dourgoutis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μου έχει στείλει η βόνταφον δυο μηνύματα ότι θ' αποσύρει την υποδομή 3G και ν' αναβαθμίσω την συσκευή μου για να συνεχίσω να επικοινωνώ. Το ίδιο και σε φίλο. Το γυρνάνε σε VoLTE, έχει κανείς υπόψιν; Η συσκευή μου δεν υποστηρίζει Voice over LTE και το LTE/4G απ' όσο ξέρω είναι μόνο data στην ουσία, για φωνή κάνει fallback σε WCDMA/3G. Τουλάχιστον θα παραμείνει το κλασικό GSM και το GPRS, τα 2G που λέμε, να μπορώ να τηλεφωνώ; Αν υπάρχει κανένας τεχνικός της βόνταφον να μας διαφωτίσει. Επίσης αν σας έχουν στείλει κι από τους άλλους παρόχους αντίστοιχα μηνύματα στείλτε· να δούμε σε ποιους θα μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιούμε παλαιότερες συσκευές.
jkoukos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 To θέμα ισχύει σε όλους τους παρόχους (όχι μόνον στη χώρα μας). Σε Cosmote ήδη έχει καταργηθεί το 3G από πέρυσι ενώ στους άλλους 2 αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022. Αφορά καθαρά την σύνδεση στο διαδίκτυο και εμμέσως τις κλήσεις. Σε 4/5G γίνονται μέσω VoLTE εφόσον υπάρχει συμβατή sim και συσκευή, ειδάλλως οι κλήσεις γίνονται μέσω 2G και φυσικά η σύνδεση στο διαδίκτυο με ότι έχει να κάνει αυτό με τις ταχύτητες σύνδεσης. Σ' ενημερώνει να αλλάξεις την sim κάρτα σε ένα κατάστημα και αν θέλεις και την συσκευή σου (το τελευταίο δεν είναι υποχρεωτικό). 1
dourgoutis Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Ωραία, αφού θα παραμείνει το 2G, τουλάχιστον να μπορούμε να κάνουμε κλήσεις και να στέλνουμε μηνύματα sms. Αν δεν καταργηθούν τα τελευταία από το rcs, που με τυράννησε μέχρι να βρω άκρη περί τίνος πρόκειται (στο μεταξύ έχασα κάποια μηνύματα).
Angeldust Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2022 Τι συσκευή έχεις? Το 2G θα μείνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα, δεν θα έχεις πρόβλημα με κλήσεις/SMS. Αν χρειάζεσαι όμως ιντερνετ στο κινητό θα πρέπει να πάρεις συσκευή 4G.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα