velociraptoras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Αφού θες συγκεκριμένα τομέα υγείας καλύτερα να προσπαθήσεις ξανά για πανελλήνιες. Πάρε βοηθήματα, από το φροντιστήριο και το σχολείο σίγουρα θα έχεις μια ιδέα και στρώσου στο διάβασμα. Αν εχεις πολλά κενά τότε καλύτερα να βρεις καθηγητές για ιδιαίτερα. Το φροντιστήριο για πανελλήνιες πρέπει να επιλέγεται πολύ προσεκτικά και να έχει αξιολογους εκπαιδευτικούς. Και τα καλά φροντιστήρια συνήθως ειναι πολύ ακριβά. Αν δε μπορουν οι δικοί σου να καλύψουν όλο το κόστος σκέψου την ιδέα να βρεις μια δουλειά part time, εστω και με προγραμμα ΟΑΕΔ για να καλύπτεις εσυ ενα μέρος των διδακτρων. Αλλη λύση θα ήταν να εκανες 2 χρόνια τομέα υγείας σε ενα ΕΠΑΛ (μόνο την ειδικότητα θα κάνεις αφού έχεις απολυτήριο δε χρειάζεται να παρακολουθήσεις τα αλλα μαθήματα παρα μόνο αν θες για τις πανελλήνιες), πχ νοσηλευτική ή κάτι που σε ενδιαφέρει και να δώσεις πανελλήνιες ξανα από κει. Εννοείται θα εχεις πολύ διαβασμα μιας και οι σχολές αυτές εχουν και για τα ΕΠΑΛ πολύ υψηλές βάσεις αλλά θα έχεις ήδη ένα χαρτί που θα μπορείς να το αξιοποιήσεις επαγγελματικά σε αντίθεση με το απολυτήριο ΓΕΛ που πλέον δεν εχει πουθενα αξία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valentine098 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα... Που λες είμαι και εγώ από αυτούς που σκεύτονται την εγγραφή σε ΙΙΕΚ. Την έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου σε περίπτωση που κοπώ στις πανελλήνιες. Έχω όμως κάποιους προβληματισμούς : Τα λεφτά είναι πολλά 😕 και στο ίντερνετ έχω ακούσει πολύ κακές κριτικές για τα ιδιωτικά ΙΙΕΚ :/. Καλά... τα δημόσια ΙΙΕΚ δεν τα έχω σκεφτεί καν! Δεν έχει κανένα δημόσιο ΙΙΕΚ (τουλάχιστον στην περιοχή μου) την ειδικότητα που με ενδιαφέρει : Που είναι ονυχοπλαστική ποδολογία btw. Άσε που πρέπει να ξαναδώσω και εξετάσεις για να πάω εκεί οπότε άστο καλύτερα... ----------------------------------------------------------- Οπότε τα ερωτηματα μου είναι τα εξής : 1) Τα ιδιωτικά ΙΙΕΚ αξίζουν τον κόπο και τα χρήματα που ζητάει ? Αξίζει πραγματικά να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που δεν περάσω στις πανελλήνιες ή δεν βρω δουλεία ? 2) Τα διπλώματα από το ΙΙΕΚ (ιδίως το δίπλωμα ονυχοπλαστικής) έχουν αξία στην αγορά εργασίας ? 3) Τυχαίνει να γνωρίζει κανείς κανένα καλό ΙΙΕΚ στη Θεσσαλία που να διαδάσκει ονυχοπλαστικη? (Οκ ξέρω και γω κάποια, το ΙΙΕΚ Δέλτα και το ΙΙΕΚ Δήμητρα... Αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά δηλαδή έχουν καλούς καθηγητές , ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών και τα λοιπά... ) Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2022 από valentine098 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, valentine098 είπε Καλησπέρα... Που λες είμαι και εγώ από αυτούς που σκεύτονται την εγγραφή σε ΙΙΕΚ. Την έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου σε περίπτωση που κοπώ στις πανελλήνιες. Έχω όμως κάποιους προβληματισμούς : Τα λεφτά είναι πολλά 😕 και στο ίντερνετ έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές για τα ιδιωτικά ΙΙΕΚ :/. Καλά τα δημόσια ΙΙΕΚ δεν τα έχω σκεφτεί καν! Δεν έχει κανένα δημόσιο ΙΙΕΚ (τουλάχιστον στην περιοχή μου) την ειδικότητα που με ενδιαφέρει : : Που είναι ονυχοπλαστική ποδολογία btw. ----------------------------------------------------------- Οπότε τα ερωτηματα μου είναι τα εξής : 1) Τα ιδιωτικά ΙΙΕΚ αξίζουν τον κόπο ? Αξίζει πραγματικά να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που δεν περάσω στις πανελλήνιες ή δεν βρω δουλεία ? 2) Τα διπλώματα από το ΙΙΕΚ (ιδίως το δίπλωμα ονυχοπλαστικής) έχουν αξία στην αγορά εργασίας ? 3) Τυχαίνει να γνωρίζει κανείς κανένα καλό ΙΙΕΚ στη Θεσσαλία που να διαδάσκει ονυχοπλαστικη? (Οκ ξέρω και γω κάποια, το ΙΙΕΚ Δέλτα και το ΙΙΕΚ Δήμητρα... Αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά δηλαδή έχουν καλούς καθηγητές , ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών και τα λοιπά... ) 1) Oχι ΔΕΝ αξιζουν κανενα κοπο, ειναι απολυτως πεταμενα λεφτα! 2) Τα ΙΕΚ, ειτε δημοσια ειτε ιδιωτικα, ΔΕ δινουν διπλωματα ουτε πτυχια. Οσοι σπουδαζουν σε ΙΕΚ, μετα πρεπει να δωσουν εξετασεις στον ΕΟΠΠΕΠ για να παρουν την επισημη πιστοποιηση της ειδικοτητας τους. 3) Δε γνωριζω τι παιζει απο Θεσσαλια αλλά τα Ι.ΙΕΚ ειναι πραγματικα πεταμενα λεφτα. Καλυτερα να ξαναδωσεις πανελληνιες αν δεν περασεις με την πρωτη εκει που θες παρά να τα πεταξεις σε τετοια ιδρυματα - κοροϊδια.. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Dark_panel 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
velociraptoras Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, valentine098 είπε Καλησπέρα... Που λες είμαι και εγώ από αυτούς που σκεύτονται την εγγραφή σε ΙΙΕΚ. Την έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου σε περίπτωση που κοπώ στις πανελλήνιες. Έχω όμως κάποιους προβληματισμούς : Τα λεφτά είναι πολλά 😕 και στο ίντερνετ έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές για τα ιδιωτικά ΙΙΕΚ :/. Καλά τα δημόσια ΙΙΕΚ δεν τα έχω σκεφτεί καν! Δεν έχει κανένα δημόσιο ΙΙΕΚ (τουλάχιστον στην περιοχή μου) την ειδικότητα που με ενδιαφέρει : : Που είναι ονυχοπλαστική ποδολογία btw. ----------------------------------------------------------- Οπότε τα ερωτηματα μου είναι τα εξής : 1) Τα ιδιωτικά ΙΙΕΚ αξίζουν τον κόπο ? Αξίζει πραγματικά να έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου ως εναλλακτική επιλογή σε περίπτωση που δεν περάσω στις πανελλήνιες ή δεν βρω δουλεία ? 2) Τα διπλώματα από το ΙΙΕΚ (ιδίως το δίπλωμα ονυχοπλαστικής) έχουν αξία στην αγορά εργασίας ? 3) Τυχαίνει να γνωρίζει κανείς κανένα καλό ΙΙΕΚ στη Θεσσαλία που να διαδάσκει ονυχοπλαστικη? (Οκ ξέρω και γω κάποια, το ΙΙΕΚ Δέλτα και το ΙΙΕΚ Δήμητρα... Αλλά δεν ξέρω αν είναι καλά δηλαδή έχουν καλούς καθηγητές , ποιοτικό πρόγραμμα σπουδών και τα λοιπά... ) Πήγαινε με πανελ στη σχολή αισθητικής και κοσμητολογίας ωστε να εχεις όλη τη γνωση που χρειάζεται ενας αισθητικός και μετα ονυχοπλαστική μαθαίνεις με διμηνα σεμινάρια που προσφέρουν καποια ΚΕΚ με χαμηλό κόστος. Προσωπικά δεν εμπιστευομαι ουτε για αποτρίχωση αισθητικό που δεν έχει πτυχίο. Αν καποιος δεν εχει τις απαραίτητες γνωσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβληματα στο δερμα ή χωρις να το θέλει να γινει αιτία μετάδοσης ασθενειών μεταξύ των πελατων πχ αν δεν αποστειρώνει σωστά τα εργαλεία. Στη Θεσσαλία γνωρίζω στη Λάρισα ενα ΙΙΕΚ καθαρα αγροτικής εξειδίκευσης, και το ΙΕΚ του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ τα οποία όμως θα τα συστηνα μόνο σε καποιον που θέλει να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα ωστε να μαθει καποια πράγματα παραπάνω για την παραγωγη και τη μεταποίση των προιοντων που παράγει. Για τα υπόιλοιπα δεν ξέρω τι ειδικότητες έχουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valentine098 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Καλησπέρα , Θέλω να εγγραφώ σε ΙΕΚ για γραφιστική. Ξερετε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο που προσφέρει πρόγραμμα σπουδών στη γραφιστική; Αν πάω να γραφτώ στο ΙΕΚ Δέλτα, σε περίπτωση που δεν βρω τλκ τμήμα γραφιστική σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ ποσα πρέπει να πληρώσω για τα δίδακτρα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Con_RoXP Δημοσ. 3 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 25 λεπτά πριν, valentine098 είπε Καλησπέρα , Θέλω να εγγραφώ σε ΙΕΚ για γραφιστική. Ξερετε κάποιο δημόσιο πανεπιστήμιο που προσφέρει πρόγραμμα σπουδών στη γραφιστική; Αν πάω να γραφτώ στο ΙΕΚ Δέλτα, σε περίπτωση που δεν βρω τλκ τμήμα γραφιστική σε κάποιο δημόσιο ΙΕΚ ποσα πρέπει να πληρώσω για τα δίδακτρα; https://gd.uniwa.gr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Teo_X Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Πανελλήνιες με τα χίλια. ΙΕΚ έχει τρομερό ανταγωνισμό, πάνε μόνο αν η ειδικότητα που θέλεις να σπουδάσεις ουσιαστικά την γνωρίζεις ήδη εμπειρικά (πχ αν έχετε οικογενειακό φούρνο και θες να πάρεις πιστοποίηση αρτοζαχαροπλαστικής) ή έχεις σκοπό να ανοίξεις επιχείρηση (ή έχεις ήδη) και για να φαίνεται κάπου , πχ αν έχεις/σκέφτεσα να ανοίξεις κομμωτήριο και θέλεις το χαρτί για το χαρτί και όχι ό,τι αυτό εκπροσωπεύει, απλά για ρεκλάμα στον τοίχο. Αν τελειώσεις ΙΕΚ (πλέον Σ.Α.Ε.Κ. έγιναν και ανέβηκαν +1 επίπεδο στο επίπεδο σπουδών, ισοδύναμα με Τ.Ε.Ι. -εφόσον πάρεις και την πιστοποίηση από ΕΟΠΕΠ) μόνο ως βοηθός του βοηθού θα βρεις δουλειά εκτός αν είσαι ανάμεσα στους καλύτερους. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Con_RoXP Δημοσ. 6 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 6 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Teo_X είπε Πανελλήνιες με τα χίλια. ΙΕΚ έχει τρομερό ανταγωνισμό, πάνε μόνο αν η ειδικότητα που θέλεις να σπουδάσεις ουσιαστικά την γνωρίζεις ήδη εμπειρικά (πχ αν έχετε οικογενειακό φούρνο και θες να πάρεις πιστοποίηση αρτοζαχαροπλαστικής) ή έχεις σκοπό να ανοίξεις επιχείρηση (ή έχεις ήδη) και για να φαίνεται κάπου , πχ αν έχεις/σκέφτεσα να ανοίξεις κομμωτήριο και θέλεις το χαρτί για το χαρτί και όχι ό,τι αυτό εκπροσωπεύει, απλά για ρεκλάμα στον τοίχο. Αν τελειώσεις ΙΕΚ (πλέον Σ.Α.Ε.Κ. έγιναν και ανέβηκαν +1 επίπεδο στο επίπεδο σπουδών, ισοδύναμα με Τ.Ε.Ι. -εφόσον πάρεις και την πιστοποίηση από ΕΟΠΕΠ) μόνο ως βοηθός του βοηθού θα βρεις δουλειά εκτός αν είσαι ανάμεσα στους καλύτερους. Πως γίνεται να ανέβηκαν +1 επίπεδο όταν στο +1 είναι τα πτυχία bachelor's των πανεπιστημίων; Και τα ΤΕΙ bachelor's δίνανε, άλλο που στην Ελλάδα ήταν bachelor's δύο ταχυτήτων. Επεξ/σία 6 Νοεμβρίου από Con_RoXP Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dionisis1925 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 7 Νοεμβρίου (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Teo_X είπε Αν τελειώσεις ΙΕΚ (πλέον Σ.Α.Ε.Κ. έγιναν και ανέβηκαν +1 επίπεδο στο επίπεδο σπουδών, ισοδύναμα με Τ.Ε.Ι. -εφόσον πάρεις και την πιστοποίηση από ΕΟΠΕΠ) μόνο ως βοηθός του βοηθού θα βρεις δουλειά εκτός αν είσαι ανάμεσα στους καλύτερους. Που το είδες γραμμένο? Τα ΙΕΚ είναι επίπεδο 5 και τα Τεχνολογικά ιδρύματα 6. Είναι δυνατόν τα ΙΕΚ να είναι ισοδύναμα με τα ΤΕΙ? Επεξ/σία 7 Νοεμβρίου από dionisis1925 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα