Cntrl+X Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Γειά χαρά. Ψάχνομαι για ηχεία στο PC και θέλω τη γνώμη σας. Είμαι κάτοχος ηχείων Altec Lancing MX5021 2.1 THX, 90 RMS Watt τα οποία αφού με συντροφευσαν πάνω από 15 χρόνια χωρίς την παραμικρή απώλεια ποιότητας, ξαφνικά παρέδωσαν πνεύμα. Δεν ανάβουν καν. Γενικώς ενδιαφερομαι για σύστημα 2.0 η 2.1. Χρήση κυρίως μουσική. Δε με χαλάει να μπορώ να παίξω και κανένα παιχνίδι αν και έξω ξεχάσει ποσα χρόνια έχω να παίξω. Θέλω όμως να υπάρχει σα δυνατότητα. Για να καταλάβετε περίπου τι ψάχνω θα σας πω ότι διαβάζοντας για παράδειγμα τις εξαιρετικές κριτικές που έχουν τα Logitech Z407 πήγα και τα άκουσα σε ένα κατάστημα. Λοιπόν σε σχέση με τα Altec Lansing ο ήχος μου φάνηκε σαν κακό αστείο. Δε μου περισσεύουν τα χρήματα για ακριβές λύσεις αλλά από την άλλη αν πάρω κάτι σαν τα Z407 χωρίς να τα έχω δοκιμάσει είναι φανερό ότι θα κλαίω τα λεφτά που έδωσα. Ένας φίλος μου πρότεινε να κοιτάξω προς Edifier μεριά και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν έχω και πολλές άλλες επιλογές (πηγα σε ένα κατάστημα που τα πουλάνε αλλά δεν επιτρέπονταν οι δοκιμές). Εκείνος προτείνει λύσεις 2.0 και όχι 2.1 γιατί όπως λέει τα 2.1 δεν έχουν το Tweetet και σα μικρότερα που είναι δεν είναι δυνατό να έχουν την απόδοση των 2.0. Προσωπικα δεν εχω κάποια τεράστια προτίμηση αλλά κλίνω λίγο προς τα 2.1 μόνο για λόγους εργονομιας: πιάνουν λιγότερο χώρο στο γραφείο αφού έχω συνηθίσει το woofer να είναι στο πάτωμα. Απο ήχο δεν είμαι και πολύ σχετικός αλλά για χρονια πορευομουν με τα Altec Lansing τα οποία και οδηγούμενα από μια κάρτα ήχου Creative SB Audigy Gamer με είχαν συνηθίσει σε ήχο που δε μπορώ να βρω κάπου πλέον σε λογική τιμή. Ποια η γνώμη σας; Ευχαριστώ! Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από Cntrl+X
pirmen56 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέχρι τα 150€ μόνο σε 2.0 Edifier θα βρεις κάτι που να παίζει σαν ηχείο και όχι σαν ραδιοφωνάκι παρέα με ένα βουίζον κουτί(όπως τα logitech). Μπάσο θα στερηθείς σίγουρα σε σχέση με βαρβάτο 2.1 σύστημα, αλλά κρίνοντας από τα Lansing των 5,25" που είχες δεν θα καταλάβεις και μεγάλη διαφορά. 1
Cntrl+X Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Μέχρι τα 150€ μόνο σε 2.0 Edifier θα βρεις κάτι που να παίζει σαν ηχείο και όχι σαν ραδιοφωνάκι παρέα με ένα βουίζον κουτί(όπως τα logitech). Μπάσο θα στερηθείς σίγουρα σε σχέση με βαρβάτο 2.1 σύστημα, αλλά κρίνοντας από τα Lansing των 5,25" που είχες δεν θα καταλάβεις και μεγάλη διαφορά. Ευχαριστώ! Αν εξαιρέσουμε την εργονομία, γιατί κάποιος να προτιμήσει μια διάταξη 2.0 έναντι μιας 2.1 ίδιου κόστους; Μου έκανε εντύπωση που στο site της edifier στην κατηγορία "ηχεία για υπολογιστή" απουσιάζουν τα αυτοενισχυόμενα 2.0 ηχεία τα οποία τα προτείνει για άλλες συσκευές.
clampro Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Ευχαριστώ! Αν εξαιρέσουμε την εργονομία, γιατί κάποιος να προτιμήσει μια διάταξη 2.0 έναντι μιας 2.1 ίδιου κόστους; Μου έκανε εντύπωση που στο site της edifier στην κατηγορία "ηχεία για υπολογιστή" απουσιάζουν τα αυτοενισχυόμενα 2.0 ηχεία τα οποία τα προτείνει για άλλες συσκευές. Εγώ πήρα για τον υπολογιστή τα Edifier R1280DB (Link Skroutz). Προτίμησα τα 2.0 αντί για 2.1, 5,1 κλπ καθαρά για οικονομία χώρου στο γραφείο. Μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την αγορά μου. Σημείωση, αυτό που με ενδιέφερε περισσότερο ήταν η μουσική και όχι το gaming. Είναι εξαιρετικά βολικό το ότι μπορώ να συνδέω και το laptop μου σε αυτά (από Bluetooth), χωρίς βάλε βγάλε καλώδια. 1
Georgram Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δεν ξέρω τι μπατζετ έχεις να διαθέσεις αλλά εγώ έχω πάρει τα edifier g2000 2.0 γιατί απλά ήθελα μικρα ηχεια να πιανουν όσο το δυνατόν ελάχιστο χώρο με την καλύτερη ποιότητα ήχου και η αλήθεια είναι ότι με έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο! Ομορφο design,απίστευτα στιβαρά και ποιότητα κατασκευής που δεν το περίμενα! Στα του ήχου δεν είναι τα ηχεία που θα ενοχλήσεις όλη την πολυκατοικία αλλά έχουν ένα αξιοπρεπές γλυκό μπάσο και καθαρό ήχο που για gaming και μουσική (εκτός αν θες να κανεις πάρτυ στο σπίτι) είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα! Βέβαια ο καθένας έχει διαφορετικές απαιτήσεις αλλά πραγματικά για το μέγεθος τους η ποιότητα ήχου θα σε εκπλήξει
Cntrl+X Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Συνέβη τελικά κάτι αναπάντεχο. Τα ηχεία επέστρεψαν στη ζωή! Το μόνο που έκανα ήταν απλώς να τα συνδέσω στον καινούργιο υπολογιστή. Προηγουμένως τα είχα συνδέσει σε δύο παλιότερα PC που είχα και δεν αναβαν. Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Συνέπεια όλου αυτού πάντως ήταν να ασχοληθώ να μάθω πέντε πράγματα παραπάνω. Αν και είναι κάπως νωρίς μου φαίνεται ότι ο ήχος δεν είναι στο ίδιο επίπεδο όπως πριν. Το καινούργιο σύστημα έχει ενσωματωμένο chip ήχου ενώ το παλιό είχε κάρτα γραφικών Creative SB Audigy Gamer. Να είναι πιθανό μια τόσο παλιά κάρτα να υπερέχει ακόμα του σύγχρονου ενσωματωμένου; Αν είναι έτσι ίσως θέλω και κάρτα ήχου...
chios Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 @Cntrl+X να ξέρεις φίλε ότι με κάποιες τροποποιήσεις και αν πιάνουν τα χέρια σου αυτά τα ηχεία μπορούν να πάνε σε άλλο επίπεδο https://www.techpowerup.com/forums/threads/modding-altec-lansing-mx5021-speakers.234442/ και μόνο πυκνωτές να αλλάξεις θα δεις τεράστια διαφορά. 1
Cntrl+X Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Επειδή μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους το ζήτημα, το αναφέρω εδώ για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Με την ευκαιρία της ανάστασης των ηχείων και επειδή κάτι δε μου κόλλαγε στο ήχο τους αποφάσισα να τα τεστάρω στο νέο PC (μια πλατφόρμα με Ryzen 5600X και ενσωματωμένο chip ήχου της Realtek) συγκριτικά με το παλιό (μια παμπάλαια πλατφόρμα με Athlon II Χ2 260 με πυρήνα Regor αλλά με διακριτή κάρτα ήχου 16ετίας Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Gamer). Με την ευκαιρία της σύγκρισης δοκίμασα και ακουστικά. Το λοιπόν, η διαφορά υπέρ της κάρτας ήχου είναι τεράστια, παρά τα 16 χρόνια που τη χωρίζουν από το νέο σύστημα. Είχα διαβάσει μια κριτική κάποιου αγοραστή κάρτας ήχου ότι τα ενσωματωμένα chip είναι σκουπίδια αλλά το θεώρησα υπερβολή. Πλέον κατάλαβα ότι ακόμα και εάν αναβαθμίσω τα ηχεία, αν δεν πάρω κάρτα ήχου θα πετάξω πολλά χρήματα.
pirmen56 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 23 ώρες πριν, Cntrl+X είπε Επειδή μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους το ζήτημα, το αναφέρω εδώ για να μην ανοίγω άλλο θέμα. Με την ευκαιρία της ανάστασης των ηχείων και επειδή κάτι δε μου κόλλαγε στο ήχο τους αποφάσισα να τα τεστάρω στο νέο PC (μια πλατφόρμα με Ryzen 5600X και ενσωματωμένο chip ήχου της Realtek) συγκριτικά με το παλιό (μια παμπάλαια πλατφόρμα με Athlon II Χ2 260 με πυρήνα Regor αλλά με διακριτή κάρτα ήχου 16ετίας Creative Soundblaster X-Fi Xtreme Gamer). Με την ευκαιρία της σύγκρισης δοκίμασα και ακουστικά. Το λοιπόν, η διαφορά υπέρ της κάρτας ήχου είναι τεράστια, παρά τα 16 χρόνια που τη χωρίζουν από το νέο σύστημα. Είχα διαβάσει μια κριτική κάποιου αγοραστή κάρτας ήχου ότι τα ενσωματωμένα chip είναι σκουπίδια αλλά το θεώρησα υπερβολή. Πλέον κατάλαβα ότι ακόμα και εάν αναβαθμίσω τα ηχεία, αν δεν πάρω κάρτα ήχου θα πετάξω πολλά χρήματα. Το 'χω γράψει πολλές φορές. Σε ρόλο πηγής ήχου τα REALTEK είναι μια χαρά. Σε ρόλο ενίσχυσης ακουστικών μακράν το χειρότερο πράγμα που υπάρχει. Καλύτερα παίζει μια έξοδος ακουστικών από καλό φορητό ραδιόφωνο. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 https://www.skroutz.gr/s/24654894/Edifier-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-2-Δρόμων-R1700BT-66W-Ζεύγος-Μαύρα.html?from=featured&product_id=33316025 2
dpolal Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Στις 8/8/2022 στις 7:36 ΜΜ, Cntrl+X είπε Το λοιπόν, η διαφορά υπέρ της κάρτας ήχου είναι τεράστια, παρά τα 16 χρόνια που τη χωρίζουν από το νέο σύστημα. Είχα διαβάσει μια κριτική κάποιου αγοραστή κάρτας ήχου ότι τα ενσωματωμένα chip είναι σκουπίδια αλλά το θεώρησα υπερβολή. Πλέον κατάλαβα ότι ακόμα και εάν αναβαθμίσω τα ηχεία, αν δεν πάρω κάρτα ήχου θα πετάξω πολλά χρήματα. Καλωσόρισες στην πραγματικότητα. Χρόνια τώρα είναι γνωστό αυτό, για να πάρεις αξιοπρεπή ήχο από ενσωματωμένο τσιπάκι μητρικής πρέπει να κοιτάξεις τα πολύ high end κομμάτια και πάλι ίσως όχι 100% σε σχέση με ότι θα σου έδινε μια τίμια discrete κάρτα ήχου. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Στις 12/8/2022 στις 5:51 ΠΜ, Dr_Pepper είπε https://www.skroutz.gr/s/24654894/Edifier-Αυτοενισχυόμενα-Ηχεία-2-Δρόμων-R1700BT-66W-Ζεύγος-Μαύρα.html?from=featured&product_id=33316025 @Cntrl+X Σορρυ φίλος δικό μου λάθος (σε περίπτωση που τα πήρες δεν νομίζω να ειναι μούφα πάντως και αυτά του link) εγώ είχα κάτι 100 watt R1800BT III (που τα γράφει στο skroutz για 70watt αλλά δεν ειναι τσεκαρισμένο -όταν τα αγόρασα πριν μερικά χρόνια - απο το site της edifier που δεν υπάρχει πία το συγκεκριμένο σετ ) με ξεγέλασε γιατί απότι βλέπω τώρα διαλέγεις το χρώμα αυτό σε όλα ενώ τότε μόνο αυτά βγαίνανε σε μαύρο και εμφανισιακά ειναι ίδια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα