Προς το περιεχόμενο

Αυτοκίνητα Πετρέλαιο - βενζίνη απαγόρευση

diochris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι έμποροι πού πουλάνε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα σταματήσουν το 2030. Εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα αμάξι diesel.

1)Είναι όμως καλή ιδέα ?

2)να κοιτούσα σε euro 5 ή σε euro 6?

3)Μήπως να κοιτούσα για υβριδικο η ηλεκτρικό?

4) ποίο πιστεύετε θά ήταν τό μέλλον γι αυτούς που αγόραζαν τώρα αυτοκίνητο βενζίνης η πετρελαίου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, diochris είπε

A)Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι έμποροι πού πουλάνε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα σταματήσουν το 2030. Εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα αμάξι diesel.

1)Είναι όμως καλή ιδέα ?

A) Οχι οι έμποροι, οι αντιπροσωπίες, βέβαια το πιο πιθανον ειναι να παρει καμια παρατασουλα

1)Κάκιστη, αν το σκέφτεσαι και για μακροπρόθεσμα, αλλα για να αναφέρεις το 2030 μαλλον

Πετρέλαιο πάντως εγω δεν θα έπαιρνα με τίποτα, σκέψου βενζινη μετετροπη ή ορίτζιναλ με αεριο

Δεν σου λεω υβριδικο γιατι για σένα το θεωρώ πολυ προχωρημένο

8 λεπτά πριν, diochris είπε

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι έμποροι πού πουλάνε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα σταματήσουν το 2030. Εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα αμάξι diesel.

1)Είναι όμως καλή ιδέα ?

4) ποίο πιστεύετε θά ήταν τό μέλλον γι αυτούς που αγόραζαν τώρα αυτοκίνητο βενζίνης η πετρελαίου?

1 : Δεν σε απασχολεί τόσο εσένα παρά τις εταιρείες που βγάζουν αυτοκίνητα. Καινούργια δεν θα πωλούνται, εσύ θα το κυκλοφορείς.

2 : Δες 3

3 : Αν κοιτάς σε καινούργιο, όλα καλά έιναι. Αν σε μεταχειρισμένο, θέλει πολύ προσοχή και ψάξιμο ωστόσο τα diesel σαν diesel είναι πιο αξιόπιστοι οι κινητήρες

4 : Κανείς δεν ξέρει ωστόσο δεν περιμένω μεγάλες αλλαγές στα ICE αλλά εισαγωγή φόρου στα ηλεκτρικά μετά το 2023. Εμένα έρχεται τον δεκέμβριο και θεωρώ για 10-12 χρόνια δεν θα αλλάξει κάτι ριζικά σε όσους τα έχουν παρά στα νέα.

18 λεπτά πριν, diochris είπε

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι έμποροι πού πουλάνε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα σταματήσουν το 2030. Εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα αμάξι diesel.

Μην επενδύεις σε τίποτα απο όλα αυτά που προωθεί η Ε.Ε. Είναι θέμα χρόνου η Ε.Ε. να βρεθεί σε κατάσταση αυτοδιάλυσης.Το 2030 είναι πολύ μακριά απο σήμερα.Πάρε για παράδειγμα την απολιγνιτοποίηση που προωθούσε μανιωδώς η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια.Τους γύρισε μπούμερανγκ λόγω κάποιων γεγονότων και τώρα πέσανε όλοι στον λιγνίτη για να σωθούνε
Γερμανία - ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση των τιμών λόγω έλλειψης πρώτων υλών για μπαταρίες
https://www.iefimerida.gr/kosmos/germania-ilektrika-aytokinita-mpataries

Εστιάστε στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.Οι αναλυτές λένε πως ο χρόνος για την Ρωσία τελειώνει και πως αν δεν συντρίψει μέχρι τον Νοέμβρη την Ουκρανία τότε υπάρχουν δυο ενδεχόμενα.Ή ο Πούτιν θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ή η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα εκλεκτά της όπλα για να τελειώσει το παιχνίδι μια και καλή.Αν συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο τότε η ηλεκτροκίνηση και όλα τα υπόλοιπα αφηγήματα της Ε.Ε. θα πάνε περίπατο

Μέσα στα εκλεκτά όπλα της Ρωσίας να συμπεριλάβετε τις σπάνιες γαιές,τα λιπάσματα,τα προιόντα διήλυσης (νάφθα).Με απλά λόγια η Ρωσία ενδεχομένως το επόμενο διάστημα δια του πολέμου στην Ουκρανία να στραγγαλίσει την Ευρώπη σε ενεργειακό-επισιτιστικό επίπεδο.Θα είναι εκείνη η ώρα που η κάθε χώρα της Ε.Ε. θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σωθεί μόνη της απο τον στραγγαλισμό,η αλληλεγγύη που ζήτησε η Ούρσουλα θα μοιάζει με ανέκδοτο και η αυτοδιάλυση θα είναι προ των πυλών

57 λεπτά πριν, diochris είπε

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία οι έμποροι πού πουλάνε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα θα σταματήσουν το 2030.

αν ισχύσει

58 λεπτά πριν, diochris είπε

Εγώ σκέφτομαι να πάρω ένα αμάξι diesel.

1)Είναι όμως καλή ιδέα ?

όχι αν σκοπεύεις να καταργήσεις το dpf

58 λεπτά πριν, diochris είπε

6 αν είσαι Αθήνα-Θεσ/κη

59 λεπτά πριν, diochris είπε

ηλεκτρικό το ξεχνάς , πάρε ένα μτχ υβριδικό και κάντο υγραέριο

59 λεπτά πριν, diochris είπε

ανάλογα τον ωροσκόπο

2 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε

Μην επενδύεις σε τίποτα απο όλα αυτά που προωθεί η Ε.Ε. Είναι θέμα χρόνου η Ε.Ε. να βρεθεί σε κατάσταση αυτοδιάλυσης.Το 2030 είναι πολύ μακριά απο σήμερα.Πάρε για παράδειγμα την απολιγνιτοποίηση που προωθούσε μανιωδώς η Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια.Τους γύρισε μπούμερανγκ λόγω κάποιων γεγονότων και τώρα πέσανε όλοι στον λιγνίτη για να σωθούνε
Γερμανία - ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Αύξηση των τιμών λόγω έλλειψης πρώτων υλών για μπαταρίες

Εστιάστε στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.Οι αναλυτές λένε πως ο χρόνος για την Ρωσία τελειώνει και πως αν δεν συντρίψει μέχρι τον Νοέμβρη την Ουκρανία τότε υπάρχουν δυο ενδεχόμενα.Ή ο Πούτιν θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ή η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τα εκλεκτά της όπλα για να τελειώσει το παιχνίδι μια και καλή.Αν συμβεί το δεύτερο ενδεχόμενο τότε η ηλεκτροκίνηση και όλα τα υπόλοιπα αφηγήματα της Ε.Ε. θα πάνε περίπατο

Μέσα στα εκλεκτά όπλα της Ρωσίας να συμπεριλάβετε τις σπάνιες γαιές,τα λιπάσματα,τα προιόντα διήλυσης (νάφθα).Με απλά λόγια η Ρωσία ενδεχομένως το επόμενο διάστημα δια του πολέμου στην Ουκρανία να στραγγαλίσει την Ευρώπη σε ενεργειακό-επισιτιστικό επίπεδο.Θα είναι εκείνη η ώρα που η κάθε χώρα της Ε.Ε. θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να σωθεί μόνη της απο τον στραγγαλισμό,η αλληλεγγύη που ζήτησε η Ούρσουλα θα μοιάζει με ανέκδοτο και η αυτοδιάλυση θα είναι προ των πυλών

Το 3Ο' δεν ειναι και πολύ μακριά για εναν άνθρωπο που θέλει να επενδύσει σε ενα αυτοκίνητο που στην ελλαδα το κρατάει κάποιος καμία 15χρονια για πλάκα. 

13 ώρες πριν, diochris είπε

1)Είναι όμως καλή ιδέα ?

Αγόρασε άφοβα πετρέλαιο, στο μέλλον θα έχεις την δυνατότητα να κινείστε και με βιοντιζελ. 

14 ώρες πριν, AKATADIOKTOS είπε

αν διαλυθεί η εε το λιγοτερο που θα μας απασχολεί ειναι το αμάξι (μιλάμε πάντα για την ελλαδα που στην πράξη δεν εχει τπτ δικό της πλέον)

• Like 1

Μου αρεσει που για να επιλέξουμε αυτοκινητο πρέπει να εχουμε στο μυαλό μας και αν θα διαλυθεί ή όχι η εε

Αδυνατώ να πιστέψω τους συνειρμούς λογική που εχουν καποιοι

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα όσα κρινουμε περί Ρωσίας Ουκρανίας ΕΕ είναι υποθέσεις. 

Η γνώμη μου βέβαια είναι ότι η Δύση το πιο πιθανό είναι να χάσει απέναντι στην Ρωσία. 

Επεξ/σία από Basilhs23___

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μου αρεσει που για να επιλέξουμε αυτοκινητο πρέπει να εχουμε στο μυαλό μας και αν θα διαλυθεί ή όχι η εε

Αδυνατώ να πιστέψω τους συνειρμούς λογική που εχουν καποιοι

Μου θυμίζεις τον άλλο,που ενώ ο πόλεμος ερχόταν με φόρα,αυτός είχε το μυαλό του στο champions league.Εγώ να δεις πόσο αδυνατώ να πιστέψω τι σοι λογική έχουν κάποιοι εδώ μέσα,που θεωρούν πάραλογη την λήψη αποφάσεων ανάλογα με την πορεία της Ε.Ε.,του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και της ενεργειακής-επισιτιστικής κρίσης.Φαντάσου να έχεις έναν σύμβουλο επενδύσεων σαν τον συγκεκριμένο κύριο.

Επεξ/σία από AKATADIOKTOS
  • Like 1
  • Sad 1

2 λεπτά πριν, AKATADIOKTOS είπε

Μου θυμίζεις τον άλλο,που ενώ ο πόλεμος ερχόταν με φόρα,αυτός είχε το μυαλό του στο champions league.Εγώ να δεις πόσο αδυνατώ να πιστέψω τι σοι λογική έχουν κάποιοι εδώ μέσα,που θεωρούν πάραλογη την λήψη αποφάσεων ανάλογα με την πορεία της Ε.Ε.,του ρωσο-ουκρανικού πολέμου και της ενεργειακής-επισιτιστικής κρίσης.Φαντάσου να έχεις έναν σύμβουλο επενδύσεων σαν τον συγκεκριμένο κύριο.

ύμη

Οτι να 'ναι

17 hours ago, diochris said:

1)Είναι όμως καλή ιδέα ?

προσωπικη αποψη. στην δουλεια εχουν εδω και 5 χρονια εταιρικα diesel. κεντρο μπαινουν. 0 βλαβες ως τωρα και τυπικα τα service του leasing. καπου 15κ χιλιομετρα μαξ  το χρονο .fiat panda. ολα οκ. συγκριτικα με βενζινη που ειχαν παλια το κοστος καυσιμου ειναι πολυ μικροτερο. και τα windows 7 δεν βγαινουν καινουρια αλλα δεν σημαινει οτι οσα pc τα ειχαν εφαγαν πεταμα.οτι θεωρητικα δεν θα βγαινουν δεν σημαινει οτι δεν θα τα αφησουν να κυκλοφορουν.εδω κυκλοφορουν αμαξια του 1920 που καινε μαζι με την βενζινη και τον ιδιο τους τον ευατο.και ταξι που ειναι κινουμενα chernobyl

καποτε επριζαν τον κοσμο να παρει πετρελαιο τωρα αρχισαν οτι καταργειται βενζινη και πετρελαιο παρτε ηλεκτρικο. τρομολαγνια για να πουλησουν καποιοι

• Like 2

2035 είναι το μίνιμουμ χρονικο όριο που μπήκε στην ΕΕ. Μεχρι τότε θα πωλούνται σίγουρα νέα αυτοκίνητα με θερμικους κινητήρες (βενζινη-ντιζελ).

Βέβαια ήδη λογω της τεραστιας ενεργειακής κρίσης ήδη αρχιζουν να μιλαμε για παραταση. Αλλα και το 2035 να ισχυσει τελικα καταλαβαινουμε ολοι οτι μεχρι το 2050 οσοι εχουν θερμικα αυτοκινητα δεν θα εχουν το παραμικρο πρόβλημα. 
Γενικα η δικη μας η γενια (30+αρηδες)  θα ζήσει ολη της ζωη με θερμικα αν θελει. 

• Like 1

Πάρε αυτό που θες κ μη πας με τη λογική του τι θα γίνει σε 10 χρόνια. Ειδικά για κάτι το οποίο είναι στο δρόμο. Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση. Όσο για την ΕΕ οδεύει προς διάλυση. Ίσως μείνει κάτι στα χαρτιά πιο πολύ για το κομμάτι του εμπορίου. Από χειμώνα που θα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα κ κάθε χώρα θα κοιτάξει τα συμφέρον της θα αρχίσει κ η φαγούρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...