j2k Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Γεια. Εκανα μια νεα συνδεση vdsl wind και μου δωσανε το router zyxel VMG8623-T50B που ειναι για το vdsl και την τηλεφωνια. Λογω ομως διακλαδωσεων μεσα στην πολυκατοικια δεν πιανω τη μεγιστη ταχυτητα ετσι θελω να παρακαμψω ολες τις εσωτερικες τηλεφωνικες καλωδιωσεις και να βαλω το zyxel VMG8623-T50B στην εισοδο της πολυκατοικιας γιατι εκει πιανω τη μεγιστη ταχυτητα και να παω το internet στο σπιτι απο την εισοδο με ενα καλωδιο ethernet και να βαλω αλλο router με wifi και switch στο σπιτι. Επισης στο φισακι phone του zyxel VMG8623-T50B θα συνδεσω την παλια τηλεφωνικη γραμμη που παει στο σπιτι μια και η τηλεφωνια ειναι voip τωρα. Το ρουτερ που θα βαλω στο σπιτι ειναι το παλιο router της wind για το adsl2+ zyxel AMG1302-T11C. Πως πρεπει να ρυθμισω το zyxel VMG8623-T50B που ειναι για το vdsl και το voip και πως το router του σπιτιου ? bridge ή pppoe passthrough ? Δεν θελω και τα 2 να λειτουργουνε σα routers και να εχω διπλα NAT κτλπ.. Ευχαριστω.
geoavlonitis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Αφου θα το περασεις το καινουριο καλωδιο, γιατι να μην το χρησιμοποιησεις για την DSL γραμμη, δηλαδη να μη βαλεις το router στον κατανεμητη της πολυκατοικιας αλλα να περασεις καινουρια γραμμη ως το σπιτι; Και την τηλεφωνια την επιστρεφεις απο την παλια πριζα (εκει που το εχεις τωρα δηλαδη). 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Οικογενειακή ειναι η πολυκατοικία; γιατι ρουτερ σε κοινόχρηστο χώρο δεν το βλεπω και πολύ σωστο. Κανε αυτο που σου είπε ο @geoavlonitis
j2k Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Το ακινητο ειναι ιδιοκτητο και δε μενει αλλος Θελω να το βαλω στην εισοδο για να εχω το μεγιστο δυνατο της ταχυτητας γιατι μεχρι το διαμερισμα ειναι αλλα 30 μετρα.. Αυτο που θελω πως γινετε με bridge η pppoe passthrough ? Το αλλο που ισως με βολευει ειναι 2 καλωδια ethernet 1 σε καθε οροφο απο το router στην εισοδο και ξεχωρο router σε καθε οροφο. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από j2k
geoavlonitis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Την απωλεια στην πριζα του σπιτιου τωρα την εχεις γιατι η εσωτερικη καλωδιωση ειναι σε κακα χαλια. Αν περασεις το καινουριο καλωδιο δεν θα εχεις απωλειες. 30 μετρα ειναι πολυ μικρη αποσταση για να δεις τρελες απωλειες οπως βλεπεις τωρα. Ασε που το zyxel που το ειχες παλια στην ADSL δε θα σου δωσει την ταχυτητα της συνδεσης στο WiFi. Αν θες να βαλεις το καινουριο ρουτερ zyxel στην εισοδο οπωσδηποτε, καλυτερα να παρεις καινουρια ρουτερ για μεσα στο σπιτι με 5GHz WiFi για να μην εχεις απωλειες στην ταχυτητα.
j2k Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Η καλωδιωση μια χαρα ειναι το προβλημα ειναι η τοπολογια(οχι αστερας) και σκεδαζει το υψισυχνο σημα της vdsl οποτε θελω το router στην εισοδο και την υπαρχουσα καλωδιωση να την εχω μονο για το τηλεφωνο που ειναι χαμηλοσυχνο σημα (<20khz) και δεν υπαρχει προβλημα. Θελω το ρουτερ στην εισοδο και 2 καλωδια ethernet να πηγενει το καθενα σε ενα οροφο και να εχει καθε οροφος δικο του router. Πως θα το κανω αυτο?
werhoz1 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Κι εμενα αυτό to router μου έστειλε η wind. Επειδή έχω ενα switch tp link 24 πως θέτω το router σαν bridge?
comfuzio Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Θα σας βάλω pic πως το κάνετε Bridge καθώς το έχω έτσι εδώ και καιρό. Να ρωτήσω και γω κάτι όμως, το είχα από 1η μέρα σε bridge mode γιατί είδα το wifi του ήταν σκουπίδι και το interface του μου την έσπαγε που δεν άφηνε τον browser να κρατήσει τα login info και με έκανε logout πολύ σύντομα. Έτσι λοιπόν δεν είχε πάρει ποτέ firmware update και ήταν με το: Model Name VMG8623-T50B Firmware Version V5.50(ABRV.0)b6 Σήμερα κάλεσα την wind απλά να μάθω αν έχει βγει κάποιο νεότερο firmware ή αν ξέρουν κάτι από changelog, η κοπέλα που απάντησε αν και ήταν γνώστης του κλάδου (ξέρετε όχι να λες για αποσύνδεση internet και να σου κάνουν αλλαγή wifi password), μου είπε ότι αυτό το firmware είναι το νεότερο που υπάρχει. Μου έκανε εντύπωση καθώς το έχω 2 χρόνια τώρα και δεν μου φάνηκε λογικό. Anyway πήρα backup το config για ότι είχα φτιάξει για bridge mode/κλειστά wifi κτλ και του κάνω ένα RTFD, όταν κάνει sync και μπαίνει online -ακόμα μιλάω με wind- βλέπω ότι βαράει reboot που δεν το κάνει ποτέ μόνο του άρα έκανε update και βλέπω το: Model Name VMG8623-T50B Firmware Version V5.50(ABRV.1)b2 Τώρα δεν το άφησα ξανά να μπει online για να δω αν θα έκανε και άλλο firmware update -στην vf το h300s πχ δεν πήγαινε ποτέ στο τελευταίο update αλλά έκανε 3 διαδοχικά updates/reboots και μετά ήταν με το τελευταίο-, οπότε να ρωτήσω όσους ξέρουν αν αυτό είναι το τελευταίο ή να το βάλω πάλι χωρίς bridge; Υπάρχει κάπου κάποιο changelog για μια ιδέα τι αλλάξανε/φτιάξανε/χαλάσανε; Δεν είδα να χάνω πρόσβαση στο menu του με τα: username: W1nSuPp@dM1n8623 password: vMGd8623-Ppa$S*SvPp Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από comfuzio
geoavlonitis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μολις παρει ιντερνετ και μπει το TR-069, αυτοματα αυτος ο κωδικος (password: vMGd8623-Ppa$S*SvPp) αλλαζει (ευτυχως που το ανακαλυψα και αυτο!). Αν μετα απο reset δεν μπει online ο ρουτερ (ή εαν κλεισουμε χειροκινητα το TR-069), ο κωδικος δεν αλλαζει. Το εν λογω firmware που εχεις ειναι το τελευταιο, αν και εχει πολυ καιρο να παρει update. Εγω ειμαι απο τελη Μαρτιου με αυτο το router και το firmware δεν εχει αλλαξει. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2022 από geoavlonitis
comfuzio Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 12 ώρες πριν, geoavlonitis είπε Μολις παρει ιντερνετ και μπει το TR-069, αυτοματα αυτος ο κωδικος (password: vMGd8623-Ppa$S*SvPp) αλλαζει (ευτυχως που το ανακαλυψα και αυτο!). Αν μετα απο reset δεν μπει online ο ρουτερ (ή εαν κλεισουμε χειροκινητα το TR-069), ο κωδικος δεν αλλαζει. Το εν λογω firmware που εχεις ειναι το τελευταιο, αν και εχει πολυ καιρο να παρει update. Εγω ειμαι απο τελη Μαρτιου με αυτο το router και το firmware δεν εχει αλλαξει. Μετά το firmware update και το reboot που έκανε, μπήκε κανονικά online και έκανα χρήση του internet πχ ένα speedtest όχι ότι είχα θέμα ταχύτητας πριν αλλά για να κάνω σύγκριση -δεν είδα διαφορά- και μετά αφού έκλεισα και το τηλέφωνο με την wind, μπήκα στο interface του και πέρασα το παλιό config που είχα πάρει backup. Αλλά ήταν 7-8' γεμάτα online με το νεότερο firmware μέχρι να γίνει η αλλαγή. Και μετά που έκανε το reboot και πάλι μπόρεσα να μπω με τα login info από πάνω. Πριν από αυτό είχα το ΤG789vac v2 το οποίο ήταν άψογο, δεν ξέρω γιατί μου το αλλάξανε. Από internet και τα 2 το ίδιο μου δίνουν σε ethernet -αυτό που με ενδιαφέρει- αλλά στο wifi το TG789vac v2 ήταν πολύ ανώτερο και από σήμα/κάλυψη και από ταχύτητες Για το bridge mode: Θα μπείτε στην ip 192.168.1.254 Με αυτό θα κλείσει το internet στο cpe, θα μείνει το voip. Προφανώς θα πρέπει να κλείσετε και τα 2 wifi έτσι;
geoavlonitis Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, comfuzio είπε Μετά το firmware update και το reboot που έκανε, μπήκε κανονικά online και έκανα χρήση του internet πχ ένα speedtest όχι ότι είχα θέμα ταχύτητας πριν αλλά για να κάνω σύγκριση -δεν είδα διαφορά- και μετά αφού έκλεισα και το τηλέφωνο με την wind, μπήκα στο interface του και πέρασα το παλιό config που είχα πάρει backup. Αλλά ήταν 7-8' γεμάτα online με το νεότερο firmware μέχρι να γίνει η αλλαγή. Και μετά που έκανε το reboot και πάλι μπόρεσα να μπω με τα login info από πάνω. Επειδή πέρασες το παλιό backup μπόρεσες και ξαναμπήκες κανονικά. Εγώ στην παρόυσα φάση δε μπορώ. Μόνο μετά από reset και χωρίς να το συνδέσω στο ίντερνετ μπορώ να μπω. Επίσης, το bridge mode είναι διαθέσιμο και με τους κανονικούς κωδικούς admin που βρίσκονται στο πίσω μέρος του ρούτερ. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2022 από geoavlonitis
comfuzio Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2022 όχι δεν κατάλαβες, ενώ μπήκα με αυτά γύρισα το backup Και συνεχίζει και μπαίνει με αυτά, μπορεί να σκάλωσε δεν ξέρω αλλά μικρή σημασία έχει καθώς δεν θα μπω ξανά παρά μόνο αν έχει κάποιο firmware update 1
glazos Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με το συγκεκριμένο setup μου δίνει ίντερνετ μόνο μέσω WiFi και μόνο όταν έχω ολα εκτός από το πρώτο σε routing.. υπάρχει τρόπος να μου δώσει και μέσω ethernet με κάποια αλλαγή; Επεξ/σία 22 Νοεμβρίου 2022 από glazos
Runner545785 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Στις 20/11/2022 στις 12:31 ΜΜ, glazos είπε Με το συγκεκριμένο setup μου δίνει ίντερνετ μόνο μέσω WiFi και μόνο όταν έχω ολα εκτός από το πρώτο σε routing.. υπάρχει τρόπος να μου δώσει και μέσω ethernet με κάποια αλλαγή; Υπάρχει κάποιο λύση σε αυτό ; Γυρνώντας σε bridge mode ώστε να συνδέσω δικό μου router, το modem χάνει το internet και λέει "wan port is down".
alkyr Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Στις 23/2/2023 στις 11:27 ΠΜ, Runner545785 είπε Υπάρχει κάποιο λύση σε αυτό ; Γυρνώντας σε bridge mode ώστε να συνδέσω δικό μου router, το modem χάνει το internet και λέει "wan port is down". Αυτο μου φαινεται ως φυσιολογικο για ενα modem router σε αμιγως bridge mode (το Zyxel σε αυτη την περιπτωση), γιατι ουσιαστικα τα login details σου πρεπει να μπουν στο 2ο router κατω απο ενα interface σεταρισμενο για PPPoE. Ετσι το ειχα για αρκετα χρονια μεχρι και πριν λιγες μερες σε VDSL50 PSTN (χωρις VoIP), και μου ελεγε "wan port is down" σε ενα παλαιοτερο Zyxel VMG3925-B10B, αλλα αυτο δεν επηρεαζε το 2ο router που ουσιαστικα αυτο εκανε τη συνδεση με το PPPoE. @comfuzio, το ερωτημα που εχω εγω ειναι εαν το VoIP θα συνεχισει να δουλευει κανονικα μεσω των phone ports του Zyxel εαν το τελευταιο μπει σε bridge mode στο VDSL_835, αλλα τα αλλα ADSL_x, VDSL_y, Eth_z μεινουν ως εχουν απο τη Nova. Λογικα ναι ; Επισης σχετικα με το firewall, ειναι σωστο (και ασφαλες) να απενεργοποιηθει πληρως (οπως ειχα κανει στο παλαιοτερο setup) ή συνισταται να μεινει ενεργοποιημενο για να κανει monitor το voip traffic ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα