Προς το περιεχόμενο

Προγράμματα FTTH με ταχύτητες έως 1Gbps θα παρουσιάσει η Cosmote μέσα στο φθινόπωρο

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκείνος ο ρημαδιασμένος νόμος που έλεγε:

ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΡΟΣ ΕΩΣ ΤΑΔΕ ΤΑΧΎΤΗΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ 

πότε θα ενεργοποιηθεί; Δόθηκε παράταση μερικούς μήνες για να προσαρμοστούν οι εταιρείες αλλά οι μήνες έγιναν 3 - 4 χρόνια.

• Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

Οι τιμές μόνο ανεβαίνουν πλέον οπότε.. Έχασες! 

Κοντά είμαστε, και εγώ κάτω Πατήσια τα ίδια χάλια, με το ζόρι 12mbps και μαζούτ στο έτος 2022.

Έχω ευχαριστηθεί άφθονο paperlaunch από όλους τους ISP της Ελλάδας από το 2013. Έργα δεν βλέπω. Κάντε κάλυψη το κέντρο της Αθήνας και μετά να το συζητήσουμε για καμπάνια και διαφημίσεις. Τι να την κάνω την διαφήμιση του 1Gbps όταν από το 2013 η περιοχή μου είναι κολλημένη στο "έως 24Mbps" και δεν έχει γίνει καμία αναβάθμιση η κάλυψη δικτύου. 

Για αυτό με έχουν ζαλίσει όλοι στα μηνύματα από κέντρο Αθήνα  για το Starlink... και οι μισοί ξένοι ... όλα καλά αλλά όταν ακούνε ταράτσα ή μονοκατοικία (clear sky) τους λέω μόνο 5G unlimited 

Επεξ/σία από BadIronTree

Πωπωωω κλαψαααα...Πωπω φιλε κλαμα παντουυυυυ..Περασαν 40 χρονια που ζω δοξα ο θεος και το μονο που ακουω ειναι μια κλαψα παντου.Ειχαμε 24 αρα κλειδωναμε 12 και τωρα εχουμε 50αρα σπιτι και ειναι και λιγο.Ποιοι ειστε το fbi και θελετε και πραπανω;Εμενα προσωπικα ειχα πενηνταρα κλειδωνα 56 μου κανανε δωρο σε αναβαθμιση 100αρα κλειδωνω 112 και 15 νταν απλοουντ.Τωρα εσεις που λετε πληρωνετε 50αρα και κλειδωνετε 25 ποιος φταιει εσεις που τους πληρωνετε η αυτοι που σας τα περνουνε;;

• Like 1
  • Confused 2
  • Sad 1

11 λεπτά πριν, osalonikios1977 είπε

Πριν από 15 χρόνια στη Σάμο πλήρωνα 1mbps στον ΟΤΕ και είχα με το ζόρι 0.7.

Ημουν χαρούμενος. 

Λίγα χρόνια μετά πλήρωνα 24mbps στη Θεσσαλονίκη κι έπιανα 3-4.Εβριζα όλη μέρα μέχρι που πήγα hcn και ησύχασα. 

Τώρα στη Δράμα πληρώνω 200 κι έχω 220down και 22up με ΟΤΕ. 

Πως να μη πω μπράβο; 

Πως να μην πεις μπράβο στον ΟΤΕ που σε 15 χρόνια (βασικά 18 με 20 χρόνια μην κοιτάς που εσύ έβαλες πριν 15) ο ΟΤΕ πήγε απο 10% κάλυψη 1mbs σε κάτω απο 10% κάλυψη 200 mbps με 200 ευρώ (την στιγμή που ο βούλγαρος έχει 1gbps ftth μαζί με TV γύρω στα 30 ευρώ) 

σε άλλα 20 χρόνια δηλαδή πάμε για 400 mbps όταν οι άλλοι θα έχουν κβαντικό internet :P  

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, rigo0sotirhs said:

ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΟΡΟΣ ΕΩΣ ΤΑΔΕ ΤΑΧΎΤΗΤΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ 

Κάποιο link του νόμου; Εκτός αν εννοείς αυτό που εφαρμόζεται ήδη, που σου λέει από πριν ελάχιστη, εκτιμώμενη και μέγιστη ταχύτητα, αλλά πάλι «έως» πληρώνεις.

Επεξ/σία από infin1tyGR

Ρε παιδιά είμαι ο μόνος που ποτέ σε κανέναν πάροχο δεν είχε θέματα με ταχύτητες; Διότι όλα αυτά που διαβάζω εδώ πέρα πολύ περίεργα μου φαίνονται 

Έχει υποσχεθεί ότι θα αναβαθμίσει δωρεάν τις πενηντάρες γραμμές με κατοστάρες στην ίδια τιμή αλλά ακόμα δεν το βλέπουμε στην ελληνική περιφέρεια της πόλης τουλάχιστον τις περιοχές μας για να δούμε

Είχα 50άρα cosmote και στα speedtest έπιανα όντως κοντά στα 50. Μου αναβάθμισαν την σύνδεση δωρεάν στα 100 και από τότε μετά βίας φτάνω τα 40mbps. Κάτι λίγα για την Cosmote. 

• Super Moderators
15 minutes ago, rigo0sotirhs said:

Εκείνος ο ρημαδιασμένος νόμος που έλεγε:

πότε θα ενεργοποιηθεί; Δόθηκε παράταση μερικούς μήνες για να προσαρμοστούν οι εταιρείες αλλά οι μήνες έγιναν 3 - 4 χρόνια.

Έχει έως η FTTH?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, floba είπε

Ειχαμε 24 αρα κλειδωναμε 12 και τωρα εχουμε 50αρα σπιτι και ειναι και λιγο.Ποιοι ειστε το fbi και θελετε και πραπανω;

ναι ξέρεις ότι μια σελίδα για να φορτώσει πριν 20 χρόνια ήθελε μερικά kilobyte σήμερα μια μέτριου μεγέθους σελίδα (πχ το insomnia) 2,3MB 

image.png

100 φορές περίπου μεγαλύτερος όγκος δεδομένων δηλαδή! 

Ένα βίντεο στο youtube ήταν άντε 1 με 10 MB  τώρα ειναι περίπου τώρα ένα 15λεπτο 1080p βίντεο στο youtube ειναι άνετα 250ΜΒ σε μέγεθος (για να μην πω παραπάνω, ειδικά αν μιλάμε για μεγαλύτερες αναλύσεις) 10 με 100 + φορές μεγαλύτερα δηλαδή

Ένα game ήταν 100-700MB τώρα υπάρχουν games με 100+ GB (1GB = 1024 MB) και άνετα βρίσκεις πολλά γύρω στα 30 με 60 GB 

Δηλαδή έχου αυξηθεί οι όγκοι των δεδομένων αλλά επίσης και η συχνότητα που ζητάμε δεδομένα! (πχ πριν 20 χρόνια έμπενε μόνο ο πιτσιρικάς και άντε να έμπαινε σε 1 chat και άντε να κατέβαζε 1 παιχνίδι μια στο τόσο σήμερα κάνουμε βίντεο κλήσεις μπαίνει και ο μπαμπας και η μαμά παίζουν περισσότεροι videogames και περισσότερα σε αριθμό χρησιμοποιούν το internet και με άλλους τρόπους πχ μουσικός μπορεί να σηκώσει την δουλειά του online κτλ) 

Μην συγκρίνουμε λοιπόν άσχετα πράματα μεταξύ τους! 

12 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

αλλά πάλι «έως» πληρώνεις

Ξέρεις όμως τι ειναι αυτό το έως, στην Ελλάδα το έως έχει 0 αξία γιατί μπορεί πχ για 24άρα να ειναι απο 4 έως 24... χαίρω πολύ. 

Με άλλα λόγια σου λένε "θα έρχεται κάτι τώρα τι θα έρχεται ένας θεός ξέρει" :P  

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1

Εγω πάντως ένα πράγμα βλέπω, ότι φτάσαμε τέλη του 2022 και ακόμα περιοχές έχουν μείνει στα 24Mbps. Ειδικά κάτι χωριά στην Ημαθία γύρω από την Αλεξάνδρεια ούτε rural δεν έχουμε, 10-11Mbps με 0,6Upload πληρώνω στον ΟΤΕ για μια γραμμή που έχω. Βέβαια από το 2007 που είχαμε adsl στο πατρικό μου σπίτι μέχρι το 2021 που βάλαμε οπτική ίνα στο τέλος του έτους ποτέ δεν είδα πάνω από 18-19Mbps. Πάντα είχα 8 με 11-12 συνήθως και ήμουν κοντά στο Α/Κ. Κάποια στιγμή με τη Nova είδα διαφορά στη ταχύτητα αλλά με τη Vodafone αρχίσανε τα προβλήματα. Κλείδωνα 15-16Mbps με 0,8-0,9 Upload αλλά δεν ήταν αρκετό. Με το που πήγαμε στην οπτική ίνα τέλος. Όλα τα προβλήματα λύθηκαν και έχω Wind στο σπίτι διότι δεν υπήρχε η Nova,μπήκε αργότερα και ο ΟΤΕ ήταν ακριβός. 

Πληρωνουμε πολύ ακριβά τις συνδέσεις μας στη σταθερή και στη κινητη δυστυχώς και ειδικά ο ΟΤΕ. Πήγα να πάρω προσφορά για το GigaMax Unlimited στα 38€ με νέο αριθμό/φορητότητα και με το 10% απαλλαγή από φόρο κινητής πήγαινε στα 35€ περίπου. Συγγνώμη σε αυτά τα λεφτά βάζω 100/10 Σταθερο και κρατάω καρτοκινητο χωρίς δέσμευση κάθε μήνα να πληρώνω.

• Like 2

5 ώρες πριν, MontzOlee είπε

Κ ότι με πήραν τηλ για τα 100 στα 28€ και το σκεφτόμουν .. λέτε θα πέσουν οι τιμές να περιμένω ?

Εγώ 40 πληρώνω πάντως, τα 28 καλά μου ακούγονται.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...