Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, Sakiz105 είπε

Και ο W16 της buggati με 2900 στροφές έχει 370 δεν λέει κάτι :D. Σημασία έχει ότι τρικύλινδρα τα αποφεύγουμε, τουλάχιστον εδώ ελλάδα που κρατάμε τα αυτοκίνητα 10+ χρόνια. 

Υπάρχει λόγος που ο κινητήρας της ford Λέγεται ειρωνευτικά "EcoBoom"  (και ο 1 και ο 1,5). Σκεφτείται οτι ενώ θεωρητικά έχουν λιγότερες δονήσεις λόγο 3 κιλύνδρων, στην πράξη είναι πολύ χειρότερες επειδή δεν πάει κανείς με 5000+ στροφές συνεχώς.

Παραμύθια της χαλιμάς. Ποιος λέει ότι τα τρικύλινδρα βγάζουν προβλήματα; Εμένα το vw up είναι τρικύλινδρο είναι 11 χρόνων έχει οργώσει κυριολεκτικά την Ελλάδα. Έχει κάνει 211.000 χιλιόμετρα και κάτι ψιλά. Μέχρι στιγμής μηχανολογικά δεν είχα κανένα μα κανένα πρόβλημα. Όλα στην αντιπροσωπεία. Αυτοί ξέρουν. Αυτούς λόγω της μεγάλης βιβλιογραφίας τους ενημερώνουν τι λάδια θα μπουν. Ξεκίνησαν με 10-40 και μου είπαν ότι ήρθε ενημέρωση από vw στο τρίτο σέρβις αλλαγή σε 10-30.

Στα καινούργια επειδή πάλι πήγα σε Troc 1.0 να σε ενημερώσω πως τα σωθικά του μέσα περιλαμβάνει και σφυρήλατα οποτε δεν έχει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Αν το αμάξι του πίνεις το αίμα, δεν το πηγαίνεις για σέρβις οποτε και αν το θυμάσαι, αλλά είσαι τυπικός το αμάξι δεν βγάζει κανένα μα κανένα πρόβλημα. Έψαξα βιβλιογραφικά και είδα αυτοκίνητα τρικύλινδρα με 120.000 που είναι κοντά στα 6 χρόνια και κανένας δεν ανέφερε κάποιο πρόβλημα.

Το eco boom εγώ δεν κατάφερα να βρω κάτι αντιπροσωπευτικό. Αν παρατηρήσεις σε φόρουμ γράφουν πολλοί. Αρκετοί λένε πως με τυπικά σέρβις δεν είχαν κανένα θέμα. Ψεύτες να υποθέσω! 

Άλλα τετρακυλινδρα που είχαμε είχαν μόνιμο πρόβλημα. Το Tiguan 5N με τα 200 άλογα έβγαλε περισσότερα προβλήματα από όλα τα γράμματα  του ελληνικού  αλφάβητου. Καινούργιο το πήραμε. Από τα πρώτα 10.000 έκαψε πολλαπλασιαστές και Τούρμπο, καδένα βεντιλατερ και ότι άλλο μπορεί το μυαλό σου να φανταστεί. Ευτυχώς στα 200.000 το πουλήσαμε όσο όσο και ηρεμήσαμε. Πως γίνεται αφού είναι τετρακύλινδρο να έβγαλε περισσότερα προβλήματα από τα τρικύλινδρα; Η απάντηση είναι απλή. Ενώ οι πετρελαιοκινητήρες δεν εξελίχθηκαν άλλο, οι νέοι βενζινοκινητήρες εξελίχθηκαν  και μέσα σε μια πενταετία έλυσαν πολλά προβλήματα που αντιμετώπιζαν το 2011. Συνεπώς το ότι τα τρικύλινδρα δεν κρατάνε είναι μια μεγάλη αλήθεια πριν 20 χρόνια. Έχει κατακτηθεί ήδη το κάστρο και πλέον βγάζουν όσο και τα τετρακύλινδρα.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NT1G είπε

Δεν έχουν εξελιχθεί οι πετρελαιοκινητήρες λοιπόν. Μάλιστα.

Δεν εξελιχθεί όπως οι βενζινοκινητήρες. Τι να κάνουμε. 

Δημοσ.
Στις 14/8/2022 στις 8:18 ΠΜ, SeriesX είπε

Ο καλυτερος 4κυλινδρος 1600αρης diesel κινητηρας της BMW σε 116D μοντελο 2014. Ο λεγομενος δευτερη εκδοση. Μετα τον εκοψε και εβαλε απο το 2015 τον 3κυλινδρο 1500αρη ο οποιος ειναι σε ολα χειροτερος μιας και τον εχω οδηγησει. Ισως ειναι πιο πολιτισμενος για μεσα στην πολη. Αλλα καταναλωσεις και λοιπα ο 1600αρης του ριχνει!

Κιβωτιαρα... Γινεσαι πυραυλος και δεν καις τιποτα.

Στις 2000 στοφες εχω τα 125-130 χλμ

Στις 2500 στροφες εχω τα 165 χλμ

Στις 2900 στροφες εχω τα 195-200 χλμ

LoL πάλι ήρθες με πιασοκωλε αλογάκια όσο ένα Κορσακι να μιλήσεις για επιδόσεις?

Ωαχαχαχαχαχαχαχ 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tutuyo είπε

LoL πάλι ήρθες με πιασοκωλε αλογάκια όσο ένα Κορσακι να μιλήσεις για επιδόσεις?

Ωαχαχαχαχαχαχαχ 

Πραγματικά ο τύπος δεν παίζεται... πλέον το θέμα του δεν είναι αστείο...

Χρήζει βοήθειας...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, bill999r είπε

Πραγματικά ο τύπος δεν παίζεται... πλέον το θέμα του δεν είναι αστείο...

Χρήζει βοήθειας...

Σώπα καημένε, τρολαρει και προσπαθεί να δικαιολογησει τα 30κ που του πιάσε τον κωλο η πενβε για ένα καυστήρα με την διαστημικη ισχύ 110 ατιθασων ίππων, σε αμάξι 1,5 τόνου. Και μιλάει και για επιδόσεις πανάθεμα τον, με κάτι δεκαετίες σε 0-100. 

Επεξ/σία από tutuyo
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 13/8/2022 στις 11:24 ΠΜ, souvlakomanis είπε

Καλησπέρα. 

Update στην κατάσταση. Το αμάξι πήγε σε 3ο συνεργείο σε ένα από τα καλύτερα της Αθήνας. Ανοίχτηκε η μηχανή και τελικά έχει βαρεσει στρόφαλο. 

Σε ερώτηση μου αν έφταιγαν τα λάδια που μπήκαν στο σέρβις μου λέει όχι τα συγκεκριμένα μοτέρ τα 3κυλινδρα πετρελαίου δεν ήταν από την αρχή καλά και είχαν προβλήματα. 

Το αποτέλεσμα είναι να μου μείνει το μοτέρ στα 75κ χλμ. 6 χρονων αυτοκίνητο.

Μου είπε ότι η λύση είναι μεταχειρισμένη μηχανή εφόσον θέλω να το κρατήσω.

Όπως το ακούω δεν ακούγεται αξιόπιστη λύση. Εάν έγινε στα 75κ χιλιόμετρο ποιο το νόημα να βάλω ίδιο μοτέρ που πιθανόν να έχει παραπάνω χιλιόμετρα μεταχειρισμένο;

Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο; Αλλαγή μηχανή; Η πώληση για ανταλλακτικά και αγορά κάποιου άλλου;

Αξιζει να επισκευασεις το μοτερ σου!  Το θεμα ειναι γιατι το επαθε??? Γιατι αν ειναι ετσι θα στο ξαναβγαλει το προβλημα! Οπως στην toyota vvti αλλαζαν τα πιστονια και εβαζαν τα ιδια με αποτελεσμα να ξαναβγαζει το προβλημα..!  

Το μονο σιγουρο μετα απο αυτο μπηκες μεσα! Βεβαια το μεσα ειναι σχετικο γιατι πιο σημαντικο ειναι τα εσοδα-εξοδα του καθενος! 

Δημοσ.
Στις 13/8/2022 στις 11:24 ΠΜ, souvlakomanis είπε

Καλησπέρα. 

Update στην κατάσταση. Το αμάξι πήγε σε 3ο συνεργείο σε ένα από τα καλύτερα της Αθήνας. Ανοίχτηκε η μηχανή και τελικά έχει βαρεσει στρόφαλο. 

Σε ερώτηση μου αν έφταιγαν τα λάδια που μπήκαν στο σέρβις μου λέει όχι τα συγκεκριμένα μοτέρ τα 3κυλινδρα πετρελαίου δεν ήταν από την αρχή καλά και είχαν προβλήματα. 

Το αποτέλεσμα είναι να μου μείνει το μοτέρ στα 75κ χλμ. 6 χρονων αυτοκίνητο.

Μου είπε ότι η λύση είναι μεταχειρισμένη μηχανή εφόσον θέλω να το κρατήσω.

Όπως το ακούω δεν ακούγεται αξιόπιστη λύση. Εάν έγινε στα 75κ χιλιόμετρο ποιο το νόημα να βάλω ίδιο μοτέρ που πιθανόν να έχει παραπάνω χιλιόμετρα μεταχειρισμένο;

Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο; Αλλαγή μηχανή; Η πώληση για ανταλλακτικά και αγορά κάποιου άλλου;

Κάθε πότε άλλαζες λάδια? 

Ναι οκ, τα συγκεκριμένα είχαν πρόβλημα. Τι πρόβλημα? Ότι και πρόβλημα να είχαν, θα υπήρχε λύση να μην χτυπήσει. Ή με αλλαγές λαδιών ή με αντικατάσταση κάποιου μηχανικού μέρους. Δεν γίνεται δηλαδή ΟΛΑ να ήταν τέλεια και να χτύπησε απο το πουθενά.  

Δημοσ.

Οταν λες στροφαλο τι ακριβως ? Κοπηκε ? Αναψε ? 

Αν ειναι οντως στροφαλος και δεν πηρε κομβια και τα συναφη παιζει να εχω στροφαλο 😁😁😁😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...