Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ,

ψάχνω σπίτι στα νοτια .

βρηκα ένα διαμέρισμα ηλιουπολη επι της Λεωφ ελ Βενιζέλου . Είναι φαρδύς δρόμος αλλά όσες φορές έχω πάει δεν έχει πολύ κίνηση ούτε φασαρία . Το σπίτι βλέπει και θάλασσα .

μπορει κάποιος που γνωρίζει την περιοχή να μου πει γνώμη ;

ποιες θεωρούνται οι καλές περιοχές της ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ;

9412AB8F-1358-464B-903F-10D2873A5549.jpeg

Δημοσ.

😍

Μια χαρα περιοχη. Πλατειες να χορτασουν τα ματια σου :P

Πλεον και με μετρο εδω και καποια χρονια. Η κατεχακη το πρωι στο πηγαινε ειναι δραμα οπως και η επιστροφη το μεσημερι. Γενικα τα εχει ολα και εισαι κοντα παντου (Γλυφαδα παραλια-Αττικη οδο -κεντρο)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γέννημα θρέμμα Ηλιουπολιτης.εδω και 10 χρόνια που  παντρεύτηκα μένω Μελίσσια.Δεν έχω συνηθίσει ακόμα και θα προτιμούσα να έμενα ακόμα Ηλιούπολη γιατί έχει περισσότερες διευκολύνσεις και είναι πιο κοντά στα πράγματα ας πούμε.Εισαι κοντά στο κέντρο κοντά σε βουνό (όσο έχει μείνει)και κοντά σε θάλασσα.Καλες περιοχές της είναι σίγουρα τα αστυνομικά αλλά αρκετά ακριβά και η κάτω Ηλιούπολη (απ' την κεντρική πλατεία και κάτω).Η Ελευθερίου Βενιζέλου πάντως δεν είναι ήσυχη.Το αντίθετο θα έλεγα γιατί είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης και από κει περνάει ένα μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων που έρχονται από Κατεχάκη (Περιφ.Υμητου)προς νότια προάστια.

Επεξ/σία από kajwbtfe
  • Like 1
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kajwbtfe είπε

Γέννημα θρέμμα Ηλιουπολιτης.εδω και 10 χρόνια που  παντρεύτηκα μένω Μελίσσια.Δεν έχω συνηθίσει ακόμα και θα προτιμούσα να έμενα ακόμα Ηλιούπολη γιατί έχει περισσότερες διευκολύνσεις και είναι πιο κοντά στα πράγματα ας πούμε.Εισαι κοντά στο κέντρο κοντά σε βουνό (όσο έχει μείνει)και κοντά σε θάλασσα.Καλες περιοχές της είναι σίγουρα τα αστυνομικά αλλά αρκετά ακριβά και η κάτω Ηλιούπολη (απ' την κεντρική πλατεία και κάτω).Η Ελευθερίου Βενιζέλου πάντως δεν είναι ήσυχη.Το αντίθετο θα έλεγα γιατί είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης και από κει περνάει ένα μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων που έρχονται από Κατεχάκη (Περιφ.Υμητου)προς νότια προάστια.

Εννοούσα δεν είναι πολυσύχναστος για κεντρικός. Δεν περνάνε πολύ συχνά αυτοκίνητα , όσο σε αλλους δρόμους διπλής κατεύθυνσης . Και το διαμέρισμα είναι στον 4ο όποτε ελπίζω να μην είναι ενοχλητικό ..

δεν ξέρω εσείς τι λέτε ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί που έχεις βάλει τον κύκλο πάντως δεν είναι η ελευθερίου βενιζέλου, οπότε δεν ξέρω αν κοιτάς λάθος σημείο ή αν απλά ο κύκλος είναι χωρίς λόγο στο screenshot. Επίσης έχει μαζευτεί νεολαία εκεί (στον κύκλο) και κάνουν όλο παρτάκια. Μερικά στενά πιο κάτω είναι νέκρα.

edit: κοίταξα το Google maps είναι όντως ελευθερίου βενιζέλου εκεί δεν το είχα προσέξει γιατί συνεχίζει και πάνω προς υμμητό 😛 Άρα ναι είναι πολύ ήσυχη περιοχή γενικά. Απλά παντού θα πρέπει να πηγαίνεις με όχημα γιατί δεν έχει μαγαζιά σχετικά κοντά.

2 hours ago, kajwbtfe said:

Η Ελευθερίου Βενιζέλου πάντως δεν είναι ήσυχη.Το αντίθετο θα έλεγα γιατί είναι ένας από τους κεντρικούς δρόμους της Ηλιούπολης και από κει περνάει ένα μεγάλο μέρος των αυτοκινήτων που έρχονται από Κατεχάκη (Περιφ.Υμητου)προς νότια προάστια.

Και εγώ μπερδεύτηκα αλλά λέει για κάτω εκεί που γίνεται η Λαική και κλείνουν τον δρόμο σύνορα με Αργυρούπολη δηλαδή.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Luciddream είπε

κλείνουν τον δρόμο σύνορα με Αργυρούπολη δηλαδή.

Ακριβώς,  εκεί ενοω , σύνορα με αργυρουπολη . 
ειναι από τα καλά σημεία της ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ εκεί ή όχι ; 

Δημοσ.
23 minutes ago, manosbr said:

Ακριβώς,  εκεί ενοω , σύνορα με αργυρουπολη . 
ειναι από τα καλά σημεία της ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ εκεί ή όχι ; 

Δεν έχει καλά και κακά σημεία απτην άποψη να είναι επικίνδυνα. Εξαρτάται τι ψάχνεις, εγώ ας πούμε στα Αστυνομικά που κάποιοι τα θεωρουν καλή περιοχή δεν θα πήγαινα και να με πληρώνανε. Χίλιες φορές εκεί που κοιτάς, σε μισό λεπτό βγαίνεις βουλιαγμένης με το αμάξι και είσαι 10 λεπτά απο γλυφάδα και 15 απο κέντρο. Τώρα αν σε ενοχλεί το να μην έχεις μαγαζιά κοντά σου είναι άλλο θέμα, εγώ που μένω εκεί κοντά μου την δίνει λίγο να πρέπει να παραγγέλνω κάθε φορά απέξω. Νομίζω πρέπει να καταλήξεις και στο τι ψάχνεις, είδα ότι κοίταζες και στο Ελληνικό π.χ ή τον Άλιμο και δεν έχουν καμία σχέση με την Ηλιούπολη, ειδικά στο σημείο που κοιτάζεις έχει μόνο σπίτια και τίποτα άλλο η περιοχή, και δεν έχει αλλάξει το παραμικρό τα τελευταία 30 χρόνια που την θυμάμαι, σε αντίθεση με τις άλλες περιοχές.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Luciddream είπε

Δεν έχει καλά και κακά σημεία απτην άποψη να είναι επικίνδυνα. Εξαρτάται τι ψάχνεις, εγώ ας πούμε στα Αστυνομικά που κάποιοι τα θεωρουν καλή περιοχή δεν θα πήγαινα και να με πληρώνανε. Χίλιες φορές εκεί που κοιτάς, σε μισό λεπτό βγαίνεις βουλιαγμένης με το αμάξι και είσαι 10 λεπτά απο γλυφάδα και 15 απο κέντρο. Τώρα αν σε ενοχλεί το να μην έχεις μαγαζιά κοντά σου είναι άλλο θέμα, εγώ που μένω εκεί κοντά μου την δίνει λίγο να πρέπει να παραγγέλνω κάθε φορά απέξω. Νομίζω πρέπει να καταλήξεις και στο τι ψάχνεις, είδα ότι κοίταζες και στο Ελληνικό π.χ ή τον Άλιμο και δεν έχουν καμία σχέση με την Ηλιούπολη, ειδικά στο σημείο που κοιτάζεις έχει μόνο σπίτια και τίποτα άλλο η περιοχή, και δεν έχει αλλάξει το παραμικρό τα τελευταία 30 χρόνια που την θυμάμαι, σε αντίθεση με τις άλλες περιοχές.

Δεν ενοω από θέμα ασφαλείας . Αλλά από τα ποια θεωρούνται τα καλά σημεία κάθε περιοχής . Όλες οι περιοχές έχουν τα καλύτερα και τα λιγότερα καλά σημεία.

πχ για την ηλιουπολη έχω ακούσει πως δεν είναι τόσο καλά προς Αγία μαρινα .

το σημειο αυτό που έδειξα της κάτω ημιουπολης , προς αργυρουπολη , είναι από τα καλά της σημεία ή όχι ;

ευχαριστω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@ ts

Αν πραγματικά ψάχνεις για σπίτι (σύμφωνα με τα θέματα που ανοίγεις, αν δεν είσαι τρολ τότε είσαι μπερδεμένος) τότε κοιτάς πρώτα τα θέλω σου. Ναι, είναι προφανές ότι έχεις καταλήξει στην ευρύτερη περιοχή Αλίμου/Ηλιούπολης/Ελληνικού αλλά πρέπει να επικεντρωθείς στις δικές σου ανάγκες. Να σε καλύπτει το σπίτι ως προς τη διαρρύθμιση/χώρους, προφανώς να έχει parking/αποθήκη και γενικά να είσαι οκ μέσα σε αυτό.

Από κει και πέρα τους γείτονες δεν τους ξέρεις αλλά και ούτε έχεις σαν δεδομένο ότι δεν θα αλλάξουν, άσχετα αν είναι καλοί ή κακοί. Το αν έχει μαγαζιά κοντά δεν σε αφορά αν πχ πηγαίνεις μια φορά τη βδομάδα στο supermarket και τα παίρνεις όλα ή οι πλατείες είναι δώρον/άδωρον αν δεν είσαι περιπατητικός τύπος (εκτός βέβαια από το κομμάτι που κάποια κοντινή πλατεία επηρεάζει την αξία του σπιτιού). Ακόμα και η θέα, που πολλοί επικεντρώνονται σε αυτή και συνήθως την πληρώνουμε ακριβά, ίσως δεν έχει ουσιαστικό νόημα (πέρα από την αίσθηση ότι "έχω μπαλκόνι με θέα") για πολύ κόσμο που δουλεύει τρελά ωράρια και καταλήγει στο σπίτι για ένα φαϊ, ντους και ύπνο.

Γενικότερα όμως, αν συνεχίζεις να το ψειρίζεις και να ρωτάς γνώμες αγνώστων για σπίτια με απόσταση 200 μέτρων μεταξύ τους, εκατέρωθεν της Καλαμακίου, για το ποιο είναι το καλύτερο........:wacko:, μάλλον άκρη δεν θα βγάλεις

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως αυτά που γράφει ο OP τα έχω δει και απο συγγενικό πρόσωπο και έτσι έψαχνε τις "καλές περιοχές" και τελικά αγόρασε σπίτι στο Χαλάνδρι με πισίνα και δεν έχει μείνει ποτέ, μόνο το νοικιάζει σε άλλους που το χαίρονται. Και τώρα σκέφτεται να το πουλήσει πιο κάτω από ότι το πήρε. Και σπίτι στην Γλυφάδα έψαχνε κάποτε και τώρα μετανιώνει που δεν πήρε όταν ήταν χαμηλές οι τιμές. Όλα αυτά χωρίς να έχει ζήσει ποτέ στην περιοχή, απλά για να νιώθει ότι μένει κάπου καλά.

Είναι μεγάλη αλλαγή να φύγεις απο κέντρο και να πας Νότια Προάστια, καμιά σχέση η ζωή στην μια περιοχή με την άλλη. Έχω φίλους από Γαλάτσι / Χαλάνδρι κτλπ που δεν θα μπορούσαν ποτέ να μείνουν σε τόσο ήσυχες - βαρετές περιοχές. Εγώ παραλίγο να νοικιάσω σπίτι πριν κάτι χρόνια στο Χαλάνδρι και τώρα λέω πάλι καλά που δεν έκατσε η φάση, θα ήταν μεγάλη αλλαγή για μένα. Τώρα αν είχα επιλογή που να μείνω απο Ελληνικό - Άλιμο - Ηλιούπολη δεν θα διάλεγα Ηλιούπολη, αλλά ξέρω τι θέλω, πόσο κοντά σε συγκεκριμένα σημεία θέλω να βρίσκομαι (Γυμναστήρια κτλ), και δεν έχω και οικογένεια οπότε δεν με νοιάζει απαραίτητα να είναι τελείως ήσυχα μέσα στην μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση πως στον πίνακα αντικειμενικών αξιών η ηλιουπολη έχει από τις χαμηλότερες της αττικης (1450/τμ) . Πολύ χαμηλότερη από αργυρουπολη ελληνικό αλιμο . Αλλά έχει και χαμηλότερη από άγιο Δημήτριο , Δάφνη , νέο κόσμο …

Δημοσ.

Εγω θα προτεινα να αποφυγεις την περιοχη..Ηλιουπολη μενω καμποσα χρονια δυστυχως και ψαχνομαι να φυγω γενικα απο νοτια,πολυ δηθενια χωρις λογο,τρεχουν σαν τρελοι(παντου τρεχουν οκ αλλα δεν μπορεις καν να περπατησεις ενω εχει αρκετες πλατειες)δεν υπαρχει μηχανακι με μαμα εξατμιση,παντου αναποδα κ να φανταστεις ειμαι σχετικα στο αστυνομικο τμημα.Εχουν κλεισει αρκετα μαγαζια γτ δεν εχει κατι αξιολογο,γενικως πολυ βαρετα, οτι κ να θελω να κανω παω σε αλλη περιοχη..Επισης σχετικα μικρη αγορα κ ακριβη,το μονο που θεωρω καλο ειναι οτι βολευει η τοποθεσια για να πας προς θαλασσα/κεντρο 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...