις πολλες ωρες και εισαι σε διαμερισμα και εισαι και πρωταρης θα σου ελεγα μην το ξεκινήσεις κοιτα το option τις γατας εαν εισαι γατακιας ειναι πιο καλη λύση για συντροφια σε ενα διαμερισμα. Ο σκυλος ειναι προγραμματισμενος να κανει αγελη μαζι σου θα πρεπει να αφιερωνεις πολυ χρόνο για βολτες παιχνιδια εντός και εκτός σπιτιου και οταν θα λειπεις θα ειναι ενα κανονικο challenge γιατι θα τον πιανει ψυχολογικο ταραραμ (anxiety) αποχωρισμου καθε φορα που θα λειπεις απο το σπιτι η θα τον αποχωριζεσαι για καποιο λογο.

Ανεξαρτητα ρατσας ολα ειναι πανω απο ολα σκυλια το ιδιο θα κλαιει ενα πομερανιαν και ενα ροτβαιλερ εαν την κοπανησεις απο το διαμερισμα και τον αφησεις μονο του. Στις μικρόσωμες φυλες αυτο ειναι και ακομα πιο έντονο το έχουν σε μεγαλυτερο βαθμο με αποτελεσμα να μην μπορεις να πας ούτε για κατουρημα μονος σου. Ο σκυλος προσφερει μεγαλυτερη συναισθηματικη σύνδεση και εμπειρια αλλα θέλει πολλες θυσίες i.e. ( αποχωρισμος, διακοπες, αλλαγη περιβαλλοντος)  κτλ. Η ρατσα παιζει καποιο ρολο στον χαρακτηρα και το ταμπεραμεντο του σκυλου. Στοργικα ειναι ολα τα σκυλια ομως αυτα που ειναι πιο ανθρωποκεντρικα το δειχνουν πιο πολλυ ειναι πιο αγκαλιτσες. Ηρεμος και ησυχος παλι ολα τα σκυλια ειναι ηρεμα εαν ειναι σε καλο περιβαλλον και εχουν αριστη σχεση με τον human τους. Το σκυλακο που σου κανει εσενα κλικ και ξερεις οτι τον θες θα διαλεξεις μην κοιτας ρατσες γιατι ενας ροτβαιλερινος η ενας λυκοσκυλακος μπορει να ειναι 10 φορες πιο ευκολος στην σχεση σας απο εαν τσιαουα η ενα τεριεδακι

Μειονεκτηματα:

Πρώτον ο σκύλος θέλει να εχεις πολυ χρονο μαζι του δεν μπορεις να τον αφηνεις μονο του για μεγαλα διαστηματα. Με τον καιρο μαθαινει το προγραμμα και καταλαβαινει οτι έχεις παει σουπερ μαρκετ η στην δουλεια αλλα αυτο θα παρει αρκετο χρονο, και αναλογα την ρατσα τα πιο μικρα ειναι δύσκολο να προσαρμοστουν.

Μετα πρεπει να εχεις προγραμμα στρατιωτικο ο σκυλος θελει το προγραμμα του και να εκτελειται στις ωρες του.  Ακριβης ωρα για βολτα φαγητο παιχνιδι κτλ. Ακομα και να ξεχαστεις θα στο θυμιζει αυτος στην ωρα του χωρις να φοραει ρολοι. 

Κοστος ενα μειον ακομα. Υπολογιζε κτηνιατρους τα πληρωνεις ολα εσυ δεν υπαρχει ΕΦΚΑ εδω. Τροφες συμπληρωματα αξεσουαρ και ενα σωρο αλλα συν τις ζημιες που θα κανει εαν ειναι κανενας ζωηρος μουργος. 

Πλεονεκτηματα

Γενικα για αυτον που θα κανει αγελη με τον σκυλο του και ενωθεί μαζι του θα κανει ενα ταξιδι εμπειριας που λίγοι ανθρωποι το βιωνουν ο σκυλος κανει imprint πανω στον ανθρωπο του και και μαθαινει τα χουγια του και τον χαρακτηρα του και σε αγαπαει χωρίς ορια και λογική χωρίς συμβιβασμους σε αγαπαει περισοτερο απο τον εαυτο του, δυστυχώς το ταξιδι δεν κραταει πολυ γιατι τα σκυλια ζουν λίγο και στο τελος της διαδρομης εισαι για μεγαλο πονο και θλιψη.

Τα σκυλια ειναι εξυπνα ανεξαρτητου ρατσας και έχουν ενσυναισθηση σε μεγαλο βαθμο, ο σκυλος μιλαει στο αφεντικο του γιατι αυτος τον ακουει δεν τον ακουει ο κτηνιατρος ο γειτονας ο εκπαιδευτης και παει λεγοντας. Ενα σκυλι μιλαει στον αλφα του και αυτος θα πρεπει αν εισαι εσυ. Το σκυλι θα σου λεει ακομα και πιος σε ζηλευει, πιος σε φθονει πιος θα σε κλεψει γιατι μυριζει τις ορμονικες αλλαγες στον ανθρωπο που μιλας και καταλαβαινει την σταση του απεναντι σου. Το σκυλι θα σου μιλαει θα σου δειχνει με το σωμα του τι θελει τι τον πειραζει πιος ειναι κακος πιος ειναι καλος κτλ. 

Τα παιδια και οι αλλοι ανθρωποι μεσα στην σχέση σκυλου-ανθρωπου ερχονται σαν μελη της αγελης αυτο το κανονιζει ο αλφα της αγελης δηλαδη εσυ. Αυτοι που κρατανε ενα σκυλακι και το προσεχουν μεχρι να κανουν ενα παιδι και μετα το σκυλι βρισκεται στον δρομο γιατι φοβουνται για το παιδι ειναι ασχετοι πηρανε ενα σκυλο για αξεσουαρ και ποτε δεν βιωσαν τιποτα απο αυτα που σου προανεφερα. Εχω 2 σκυλια απο τετοια περιπτωση. Το σκυλι κανει αυτο που του λες και προσαρμοζει το ειναι του πανω στο δικο σου, γινεται προεκταση του εαυτου σου και σε νιωθει χωρις καν να μιλησεις και συμπεριφερεται αναλογα, πχ κοιτας εναν περαστικο λοξα και αυτος γαυγιζει γιατι σε νιώθει οτι δεν τον γουσταρεις,  εαν κανει πραγματα που δεν σου αρεσουν τον διορθώνεις και τον στρωνεις μεσα απο την σχέση αλφα βητα της αγελης. Δεν το κανει αλλος μονο εσυ γιατι μονο εσενα εμπιστευεται. Εκπαιδευσεις και κολπα τετοια βασικη υπακοη και αλλες βλακειες με τακτικες Παυλωφ για να μαθει ο σκυλος να κανει το αξεσουαρ δεν ειναι για σκυλογονεις και καλυτερα να μην εχουν σκυλο. Το κανανε και στους ανθρωπους παλια με λοβοτομη δυστυχώς στα σκυλια γινεται ακομα. 

Εαν εισαι τυπος που θες τετοια σχέση και μπορεις να δεσμευτείς προχωρα παρε εναν σκυλακο απο ενα καταφυγιο οποιον σου κανει κλικ και υιοθέτησε τον, εαν θες καθαροαιμο τότε απο εναν εκτροφεα,  εαν εισαι τυπος που δεν βαζεις τον σκυλο διπλα σου στο αυτοκινητο μην το λερωσει η σιχαινεσαι η οτιδηποτε αλλο αφηνεις το ζωντανο εκει που ειναι και προχωρας με αλλο hobby. 

• Like 4
Δημοσ.

χαρίζονται άπειρα σκυλια. μην δωσεις λεφτα για σκύλο, μην ασχολείσαι με ράτσες.

παρε απο κάποιο καταφύγιο ζώων κάποιο που ειναι φιλικό σε λογική ηλικια. ολα τα άλλα θα τα μάθεις στην πορεια. ο σκύλος θέλει μονο αγάπη και λίγο χρονο απο τον καθενα σας.

• Like 6
Δημοσ.
7 ώρες πριν, sanaeriko είπε

Πάρε απο καταφύγιο και διάλεξε κάποιο μεγάλο σε ηλικία,αυτά ψάχνουν την ησυχία και το χουζούρεμα.Σκέψου ότι θα βοηθησεις  μια ψυχή που δεν έχει στον ήλιο μοίρα καθώς δεν τα διαλέγουν.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εάν λείπεις πολλές ώρες απ' το σπίτι, είσαι για γάτα, όχι για σκύλο. Ο σκύλος θέλει παρέα. Η σύντροφός σου αύριο μπορεί να πάψει να είναι εκεί, οπότε σκέψου κάθε σενάριο. Οκ τώρα έχεις μόνιμα κάποιον στο σπίτι τις περισσότερες ώρες. Αν αύριο χωρίσετε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εάν λείπεις πολλές ώρες απ' το σπίτι, είσαι για γάτα, όχι για σκύλο. Ο σκύλος θέλει παρέα. Η σύντροφός σου αύριο μπορεί να πάψει να είναι εκεί, οπότε σκέψου κάθε σενάριο. Οκ τώρα έχεις μόνιμα κάποιον στο σπίτι τις περισσότερες ώρες. Αν αύριο χωρίσετε; 

Και αν σαν single χρειαστει νοσηλεία κανα 7ημερο χτυπα ξυλο? Τι θα κάνει μονο του το γατί? Για τίποτα δεν ειμαστε τελικά 😂

Επεξ/σία από Dimi00
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Πάρε απο καταφύγιο και διάλεξε κάποιο μεγάλο σε ηλικία,αυτά ψάχνουν την ησυχία και το χουζούρεμα.Σκέψου ότι θα βοηθησεις  μια ψυχή που δεν έχει στον ήλιο μοίρα καθώς δεν τα διαλέγουν.

Υπαρχουν καποιοι πραγματικα φιλοζωοι που παιρνουν μεγαλης ηλικιας σκυλακια ταλαιπωρημενα για να τους δωσουν εστω στο τελος λιγη τρυφεροτητα 

Τους θαυμαζω και υποκλινομαι !

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Υπαρχουν καποιοι πραγματικα φιλοζωοι που παιρνουν μεγαλης ηλικιας σκυλακια ταλαιπωρημενα για να τους δωσουν εστω στο τελος λιγη τρυφεροτητα 

Τους θαυμαζω και υποκλινομαι !

Το κάνουν κάποιοι φίλοι μου...

Πολύ δύσκολο... Κάθε χρόνο έχουν 1-2 που φεύγουν και είναι χάλια...

Υ.Γ. Η δικιά μας ήταν παρατημένη και φαγωμένη ήρθε στη ζωή μας μια σταλιά 2 μηνών. Όταν σκέφτομαι ότι σε δέκα χρόνια θα έχουμε τέτοια δεν νιώθω και πολύ καλά... Αλλά η αγάπη που μας δίνει είναι απερίγραπτη.

• Like 2
  • Sad 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Dimi00 είπε

Και αν σαν single χρειαστει νοσηλεία κανα 7ημερο χτυπα ξυλο? Τι θα κάνει μονο του το γατί? Για τίποτα δεν ειμαστε τελικά 😂

Το να χρειαστείς νοσηλεία είναι απρόβλεπτο. Το να ξέρεις ότι λείπεις πολλές ώρες απ' το σπίτι και να βασίζεσαι στην ύπαρξη συντρόφου ώστε να 'χει παρέα ο κουλούκης, είναι άλλο πράγμα. 

Δημοσ.

μαθαινει στο σκυλι να μενει μονο του. αν δουλευεις καθε μερα 10 ωρες ε.. δεν παιρνεις σκυλο.

για ενα 8ωρο να λειπετε μαζι δεν λεει κατι εφοσον τις αλλες ωρες ειστε μαζι του. να μαθει και εναν αλλο ανθρωπο ομως, πχ τη μανα σου γιατι μπορει να θες να φυγεις 2-3 μερες.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...