GMarras Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα καμία γνώμη από ανθρώπους που έχουν άποψη για το εξής θέμα. Πούλησα πριν 1.5 μήνα την μότο μου(triumph). Ο αγοραστής μου ζήτησε να την πάω στον μηχανικό του (Yamaha εξουσιοδοτημενο), πάρα τις ενστάσεις μου ότι καλύτερα να πάμε στην triumph, πήγα εκεί που ήθελε. Την έψαξε και του έδωσε το οκ να την πάρει. Κατά την πώληση του έδωσα ανταλλακτικά που είχα μαζεμένα γιατί η μηχανή ηταν του 2005 κ έφτιαχνα στοκ, αξίας πάνω από 500 ευρώ τα ανταλλακτικά και μόνο. Έρχεται σήμερα και μου στέλνει ένα mail, ότι η μηχανή είναι χαλια(έχει κάνει ήδη 3000 χλμ) την πήγε συνεργείο και θέλει να του δώσω εν ολίγοις 800 ευρώ, γιατί τόσο πήγε μια ζημιά που έβγαλε (δεν το πιστεύω γιατί μου είπε πηνία μεταξύ άλλων, τα οποία είχα αλλάξει εγώ 2000χλμ πριν την πάρει), διαφορετικά θα πάει νομικά. Υπάρχει νομικό πλαίσιο για πώληση μεταξύ ιδιωτών; Έχω υποχρεώσεις που απορρέουν από κάποιον νόμο; Παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω εκνευριστεί σε μέγιστο βαθμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekfragma Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μεταξύ ιδιωτών δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για εγγύηση σε μεταχειρισμένα. Μόνο δικαστικά μπορεί να σε τρέξει με πολύ αμφίβολο αποτέλεσμα όπου θα είναι ο λόγος σου απέναντι στο λόγο του και με ότι αποδεικτικά μπορεί η κάθε πλευρά να μαζέψει. Γνώμη μου είναι ότι μέχρι να κινηθεί νομικά να τον γειώσεις και να του ξεκαθαρίσεις οτι από δω και μπρος οποιαδήποτε επικοινωνία σας να γίνεται μέσω δικηγόρων και γραπτώς. Κατά την πώληση της μηχανής υπέγραψε το μεταξύ σας χαρτί για το πάρε δώσε και οτι προχωράτε καθώς βρήκε της αρεσκείας του την κατάσταση του οχήματος; ή έγινε απλά η μεταβίβαση όταν σου βαλε τα λεφτά στη τράπεζα; Αν από τη μεριά σου έχει καταγραφεί και με πόσα χιλιόμετρα παραδόθηκε (π.χ. αγγελία car.gr στη περιγραφή) μπορείς να ζητήσεις και αποδεικτικό από το car.gr για νομικούς λόγους. Μετά από 3000 χλμ δηλαδή και μετά το οκ του μηχανικού του, έχεις ξεμπερδέψει με το τι παρέδωσες. Επίσης να του πεις οτι αν θέλει να προχωρήσει η συζήτηση να φτιάξει αυτός με το μηχανικό του ένα χαρτί με αποδείξεις πληρωμής (όχι μπακαλόχαρτα) τις εργασίες, το κόστος ζημιάς που "απέκρυψες" ή έβγαλε στα 3000χλμ και προφανώς έκθεση του μηχανικού τι προκάλεσε τη βλάβη. Αφού σου παραδώσει αυτά του λες οτι μπορείτε να καλέσετε και ανεξάρτητο πραγματογνώμονα ή να βγάλει και μια πραγματογνωμοσύνη η επίσημη Triumph Ελλάδος στο συνεργείο τους. Ανάλογα τι θα πει και η triumph προχωράτε. Γενικά πάντως τον κόβω για άσχετο με triumph και δεν ήξερε οτι είναι για πιο ακριβές τσέπες και μόνο σωστά χέρια μηχανικού και όχι σε έναν που απλά ξέρει να λύνει μηχανάκια και δουλεύει π.χ. στη Yamaha. στη τελική το τρέξιμο που θα πρέπει να κάνει για να αποζημιωθεί δε συμφέρει να σε τρέξει. Οπότε χαλάρωσε και κόψτου το βήχα. Αν επιμείνει μπορείς να βάλεις το δικηγόρο σου να του μιλήσει ανάλογα αν σε ενοχλεί επιμένει πρήζει μπάλες κλπ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, GMarras είπε Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα καμία γνώμη από ανθρώπους που έχουν άποψη για το εξής θέμα. Πούλησα πριν 1.5 μήνα την μότο μου(triumph). Ο αγοραστής μου ζήτησε να την πάω στον μηχανικό του (Yamaha εξουσιοδοτημενο), πάρα τις ενστάσεις μου ότι καλύτερα να πάμε στην triumph, πήγα εκεί που ήθελε. Την έψαξε και του έδωσε το οκ να την πάρει. Κατά την πώληση του έδωσα ανταλλακτικά που είχα μαζεμένα γιατί η μηχανή ηταν του 2005 κ έφτιαχνα στοκ, αξίας πάνω από 500 ευρώ τα ανταλλακτικά και μόνο. Έρχεται σήμερα και μου στέλνει ένα mail, ότι η μηχανή είναι χαλια(έχει κάνει ήδη 3000 χλμ) την πήγε συνεργείο και θέλει να του δώσω εν ολίγοις 800 ευρώ, γιατί τόσο πήγε μια ζημιά που έβγαλε (δεν το πιστεύω γιατί μου είπε πηνία μεταξύ άλλων, τα οποία είχα αλλάξει εγώ 2000χλμ πριν την πάρει), διαφορετικά θα πάει νομικά. Υπάρχει νομικό πλαίσιο για πώληση μεταξύ ιδιωτών; Έχω υποχρεώσεις που απορρέουν από κάποιον νόμο; Παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω εκνευριστεί σε μέγιστο βαθμό. Ψάχνει για μ@λάκα.Παράτα τον . 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GMarras είπε Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα καμία γνώμη από ανθρώπους που έχουν άποψη για το εξής θέμα. Πούλησα πριν 1.5 μήνα την μότο μου(triumph). Ο αγοραστής μου ζήτησε να την πάω στον μηχανικό του (Yamaha εξουσιοδοτημενο), πάρα τις ενστάσεις μου ότι καλύτερα να πάμε στην triumph, πήγα εκεί που ήθελε. Την έψαξε και του έδωσε το οκ να την πάρει. Κατά την πώληση του έδωσα ανταλλακτικά που είχα μαζεμένα γιατί η μηχανή ηταν του 2005 κ έφτιαχνα στοκ, αξίας πάνω από 500 ευρώ τα ανταλλακτικά και μόνο. Έρχεται σήμερα και μου στέλνει ένα mail, ότι η μηχανή είναι χαλια(έχει κάνει ήδη 3000 χλμ) την πήγε συνεργείο και θέλει να του δώσω εν ολίγοις 800 ευρώ, γιατί τόσο πήγε μια ζημιά που έβγαλε (δεν το πιστεύω γιατί μου είπε πηνία μεταξύ άλλων, τα οποία είχα αλλάξει εγώ 2000χλμ πριν την πάρει), διαφορετικά θα πάει νομικά. Υπάρχει νομικό πλαίσιο για πώληση μεταξύ ιδιωτών; Έχω υποχρεώσεις που απορρέουν από κάποιον νόμο; Παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω εκνευριστεί σε μέγιστο βαθμό. Άστον να τρέχει... Κάποιο χαρτί κάνατε που να γράφει 5 πραγματα ? Τα χιλιόμετρα και ότι την έλεγξε και την βρήκε της αρεσκείας του ? Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από GREGORYMO Συμπληρώμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Καλό είναι κ για τους δύο να υπογράφεται ένα ιδιωτικό συμφωνητικό όταν το ποσό είναι αξιόλογο τουλάχιστον (μπορεί να βρει κανείς πρότυπα στο διαδίκτυο, εγώ είχα ετοιμάσει με βοήθεια δικηγόρου/συγγενικού προσώπου, που τελικά δε χρησιμοποιήθηκε με το αυτοκίνητο που αγόρασα, δυστυχώς, αν θέλει κάποιος το παραθέτω), που να καταλήγει ότι ο αγοραστής μετά τον έλεγχο το βρήκε της αρεσκείας του κ παραιτείται από οποιεσδήποτε απαιτήσεις, αλλά και μια δέσμευση ότι ο πωλητής δεν απέκρυψε βλάβες κ δομικές ζημιές (τράκα...κι αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο άξιο λόγου, καλό είναι να κατονομάζεται ρητά, ότι γνωστοποιήθηκε). Εν προκειμένω, ό,τι σου είπαν και οι υπόλοιποι...βάλτον να τρέξει, αν θέλει να προχωρήσει νομικά, αποδέξου μόνο γραπτή επικοινωνία και μέσω δικηγόρων...το πήγε σε δικό του μηχανικό και ο έλεγχος ήταν θετικός, οπότε.... ...αυτά από κάποιον που έδωσε ~3Κ€ τους πρώτους 9-10μήνες μετά την αγορά (παραπάνω, αλλα κάποια θα γίνονταν έτσι κι αλλιώς) σε μη προβλεπόμενες ζημιές γι αυτοκίνητο αξίας 1700€...και που δυστυχώς αντί να περιμένει κ να πληρώσει 70€ για ένα πλήρη έλεγχο (έλλειψη ραντεβού για καμιά βδομάδα), έδωσε 20€ σε συνεργείο εξειδικευμένο, που δεν είναι ούτε να περνάς απ' έξω τελικά (και που γνωρίζονταν με τον πωλητή)... Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από definitio 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mansora Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Η πραγματικη σου υποχρέωση σαν πωλητης ήταν να του παραδώσεις το όχημα που είδε νόμιμα μεταβιβασμενο στη συμφωνημένη τιμή,, τα οποία τα έκανες και με το παραπάνω. Τα υπόλοιπα είναι δικό του πρόβλημα όποτε μην ασχοληθείς. Ευχήσου του καλό καλοκαίρι και πας παρακάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimmy1966 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 5 ώρες πριν, GMarras είπε Καλησπέρα παίδες, θα ήθελα καμία γνώμη από ανθρώπους που έχουν άποψη για το εξής θέμα. Πούλησα πριν 1.5 μήνα την μότο μου(triumph). Ο αγοραστής μου ζήτησε να την πάω στον μηχανικό του (Yamaha εξουσιοδοτημενο), πάρα τις ενστάσεις μου ότι καλύτερα να πάμε στην triumph, πήγα εκεί που ήθελε. Την έψαξε και του έδωσε το οκ να την πάρει. Κατά την πώληση του έδωσα ανταλλακτικά που είχα μαζεμένα γιατί η μηχανή ηταν του 2005 κ έφτιαχνα στοκ, αξίας πάνω από 500 ευρώ τα ανταλλακτικά και μόνο. Έρχεται σήμερα και μου στέλνει ένα mail, ότι η μηχανή είναι χαλια(έχει κάνει ήδη 3000 χλμ) την πήγε συνεργείο και θέλει να του δώσω εν ολίγοις 800 ευρώ, γιατί τόσο πήγε μια ζημιά που έβγαλε (δεν το πιστεύω γιατί μου είπε πηνία μεταξύ άλλων, τα οποία είχα αλλάξει εγώ 2000χλμ πριν την πάρει), διαφορετικά θα πάει νομικά. Υπάρχει νομικό πλαίσιο για πώληση μεταξύ ιδιωτών; Έχω υποχρεώσεις που απορρέουν από κάποιον νόμο; Παρακαλώ την βοήθεια σας γιατί έχω εκνευριστεί σε μέγιστο βαθμό. Αστον να λεει.Μη του δινεις καμια σημασια. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
haris_216 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μετά από έλεγχο σε μηχανικό της επιλογής του και 1,5 μήνα και 3000χλμ χρήσης ψάχνει για "εγγύηση"; Αν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν κάτι υπαρκτό ή θα μπορούσε να είναι σε γνώση του ts τότε έπρεπε να το βρει και ο μηχανικός του (ας πάει να "χτυπήσει" εκείνον). Αν είναι κάτι που προέκυψε, προφανώς δεν θα μπορούσε να το ξέρει ο μηχανικός αλλά ούτε και ο πωλητής (οπότε βλαστημάει την γκαντεμιά του) Σε κάθε περίπτωση ο ts δεν αφήνει να του χαλάσει την διάθεση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agnostos13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δεν έχω ξανακούσει να έχει λάβει κάποιος αποζημίωση για όχημα που του μεταβίβασε ιδιώτης λόγω βλάβης. Δηλαδή και δόλο να επικαλεστεί είναι μάλλον απίθανο να το αποδείξει. Κατά τα λοιπά καλό είναι στη μεταβίβαση εφόσον γίνει το χαρτί για την εφορία (ΥΔ) να αναγράφει πέρα από την τιμή οτι προηγήθηκε πλήρης έλεγχος από τον αγοραστή και το βρήκε της αρισκείας του ωστέ να είσαι 1000% καλυμμένος αν πέσεις σε δικομανή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GMarras Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, agnostos13 είπε Δεν έχω ξανακούσει να έχει λάβει κάποιος αποζημίωση για όχημα που του μεταβίβασε ιδιώτης λόγω βλάβης. Δηλαδή και δόλο να επικαλεστεί είναι μάλλον απίθανο να το αποδείξει. Κατά τα λοιπά καλό είναι στη μεταβίβαση εφόσον γίνει το χαρτί για την εφορία (ΥΔ) να αναγράφει πέρα από την τιμή οτι προηγήθηκε πλήρης έλεγχος από τον αγοραστή και το βρήκε της αρισκείας του ωστέ να είσαι 1000% καλυμμένος αν πέσεις σε δικομανή. Καλά δόλο μπορώ να επικαλεστώ και εγώ, ότι επίτηδες με πήγε σε Yamaha για να βγάλει κέρδος μετά. Για την εφορία ειδικά που αναφέρεις, έχω sms ότι θέλει να δηλώσουμε χαμηλότερο ποσό. Τεσπα παίδες ευχαριστώ για τις απόψεις, δεν μου έχει ξανατυχει αν κ έχω πουλήσει πολλά μηχανάκια στη ζωή μου, οπότε προβληματιστηκα. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2022 από GMarras Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Γραφτον. Έτσι απλά. μεγαλε το έλεγξες εκεί που ήθελες και το βρήκες άψογο. Μετά από μήνες κ 3000 χλμ ένας θεός ξέρει τι μπορεί να του έκανες… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bill999r Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Ρε φίλε αυτός μπορεί να ζητήσει ότι θέλει.... Εσύ θα το δεχτείς; Γραφτον κ αν σε ξαναενοχλησει πες του ότι συμβουλευτηκες δικηγόρο κ θα τον κλείσεις μέσα... Αμάν με τους απατεώνες πια.... Δηλαδή στο παραμικρό που θα κάνεις ο άλλος προσπαθεί να σε εξαπατήσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, bill999r είπε Αμάν με τους απατεώνες πια.... Δηλαδή στο παραμικρό που θα κάνεις ο άλλος προσπαθεί να σε εξαπατήσει... Welcome to the real world... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tigergreg Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Γραφτον στα μυδια σου και μην ασχοληθεις περισσοτερο.... Βρηκε τοιχο ο βλακας και προσπαθει να σ εκβιασει/φοβισει. Σε πιο ακραια περιπτωση του κανεις εσυ μηνυση.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Joshua21 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, tigergreg είπε Σε πιο ακραια περιπτωση του κανεις εσυ μηνυση.... Τι μας πέρασες, τπτ αμερικανάκια? Μόνο εκεί κάνουν μήνυση ο ένας στον άλλον για πλάκα, εμείς μπινελικώνουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα