Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έχω κάτι 5κιλα βαρακια και θέλω να ξεκινήσω να κάνω λίγο δικέφαλο.

Τι είναι καλύτερο, να ξεκινήσω λιγότερα κιλά και περισσότερες επαναλήψεις η κατευθείαν με τα 5 και πιο λίγες επαναλήψεις; 3 σετ είναι καλά;

Ρωτάω γιατί ξεκίνησα προχθές κατευθείαν με τα 5 από 10 επαναλήψεις και 3 σετ το κάθε χέρι και ακόμα πονάω. οπότε ούτε χθες ούτε σήμερα ξανά έκανα.

Γενικά όντας αρχάριος μια αρχή θέλω να κάνω.

Πχ τα Push ups νιώθω ότι μου διαλύουν το σώμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τόσο όσο να γίνεται σωστά η κίνηση και οι τελευταίες επαναλήψεις να σε δυσκολεύουν.

Αν δεν μπορείς να πας γυμναστήριο και να αγοράσεις ακριβό εξοπλισμό πάρε ένα λάστιχο και ένα μονόζυγο για το σπίτι ώστε να γυμνασεις όλο το σώμα 

αρχείο λήψης (1).jpeg

αρχείο λήψης (2).jpeg

Επεξ/σία από adi32
Δημοσ.

Είναι λογικό να έχεις doms, εφόσον δεν έκανες πριν γυμναστική. 

Για υπερτροφία το εύρος των επαναλήψεων είναι 8-12. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο βάρος για να ξεκινήσεις. Ξεκινάς με ένα βάρος και βλέπεις με πόση ευκολία φτάνεις τις επαναλήψεις (εννοείται με καλή τεχνική, mind muscle connection) που έχεις θέσει. Τις βγάζεις με ευκολία; Πρέπει να κάνεις το κάτι παραπάνω (παραπάνω σετ, αύξηση βάρους κλπ). Οπότε καλά αυτά τα βαράκια κι οι bodyweight ασκήσεις, αλλά δεν θα σε καλύψουν σε βάθος χρόνου (εκτός εάν έχεις κάποιον άλλον στόχο). Γράψου γυμναστήριο, ή φρόντισε να φτιάξεις τον εξοπλισμό σου στο σπίτι. Επίσης, φρόντισε να φτιάξεις ένα ασκησιολόγιο για όλο σου το σώμα. Μην κοιτάς μόνο τις μουράτες ομάδες. 

Δημοσ.

Υπάρχουν χιλιάδες βίντεο στο Ίντερνετ για αρχάριους και μη, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις από εκεί για να πάρεις μια ιδέα του τι πρέπει να κάνεις και να λάβεις υπόψιν σου ότι χρειάζεσαι ένα πρόγραμμα γυμναστικής για όλο το σώμα, όχι μόνο για δικέφαλους. Μπορείς να βρεις κάτι πολύ απλό για αρχή που με μισή ώρα μέρα παρά μέρα θα είσαι οκ. Επίσης χρειάζεται κάποιες βασικές γνώσεις, όπως  τι παθαίνει ο μυς κάθε φορά που τον γυμνάζεις και για αυτό σε πονάει μετά για 2-3 μέρες. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...