Προς το περιεχόμενο

Μονομερής αλλαγή όρων συμβόλαιο

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από NikosKallithea,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Στον τελευταίο λογαριασμό της comsote μου ήρθε το επισυναπτόμενο σχόλιο. 

Θεωρείτε μονομερής αλλαγή του συμβολαίου και μπορώ να ζητήσω ακύρωση του και να κάνω αίτηση σε κάποια άλλη εταιρία? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

Screenshot_20220806-151012_COSMOTE.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Λύση

Αυτες ειναι χρεωσεις προς διάφορους αριθμούς που νομίζω δεν περιγράφονται στο συμβόλαιο σου.

Και σε μενα το εστειλαν αυτο και η κοσμο και η βοντα

Αλλαγές χρεώσεων για προορισμούς συμβαίνουν τακτικά 

Όχι, δεν σου δίνει τέτοιο δικαίωμα αυτή η αύξηση. Αφορά κλήσεις προς 5ψήφια και ειδικούς αριθμούς που το κόστος δεν ορίζεται από τους παρόχους. Και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει σχετική αναφορά, όπως ορίζεται από τον κανονισμό.

Η βόνταφον μου έστειλε αλλαγές στις χρεώσεις, γενικές χρεώσεις, οπότε θεωρώ ότι μπορώ ν' ακυρώσω το συμβόλαιο. Έχω προσέξει ότι και η κοσμοτέ και η βόνταφον (ίσως και η wind, δεν είχα ποτέ) κάνουν τις αλλαγές μες στον Αύγουστο, για να μην τις δει κανείς - το πιο πιθανό να είναι διακοπές οι συνδρομητές. Απαράδεκτο.

• Confused 1

Τι ακριβώς σου έστειλε και σε ποιες χρεώσεις αναφέρεται; Σε 3 δικές μου συνδέσεις δεν υπάρχει τίποτα σχετικό.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δούμε αν ευσταθεί η δική σου θεώρηση περί δωρεάν διακοπής του συμβολαίου. Επίσης αφορούν σύνδεση σταθερής ή κινητής;

9 ώρες πριν, dourgoutis είπε

Η βόνταφον μου έστειλε αλλαγές στις χρεώσεις, γενικές χρεώσεις, οπότε θεωρώ ότι μπορώ ν' ακυρώσω το συμβόλαιο. Έχω προσέξει ότι και η κοσμοτέ και η βόνταφον (ίσως και η wind, δεν είχα ποτέ) κάνουν τις αλλαγές μες στον Αύγουστο, για να μην τις δει κανείς - το πιο πιθανό να είναι διακοπές οι συνδρομητές. Απαράδεκτο.

Σε εσένα τις έστειλαν αλλά τις κάνουν κρυφά τον Αυγουστο.Οκ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/8/2022 στις 12:52 ΠΜ, jkoukos είπε

Τι ακριβώς σου έστειλε και σε ποιες χρεώσεις αναφέρεται; Σε 3 δικές μου συνδέσεις δεν υπάρχει τίποτα σχετικό.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά να δούμε αν ευσταθεί η δική σου θεώρηση περί δωρεάν διακοπής του συμβολαίου. Επίσης αφορούν σύνδεση σταθερής ή κινητής;

Αφορά και κινητή και σταθερή, μου έστειλαν όλες τις αλλαγές συγκεντρωτικά νομίζω. Παραθέτω από τον τελευταίο μου λογαριασμό βόνταφον:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ: Η εταιρεία VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ ανακοινώνει τις ακόλουθες μεταβολές:

Α. Μεταβολές σε Προγράμματα Vodafone Home Telephony για Ιδιώτες οι οποίες θα ισχύσουν από 01/08/2022. Α1. Αυξάνεται η ονομαστική τιμή του παγίου των παρακάτω προγραμμάτων: Κατά €1,95 στα: Vodafone Home telephony basic 1/2/3, Σταθερά 330 Ελλάδα & Εξωτερικό, Προπληρωμένος χρόνος 500, 500+60 Κινητά, 500+VF 200, 500+, Vodafone Home telephony για το εξοχικό, Vodafone για το Σπίτι 1.500 Σταθερά. Α2. Η χρέωση για κλήσεις προς εθν. σταθερά & κινητά μετά την κατανάλωση του ενσωματωμένου χρόνου ομιλίας για τα προγράμματα συμβολαίου ιδιωτών αυξάνεται από 0,792€/1’ σε 0,858€/1’.
Β.Μεταβολές σε Προγράμματα Καρτοπρογράμματος για Ιδιώτες οι οποίες θα ισχύσουν από 01/08/2022 Β1. Αυξάνεται η ονομαστική τιμή του παγίου των παρακάτω προγραμμάτων: Κατά €2,11 στο Vodafone Καρτοπρόγραμμα Student. Κατά €2,25στα: Vodafone Καρτοπρόγραμμα Smart, Vodafone Καρτοπρόγραμμα Extra Surf 1/2, Vodafone Καρτοπρόγραμμα Extra Talk 3/4/5. Β2. Αυξάνεται η τιμή του πακέτου Ίντερνετ Όλη Μέρα κατά €1 και η παροχή του, αυξάνεται κατά 1GB.
Γ. Μεταβολές στα πακέτα mobile internet για ιδιώτες και επαγγελματίες οι οποίες θα ισχύσουν από 28/07/2022. Γ1. Αυξάνεται η ονομαστική τιμή των παρακάτω μηνιαίων επιπρόσθετων πακέτων mobile internet: Κατά 3€ στα: Giga Boost 10GB, Giga Boost 2x10GB. Κατά 1€ στο: Giga Boost 3GB. Γ2. Αυξάνονται οι παροχές και αλλάζουν οι εμπορικές ονομασίες των παρακάτω μηνιαίων επιπρόσθετων πακέτων mobile internet: Κατά 2GB στο Giga Boost 3GB το οποίο θα ονομάζεται πλέον Giga Boost 5GB. Κατά 5GB στο Giga Boost 10GB το οποίο θα ονομάζεται πλέον Giga Boost 15GB. Κατά 10GB στο Giga Boost 2x10GB το οποίο θα ονομάζεται πλέον Giga Boost 2x15GB. Γ3. Αυξάνεται η πολιτική ορθής χρήσης στην Ε.Ε. των παρακάτω μηνιαίων επιπρόσθετων πακέτων mobile internet: Κατά 3,5GB στα: Giga Boost 10GB το οποίο θα ονομάζεται πλέον Giga Boost 15GB, Giga Boost 2x10GB το οποίο θα ονομάζεται πλέον Giga Boost 2x15GB. Οι παραπάνω μεταβολές αφορούν και τα αντίστοιχα επιπρόσθετα μηνιαία πακέτα με δυνατότητα sharing.
Υπενθύμιση Τιμολογιακών αλλαγών:Α. Από 01/06/22 μεταβάλλονται οι ονομαστικές τιμές των παγίων των παρακάτω εμπορικά και μη εμπορικά διαθέσιμων προγραμμάτων ως εξής: Κατά €0,25 η ονομαστική τιμή του παγίου των προγραμμάτων Business Daily Internet/Business Daily Internet 1GB, κατά €2,01 η ονομαστική τιμή του παγίου των προγραμμάτων i-Broadband 500MB, Broadband 1GB Special Offer, i-Vodafone Mobile Broadband 2GB, Vodafone Mobile Connect 1 3G, Vodafone Mobile Broadband 300 MB old/300MB/750ΜΒ/1GB old/1GB/1.3GB/1.5GB/2GB, κατά €3,03 η ονομαστική τιμή του παγίου των προγραμμάτων Vodafone Mobile Broadband Ελεύθερα/5GB old/5GB/10GB old/10GB/20GB και των αντίστοιχων 5GB/10GB/20GB/40GB με δυνατότητα sharing.
B. Από 01/07/2022 αυξάνεται η τιμή των επιπρόσθετων πακέτων χρήσης του Vodafone Mobile Broadband 200MB και 500ΜΒ από €5,04 και €10,08 σε €7 και €15. Περαιτέρω, η ογκοχρέωση για την πλοήγηση στο διαδίκτυο γίνεται ανά KByte, με ελάχιστη χρέωση το 1 ΚΒyte ανά σύνδεση (1 MByte = 1.024 KBytes). Γ. Από 01/07/2022 η Vodafone θα εφαρμόσει την νέα εμπορική πολιτική NCE της Microsoft αναφορικά με την παροχή των υπηρεσιών Cloud IaaS, PaaS & SaaS. Για το λόγο αυτό έως την ανωτέρω ημερομηνία, οι συνδρομητές με ενεργή άδεια Microsoft Office 365 θα πρέπει να μεταβούν στο νέο εμπορικό σχήμα NCE με μηνιαία ή ετήσια δέσμευση κατόπιν νέας αίτησης που θα υποβάλλει ο συνδρομητής. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η μετάβαση, οι ενεργές συνδέσεις θα μεταβούν αυτόματα σε νέες NCE άδειες με μηνιαία δέσμευση. Θα βρείτε αναλυτικά λεπτομέρειες για τη νέα εμπορική πολιτική και τις χρεώσεις των αδειών στο σύνδεσμο https://www.vodafone.gr/vodafone-ellados/digital-press-office/anakoinoseis/
Αναλυτικές πληροφορίες στο www.vodafone.gr στο σημείο «Τιμοκατάλογοι».
Δικαίωμα καταγγελίας: Οι τροποποιήσεις που αφορούν σε ονομαστικές τιμές παγίων, έχουν ως ημερομηνία εφαρμογής -για κάθε συνδρομητή- την αντίστοιχη ημερομηνία μηνιαίας τιμολόγησης της σύνδεσής του μετά την ημερομηνία που αναφέρεται ανά υπηρεσία & μόνο εφόσον έχει παρέλθει η ορισμένη διάρκεια του χρόνου της σύμβασής του. Δυνάμει των ανωτέρω αλλαγών οι υφιστάμενοι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις εξοπλισμού ή συσκευής), οποτεδήποτε & έως δύο (2) μήνες από την ημερομηνία εφαρμογής των τροποποιήσεων, υπό την προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα της καταγγελίας επέρχονται όχι νωρίτερα από την προηγούμενη ημέρα της ημερομηνίας εφαρμογής των νέων τιμολογίων.
Σημειώσεις: 1.Η ελάχιστη διάρκεια χρέωσης & το βήμα χρέωσης κλήσεων & όγκου δεδομένων δεν μεταβάλλονται. 2.Όλες οι ανωτέρω αναφερόμενες χρεώσεις περιλαμβάνουν ΦΠΑ 24% & φόρο»

Επεξ/σία από dourgoutis

To A αφορά πακέτα σύνδεσης μόνο σταθερής τηλεφωνίας είτε με κανονικό γεωγραφικό αριθμό (Vodafone Home telephony) είτε με αριθμό κινητής (Vodafone για το Σπίτι), χωρίς Internet.

Το Β αφορά μερικά πακέτα σύνδεσης κινητής με καρτοσυμβόλαιο.

Το Γ αφορά πακέτα σύνδεσης Mobile Internet, δηλαδή χωρίς κλήσεις και μηνύματα.

Τι από τα παραπάνω έχεις εσύ; Ρωτώ διότι δεν επηρεάζει τις συνήθης συνδέσεις Double Play της σταθερής ή πακέτα συμβολαίου κινητής ή απλά καρτοκινητής, αλλά συγκεκριμένες συνδέσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...