Προς το περιεχόμενο

Υποχρεώσεις πωλητή μεταχειρισμένου

GMarras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Τι μας πέρασες, τπτ αμερικανάκια? Μόνο εκεί κάνουν μήνυση ο ένας στον άλλον για πλάκα, εμείς μπινελικώνουμε :P

Τοριξα  στο  κυριλε....🤣

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορει να σου κανει τιποτα!!. Μην τυχον "ψαρώσεις" και του δωσεις λεφτα. Πιθανόν (αν στέκει νομικα να σου κανει κάποια μήνυση , που αμφιβάλλω) να σου στείλει κανένα εξώδικο. Ας τον. Για να σε πάει δικαστικά θα δώσει πιο πολλά από τα 800 που χρειάζεται, και αν δικαιωθεί ποτε για να τα παρει πισω, αναβολές δικαστηρίου, καθυστερήσεις κτλπ, ξερει ο δικηγόρος μπορει αν το κάνει πολυ χρονοβόρο, οποτε πες του..

Κύριε εγγύηση στα μετ/να μεταξύ ιδιωτών δεν υπάρχει. Απο την στιγμη που μεταβιβάζεται το οχημα στον νεο ιδιόκτητη δεν υπάρχει καμιά ευθύνη απο την μερια του πωλητή, ουτε ο δευτερος ειναι υποχρεωμένος να εχει κάνει κανένα δικαιολογητικό εγραφο οτι ο αγοραστής το βρήκε το ταδε οχημα της αρεσκείας του. Επισης την πηγε σε δικο του μηχανικό και ειπε οκ. Οποτε στο "φανταστικο" δικαστηριο που δεν θα γινει ποτε, τι θα πει ?.

Κανε πες του οτι καταλαβαίνεις,και η επικοινωνία σας πλέον μονο μεσώ δικηγόρων.

Εχε και τον νου σου, αν σε απειλησει κατέγραψε το (κάπως αν μπορείς) θα ειναι υπερ σου.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1

10 ώρες πριν, GMarras είπε

Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα καμία γνώμη από ανθρώπους που έχουν άποψη για το εξής θέμα. 

Πούλησα πριν 1.5 μήνα την μότο μου(triumph).

Ο αγοραστής μου ζήτησε να την πάω στον μηχανικό του (Yamaha εξουσιοδοτημενο), πάρα τις ενστάσεις μου ότι καλύτερα να πάμε στην triumph, πήγα εκεί που ήθελε. 

Την έψαξε και του έδωσε το οκ να την πάρει. 

Κατά την πώληση του έδωσα ανταλλακτικά που είχα μαζεμένα γιατί η μηχανή ηταν του 2005 κ έφτιαχνα στοκ, αξίας πάνω από 500 ευρώ τα ανταλλακτικά και μόνο. 

Έρχεται σήμερα και μου στέλνει ένα mail, ότι η μηχανή είναι χαλια(έχει κάνει ήδη 3000 χλμ) την πήγε συνεργείο και θέλει να του δώσω εν ολίγοις 800 ευρώ, γιατί τόσο πήγε μια ζημιά που έβγαλε (δεν το πιστεύω γιατί μου είπε πηνία μεταξύ άλλων, τα οποία είχα αλλάξει εγώ 2000χλμ πριν την πάρει), διαφορετικά θα πάει νομικά. 

Υπάρχει νομικό πλαίσιο για πώληση μεταξύ ιδιωτών; 

Έχω υποχρεώσεις που απορρέουν από κάποιον νόμο; 

Παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω εκνευριστεί σε μέγιστο βαθμό. 

μπορω να πω με σιγουρια οτι θα παρει το μακριτερο.

• Like 2

Τι άλλο θα διαβάσουμε 😁 Ο τύπος ψάχνει για λαμάκα πολυτελείας.

Πες τον περνα απο πυλωτή να κατεβάσουμε το μοτέρ στο φανταστικό συνεργείο που διαθέτω με την φανταστική εγγύηση που διαθέτεις..

Πρώτη φορα μάλλον αγοράζει μτχ ο τύπος θα μάθει.

Πήρε το ΟΚ από μηχανικό της αρεσκιάς του και μετά έκανε άλλα 3000χλμ.

Μάλλον το πρόβλημα το προκάλεσε αυτός, αλλίως θα το είχε καταλάβει νωρίτερα, είτε αυτός είτε ο μηχανικός του.

Άστον να χτυπιέτε, το να κινηθεί νομικά και να διεκδικήσει το παραμικρό θα του στοιχήσει πολύ παραπάνω από όσα ζητάει.

• Like 2

11 ώρες πριν, GMarras είπε

Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα καμία γνώμη από ανθρώπους που έχουν άποψη για το εξής θέμα. 

Πούλησα πριν 1.5 μήνα την μότο μου(triumph).

Ο αγοραστής μου ζήτησε να την πάω στον μηχανικό του (Yamaha εξουσιοδοτημενο), πάρα τις ενστάσεις μου ότι καλύτερα να πάμε στην triumph, πήγα εκεί που ήθελε. 

Την έψαξε και του έδωσε το οκ να την πάρει. 

Κατά την πώληση του έδωσα ανταλλακτικά που είχα μαζεμένα γιατί η μηχανή ηταν του 2005 κ έφτιαχνα στοκ, αξίας πάνω από 500 ευρώ τα ανταλλακτικά και μόνο. 

Έρχεται σήμερα και μου στέλνει ένα mail, ότι η μηχανή είναι χαλια(έχει κάνει ήδη 3000 χλμ) την πήγε συνεργείο και θέλει να του δώσω εν ολίγοις 800 ευρώ, γιατί τόσο πήγε μια ζημιά που έβγαλε (δεν το πιστεύω γιατί μου είπε πηνία μεταξύ άλλων, τα οποία είχα αλλάξει εγώ 2000χλμ πριν την πάρει), διαφορετικά θα πάει νομικά. 

Υπάρχει νομικό πλαίσιο για πώληση μεταξύ ιδιωτών; 

Έχω υποχρεώσεις που απορρέουν από κάποιον νόμο; 

Παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω εκνευριστεί σε μέγιστο βαθμό. 

Ουδέν λάθος αναγνωρίζετε, άσε των να κλαίγεται ….

11 ώρες πριν, GMarras είπε

Ανορθωτή άλλαξες; Τον μετρήσατε ότι είναι οκ; Γιατί αν δεν ήταν είναι λογικό να την ακούσουν ξανά τα πηνία. Κάτοχος 675, το χω σπουδάσει το θέμα 😆.

Σε κάθε περίπτωση, μην ασχοληθείς μαζί του. Το μεταχειρισμένο έχει ρίσκο, ειδικά αν πάρεις μοντέλο που πονάει κάπου πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, aromeo είπε

Ανορθωτή άλλαξες; Τον μετρήσατε ότι είναι οκ; Γιατί αν δεν ήταν είναι λογικό να την ακούσουν ξανά τα πηνία. Κάτοχος 675, το χω σπουδάσει το θέμα 😆.

Σε κάθε περίπτωση, μην ασχοληθείς μαζί του. Το μεταχειρισμένο έχει ρίσκο, ειδικά αν πάρεις μοντέλο που πονάει κάπου πρέπει να είσαι προετοιμασμένος.

Ανορθωτή όχι μόνο άλλαξα αλλά Έβαλα από varadero μπας και ζήσει παραπάνω, μαζί με τ πηνία για αυτό δεν πιστεύω ότι τα έκαψε πάλι. αλλά αυτό είναι άσχετο, ακόμα και να τον έκαψε όταν το έδωσα δούλευε. η μηχανή έβγαζε 14.3 v είχα και video στην αγγελία. 

3 ώρες πριν, aromeo είπε

Όταν πήγα στον μηχανικό του, τα είπα όλα και τα είδε... Τώρα άρχισε τα τσαμικα....

Επεξ/σία από GMarras
  • Like 1

Έχουνε γίνει όλοι λουληδες 

Κατευθείαν μήνυση και δικηγόρους κτλ.

Έτυχε να πάω τελευταία σε 3-4 δικαστήρια και πέθανα από τα γέλια από τις μηνύσεις.Ουτε στον Σεφερλή να ημουν.Ακομη και η εισαγγελέας δεν κρατιόταν.

Οσο αναφορά το θέμα σου,γραψτον εκεί που δεν πιάνει μελάνι 

26 λεπτά πριν, XronisR είπε

Έχουνε γίνει όλοι λουληδες 

Κατευθείαν μήνυση και δικηγόρους κτλ.

Έτυχε να πάω τελευταία σε 3-4 δικαστήρια και πέθανα από τα γέλια από τις μηνύσεις.Ουτε στον Σεφερλή να ημουν.Ακομη και η εισαγγελέας δεν κρατιόταν.

Οσο αναφορά το θέμα σου,γραψτον εκεί που δεν πιάνει μελάνι 

Παντα ετσι ειναι τα δικαστηρια σε τετοιες υποθεσεις, για γελια, φαντασου τι τραβανε οι δικαστές που πρεπει να βγάλουν απόφαση για κάθε εναν πικραμένο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...