filipN Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, DionGR είπε Προσωπικα οχι, αλλα ξερω αρκετα ατομα που μπηκαν με κατατακτηριες σε υψηλοβαθμια τμηματα και μαλιστα ενας κολλητος μου απο την σχολη μπηκε κατατακτηριος. Παντου, και στους ηδη-φοιτώντες συμβαινει αυτο. Τιποτα καινουργιο για το Ελληνικο ΑΕΙ, δεν ειναι exclusive στις κατατακτηριες. Και; Στο πανεπιστημιο στην τελικη εξεταση πρεπει να ικανοποιησεις αυτα που εξεταζει ο καθηγητης, οχι την πραγματικη γνωση του αντικειμενικο. Δυστυχως ετσι ειναι για ολους, αρα αυτο δεν μου λεει κατι. Βασεις δεδομενων επαιζα την υλη στα δαχτυλα και ο καθηγητης εβαλε κλεμμενα πολλαπλης απο το Stanford που ουτε ο ιδιος δεν μπορουσε να λυσει μετα. [...] - Ξέρεις πολλούς και πολλά σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζεσαι παρά το μικρό της ηλικίας σου. Με την εκμάθηση των ελληνικών και των κανόνων της δημόσιας επιχειρηματολογίας, πότε σκοπεύεις να ασχοληθείς; 2
DionGR Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 7 λεπτά πριν, filipN είπε - Ξέρεις πολλούς και πολλά σύμφωνα με αυτά που ισχυρίζεσαι παρά το μικρό της ηλικίας σου. Με την εκμάθηση των ελληνικών και των κανόνων της δημόσιας επιχειρηματολογίας, πότε σκοπεύεις να ασχοληθείς; Μπραβο σου. Ειναι φανερο οτι η συζητηση εχει τελειωσει οταν αρχιζουν τετοιου ειδους σχολιασμοι. κατατακτηριος Το ενα ειναι προφανως λαθος και ηθελα να γραψω αντικειμενου. Οταν δεν εχεις να προσφερεις κατι στην συζητηση ομως, σε αυτα κολλας.
Gingerbread Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 15 ώρες πριν, aks είπε σιγα που ειναι δυσκολες.Απλα πραγματα εξεταζονται μην τρελαθουμε.Επισης ετσι οπως εχουν γινει πανευκολες οι πανελληνιες ναι μπορει οι κατατακτηριες πλεον να ειναι πιο δυσκολες.Επισης το οτι το αξιζουν 100% διαφωνω καθετα ,δεν ειναι και αδιαβλητες παιζει πολυ το μεσο.Ασε που τα θεματα τα βγαζουν διδακτορικοι που δουλευουν σε φροντιστηρια Αρχικά οι πανελλήνιες είναι δύσκολες και είναι τόσο προφανές που δεν χρειάζεται κάποιος να πει κάτι. Σαφώς έχει να κάνει μετην σχολή που θες. Αν θες να γίνεις ωκεανογράφος με 7.000 μόρια ε δεν το λες δύσκολο, αν θες ιατρική/νομική/ηλεκτρολόγος μηχ είναι. Τα θέματα δεν τα βγάζουν διδακτορικοί αλλά μέλη ΔΕΠ ύστερα από κλήρωση. Και οι κατατακτήριες είναι τόσο δύσκολες όσο και η σχολή που θες να μπεις. Για ιατρική είναι δύσκολη λόγω των ατομων που δίνουν, των δύσκολων θεμάτων και ότι οι περισσότεροι πάνε φροντιστήριο. Για λιγότερο δημοφιλή τμήματα είναι δύσκολες γιατί ακριβώς επειδή δεν ασχολείται κανείς οι καθηγητές μπορούν να βάλουν μια μαλακία που έχουν στο μυαλό τους που απλά να μην απαντιέται και να χάσεις ένα χρόνο από τη ζωή σου για μια εξετασησ που δεν γινοταν να περάσεις. 2
aks Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 20 minutes ago, Gingerbread said: Αρχικά οι πανελλήνιες είναι δύσκολες και είναι τόσο προφανές που δεν χρειάζεται κάποιος να πει κάτι. Σαφώς έχει να κάνει μετην σχολή που θες. Αν θες να γίνεις ωκεανογράφος με 7.000 μόρια ε δεν το λες δύσκολο, αν θες ιατρική/νομική/ηλεκτρολόγος μηχ είναι. Τα θέματα δεν τα βγάζουν διδακτορικοί αλλά μέλη ΔΕΠ ύστερα από κλήρωση. Και οι κατατακτήριες είναι τόσο δύσκολες όσο και η σχολή που θες να μπεις. Για ιατρική είναι δύσκολη λόγω των ατομων που δίνουν, των δύσκολων θεμάτων και ότι οι περισσότεροι πάνε φροντιστήριο. Για λιγότερο δημοφιλή τμήματα είναι δύσκολες γιατί ακριβώς επειδή δεν ασχολείται κανείς οι καθηγητές μπορούν να βάλουν μια μαλακία που έχουν στο μυαλό τους που απλά να μην απαντιέται και να χάσεις ένα χρόνο από τη ζωή σου για μια εξετασησ που δεν γινοταν να περάσεις. Οσο για το ποσο δυσκολες ειναι οι πανελληνιες απο το 15 και μετα σηκωνει μεγαλη συζητηση.Το επιπεδο εχει πεσει κατακορυφα και μαλιστα με την μιση υλη Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από aks 2
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Από τη στιγμή που γράφει ότι τα θέματα τα βγάζουν διδακτορικοί καταλαβαίνεις ότι δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, απλώς χαμογελάμε ειρωνικά. - 1
aks Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, V.I.Smirnov said: Από τη στιγμή που γράφει ότι τα θέματα τα βγάζουν διδακτορικοί καταλαβαίνεις ότι δεν ξέρει που πάνε τα τέσσερα. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο, απλώς χαμογελάμε ειρωνικά. - Οντως δεν ξερω Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από aks
DionGR Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Και οι κατατακτηριες και οι πανελληνιες ειναι δυσκολες, αυτο εχει γινει σαφες απο την αρχη. Το προβλημα ειναι οτι μερικοι επειδη φαγατε πικρα τις παρουσιαζετε λες και ειναι Οδυσσεια. Η εισαγωγη στο πανεπιστημιο, ειτε με πανελλαδικες ειτε με κατατακτηριες απαιτει θυσιες και κοπο. Ο καθε τροπος εισαγωγης εχει τα θετικα του και τα αρνητικα του. Το προβλημα εδω ειναι οτι αυτη η παρουσιαση που κανετε δεν αποτελει γεγονος για την πλειοψηφια των σχολων. Ειναι μετρημενες προσωπικες εμπειριες. Καποιος που θα διαβασει το thread (απ' οτι εχω δει το section εχει πολλα ατομα που ψαχνουν για συμβουλες, και δυστυχως η ευτυχως τις παιρνουν και πολυ σοβαρα μερικες) θα τρομαξει επειδη μερικοι πικροχολοι θιχτηκαν οταν ειπωθηκε πως δεν ειναι τοσο τραγικο συγκριτικα, επειδη αυτοι περασαν δυσκολα. Οπως ο Smirnov εν τελει ειπε πως οι πανελλαδικες ειναι αρκετα πιο ψυχοφθορα διαδικασια, μετα απο 3 σελιδες περα δωθε που δεν ειχε καταλαβει τι λεω. Επισης το κολλημα σε μια συμβουλη, που στα περισσοτερα πανεπιστημια ισχυει - ο καθηγητης πιθανο να βοηθησει με υλικο και συμβουλες αμα δεν ειναι αρχιδι. Ολοκληρη συζητηση για ενα post, που εν τελει, δεν λεει κατι λανθασμενο. Στις 17/8/2022 στις 6:49 ΜΜ, DionGR είπε Δινουν 3 μαθηματα, συνηθως του 1ου εξαμηνου. Πιο αγχωτικο απο τις πανελλαδικες δεν ειναι, ουτε πιο ανταγωνιστικο. Ειδικα αμα βρεις φιλο που σου στελνει διαφανειες/σημειωσεις, ειναι αρκετα ευκολο για 2ο πτυχιο να περασεις μαθηματα 1ου εξαμηνου προπτυχιακου, ποσο μαλλον αμα σε ενδιαφερει το αντικειμενο. Σε απαντηση στο υπερ-απαισιοδοξο και απολυτο: Στις 6/8/2022 στις 5:29 ΜΜ, Dark_panel είπε Aν ειχες δωσει ποτέ σου κατατακτηριες, θα ηξερες οτι ειναι πολυ πιο δυσκολες απ τις πανελληνιες, οτι ο ανταγωνισμος ειναι πολυ μεγαλυτερος, και οσοι περασουν και μπουν σε μια σχολη μεσω κατατακτηριων, το αξιζουν 100%, οσα πτυχια κ αν εχουν οι αλλοι, οι οποιοι αποτυγχανουν. Αμα ηταν ετσι, ολοι θα δινανε πανελληνιες και οχι κατατακτηριες. Κατα τ' αλλα, ασχοληθειτε με ορθογραφικα και ηλικιες. Ειδαμε τι προσφερουν στη συζητηση οι "μεγαλοι και οριμοι" που τρομαζουν τζαμπα κοσμο επειδη καταλαβαν οτι θελει αιμα η εισαγωγη σε (υψηλοβαθμη) σχολη. Δεν νομιζω οτι εχει νοημα να συνεχιστει, καθως οι αποψεις και οι εμπειριες ειναι γραμμενες πιο πανω, και το εχουμε γυρισει σε επιθεση.
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω 3 μπσ, τα δύο εκ του ΕΜΠ, και παρακολουθώ ένα 4ο, επίσης στο ΕΜΠ. Έχω ένα phd από το ΑΠΘ και τελειώνω ένα δεύτερο στο ΕΚΠΑ. Λοιπόν, έχω περάσει από το περιβάλλον τριών ή τεσσάρων σχολών και ξέρω καλά τι γίνεται. Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι ανυπόστατο. Οι διδακτορικοί μπορεί να είναι επιτηρητές σε εξετάσεις - και όχι πάντα (π.χ., στο φυσικό του ΕΚΠΑ όπου είμαι τώρα απαγορεύεται δια ροπάλου). Μπορεί επίσης να διορθώνουν γραπτά. Αλλά ΠΟΤΕ δεν βγάζουν εκείνοι τα θέματα (διότι αυτό ισχυρίστηκες). Π.χ., στους πολ. μηχ. ΕΜΠ όπου εργάστηκα ερευνητικά επί 2.5 χρόνια (συγκεκριμένα στο εργαστήριο στατικής) αυτό είναι αδιανόητο. Εξυπνοπούλι μου... - Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 2 1
aks Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Just now, V.I.Smirnov said: Έχω 3 μπσ, τα δύο εκ του ΕΜΠ, και παρακολουθώ ένα 4ο, επίσης στο ΕΜΠ. Έχω ένα phd από το ΑΠΘ και τελειώνω ένα δεύτερο στο ΕΚΠΑ. Λοιπόν, έχω περάσει από το περιβάλλον τριών ή τεσσάρων σχολών και ξέρω πολύ καλά τι γίνεται. Αυτό που ισχυρίζεσαι είναι ανυπόστατο. Οι διδακτορικοί μπορεί να είναι επιτηρητές σε εξετάσεις. Μπορεί επίσης να διορθώνουν γραπτά. Αλλά ποτέ δεν βγάζουν εκείνοι τα θέματα (διότι αυτό ισχυρίστηκες). Π.χ. στους πολ. μηχ. ΕΜΠ όπου εργάστηκα ερευνητικά επί 2.5 χρόνια είναι αυτό είναι αδιανόητο. Εξυπνοπούλι μου... - μπραβο σε πιστεψα τωρα Just now, aks said: μπραβο σε πιστεψα τωρα βασικα το ληγω εδω δεν εχει νοημα.Καλη επιτυχια σε οποιον δωσει κατι απο τα δυο. Ας ζυγισει καποιος τα υπερ και τα κατα και ας πραξει αναλογως
V.I.Smirnov Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ενώ θέλεις να σε πιστεύουμε εμείς με τις αρλούμπες που γράφεις... - Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1
aks Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2022 Just now, V.I.Smirnov said: Ενώ θέλεις να σε πιστεύουμε εμείς με αρλούμπες που γράφεις... - γρηγορα για το δευτερο διδακτορικο σε περιμενει διαχειριση στο insomnia.Εσυ με τοσα πτυχια και 2κ μυνηματα στο insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις