SlickNick Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Αν έχετε όρεξη για γράψιμο, μπορείτε να μοιραστείτε και γιατί το πιστεύετε. 1
Dimi00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Το εχω σκεφτεί. Είμαι πολυ σουπερ για να είμαι νορμαλ. Πώς το σκέφτηκα τώρα. Είμαι πολύ καλη σε οτι με ενδιαφέρει, διαβαζω μανιωδως ιατρική και ότι διαβαζω το αρπαζω κατευθείαν και δεν το ξεχναω ποτέ (δεν εχω καμια σχεση με ιατρική). ξεκινήσα σαν αυτοδιδακτη προγραμματιστρια απο 10 ετων, ταλέντο κι αυτό, και το σπουδασα μετα. Νιωθω οτι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά καποια πραγματα απ τους υπολοιπους, εχω φοβίες που για αλλους δεν είναι καν φοβιες, υπερσκεφτομαι σε σημειο να "αποσυνδεομαι" απο το περιβάλλον, με ενοχλουν οι αδικιες οι παραβάσεις, οι θορυβοι κλπ κλπ... Επισης αρρωστη τελειομανια. Ισως να είμαι ισως οχι. Επίσης αν είμαι, ειναι τίτλος και οχι μειον. Για πες μας τωρα εσυ τι σε έκανε να το σκεφτείς αυτο?
ekrepali Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Αυτό από μένα... https://www.spectrumnews.org/features/deep-dive/untangling-ties-autism-obsessive-compulsive-disorder/ Spoiler
Basilhs23___ Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Ουε και αλίμονο αν το να είναι υπερβολικά καλός ένας άνθρωπος σε κάτι το θεωρούμε πρόβλημα. Εγώ έχω την μητέρα μου, ενα άτομο με άπειρα και αμέτρητα προβλήματα με την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα της από τότε που ήμουν μικρός, σκεφτόμουν μήπως έχει κάτι από νοητική υστέρηση αυτισμό η κατι παρεμφερές νευροψυχιατρικο, γνωρίζουμε ότι είχε γεννηθεί πρόωρη και παραλίγο να πεθάνει στο μαιευτήριο αλλά σώθηκε, στο σχολείο είχε χαμηλές επιδόσεις και από μικρή στο σπίτι που μεγάλωνε είχε κάτι συμπεριφορές που τις περνούσαν στο ντούκου τότε αλλά εγώ που τα ακούω πλέον που μεγάλωσα τα θεωρώ περίεργα. Από τότε που παντρεύτηκε οι τσακωμοι και οι καυγάδες όλες αυτές τις δεκαετίες με όλη την οικογένεια ήταν απερίγραπτης διάρκειας έντασης και ακρότητας και μας πήρε όλους από κάτω. Παλέψαμε μανιωδώς να την πείσουμε να καταλάβει ότι έχει πρόβλημα και πρέπει να πάει σε ψυχιατρο αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Εγώ είχα πάει σε ψυχολόγο και ψυχιατρο για εμένα γιατί κόντεψα εγώ να πάθω ψυχολογικά εξαιτίας της, δεν κατάφεραν να μου πουν κάτι πέραν του ότι να κοιτάξω τον δικό μου εαυτό και δεν πρόκειται να την αλλάξουμε σε τίποτα. 4
StamTheMan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 3 ώρες πριν, Dimi00 είπε Το εχω σκεφτεί. Είμαι πολυ σουπερ για να είμαι νορμαλ. Πώς το σκέφτηκα τώρα. Είμαι πολύ καλη σε οτι με ενδιαφέρει, διαβαζω μανιωδως ιατρική και ότι διαβαζω το αρπαζω κατευθείαν και δεν το ξεχναω ποτέ (δεν εχω καμια σχεση με ιατρική). ξεκινήσα σαν αυτοδιδακτη προγραμματιστρια απο 10 ετων, ταλέντο κι αυτό, και το σπουδασα μετα. Νιωθω οτι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά καποια πραγματα απ τους υπολοιπους, εχω φοβίες που για αλλους δεν είναι καν φοβιες, υπερσκεφτομαι σε σημειο να "αποσυνδεομαι" απο το περιβάλλον, με ενοχλουν οι αδικιες οι παραβάσεις, οι θορυβοι κλπ κλπ... Επισης αρρωστη τελειομανια. Ισως να είμαι ισως οχι. Επίσης αν είμαι, ειναι τίτλος και οχι μειον. Για πες μας τωρα εσυ τι σε έκανε να το σκεφτείς αυτο? Αμα τα δει λογοθεραπευτης αυτα δε σε ξεπλενει τιποτα.
xgol Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 44 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αμα τα δει λογοθεραπευτης αυτα δε σε ξεπλενει τιποτα. Διάγνωση αυτισμού κάνει .. ο λογοθεραπευτής?!
StamTheMan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, xgol είπε Διάγνωση αυτισμού κάνει .. ο λογοθεραπευτής?! Οχι,οπως φαινεται την κανουν τα παιδια εδω μεσα,και μαλιστα στον εαυτο τους. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από StamTheMan
SlickNick Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Dimi00 είπε Το εχω σκεφτεί. Είμαι πολυ σουπερ για να είμαι νορμαλ. Πώς το σκέφτηκα τώρα. Είμαι πολύ καλη σε οτι με ενδιαφέρει, διαβαζω μανιωδως ιατρική και ότι διαβαζω το αρπαζω κατευθείαν και δεν το ξεχναω ποτέ (δεν εχω καμια σχεση με ιατρική). ξεκινήσα σαν αυτοδιδακτη προγραμματιστρια απο 10 ετων, ταλέντο κι αυτό, και το σπουδασα μετα. Νιωθω οτι αντιλαμβάνομαι διαφορετικά καποια πραγματα απ τους υπολοιπους, εχω φοβίες που για αλλους δεν είναι καν φοβιες, υπερσκεφτομαι σε σημειο να "αποσυνδεομαι" απο το περιβάλλον, με ενοχλουν οι αδικιες οι παραβάσεις, οι θορυβοι κλπ κλπ... Επισης αρρωστη τελειομανια. Ισως να είμαι ισως οχι. Επίσης αν είμαι, ειναι τίτλος και οχι μειον. Για πες μας τωρα εσυ τι σε έκανε να το σκεφτείς αυτο? Πιθανότατα να είμαι και εγώ στο φάσμα. Με χαρακτηρίζουν πολλά από αυτά που περιγράφεις παραπάνω. Ό,τι έχω διαβάσει σχετικά, με χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό από την παιδική μου ηλικία.
xgol Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 43 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Οχι,οπως φαινεται την κανουν τα παιδια εδω μεσα,και μαλιστα στον εαυτο τους. Λάθος τα παιδιά, λάθος και συ.
bedazzled Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Αν κρίνω από περίεργα posts/reactions που βλέπω, πάρα πολλοί.
Gatoskylo8 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 /r/Greece γίναμε με τα θέματα των τελευταίων ημερών (προβλήματα με τους γονείς, αυτισμοί, ολομόναχοι χωρίς φίλους, παρθένοι ετών 30 κ.λπ.) 1
Dimi00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, StamTheMan είπε Αμα τα δει λογοθεραπευτης αυτα δε σε ξεπλενει τιποτα. Γουατ? Απο ποτε ο λογοθεραπευτης εγινε δοκτορας? Τι εχω χασει? 58 λεπτά πριν, SlickNick είπε Πιθανότατα να είμαι και εγώ στο φάσμα. Με χαρακτηρίζουν πολλά από αυτά που περιγράφεις παραπάνω. Ό,τι έχω διαβάσει σχετικά, με χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό από την παιδική μου ηλικία. Μπορει να ειμαστε μπορει και οχι. Και τι εγινε? Ολα καλα προχωρας. Ολοι οι ανθρωποι εχουν θεματακια, ειτε αυτό λέγεται αυτισμος ειτε δεπυ, ειτε δυσλεξια, ειτε ψυχοπαθειες κλπ κλπ🤣 Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Dimi00
StamTheMan Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 26 λεπτά πριν, Dimi00 είπε Γουατ? Απο ποτε ο λογοθεραπευτης εγινε δοκτορας? Τι εχω χασει? Εδω γινατε εσεις δοκτορες και κανετε και αυτοδιαγνωση. Και δε μιλησα για διάγνωση πιο πανω,δεν ξερω που το ειδατε. Αθανατο ινσομνια. 1
Dimi00 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Εδω γινατε εσεις δοκτορες και κανετε και αυτοδιαγνωση. Και δε μιλησα για διάγνωση πιο πανω,δεν ξερω που το ειδατε. Αθανατο ινσομνια. Δεν κάνουμε αυτοδιαγνωση, αν έχουμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να ειμαστε στο φάσμα γραφουμε. Καλως ορισες στο φάσμα κι αυτό σύμπτωμα είναι. Άλλα διαβάζουμε άλλα καταλαβαίνουμε. Χιουμορ ντε Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από Dimi00
Προτεινόμενες αναρτήσεις