kakis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Και πάρα πολύ άργησαν, στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ έχει κάτι 1Gbps με το 1/3 από τα λεφτα που δίνουμε εδώ για 200, με αστείο upload. Αυτή την εμμονή με το upload να είναι ντε και καλά το 10% του upload, μπορεί κάποιος να μου την εξηγήσει; Επίσης οι τιμές προβλέπονται αστεία υψηλές , άλλα τουλάχιστον θα υπάρχουν για να δουλέψει ο ανταγωνισμός 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basileios Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Εγώ με COSMOTE Πτολεμαιδα στα 12mb να τους παρακαλάω να κάνουνε αναβάθμιση 3 χρόνια τώρα τι με email τι τηλέφωνα μας έχουν αφήσει με ένα παλιό καφαο και μιλάνε για 1gb έλεος ας δώσουν έστω 24 που τα πληρώνουμε και μετά βλέπουμε Τριτοκοσμικές καταστάσεις. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stellar78 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Γιατι δε δίνουν συμμετρικό upload/download; Τί ξεφτίλα είναι οια αυτή; 2 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alani508 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Με τι τιμές άραγε;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, stellar78 είπε Γιατι δε δίνουν συμμετρικό upload/download; Τί ξεφτίλα είναι οια αυτή; Γιατί ειναι ακριβό ειδικά απο κόστος υποδομής (και επίσης θα τρώει απο τα leased/επαγγελματικές λύσεις σαν προϊόν, γιατί να μην πάρει κάποιος "home version" δηλαδή; ) Αλλά η αλήθεια ειναι ότι έχουμε απο τα χειρότερα upload στον κόσμο οτιδήποτε κάτω απο ~15 mbps upload είναι "απάνθρωπο" σήμερα. Εγώ ας πούμε που ειμαι "τυχερός" και έχω rural 50/ντεμεκ 30 (20 ειναι και ειμαι δίπλα στην καμπίνα) Και κάθε φορά όταν ανεβάζω κάτι youtube κτλ κάνω τον σταυρό μου πότε θα τελειώσει γιατί άλλες εφαρμογές μου δεν μπορούν να λειτουργούν χωρίς lag όταν συμβαίνει αυτό + game streaming εκτός lan το ξεχνάμε εντελώς οπότε θα πρέπει να κουβαλάω το PC μου αν πάω σε έναν φίλο για lan party όπως έκανα 20 χρόνια πριν Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από Dr_Pepper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Super Moderators Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 17 minutes ago, stellar78 said: Γιατι δε δίνουν συμμετρικό upload/download; Τί ξεφτίλα είναι οια αυτή; Γιατί είναι cheapηδες και δεν θέλουν να χάσουν πελάτες από ακριβότερες λύσεις/συνδέσεις. Το backbone είναι ήδη συμμετρικό, "κάθεται" το upload. 11 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theripper7 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Dr_Pepper είπε Ωραία πες δεν γίνεται να σε ταυτοποιήσει κανείς αν πεις τα χλμ της απόστασης απο την πάτρα σε ευθεία γραμμή και τον αριθμό των κατοίκων (στρογγύλεψε το αν θες). Είμαι περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Πάτρας και το χωρίο έχει 2000 κατοίκους. Το κακό είναι ότι έχει μόνο 100αρα και όχι 200αρα και έτσι δεν μπορώ να πάρω την δωρεάν αναβάθμιση του ΟΤΕ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
svartevarg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 57 λεπτά πριν, Thresh είπε Ετοιμάσου σιγά σιγά και για την αφαίρεση της 50αρας FTTH από τον ΟΤΕ, οπότε μην ελπίζεις για κάτι παρακάτω. Σκέψου οι Nova και Wind δεν δίνουν πλέον 100αρα με FTTH, σου λένε πήγαινε με 33 ευρώ σε 200Mbps. Δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία με ftth. Πάντως είδα κοσμογονική διαφορά όταν πήγα από χαλκό adsl έως 24Mbps (με χρονισμό στα 12Mbps) σε καμπίνα σε vdsl2 50Mbps. 48 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ο φίλος εννοούσε ότι μάλλον δεν επεκτείνουν το δίκτυο FTTH γιατί δεν έχουν το backbone ειδικά όσο αφορά το bandwidth στο εξωτερικό για να στηρίξουν μεγάλο αριθμό χρηστών με μεγάλες ταχύτητες. Ίσως να έχει ένα δίκαιο σε αυτό, γιαυτό μάλλον και περνάνε FTTH σε κατσάβραχα για να έχουν πρόσβαση πχ 20 σπίτια αντι για 20 πολυκατοικίες που θα ανέβαζε πιο πολύ τον αριθμό πελατών που θα κατέβαζαν/ανέβαζαν κάτι με FTTH ταχύτητες. Οπότε (μιλώντας μεταφορικά με τον ΟΤΕ) του προβάλει έναν συμβιβασμό κοίτα πέρνα μου FTTH και οκ άσε μόνο στα 30/2,5 σαν να προσπαθεί να κάνει παζάρι δηλαδή σε έπιασα @svartevarg; Ακριβώς αυτό εννοούσα φίλε μου ------------------------------ Όσον αφορά την οπτική ίνα: Με τόσο σκάψιμο στις γειτονιές για αντικατάσταση χαλασμένων σωλήνων νερού, για φυσικό αέριο κλπ., όλοι οι δρόμοι έχουν γίνει λόφοι με τα τσιμεντομπαλώματα. Δεν βλέπω να σηκώνει άλλο σκάψιμο για οπτική ίνα στο άμεσο μέλλον. Πιθανόν να προλάβουμε την κβαντική ίνα (QFTTH) που θα είναι ασύρματη και δεν θα έχει καλώδιο με βασικό πακέτο στα 2000Gbps. 4 λεπτά πριν, theripper7 είπε Είμαι περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Πάτρας και το χωρίο έχει 2000 κατοίκους. Το κακό είναι ότι έχει μόνο 100αρα και όχι 200αρα και έτσι δεν μπορώ να πάρω την δωρεάν αναβάθμιση του ΟΤΕ. Συγχρονίζεις σταθερά στο θεωρητικό μάξιμουμ της 100αρας ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, theripper7 είπε Είμαι περίπου 10 χλμ από το κέντρο της Πάτρας και το χωρίο έχει 2000 κατοίκους. Το κακό είναι ότι έχει μόνο 100αρα και όχι 200αρα και έτσι δεν μπορώ να πάρω την δωρεάν αναβάθμιση του ΟΤΕ. Περίεργο μου φαίνεται εκτός αν δεν έχουν όλοι οι 2000 κάτοικοι πρόσβαση σε FTTH Κοντά στην πάτρα πρόσβαση υπάρχει νομίζω μόνο σε μέρη του δήμου Αιγιαλείας και δεν βλέπω χωριά εκει πάνω απο 1500 κατοίκους https://el.wikipedia.org/wiki/Δήμος_Αιγιαλείας (βασικά 2,3 ειναι κοντά σε 1000-1400 τα περισσότερα ειναι απλά μερικές εκατοντάδες κόσμος το πολύ) τέσπα αυτά ειναι έτσι και αλλιώς λεπτομέρειες Πάντως ο λόγος που σε ρώτησα ειναι ακριβώς το point ότι οι περισσότερες παροχές FTTH ειναι μακριά απο αστικά κέντρα σε μικρά χωριά τώρα εσύ ίσως είσαι εξαίρεση (μιας και μιλάς για χωριό 2000 κατοίκων) αλλά και πάλι χωριό, στην πάτρα ούτε με το κιάλι δεν βλέπουν ας πούμε, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόφος κοντά στην πάτρα που μπορείς να δεις σε απόσταση 10 χλμ κάτι Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από Dr_Pepper Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagos1821 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Έχω σιχαθεί την γκρίνια. Ότι και να γίνει πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που γκρινιάζουν με το παραμικρό, ενώ αυτοί περιμένουν παθητικά να τους τα κάνουν όλα οι άλλοι. Δε μου αρέσει καθόλου αυτή η νοοτροπία του ψάχνω πάντα να βρω ένα λόγο για να γκρινίάξω. 2 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, vagos1821 είπε Έχω σιχαθεί την γκρίνια. Ότι και να γίνει πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που γκρινιάζουν με το παραμικρό, ενώ αυτοί περιμένουν παθητικά να τους τα κάνουν όλα οι άλλοι. Δε μου αρέσει καθόλου αυτή η νοοτροπία του ψάχνω πάντα να βρω ένα λόγο για να γκρινίάξω. Πες μου πως να κάνουμε δίκτυο της προκοπής ο καθένας απο μόνος του χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε το καρτέλ να περάσει γραμμές και τότε θα είμαι μαζί σου. Έως τότε δεν βλέπω άλλο τρόπο να "αντιδρούμε" πέρα απο το να γκρινιάζουμε. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από Dr_Pepper 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
theripper7 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 29 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Περίεργο μου φαίνεται εκτός αν δεν έχουν όλοι οι 2000 κάτοικοι πρόσβαση σε FTTH Κοντά στην πάτρα πρόσβαση υπάρχει νομίζω μόνο σε μέρη του δήμου Αιγιαλείας και δεν βλέπω χωριά εκει πάνω απο 1500 κατοίκους https://el.wikipedia.org/wiki/Δήμος_Αιγιαλείας (βασικά 2,3 ειναι κοντά σε 1000-1400 τα περισσότερα ειναι απλά μερικές εκατοντάδες κόσμος το πολύ) τέσπα αυτά ειναι έτσι και αλλιώς λεπτομέρειες Πάντως ο λόγος που σε ρώτησα ειναι ακριβώς το point ότι οι περισσότερες παροχές FTTH ειναι μακριά απο αστικά κέντρα σε μικρά χωριά τώρα εσύ ίσως είσαι εξαίρεση (μιας και μιλάς για χωριό 2000 κατοίκων) αλλά και πάλι χωριό, στην πάτρα ούτε με το κιάλι δεν βλέπουν ας πούμε, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόφος κοντά στην πάτρα που μπορείς να δεις σε απόσταση 10 χλμ κάτι Δεν είπα ότι έχω FTTH αλλά 100αρα vdsl και πιάνω DSL downstream 108382 kBit/s και DSL upstream10998 kBit/s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, theripper7 είπε Δεν είπα ότι έχω FTTH αλλά 100αρα vdsl και πιάνω DSL downstream 108382 kBit/s και DSL upstream10998 kBit/s Εντάξει εσύ είσαι σούπερ κωλόφαρδος τότε και εγώ ειμαι δίπλα στην καμπίνα σε χωριό με rural αλλά οι τσίπιδες ούτε το διπλασίασαν ούτε βάλανε έστω πρόσβαση επι πληρωμή 100mbps Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
osalonikios1977 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Πριν από 15 χρόνια στη Σάμο πλήρωνα 1mbps στον ΟΤΕ και είχα με το ζόρι 0.7. Ημουν χαρούμενος. Λίγα χρόνια μετά πλήρωνα 24mbps στη Θεσσαλονίκη κι έπιανα 3-4.Εβριζα όλη μέρα μέχρι που πήγα hcn και ησύχασα. Τώρα στη Δράμα πληρώνω 200 κι έχω 220down και 22up με ΟΤΕ. Πως να μη πω μπράβο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, msalap είπε και που θα δωσει υψηλες ταχυτητες το κοστος για τα σπιτια σε οπτικη ινα ειναι απαγορευτικο...εγω εχω wind fbth 200Mbps και επειδη το εδινε σε προσφορα μαζι με το κουπονι του κρατους πληρωνω μαζι με τηλεοραση και κινητα απεριοριστα....32 τον μηνα...το κοστος κανονικα ειναι στα 58 χωρις κουπονι....με τετοιες τιμες δεν νομιζω οτι πολλα νοικοκυρια θα ειχανε την δυνατοτητα να πληρωνουν ενα μηνιατικο....Εδω πηγε ενας φιλος μου Ουγγαρια και η πιο ξεφτιλα συνδεση ειναι 45 /30....και εδω παλευουμε ακομα με τα μοντεμακια... Όταν τελειώσει η διετία θα έχουν πέσει οι τιμές, δε θα πληρώσεις την κανονική τιμή του μήνα. Απλά είναι φόβητρο για να σε βάλουν να κάνεις παλι διετές συμβόλαιο. Η nova δίνει ftth 200/20 με 33€ χωρίς κουπόνι, και στα ίδια λεφτά η Cosmote δίνει ftth 100/10 χωρίς κουπόνι sfbb επίσης (λογικά δεν την αφήνει η ΕΕΤΤ για χαμηλότερη τιμή). Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από gpapadakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα