Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Thresh είπε

Βιάζονται? Σχεδόν 2 χρόνια από τους Zen 3...

Ναι πάντα οι φήμες πάντα βιάζονται. Έβγαλε επεξεργαστές στην αγορά τον Απρίλιο, δεν θα δούμε νέα γενιά στις 15 του Σεπτέμβρη.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, NiKoSmile said:

Ναι πάντα οι φήμες πάντα βιάζονται. Έβγαλε επεξεργαστές στην αγορά τον Απρίλιο, δεν θα δούμε νέα γενιά στις 15 του Σεπτέμβρη.

Το θέμα είναι πότε λανσαρίστηκε η γενιά, όχι πότε βγήκαν τα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

Από εκεί που είχαμε 1 release per year, οι Zen 4 έχουν πάει σχεδόν στα δύο χρόνια. Είχαν παραπάνω χρόνο από ότι ανάμεσά τους οι προηγούμενες γενιές.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Thresh είπε

Το θέμα είναι πότε λανσαρίστηκε η γενιά, όχι πότε βγήκαν τα πιο πρόσφατα μοντέλα της.

Από εκεί που είχαμε 1 release per year, οι Zen 4 έχουν πάει σχεδόν στα δύο χρόνια. Είχαν παραπάνω χρόνο από ότι ανάμεσά τους οι προηγούμενες γενιές.

Εγώ μετράω τον χρόνο από το τελευταίο μοντέλο επεξεργαστή. Εκεί δηλαδή που τελειώνει η γενιά και το socket. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαιωνίζεται είναι οι ψευδώς επιβεβαιωμένες "ημερομηνίες" από διάφορους ανθρώπους και πηγές. :rolleyes:

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, NiKoSmile said:

Εγώ μετράω τον χρόνο από το τελευταίο μοντέλο επεξεργαστή. Εκεί δηλαδή που τελειώνει η γενιά και το socket. 

To οποίο δεν έπαιζε ποτέ ρόλο.

Just now, NiKoSmile said:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που διαιωνίζεται είναι οι ψευδώς επιβεβαιωμένες "ημερομηνίες" από διάφορους ανθρώπους και πηγές. :rolleyes:

Aν ανακοινώσουν τέλη Αυγούστου το release το Σεπτέμβριο, θα σκάσει quote σταλεγάκια. 😛

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, broukos100 είπε

https://videocardz.com/newz/msi-confirms-ryzen-7000-cpus-and-x670-motherboards-are-set-to-launch-on-september-15th - Ενδιαφερον να δουμε το Performance per watt των ryzen7000 

image.jpeg.34d98b60938c0c327f00056b54f4a20d.jpeg

Αν τα νούμερα ειναι έτσι όπως τα προβάλει το videocardz τότε έχουμε +65 watt (πχ για το 16άρι) με +1.1GHz base, Μιλάω για το base γιατί σε stock συνθήκες σε βαρή all core load θα ειναι στο base frequency 

Οπότε stock σε all core μιλάμε για τρελή βελτίωση (δεδομένου ότι ο 5950x για να τρέξει all core πχ στα 4,5GHz (με OC/PBO) θέλει τουλάχιστον 180watt) 

εγώ τον δικό μου για να τον τρέξω στα 4,7 (την μια 8άδα) και 4,6 την άλλη ξοδεύω γύρω στα 280watt Αυτός λοιπόν αν μπορεί και τους 16 να τους πάει 4,5 στα 170 watt μιλάμε για μέρα με την νύχτα όσο αφορά το potential 

δηλαδή "παίζει" με 280watt να φτάσει ή να ξεπεράσει τα 5GHz all core. 

Με άλλα λόγια μιλάμε για 37 με 40Κ cinebench r23 score στα 280watt. 

Και stock γύρω στα 2000 single score 

Όλα αυτά ΑΝ δεν υπάρχει βελτίωση στο IPC και με DDR4 ram.

Με DDR5 και αν έχει καλύτερο IPC μιλάμε για ακόμη καλύτερα score!

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Thresh είπε

To οποίο δεν έπαιζε ποτέ ρόλο.

Aν ανακοινώσουν τέλη Αυγούστου το release το Σεπτέμβριο, θα σκάσει quote σταλεγάκια. 😛

Μακάρι να βγουν, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Δίνω μόνο 15% πιθανότητες να ανακοινωθεί release date στις 15 του Σεπτέμβρη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Μακάρι να βγουν, αλλά δεν είμαι τόσο αισιόδοξος. Δίνω μόνο 15% πιθανότητες να ανακοινωθεί release date στις 15 του Σεπτέμβρη.

Τα Χριστούγεννα 100% θα μπορείς να παραγγείλεις έτσι το κόβω εγώ :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι Λιζάκι μου, να τους βγάλεις. Αλλά μιας και διαβάζεις ινσόμνια, κάνε μου τη χάρη... Κοίτα λίγο τις τιμές. Αν τους βγάλεις καμιά 100άρα ακριβότερους από τους αντίστοιχους σημερινούς, δύσκολα τα πράματα.

Με τον 12700kf να κοντεύει τα 400€ καινούργιος, δεν θα πείσεις.

Επεξ/σία από this.is.elia
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, this.is.elia είπε

Με τον 12700k να κοντεύει τα 400€ καινούργιος, δεν θα πείσεις.

Οχι πως δεν θέλω και εγώ πιο μικρές τιμές σε όλα (και στους Intel άκου εκει 400 ευρώ για τον 12700Κ τόσο θα έπρεπε να έχει περίπου ο 12900Κ) 

Αλλά 379 έχει ένας 5900x αν ο 7900x έχει 479 εγώ βλέπω να πείθει πολλούς  μιας και έχει πολύ καλύτερο single core και καλύτερο all core clock (+ ddr5 + καλύτερο IPC) ειδικά αν σκεφτείς ότι ο 12900Κ έχει 600+ ευρώ. 

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Οχι πως δεν θέλω και εγώ πιο μικρές τιμές σε όλα (και στους Intel άκου εκει 400 ευρώ για τον 12700Κ τόσο θα έπρεπε να έχει περίπου ο 12900Κ) 

Αλλά 379 έχει ένας 5900x αν ο 7900x έχει 479 εγώ βλέπω να πείθει πολλούς  μιας και έχει πολύ καλύτερο single core και καλύτερο all core clock (+ ddr5 + καλύτερο IPC) ειδικά αν σκεφτείς ότι ο 12900Κ έχει 600+ ευρώ. 

479€ για 7900x ;
Για 7800x ισως και να ειναι πιο ρεαλιστικο, ο 7900x απο οτι λενε τα leaks ειναι 600$+ .

Δημοσ.
Μόλις τώρα, BlurayMoviesGreece είπε

479€ για 7900x ;
Για 7800x ισως και να ειναι πιο ρεαλιστικο, ο 7900x απο οτι λενε τα leaks ειναι 600$+ .

Καλά στις μέρες μας δεν μου φαίνεται απίθανο αλλά και στα 580 περίπου να βγεί πιστεύω ότι μέχρι αρχές του άλλου έτους θα πέσει άνετα ένα 100άρι 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dr_Pepper είπε

Καλά στις μέρες μας δεν μου φαίνεται απίθανο αλλά και στα 580 περίπου να βγεί πιστεύω ότι μέχρι αρχές του άλλου έτους θα πέσει άνετα ένα 100άρι 

Eγω υπολογιζω οτι θα βγουν το ιδιο η λιγο πιο ακριβοι με τους 5000 στο release τους και οχι οσο εχουν φτασει να εχουν τωρα.
Βεβαια η ισοτιμια εχει αλλαξει και πλεον Χ δολαρια + φορους δεν ειναι περιπου ισα με τα Χ euro.
Πριν ειχες πχ 550$ που ηταν 490€ και με τους φορους φενονταν μια η αλλη 550$ = 550€.
Τωτα τα 550$ ειναι 540€ αυτο το πενηνταρικο διαφορα της ισιοτιμιας + φορους μπορει να φτασει τα 580€ και να εχεις 550$= 580€.

Δεν νομιζω να αρχισουν να πεφτουν 100ρικα τοσο συντομα ΕΚΤΟΣ αν οι 13th gen με την αποδοση/τιμη τους "δικασουν" τους 7000 και τοτε η πτωση ειναι αναγκαστικη.
Σε αντιθετη περιπτωση πιο πιθανο ειναι να ανεβουν παρα να πεσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Thresh είπε

Ήδη ο 5600Χ είναι καλύτερη επιλογή από τον 3700Χ, πόσο μάλλον ο 7600Χ.

Μιλάω για συνολική απόδοση, και σε παιχνίδια και σε παραγωγικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις παραγωγικότητας ακόμα τον ξεπερνάει ο 3700Χ τον 5600Χ. Προσωπικά κι εγώ θα προτιμούσα σε δικό μου σύστημα τον 5600Χ από τον 3700Χ.

2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Οπως και ολοι δεν αγορασαν 12900κ οπως και ολοι δεν τρεχουν Cinebench 24/7 αλλα παρολα αυτα ολοι εκραζαν το 100% all core/threads 240w του 12900κ.
Τωρα για τα cores ναι ισως 6 cores να ειναι στο οριο η και λιγα με τα σημερινα δεδομενα.
Πλεον τα games θελουν 6 cores και επειδη συνηθως δεν τρεχεις μονο το game αλλα παραλληλα τρεχουν antivirus,chrome, καποιο torrent downloader, discord και καμια ταινια/σειρα που ειναι paused και απασχολουν core/threads ΙΣΩΣ σε 1-2 χρονια τα 4-5  cores που απομενουν να ειναι λιγα.

Ανάλογα τη χρήση και τη τιμή. Αν κοστίζει 300/350€ ο 6πυρηνος τότε είναι πολλά και δεν θα άξιζε σε καμία περίπτωση. Αν από την άλλη ο 7600Χ  κοστίζει 200 με 250€ πρέπει και οι προσδοκίες να είναι αντίστοιχες. Σε ότι αφορά το gaming και το multitasking, πρόσφατα έκανε ένα βίντεο ο Steve από το Hardware Unboxed που δείχνει μια γενικές γραμμές μικρή διαφοροποίηση του 6πυρηνου με το 8πυρηνο (υπάρχει και το αντίστοιχο γραπτό άρθρο στο Techspot). Ωστόσο και πάλι είναι θέμα κόστους και απαιτήσεων. Τώρα,κάποιος που θέλει να τρέχει 30 καρτέλες στον chrome,με βίντεο σε 4Κ ανάλυση και παράλληλα να παίζει παιχνίδι σε 4Κ ή με 200+ fps ,να κάνει κλήση στο discord,να καταγράφει,να streamάρει κιόλας και να έχει και τα κλασικά άλλα πίσω (τορεντ, antivirus, pdf,word,excel) , νομίζω ότι πρέπει να έχει διαθέσει τα αντίστοιχα χρήματα για έναν επεξεργαστή να του κάνει όλα αυτά παράλληλα. Οι 6πυρηνοι για (σχεδόν) high end gaming θεωρώ ότι έχουν μπροστά τους τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα,όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα παιχνίδια που θα είναι γραμμένα εξ'ολοκληρου για τις νέες κονσόλες. Και έχουν μπροστά τους επίσης πάρα πολλά χρόνια που θα είναι παραπάνω από επαρκείς για "mid range gaming" . Πόσο μάλλον όταν ακόμα 4πυρηνοι όπως ο 12100 είναι ικανοι για αυτό.

3 ώρες πριν, Thresh είπε

Ήδη ο 5600Χ είναι καλύτερη επιλογή από τον 3700Χ, πόσο μάλλον ο 7600Χ.

2 ώρες πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Οπως και ολοι δεν αγορασαν 12900κ οπως και ολοι δεν τρεχουν Cinebench 24/7 αλλα παρολα αυτα ολοι εκραζαν το 100% all core/threads 240w του 12900κ.
Τωρα για τα cores ναι ισως 6 cores να ειναι στο οριο η και λιγα με τα σημερινα δεδομενα.
Πλεον τα games θελουν 6 cores και επειδη συνηθως δεν τρεχεις μονο το game αλλα παραλληλα τρεχουν antivirus,chrome, καποιο torrent downloader, discord και καμια ταινια/σειρα που ειναι paused και απασχολουν core/threads ΙΣΩΣ σε 1-2 χρονια τα 4-5  cores που απομενουν να ειναι λιγα

Επεξ/σία από Highd10
Πολλαπλή παράθεση
Δημοσ.

Για όποιον σκέφτεται να αναβαθμίσει ή να φτιάξει καινούργιο σύστημα ποια θα ήταν η συμβουλή σας?Να περιμένει ή να αρχίσει να αγοράζει? 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Highd10 είπε

Μιλάω για συνολική απόδοση, και σε παιχνίδια και σε παραγωγικότητα. Σε κάποιες περιπτώσεις παραγωγικότητας ακόμα τον ξεπερνάει ο 3700Χ τον 5600Χ. Προσωπικά κι εγώ θα προτιμούσα σε δικό μου σύστημα τον 5600Χ από τον 3700Χ.

Ανάλογα τη χρήση και τη τιμή. Αν κοστίζει 300/350€ ο 6πυρηνος τότε είναι πολλά και δεν θα άξιζε σε καμία περίπτωση. Αν από την άλλη ο 7600Χ  κοστίζει 200 με 250€ πρέπει και οι προσδοκίες να είναι αντίστοιχες. Σε ότι αφορά το gaming και το multitasking, πρόσφατα έκανε ένα βίντεο ο Steve από το Hardware Unboxed που δείχνει μια γενικές γραμμές μικρή διαφοροποίηση του 6πυρηνου με το 8πυρηνο (υπάρχει και το αντίστοιχο γραπτό άρθρο στο Techspot). Ωστόσο και πάλι είναι θέμα κόστους και απαιτήσεων. Τώρα,κάποιος που θέλει να τρέχει 30 καρτέλες στον chrome,με βίντεο σε 4Κ ανάλυση και παράλληλα να παίζει παιχνίδι σε 4Κ ή με 200+ fps ,να κάνει κλήση στο discord,να καταγράφει,να streamάρει κιόλας και να έχει και τα κλασικά άλλα πίσω (τορεντ, antivirus, pdf,word,excel) , νομίζω ότι πρέπει να έχει διαθέσει τα αντίστοιχα χρήματα για έναν επεξεργαστή να του κάνει όλα αυτά παράλληλα. Οι 6πυρηνοι για (σχεδόν) high end gaming θεωρώ ότι έχουν μπροστά τους τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα,όταν θα αρχίσουν να εμφανίζονται και τα παιχνίδια που θα είναι γραμμένα εξ'ολοκληρου για τις νέες κονσόλες. Και έχουν μπροστά τους επίσης πάρα πολλά χρόνια που θα είναι παραπάνω από επαρκείς για "mid range gaming" . Πόσο μάλλον όταν ακόμα 4πυρηνοι όπως ο 12100 είναι ικανοι για αυτό.

Δεν προκεται να τον δεις 200ε, ακομα και στα 300-350 φαινεται απιθανο, η πιο ρεαλιστικη εκδοχη ειναι να κοστιζει λιγο κατω απο 400ε.
Αν καποιος διαθεσει 1500€+ για να στησει ενα νεο Ryzen build στα τελη του 2022 δεν προκεται να θεωρησει ταβανι αυτα που κυκλοφορουν τωρα και τα παιζει και ενας 12100.
Θα κοιταξει να τα διαθεσει  για αυτα που θα μπορει να παιζει τουλαχιστον τα επομενα 4 χρονια.
Σε 3-4 χρονια ο 4πυρηνος θα εχει χαιρετησει και ο 6πυρηνος θα κανει μεγαλη προσπαθεια για να ανταπεξέλθει, με ιδανικο τον 8πυρηνο σαν minimum.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...