Vivienne18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα στην ομάδα, Είμαι 18 ετων, μόλις τέλειωσα από τις πανελλήνιες και δυστυχώς με τις βαθμολογιες που εχω συγκεντρώσει δεν μπορώ να μπω σε κάποια σχολή στην Ελλαδα.... Συνεπώς τίθεται το ερώτημα αξίζει να ξανα δώσω πανελλήνιες ή να μπω σε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ; Για πανελλήνιες υπάρχουν τα εξής προβλήματα: 1. Το φροντιστήριο που πήγαινα δεν έκανε ΚΑΘΟΛΟΥ καλή δουλειά..(για την ακρίβεια δεν έκανε καθόλου δουλειά, κανένα παιδι απο τα 2 Τμήματα δεν περασε σε καποια σχολη) με αποτελεσμα να υπαρχουν κενα.. (για να καταλαβετε την κατασταση στην χημεια δεν είχαμε βοήθημα, μας εδινε φωτοτυπίες..το πολύ 40 σελίδες για μια τεραστια υλη..) 2. η υλη στην φυσική για τις πανελλήνιες εξετάσεις εχει τριπλασιαστεί.. 3. Ειναι το οικονομικο θεμα των φροντιστηρίων.. Για το ΔΗΜΟΣΙΟ ιεκ το μονο θεωρητικο προβλημα ειναι οτι θα πρέπει να πηγαινοερχομαι στην διπλανή πολη (απόσταση περίπου 45χλμ από εκεί που μενω) Οι ερωτήσεις για το ΙΕΚ είναι οι εξής: 1. εάν μπω στο ΙΕΚ αξίζει να δώσω κατατακτήριες για να μπω μετα στην αντίστοιχη κανονική σχολή; το ΙΕΚ είναι βοηθος εργοθεραπειας. 2. Διάβασα οτι είναι 3 μαθήματα στις κατατακτήριες τα οποία διδάσκονται στο ΙΕΚ τα 2 χρονια και οι εξετάσεις γίνονται Δεκέμβριο... συνεπώς εγώ μπαίνω στο εξάμηνο του Γενάρη ή μπαίνω τον Σεπτέμβριο; Ουσιαστικα θα μπω απευθείας ή θα περιμένω μισο χρόνο; 3. Εαν δώσω κατατακτήριες σε ποιο εξάμηνο μπαινω;...Στην σελίδα της σχολης δεν αναφέρει κατι.. γνωρίζει κάποιος να μου πει; 4. Το ΙΕΚ είναι 2,5 χρονια (2 χρονια θεωρητικό κομμάτι κ μισό χρόνο πρακτική) και δινεις κατατακτηριες στα 3 χρονια; Αυτο σημαίνει οτι χάνω 3 χρονια απο την ζωη μου κ οχι 1 που θα εκανα για τις πανελλήνιες.. Σας ευχαριστώ! Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Vivienne18 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Θα σου ελεγα ΟΧΙ ΙΕΚ. Δες για Εξωτερικο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vivienne18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 40 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Θα σου ελεγα ΟΧΙ ΙΕΚ. Δες για Εξωτερικο το εξωτερικο εχει πολυ υψηλα διδακτρα.. και σχετικα ακριβο κοστο ζωης.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ωπα, κατσε λιγο γιατι οποιος σου μιλησε για ΙΕΚ και κατατακτηριες, σου ειπε εντελως ακυρα πραγματα. Καταρχας, δε σου εγγυαται κανεις οτι τα τμηματα που σ ενδιαφερουν, θα διενεργουν κατατακτηριες εξετασεις για αποφοιτους ΙΕΚ. Εχουν αυτο το δικαιωμα, ο νεος νομος δεν τους αναγκαζει να παιρνουν αποφοιτους ΙΕΚ, ΑΝ θελουν θα το κανουν.. Κατα δευτερον, οι κατατακτηριες ειναι οντως 3 μαθηματα, απ το 1ο ετος της εκαστοτε σχολης..σε ΚΑΜΙΑ των περιπτωσεων δε διδασκεσαι στο ΙΕΚ την υλη αυτων των μαθηματων, η οποια μπορει να ειναι και υπερτριπλασια των οσων εχεις κανει εσυ 2 χρονια στο ΙΕΚ, για το 1 μόνο μαθημα. Το διαβασμα που πρεπει να ριξεις για κατατακτηριες ειναι τρελο, τουλαχιστον κανα 6μηνο πριν! Αν περασεις τις κατατακτηριες, μπαινεις κατευθειαν το Φλεβαρη, στο β εξαμηνο. Το ΙΕΚ μπορει να ειναι 2,5 χρονια μαζι με την πρακτικη ΑΛΛΑ για να δωσεις κατατακτηριες πρεπει να εχεις δωσει εξετασεις στον ΕΟΠΠΕΠ, για την επισημη πιστοποιηση. Αλλιώς δεν εχεις δικαιωμα να δωσεις πουθενα κατατακτηριες. Οι εξετασεις συνηθως γινονται 1 φορα το χρονο και ειναι σε στυλ πανελληνιων εξετασεων, απλα οι ερωτησεις που πρεπει να διαβασεις ειναι συγκεκριμενες αλλά παρα πολλες. Κατ εμε, δεν αξιζει ολη αυτη η μανουρα και το χασιμο χρονου (τουλαχιστον 3-4 χρονια), απλα για να εχεις μια πιθανοτητα να δωσεις κατατακτηριες στη σχολη που θες, και παλι οχι σιγουρα! Βρες ενα καλυτερο φροντιστηριο ή κανε ιδιαιτερα στο σπιτι και ξαναδωσε πανελληνιες! Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Dark_panel 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
airtrelomike13 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Ωπα, κατσε λιγο γιατι οποιος σου μιλησε για ΙΕΚ και κατατακτηριες, σου ειπε εντελως ακυρα πραγματα. Καταρχας, δε σου εγγυαται κανεις οτι τα τμηματα που σ ενδιαφερουν, θα διενεργουν κατατακτηριες εξετασεις για αποφοιτους ΙΕΚ. Εχουν αυτο το δικαιωμα, ο νεος νομος δεν τους αναγκαζει να παιρνουν αποφοιτους ΙΕΚ, ΑΝ θελουν θα το κανουν.. Κατα δευτερον, οι κατατακτηριες ειναι οντως 3 μαθηματα, απ το 1ο ετος της εκαστοτε σχολης..σε ΚΑΜΙΑ των περιπτωσεων δε διδασκεσαι στο ΙΕΚ την υλη αυτων των μαθηματων, η οποια μπορει να ειναι και υπερτριπλασια των οσων εχεις κανει εσυ 2 χρονια στο ΙΕΚ, για το 1 μόνο μαθημα. Το διαβασμα που πρεπει να ριξεις για κατατακτηριες ειναι τρελο, τουλαχιστον κανα 6μηνο πριν! Αν περασεις τις κατατακτηριες, μπαινεις κατευθειαν το Φλεβαρη, στο β εξαμηνο. Το ΙΕΚ μπορει να ειναι 2,5 χρονια μαζι με την πρακτικη ΑΛΛΑ για να δωσεις κατατακτηριες πρεπει να εχεις δωσει εξετασεις στον ΕΟΠΠΕΠ, για την επισημη πιστοποιηση. Αλλιώς δεν εχεις δικαιωμα να δωσεις πουθενα κατατακτηριες. Οι εξετασεις συνηθως γινονται 1 φορα το χρονο και ειναι σε στυλ πανελληνιων εξετασεων, απλα οι ερωτησεις που πρεπει να διαβασεις ειναι συγκεκριμενες αλλά παρα πολλες. Κατ εμε, δεν αξιζει ολη αυτη η μανουρα και το χασιμο χρονου (τουλαχιστον 3-4 χρονια), απλα για να εχεις μια πιθανοτητα να δωσεις κατατακτηριες στη σχολη που θες, και παλι οχι σιγουρα! Βρες ενα καλυτερο φροντιστηριο ή κανε ιδιαιτερα στο σπιτι και ξαναδωσε πανελληνιες! ξεχασες να προτεινεις το πιο καλο το ιδιο και εγώ. ΕΑΠ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε ξεχασες να προτεινεις το πιο καλο το ιδιο και εγώ. ΕΑΠ Δεν το προτεινα γιατι ο/η θεματοθετης κατι ειπε για εργοθεραπεια παραπανω..δε θα βρει κατι παρομοιο στο ΕΑΠ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vivienne18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Ωπα, κατσε λιγο γιατι οποιος σου μιλησε για ΙΕΚ και κατατακτηριες, σου ειπε εντελως ακυρα πραγματα. Καταρχας, δε σου εγγυαται κανεις οτι τα τμηματα που σ ενδιαφερουν, θα διενεργουν κατατακτηριες εξετασεις για αποφοιτους ΙΕΚ. Εχουν αυτο το δικαιωμα, ο νεος νομος δεν τους αναγκαζει να παιρνουν αποφοιτους ΙΕΚ, ΑΝ θελουν θα το κανουν.. Κατα δευτερον, οι κατατακτηριες ειναι οντως 3 μαθηματα, απ το 1ο ετος της εκαστοτε σχολης..σε ΚΑΜΙΑ των περιπτωσεων δε διδασκεσαι στο ΙΕΚ την υλη αυτων των μαθηματων, η οποια μπορει να ειναι και υπερτριπλασια των οσων εχεις κανει εσυ 2 χρονια στο ΙΕΚ, για το 1 μόνο μαθημα. Το διαβασμα που πρεπει να ριξεις για κατατακτηριες ειναι τρελο, τουλαχιστον κανα 6μηνο πριν! Αν περασεις τις κατατακτηριες, μπαινεις κατευθειαν το Φλεβαρη, στο β εξαμηνο. Το ΙΕΚ μπορει να ειναι 2,5 χρονια μαζι με την πρακτικη ΑΛΛΑ για να δωσεις κατατακτηριες πρεπει να εχεις δωσει εξετασεις στον ΕΟΠΠΕΠ, για την επισημη πιστοποιηση. Αλλιώς δεν εχεις δικαιωμα να δωσεις πουθενα κατατακτηριες. Οι εξετασεις συνηθως γινονται 1 φορα το χρονο και ειναι σε στυλ πανελληνιων εξετασεων, απλα οι ερωτησεις που πρεπει να διαβασεις ειναι συγκεκριμενες αλλά παρα πολλες. Κατ εμε, δεν αξιζει ολη αυτη η μανουρα και το χασιμο χρονου (τουλαχιστον 3-4 χρονια), απλα για να εχεις μια πιθανοτητα να δωσεις κατατακτηριες στη σχολη που θες, και παλι οχι σιγουρα! Βρες ενα καλυτερο φροντιστηριο ή κανε ιδιαιτερα στο σπιτι και ξαναδωσε πανελληνιες! Εμενα μου ελεγαν να παω σε ΙΕΚ και να δωσω μετα κατατακτήριες δεν μου ειπαν για επίσημη πιστοποίηση.. ούτε τίποτα.. ο καθηγητης που μου εκανε μαθημα το ειπε αυτο για ιεκ κλπ στους δικους μου.. αλλα απο οτι φαινεται δεν γνωριζει την τυφλα του.. 21 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Δεν το προτεινα γιατι ο/η θεματοθετης κατι ειπε για εργοθεραπεια παραπανω..δε θα βρει κατι παρομοιο στο ΕΑΠ. ναι εκανα το παραλληλο μηχανογραφικο και με πηραν σε ΔΙΕΚ ως βοηθος εργοθεραπειας.. ωστοσο αυτο στο ΕΑΠ δεν υπαρχει.. ουτε υπαρχει κατι απο την κατευθυνση που ημουν (3ο πεδιο Υγειας) Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Vivienne18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, Vivienne18 είπε Εμενα μου ελεγαν να παω σε ΙΕΚ και να δωσω μετα κατατακτήριες δεν μου ειπαν για επίσημη πιστοποίηση.. ούτε τίποτα.. ο καθηγητης που μου εκανε μαθημα το ειπε αυτο για ιεκ κλπ στους δικους μου.. αλλα απο οτι φαινεται δεν γνωριζει την τυφλα του.. Αν αυτο στο ειπε καθηγητης, τοτε ναι, δεν ξερει την τυφλα του! Και να του πεις να μην ξανασυμβουλεψει κανεναν γιατι ειναι επικινδυνος και θα παρει πολυ κοσμο στο λαιμο του! Αν ηταν τοσο ευκολο, ο κοσμος δε θα εδινε πανελληνιες, θα πηγαινε καρφι ΙΕΚ κ μετα θα γεμιζε τα πανεπιστημια..ημαρτον, δε ντρεπονται λιγο?? Τι ασχετοι ειν αυτοι!? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vivienne18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Dark_panel είπε Αν αυτο στο ειπε καθηγητης, τοτε ναι, δεν ξερει την τυφλα του! Και να του πεις να μην ξανασυμβουλεψει κανεναν γιατι ειναι επικινδυνος και θα παρει πολυ κοσμο στο λαιμο του! Αν ηταν τοσο ευκολο, ο κοσμος δε θα εδινε πανελληνιες, θα πηγαινε καρφι ΙΕΚ κ μετα θα γεμιζε τα πανεπιστημια..ημαρτον, δε ντρεπονται λιγο?? Τι ασχετοι ειν αυτοι!? Η κατασταση ειναι τουλαχιστον τραγικη.. ναι το ειπε ο καθηγητης.. μας ελεγε διαφορα για τα ΑΕΙ κ ΙΕΚ... και ΠΑΝΤΑ εκραζε στο μαθημα το εκπαιδευτικο συστημα.. δυστυχως τους 2 πρωτους μηνες μας εκανε ακυρα πραγματα με πολυ διαφορετικη σειρα απο οτι εκαναν σε αλλα φροντ με αποτελεσμα να μην μπορουν αλλοι καθηγητες σε αλλα φροντιστηρια να με δεχτουν γιατι ειχα διδαχθει κεφαλαια που αυτοι θα εκαναν πιο μετα ..δηλαδη για παραδειγμα επρεπε να διδαχτουμε το κεφαλαιο 1 μετα το 2 το 3 το 5 , 6 κοκ κ αυτος μας εκανε το πρωτο το κεφαλαιο 3, 5 , 6 κλπ ... καθε εβδομαδα ακυρωνε το μαθημα για 2 ωρες για τον γιο του... χωρις να πω περισσοτερα για τον συγκεκριμενο καθηγητη δεν υπαρχει κατι που μπορω ακολουθησω απο αυτα που ειπε και να εχωω σιγουρο αποτελεσμα...δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω.. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Vivienne18 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, Vivienne18 είπε Η κατασταση ειναι τουλαχιστον τραγικη.. ναι το ειπε ο καθηγητης.. μας ελεγε διαφορα για τα ΑΕΙ κ ΙΕΚ... και ΠΑΝΤΑ εκραζε στο μαθημα το εκπαιδευτικο συστημα.. δυστυχως τους 2 πρωτους μηνες μας εκανε ακυρα πραγματα με πολυ διαφορετικη σειρα απο οτι εκαναν σε αλλα φροντ με αποτελεσμα να μην μπορουν αλλοι καθηγητες σε αλλα φροντιστηρια να με δεχτουν γιατι ειχα διδαχθει κεφαλαια που αυτοι θα εκαναν πιο μετα ..δηλαδη για παραδειγμα επρεπε να διδαχτουμε το κεφαλαιο 1 μετα το 2 το 3 το 5 , 6 κοκ κ αυτος μας εκανε το πρωτο το κεφαλαιο 3, 5 , 6 κλπ ... καθε εβδομαδα ακυρωνε το μαθημα για 2 ωρες για τον γιο του... χωρις να πω περισσοτερα για τον συγκεκριμενο καθηγητη δεν υπαρχει κατι που μπορω ακολουθησω απο αυτα που ειπε και να εχωω σιγουρο αποτελεσμα...δεν ξερω τι ακριβως πρεπει να κανω.. Το λιγοτερο τραγικος! Κανονικα πρεπει να κανετε φασαρια στο φροντιστηριο, ειναι ρεζιλικι ολο αυτο! Ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ποιο ειναι το καλυτερο φροντιστηριο κοντα σε σενα και να ξαναδωσεις πανελληνιες! Νεος/α εισαι ακομα, εχεις τα περιθωρια! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vivienne18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Dark_panel είπε Το λιγοτερο τραγικος! Κανονικα πρεπει να κανετε φασαρια στο φροντιστηριο, ειναι ρεζιλικι ολο αυτο! Ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις ποιο ειναι το καλυτερο φροντιστηριο κοντα σε σενα και να ξαναδωσεις πανελληνιες! Νεος/α εισαι ακομα, εχεις τα περιθωρια! Δεν καναμε εμεις..κανανε οι γονεις των συμμαθητων μου..σε αυτη την κατασταση δεν βρισκομαι μονο γω αλλα και αλλα 6-7 παιδια.. Ειχαμε ακουσει βεβαια οτι απο την στιγμη που περασε ο γιος του (πριν 2 χρονια εδωσε πανελληνιες) εχει παψει να ασχολειται με τα παιδια... Φοβαμαι ομως οτι εαν ξανα δωσω δεν θα εχω καλυτερες βαθμολογιες μιας και η υλη γινεται τεραστια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dark_panel Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 23 λεπτά πριν, Vivienne18 είπε Δεν καναμε εμεις..κανανε οι γονεις των συμμαθητων μου..σε αυτη την κατασταση δεν βρισκομαι μονο γω αλλα και αλλα 6-7 παιδια.. Ειχαμε ακουσει βεβαια οτι απο την στιγμη που περασε ο γιος του (πριν 2 χρονια εδωσε πανελληνιες) εχει παψει να ασχολειται με τα παιδια... Φοβαμαι ομως οτι εαν ξανα δωσω δεν θα εχω καλυτερες βαθμολογιες μιας και η υλη γινεται τεραστια.. Δικο του ειναι το φροντιστηριο? Υπο αλλες συνθηκες θα επρεπε να ειχε απολυθει, ειναι απαραδεκτος! Τελος παντων, κανε αλλη μια προσπαθεια, αυτη τη φορα με σωστους καθηγητες, και θα σου φανει κ η υλη πιο ευκολη. Οταν εχουμε τους σωστους καθηγητες να μας καθοδηγουν, τα πραγματα γινονται πιο ευκολα, αν διαβαζουμε κι εμεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gingerbread Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Και για μενα, κάνε άλλη μια προσπάθεια. Μην μπεις στο σκεπτικό να τελειώσεις μια σχολή για να μπεις μετά σε μια άλλη σχολή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vivienne18 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Dark_panel είπε Δικο του ειναι το φροντιστηριο? Υπο αλλες συνθηκες θα επρεπε να ειχε απολυθει, ειναι απαραδεκτος! Τελος παντων, κανε αλλη μια προσπαθεια, αυτη τη φορα με σωστους καθηγητες, και θα σου φανει κ η υλη πιο ευκολη. Οταν εχουμε τους σωστους καθηγητες να μας καθοδηγουν, τα πραγματα γινονται πιο ευκολα, αν διαβαζουμε κι εμεις. Ναι δικό του είναι το φροντιστήριο.. Θα κοιτάξω για 2η φορά γιατί μίλησα τώρα με τον καθηγητή που μου έκανε έκθεση και είπε ότι ίσως είναι καλύτερα να ξανά δώσω. Βέβαια όλη η προσπάθεια στην φυσική και στην χημεία ήταν ξεκάθαρα δικιά μου γιατί άλλα μας έλεγε άλλα πράγματα έγιναν.. Φυσικά και διάβαζα.. αυτό φαίνεται άλλωστε στα άλλα δύο μαθήματα (βιολογια κ έκθεση) στα οποία πήγα σχετικά καλύτερα 1 ώρα πριν, Gingerbread είπε Και για μενα, κάνε άλλη μια προσπάθεια. Μην μπεις στο σκεπτικό να τελειώσεις μια σχολή για να μπεις μετά σε μια άλλη σχολή. Ίσως έχετε δίκιο.. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
taylee Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Επειδή και εγώ θέλω να μπω σε αυτή τη σχολή και πέρυσι βρισκόμουν στην ίδια φάση με εσένα επιλέγοντας τελικά να πάω στο ιεκ β. Εργοθεραπειας νομίζω πως μπορώ να σου δώσω μια απάντηση που θα σε βοηθήσει να επιλέξεις. Η άποψη μου είναι να ξαναδώσεις αλλά να τα αλλάξεις όλα. Προφανώς ότι έκανες πριν δεν λειτούργησε οπότε κοιταξε λίγο τα φροντιστήρια της περιοχής σου κ δες τους επιτυχόντες των παραιατρικων, ψάξε λίγο στο ίντερνετ για κριτικές ή σε ομάδες στο φβ όπου υπάρχουν παιδιά που πέρασαν εκει. Έπειτα μπορείς να αρχίσεις να επικοινωνείς με αυτά που πιστεύεις πως σου ταιριάζουν. Μην πας σε ένα φροντ απλά για να πας. Εγω είχα βρει μια κοπέλα που κάνει πολύ καλό μάθημα βιολογίας διαδικτυακά. Δεν μπόρεσα να συνεχίσω ως το τέλος λόγω οικονομικών αλλά οι συμβουλές της με βοήθησαν να διορθώσω πάρα πολλά κ να καταλάβω κομμάτια οχι απλά να τα αποστηθιζω Αν δεν μπορείς να πας φροντιστήριο ή κάποιο ιδιαίτερο, τότε πάρε βοηθήματα. Σαλαμαστρακη, Σαλτερη, Παναγιωτακοπουλο δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι τα προτείνουν Τώρα σχετικά με τα ιεκ. Τα ιεκ εχουν καθημερινή παρακολούθηση, τεστ προόδου στην μέση του εξαμήνου, μικρή εργασία εξαμήνου κ τελικές εξετασεις. Αφού τελειώσεις με τα 2 χρόνια φοίτησης, κάνεις πρακτική κ μετά περιμένεις ένα χρόνο για εξετάσεις πιστοποίησης κ αν περάσεις τότε, τον επόμενο χρόνο δίνεις κατατακτηριες. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε αν σε 3-4 χρόνια η σχολή θα δεχτεί απόφοιτους ιεκ εφόσον αποφασίζουν τα ιδια τα τμήματα μπορεί να μην γίνει κ ποτε. Επίσης, το ποσοστό είναι πολύ μικρό. Αν θέλεις να το κάνεις παράλληλα θα σου έλεγα καλύτερα όχι. Θα έχεις την μετακίνηση από κ προς το ιεκ καθημερινά, τις 3-4 ώρες μαθημάτων εκει που είναι πάντα από τις 3 το μεσημέρι κ μετά + το έξτρα διάβασμα για εξετάσεις κλπ.. θα χάνεις την μισή μέρα μόνο με αυτό κ γενικά θα είναι πολύ δύσκολο. Όντως έχουμε τα ίδια μαθήματα όμως εξαρτάται από τον καθηγητή κ γενικά το κλίμα. Αν έρχονται απλά για να περνάει η ώρα μην νομίζεις ότι θα μάθεις πολλά Είσαι μόλις 18. Καλύτερα να δίνεις πανελλήνιες για τα επόμενα 4 χρόνια (αστιευομαι, σίγουρα θα τα καταφερεις συντομα) πάρα να χάσεις χρονο στο ιεκ. Το ιεκ είναι ένας τρόπος να δεις το επάγγελμα, να μάθεις περισσότερα κ να επισκεφτείς μέρη για να δεις πως είναι η εργοθεραπεια στην πραγματικότητα κ αν έλεγες πως δεν θέλεις να ξαναδώσεις τότε θα σου έλεγα πάνε ιεκ 100%. Όμως αφού σκέφτεσαι να ξαναδώσεις, επικεντρώσου σε αυτό, βάλε ένα πρόγραμμα κ ξεκινά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα