souvlakomanis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σας, Δυστυχώς το αυτοκίνητο μου τα έπαιξε. Πράγμα πολύ παράξενο όμως. Skoda fabia 1.2 tdi 1ο χέρι από εμένα 6 χρόνων με 75.000 χλμ, τα έπαιξε το μοτέρ Σέρβις στην ώρα τους βλάβη καμία μέχρι στιγμής λάδια δεν έχανε ούτε είχε ανάψει κάποιο λαμπάκι ποτέ. Ξαφνικά μπαίνω στο αμάξι να γυρίσω από δουλειά και οι στροφές έπαιζαν στην νεκρά χωρίς να κάνω τίποτα. Ξεκινάω κανω 2χλμ και όταν με πιάνει φανάρι και σταματάω το αμάξι πάει να σβήσει. Ανάβει πράσινο ξεκινάω και η μηχανή έκανε σαν τρακτέρ σαν σπασμένο κάτι να χτυπάει δυνατά. Κάνω στο πλάι και παίρνω οδική. Πάω στο πρώτο συνεργείο το αυτοκίνητο και μου λέει δεν ακούγεται καλά το μοτέρ τα έφτυσε. Του λέω τι και πώς από πού και ως που. Δεν ήξερε μου λέει αλλά ακούγεται σαν να τα έπαιξε και δεν έχω χρόνο να το ανοίξω να δω κλείνω σε 2 μέρες για Αύγουστο. Καλά λέω θα έτυχε δεν θα ήθελε να ανοίξει εργασίες λόγω διακοπών. Το πάω σε δεύτερο συνεργείο όπου εκεί μου λένε πιο αναλυτικά το ίδιο πράγμα. Ότι έχουν ακριβώς μια άλλη ίδια περίπτωση αυτή την στιγμή και είναι η μηχανή από άλλη μάρκα με ίδιο μοτέρ όμως. Μου λένε ότι είναι ακριβώς το ίδιο και μου δίνουν δύο εναλλακτικές. 1) Επισκευή κινητήρα και όπως είπε η μηχανή θα είναι σαν καινούργια μετά και θα θέλει στρώσιμο από την αρχή σαν να ξεκινάει με 0 χλμ. 2) Αγορά μεταχειρισμένου κινητήρα με όποιο ρίσκο έχει αυτό που δεν ξέρεις την κατάσταση του. Έπεσε Αύγουστο που λείπουν όλοι και θα πάρει αρκετό καιρό. Τι πιστεύετε ότι αξίζει περισσότερο να κάνω; Έχετε ποτέ παρόμοια εμπειρία εσείς; Αξίζει να το φτιάξω και να το κρατήσω ή να αλλάξω μηχανή και να το πουλήσω μπας και να ψάξω για κάτι άλλο; Δεν μπορώ να σκεφτώ καθαρά δυστυχώς τι είναι καλύτερο. Από την μια είναι μια βλάβη σοβαρή που κακά τα ψέματα ανοίγει δρόμους για έξοδα τόσο άμεσα όσο και στο μέλλον από την άλλη μου είπε αυτός ότι θα είναι σαν καινούργια η μηχανή πολύ σίγουρος και το πρότεινε ως η καλύτερη λύση λέγοντας συγκεκριμένα ότι αν το στρώσιμο γίνει καλά από εμένα μετά και προσέχω με λάδια και πετρέλαιο λίγο παραπάνω δεν θα πάθει πάλι το ίδιο πράγμα ποτέ. Ποια είναι η συμβουλή σας; 1
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 75.000 χλμ και χτύπησε μηχανή;Τι ακριβώς έπαθε δηλαδή;
NikosKallithea Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 75.000 χλμ και χτύπησε μηχανή;Τι ακριβώς έπαθε δηλαδή; Πιθανον πήδηξε η καδένα ή έσπασε. 7
souvlakomanis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 28 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε 75.000 χλμ και χτύπησε μηχανή;Τι ακριβώς έπαθε δηλαδή; Άσε έμεινα παγωτό γιατί το πρόσεχα. πραγματικά δεν ξέρω. Λέει μια πιθανή αιτία είναι σάπιο πετρέλαιο και να έπιασε μύκητες ( αν και μου φαίνεται περίεργο βάζω μόνο από ένα βενζινάδικο γνωστής εταιρίας μαζί με άλλους 2 φίλους και ποτέ δεν είχαμε κάποιο θέμα) ή μου έκαναν μαλακία και έβαλαν νερομενα λάδια στο σέρβις πριν κάνα 6μηνο και το έπαθε αυτό τώρα. Όπως και να έχει το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνω. Έχω αποδεχτεί ότι έγινε όλο αυτό να κάθομαι να νευριάζω δεν οφείλει πουθενά το θέμα είναι τι αξίζει πιο πολύ να γίνει από εδώ και πέρα μιας και δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο.
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, souvlakomanis είπε Άσε έμεινα παγωτό γιατί το πρόσεχα. πραγματικά δεν ξέρω. Λέει μια πιθανή αιτία είναι σάπιο πετρέλαιο και να έπιασε μύκητες ( αν και μου φαίνεται περίεργο βάζω μόνο από ένα βενζινάδικο γνωστής εταιρίας μαζί με άλλους 2 φίλους και ποτέ δεν είχαμε κάποιο θέμα) ή μου έκαναν μαλακία και έβαλαν νερομενα λάδια στο σέρβις πριν κάνα 6μηνο και το έπαθε αυτό τώρα. Όπως και να έχει το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι κάνω. Έχω αποδεχτεί ότι έγινε όλο αυτό να κάθομαι να νευριάζω δεν οφείλει πουθενά το θέμα είναι τι αξίζει πιο πολύ να γίνει από εδώ και πέρα μιας και δεν μου έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο. Aμα δεν ξέρεις τι χάλασε πως θα προχωρήσεις σε αλλαγή μηχανής; Πχ λες για καυσιμο.Δεν αλλάζεις μηχανή επειδή χαλασαν μπεκ ή τρόμπα. Πονάει δόντι κόψει κεφάλι; 1
NikosKallithea Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Πρεπει να ξέρεις τι βλαβη εχει ο κινητήρας Μετα το άνοιγμα θα βγάλεις απόφαση Εδω πάντως αν δεν έχει διαλυθεί τελειως αξίζει η επισκευή γιατι ειναι καινούργιος. Αρκει βεβαια ο μηχανικος σου να ειναι τσακάλι 2
bill999r Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Ρε συ πήγαινε το και σε άλλο συνεργείο. Κατά προτίμηση εξουσιοδοτημένο ή εξειδικευμένο. Δεν γίνεται χωρίς να το κοιτάξουν να καταλάβουν από τον ήχο κ μόνο ότι τα έπαιξε. Χτύπησε βαλβίδες; Οκ τότε αξίζει να το φτιάξεις. Έσπασε ο εκκεντροφόρος; Αν δεν ξέρεις τι ακριβώς συνέβη δεν μπορείς να πάρεις και σωστή απόφαση.
jimis_vts Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Τώρα μάθατε ότι τα Skoda και ειδικά τα καινούργια βαράνε στεγνά μοτέρ?? Περαστικά σου... 2
papoys1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ξαφνικά μπαίνω στο αμάξι να γυρίσω από δουλειά και οι στροφές έπαιζαν στην νεκρά χωρίς να κάνω τίποτα. Ξεκινάω κανω 2χλμ και όταν με πιάνει φανάρι και σταματάω το αμάξι πάει να σβήσει. Ανάβει πράσινο ξεκινάω και η μηχανή έκανε σαν τρακτέρ σαν σπασμένο κάτι να χτυπάει δυνατά. Κάνω στο πλάι και παίρνω οδική. Καυσιμα λέει από γνωστό πρατήριο χαχαχαχαχα Παιρνω τις προάλες το παπί του γιου στα φανάρια στο ρελαντί ανεβοκατέβαζε σαν τρελλό στροφές. Τον παίρνω τηλέφωνο μου λέει οτι τελευταία το εκανε και σε αυτόν. Κάνω καμιά 20αριά χιλιόμετρα με το φόβο ότι θα τα παίξει το μοτέρ μιας και η βεζίνη ήταν ρεζέρβα και σχεδόν άδειασε. Πάω σε ενα aegean και το γεμίζω 100άρα. Φεύγω και το παπί πετούσε. Κανένα πρόβλημα δούλευε και δουλεύει πλέον μια χαρά. Γυρίζοντας σπίτι του λέω από που βάζεις βενζίνη;; Μου λεει από γνωστό βενζινάδικο πάντα την 98 οκτανίων που το θεωρεί καλό και αξιόπιστο καύσιμο.🤣 -Από αυτή του λέω εβαζες και παλιά που πήραμε το μοτέρ από το παπί στο χέρι και του εκανες επισκευή με 200 ευρώ;; -Ναι μου λέει -Από την ίδια εβαζες και στο pegeuot που πριν 2 χρόνια ξαναπήρες το μοτέρ στο χέρι με κόστος επισκευής κοντά στα 1.000 ευρώ;; -Ναι μου λεει -Να συνεχίσεις να βάζεις του λέω εξαιρετικό καύσιμο να έχουν δουλειά τα συνεργεία. Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2022 από papoys1 1
paylidis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 για αρχη πηγαινε σε καποιον γνωστη... αυτα που σου ειπαν ειναι αρλουμπες... τι θα πει τα εφτυσε το μοτερ...; 5
haris_216 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 @ ts Όπως λέει και ο @paylidis διάγνωση ""τα 'παιξε το μοτέρ" δεν είναι διάγνωση. Είναι μια χαρά ατάκα αν το συζητάμε μεταξύ μας αλλά δεν λέει τίποτα όταν έρχεται από επαγγελματία. Και σίγουρα δεν μπορεί να σε βοηθήσει να αποφασίσεις για τις επιλογές σου. Για μένα, το πας σε σοβαρό συνεργείο, ιδανικό κάποιο που να δουλεύει τέτοια αυτοκίνητα και όχι "γενικό συνεργείο", και σου κάνουν σοβαρή διάγνωση (έχει αυτό, εκείνο ή το άλλο). Και μετά, ανάλογα το "κοστούμι" αποφασίζεις Επίσης, αν σε παίρνει, το αφήνεις για μετά από 15 μέρες. Αυτή τη στιγμή όλη η Ελλάδα είναι σε σιέστα mode και άρα αν βρεις κάποιον να ασχοληθεί θα: Ξέρει ότι σε κρατάει από τα ...... αφού δεν υπάρχουν πολλοί άλλοι που να δουλεύουν και άρα έχεις λίγες επιλογές Επίσης, σε όποια λύση και να πας (κινητήρα ή επισκευή), πιθανόν να μην βρει αυτά ακριβώς που θέλει (πολλές εταιρίες κλειστές) ή ακόμα και να τα βρει να χρεωθείς παραπάνω αφού και σε αυτό το κομμάτι δεν έχεις επίσης επιλογές 1
sphinxgr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Θα τα γράψω απλά και σύντομα Με 12.000χμ το χρόνο ΔΕΝ αγοράζουμε πετρέλαιο. Πετρέλαιο αγοράζουμε όταν κάνουμε αποστάσεις πάνω 20.000χμ το χρόνο και αυτά σε εθνικούς δρόμους. Αλλιώς θα τα πληρώσουμε σε βλάβες λόγω βιοντίζελ και DPF που θα βουλώνει κάθε τόσο. Ποτέ δεν αλλάζουμε λάδια σύμφωνα με την πρόταση της αντιπροσωπείας, αλλά σημαντικά νωρίτερα και ποτέ πάνω απο 10.000χμ. Βάζουμε μόνο το ιξώδες που προτείνει ο κατασκευαστής και όχι τα φθηνά που προτείνουν τα συνεργεία. Τα συνεργεία βάζουν το πιο φθηνό ιξώδες γιατί οι άσχετοι οδηγοί, αν πληρώσουν το σωστό ιξώδες, θα λένε το συνεργείο ότι είναι κλέφτες. Ο οδηγός πρέπει να έχει ελάχιστες γνώσεις απαραίτητα. Πχ στα νέα αυτοκίνητα απαιτείται μόνο 0-20. Τα συνεργεία βάζουν 10-40 γιατί είναι πιο φθηνά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, το αφήνουν και 15-35.000χμ. Ένα λάδι που ειναι για 3000-5000χμ. Ε μετά το αυτοκίνητο ΦΥΣΙΚΑ θα το πάρεις στο χέρι. Καύσιμο βάζουμε μόνο απο πρατήριο που έχει δεκάδες θετικές κριτικές στο Google. Πολλοί βάζουν καύσιμα και μετά βλέπουν ότι άπειροι την έχουν πάθει απο το συγκεκριμένο πρατήριο. ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΒΑΣΕΙ ΤΙΜΗΣ. Μόνο βάσει ποιότητας Και τέλος, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ το "ακούγεται σαν να τα έπαιξε". Η μόνη συμβουλή σε τέτοια διάγνωση, είναι να το κάνετε καλό καλό, μπας και φτιαξει. *Δεν ξέρω, αλλά κάτι μου μυρίζει που έχει σχέση με λάδια στο συγκεκριμένο θέμα. Τι λάδια έβαζαν και κάθε ποτε γίνονταν οι αλλαγές? Τα μέτραγε κανείς τα λάδια τακτικά ή γέμισε με αντιψυκτικό και τα έσπασε ολα?! Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2022 από sphinxgr 6 1
osalonikios1977 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Καταρχήν δεν ξέρεις ούτε εσύ τι έχει. Άνθρωπος που προσέχει το όχημα του ξέρει τα πάντα. Αν έπρεπε να στοιχηματίσω τα λεφτά μου θα έλεγα πως αλλαγή λαδιών δεν έκανες ποτέ, δεν κοιτούσες στάθμη λαδιού και ψυκτικού υγρού και γενικότερα ήσουν της άποψης βάζω καύσιμο και πάει. Είτε φτιάξεις τον κινητήρα είτε τον αλλάξεις αν δεν ανοίγεις το καπό μια φορά τη βδομάδα ή έστω τον μήνα για να δεις κάποια πράγματα ίσως είναι καλύτερα να αφήσεις το αυτοκίνητο στην άκρη και να κυκλοφορείς με ταξί. Οικονομικοτερα θα σου βγαίνει.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Κατ αρχας πηγαινε σε αλλο μαστορα ... Τα περι αντιπροσωπειας τα ακουω...βερεσε. Εξουσιοδοτημενο Peugeot ελεγε σε συγγενη για κιβωτιο σε ενα 407 .Το πηγα δε δικο μου μαστορα ..Με το που το εκανε μια βολτα απεκλεισε το κιβωτιο .Οταν το σηλωσε ηταν μια βαση ( δεν θυμαμαι πως την ελεγαν ) που αλλαχτηκε με 150 ευρω κοστος 1
liopyr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Βάση της περιγραφής μπορεί να είναι κάτι εντελώς απλό, π.χ πολλαπλασιαστής με αστείο κόστος αλλαγής. Αν και οι θόρυβοι είναι ανησυχητικοί. Αν είσαι Αθήνα και θες vag συνεργείο έχω να σου προτείνω ένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα