V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Ε, και τι νομίζεις ότι θα σου πει; "Η ύλη είναι αυτή, διάβασε από εκεί και θα είσαι καλυμμένος". Έτσι θα σου απαντήσει, το ξέρω από άτομα που δοκίμασαν. Αν είσαι τυχερός, ίσως έχει να σου δώσει τα θέματα της προηγούμενης χρονιάς να έχεις έναν μπούσουλα - αλλά μέχρι εκεί. Αυτό που λες δεν δουλεύει πάντα, δυστυχώς. Ωστόσο, ξέρω και μια περίπτωση που δούλεψε καλά (αλλά σε σχολή ξένη προς τις θετικές)... - Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov
DionGR Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Δεν πάει όπως νομίζεις, δεν έχει σχέση με το αν κάνεις εργασίες ή αν τα μαθήματα είναι λιγότερα ή μικρότερη ύλη αλλά με τον συναγωνισμό των υποψηφίων. Για την δυσκολια μιλουσα. Προφανως θα ειναι μεγαλυτερης δυσκολιας στις κατατακτηριες. 32 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Δεν αρκεί να γράψεις καλά ή πολύ καλά, πρέπει να γράψεις παραπάνω από τους άλλους. Ακριβως οπως στις πανελληνιες. 32 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Ποσοστό 5% επί των εισακτέων από πανελλήνιες σημαίνει ότι θα περάσουν λιγότεροι από 10 κάθε φορά. Υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις (π.χ. πληροφορική ΑΠΘ) όπου εισαγόταν 1 (ένας) και κανά δυο επιλαχόντες. Ενώ έδιναν είκοσι ή τριάντα... Ναι, και; Οπως ειπα και πιο πανω, δινουν ενα μικρο ποσοστο για οσους θελουν να κανουν 2ο πτυχιο, επειδη οι περισσοτερες θεσεις προοριζονται για 18χρονα που μπαινουν πρωτη φορα, οπως και πρεπει να ειναι. Τι θες, απτους 60 αντι να παρουν 10 να παρουν τους 60, και να ειναι 120 ατομα απο πανελλαδικες και 60 κατατακτηριων; Αρκετα παραλογο πρακτικα. 15 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο μαθηματικό ΑΠΘ (τουλάχιστον στην περίπτωση που ανάφερα) τα γραπτά διορθώνονται με τα ονόματα καλυμμένα, όπως γίνεται στις πανελλήνιες. Δεν έχει νόημα να μιλήσεις για να έχεις βαθμολογική εύνοια. Δεν διαβασες το post του παιδιου. 24 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Ξαναλέω ότι μιλάω για τις ιατρικές. Όποιος ψάχνει σημειώσεις χάνει την ώρα του. Κατ'αρχάς στην χημεία τα παιδιά εξετάζονται σε πολλαπλής και οι κατατακτήριοι σε ανάπτυξης. Σου ζητάνε χημικούς τύπους από κάτι μόρια σιδηρόδρομους (φωσφατιδυλοαιθανολαμίνη πχ) που δεν εξετάζονται ενδοσχολικά. Πέφτουν θέματα από οπουδήποτε από το βιβλίο. Με τις σημειώσεις χάνεις πάρα πολλά. Υπάρχει το eclass που όλοι βρίσκουν από εκεί, αλλά θέλεις το βιβλίο όλα τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου. Άσε που σε ελαχιστότατα μαθήματα η ιατρική έχει εργασίες (βασικά ένα μάθημα μου έρχεται στο μυαλό). Μπορεί αυτά να ισχύουν για τίποτα φιλοσοφικές ή άλλες σχολές βέβαια. Ενταξει ομως υπαρχουν πολλες σχολες (που δεν ειναι ευκολες) εκτος απτην Ιατρικη, και συμπεριλαμβανονται στην συζητηση. Δεν ισχυουν "για τιποτα φιλοσοφικες", ισχυουν και για πολυτεχνικες, πληροφορικες κλπ.
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είναι "ακριβώς όπως στις πανελλήνιες", είναι πολύ χειρότερα. Διότι ο ανταγωνισμός στις κατακτήριες είναι γενικά μεγαλύτερος. Αυτό δεν καταλαβαίνεις.... Στις πανελλήνιες εισαγεται ένας στους τρεις, τέσσερις, έξι; ακόμα κι αν δεν είναι η πρώτη του επιλογή. Στις κατακτήριες εισάγεται ένας στους 10 ή χειρότερα. Εξαρτάται κατά περίπτωση αλλά γενικά αυτό συμβαίνει. - Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1 1
DionGR Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, V.I.Smirnov είπε Δεν είναι "ακριβώς όπως στις πανελλήνιες", είναι πολύ χειρότερα. Διότι ο ανταγωνισμός στις κατακτήριες είναι γενικά μεγαλύτερος. Αυτό δεν καταλαβαίνεις.... Στις πανελλήνιες εισαγεται ένας στους τρεις, τέσσερις, έξι; ακόμα κι αν δεν είναι η πρώτη του επιλογή. Στις κατακτήριες εισάγεται ένας στους 10 ή χειρότερα. Εξαρτάται κατά περίπτωση αλλά γενικά αυτό συμβαίνει. - ΟΚ, τοτε ας μην ξαναδωσει κανεις ποτε κατατακτηριες και ας δινουν ολοι πανελληνιες αφου ειναι καλυτερα.
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δίνουν αυτοί που έχουν το κουράγιο να ασχοληθούν πολύ και συστηματικά. Με δουλειά στο γόνατο δεν γίνεται. Συγγενικό μου πρόσωπο εισήχθην στο τμήμα Ειδικής Αγωγής με τη δεύτερη προσπάθεια, και αφού διάβασε στα σοβαρά έναν ολόκληρο χρόνο. Δεν αμφισβητώ ότι κάποιοι μπορεί να είναι τυχερότεροι λόγω συνθηκών (π.χ. ελάχιστοι υποψήφιοι τη συγκεκριμένη χρονιά), αλλά εν γένει με κοροϊδίες του στυλ "διαβάζω ένα-δυο μήνες" η αποτυχία είναι το πιθανότερο. - Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1 1
Gingerbread Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, DionGR είπε ΟΚ, τοτε ας μην ξαναδωσει κανεις ποτε κατατακτηριες και ας δινουν ολοι πανελληνιες αφου ειναι καλυτερα. Αυτό που λέμε όσοι έχουμε δώσει και περάσει σε κατατακτήριες είναι ότι σε σχέση με τις πανελλήνιες α) Διαγωνίζεσαι για τόσες σχολές όσες και οι εξετάσεις που δίνεις. Ενώ με πανελλήνιες έχεις πολλές επιλογές εγώ μπορώ να δώσω στην Χ σχολή. Αν θέλω να δώσω στην Υ σχολή παράλληλα πρέπει να μην συμπίπτουν οι ώρες και φυσικά να δω αν μπορώ να δώσω διαφορετικά μαθήματα (άρα παραπάνω διάβασμα β) Οι θέσεις είναι λίγες και οι περισσότεροι έχουν όνειρο ζωής να μπουν σε μια σχολή ενώ στις πανελλήνιες υπάρχει μια νοοτροπία μπες για να μπεις γ) Είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία (δουλεύεις/έχεις οικογένειες/ ψυχολογικό κομμάτι -ως πότε θα σε λένε όλοι φοιτητή) δ) Δεν θα σε σώσει καμία σημείωση, τα θέματα των εξεταστικών πολλές φορές δεν σύγκρίνονται (πχ πολλαπλής και στις κατατακτήριες ανάπτυξης) ε) Αυθαιρεσίες και αδικίες στην διαδικασία (εκτός ύλης, διαβλητότητα;) στ) Ύλη μεγάλη σε μήκος και σε βάθος. Ανταγωνίζεσαι πτυχιούχους που μπορεί τα μαθήματα αυτά να είναι το πτυχίο τους 1
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Για τη διαβλητότητα αμφιβάλλω. Υπάρχουν σχολές που στις κατακτήριες καλύπτουν τα ονόματα των υποψηφίων, όπως ακριβώς και στις πανελλήνιες. Εκείνοι που έχουν μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι απόφοιτοι ΤΕΙ, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγής και συχνά είναι και αριθμητικά λιγότεροι από τις διατιθέμενες γι αυτούς θέσεις, οπότε η εισαγωγή τους είναι βέβαιη. - Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov
DionGR Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 6 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Δίνουν αυτοί που έχουν το κουράγιο να ασχοληθούν πολύ και συστηματικά. Με δουλειά στο γόνατο δεν γίνεται. Με δουλεια στο γονατο ουτε στις κατατακτηριες πρεπει να περασει καποιος. Παλι 8-12 μηνες ενασχοληση ειναι το διαβασμα για κατατακτηριες σε σοβαρη σχολη. 2 λεπτά πριν, Gingerbread είπε Αυτό που λέμε όσοι έχουμε δώσει και περάσει σε κατατακτήριες είναι ότι σε σχέση με τις πανελλήνιες α) Διαγωνίζεσαι για τόσες σχολές όσες και οι εξετάσεις που δίνεις. Ενώ με πανελλήνιες έχεις πολλές επιλογές εγώ μπορώ να δώσω στην Χ σχολή. Αν θέλω να δώσω στην Υ σχολή παράλληλα πρέπει να μην συμπίπτουν οι ώρες και φυσικά να δω αν μπορώ να δώσω διαφορετικά μαθήματα (άρα παραπάνω διάβασμα Αμα ειναι ονειρο ζωης σου η μια σχολη, οπως λες, τοτε αυτο δεν πρεπει να αποτελει προβλημα, καθως το να σε δεχτουν σε διαφορετικη σχολη ειναι, συμφωνα με τα ονειρα σου, αποτυχια. Βλεπεις τις σχολες ιατρικης και διαλεγεις ποια ειναι πιο ρεαλιστικο να μπεις βασει του διαβασματος που μπορεις να κανεις. 4 λεπτά πριν, Gingerbread είπε β) Οι θέσεις είναι λίγες και οι περισσότεροι έχουν όνειρο ζωής να μπουν σε μια σχολή ενώ στις πανελλήνιες υπάρχει μια νοοτροπία μπες για να μπεις Οκ; Ατοπο οσον αφορα τις σχολες που τοση ωρα θετεις σαν παραδειγμα, Ιατρικες/Νομικες/Πολυτεχνεια, γιατι αυτοι οι υποψηφιοι ειναι αυτοι που ειναι πιο determined απο ποτε στις πανελλαδικες. Ειτε μικροι ειτε μεγαλοι. 5 λεπτά πριν, Gingerbread είπε γ) Είσαι μεγαλύτερος σε ηλικία (δουλεύεις/έχεις οικογένειες/ ψυχολογικό κομμάτι -ως πότε θα σε λένε όλοι φοιτητή) Δεν αφορα την συζητηση μας, αφου μιλαμε για πανελληνιες vs κατατακτηριες στην ιδια ηλικια. 6 λεπτά πριν, Gingerbread είπε δ) Δεν θα σε σώσει καμία σημείωση, τα θέματα των εξεταστικών πολλές φορές δεν σύγκρίνονται (πχ πολλαπλής και στις κατατακτήριες ανάπτυξης) Μιλας βασει περιορισμενης εμπειριας, γιατι ξερω αλλα τοσα παραδειγματα που παλια θεματα και σημειωσεις εξαμηνου κυριολεκτικα εσωσαν κατατακτηριους (σε σχολες με ανταγωνισμο και δυσκολες εξετασεις). Το να μιλας μονο για την Ιατρικη ειναι παραλογο σε μια συζητση που πιανει ολες τις σχολες, γιατι προσωπικα εχω παραδειγματα απο διαφορες σχολες. 8 λεπτά πριν, Gingerbread είπε ε) Αυθαιρεσίες και αδικίες στην διαδικασία (εκτός ύλης, διαβλητότητα;) Εκτος υλης δεν το εχω ακουσει ποτε. Διαβλητοτητα σου απαντησε ο Smirnov. Δεν μπορω να σχολιασω περι εκτος υλης. 9 λεπτά πριν, Gingerbread είπε στ) Ύλη μεγάλη σε μήκος και σε βάθος. Ανταγωνίζεσαι πτυχιούχους που μπορεί τα μαθήματα αυτά να είναι το πτυχίο τους Δινεις πανελληνιες και τελος τοτε. Το TL;DR ειναι δινεις πανελληνιες και τελος, βασει της δικια σας λογικης. Ουτως η αλλως για κατατακτηριες λιγοτερο απο 8μηνο δυσκολα διαβαζεις.
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Προσωπικά, θεωρώ ότι οι πανελλήνιες είναι πιο δύσκολη διαδικασία (ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους). Μεταξύ των δύο (πανελλήνιες vs κατατακτήριες) υποστηρίζω κατηγορηματικά τις κατατακτήριες - αλλά να μην γίνεται υποτίμηση της δυσκολίας τους. - Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 2
DionGR Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Προσωπικά, θεωρώ ότι οι πανελλήνιες είναι πιο δύσκολη διαδικασία (ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους). Μεταξύ των δύο (πανελλήνιες vs κατατακτήριες) υποστηρίζω κατηγορηματικά τις κατατακτήριες - αλλά να μην γίνεται υποτίμηση της δυσκολίας τους. Δεν εγινε υποτιμηση, ολη αυτη η συζητση ξεκινησε απο το παρακατω μηνυμα: 19 ώρες πριν, DionGR είπε Δινουν 3 μαθηματα, συνηθως του 1ου εξαμηνου. Πιο αγχωτικο απο τις πανελλαδικες δεν ειναι, ουτε πιο ανταγωνιστικο. Ειδικα αμα βρεις φιλο που σου στελνει διαφανειες/σημειωσεις, ειναι αρκετα ευκολο για 2ο πτυχιο να περασεις μαθηματα 1ου εξαμηνου προπτυχιακου, ποσο μαλλον αμα σε ενδιαφερει το αντικειμενο. To οποιο, σε γενικο βαθμο ισχυει για τις σχολες. Με εξαιρεση ισως την εμπειρια του φιλου που το βαζουν εκτος υλης.
V.I.Smirnov Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Δεν είναι πιο αγχωτικό αλλά γενικά είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Και δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου σημειώσεις δεν υφίστανται και ο προσανατολισμός είναι δύσκολος. Μαθηματικό ΑΠΘ. Δίνεις άλγεβρα, ανάλυση, γεωμετρία. Επίπεδο 3ης λυκείου και ελαφρώς ανώτερο. Τι σημειώσεις να βρεις εκεί; απλώς δεν υπάρχουν. Φυσικό ΑΠΘ. Μαθηματικά, φυσική, χημεία. Ύλη στη στάθμη 3ης λυκείου και ανώτερη. Μια απ τα ίδια. Δεν είναι μαθήματα που διδάσκονται στη σχολή συγκεκριμένα, η ύλη ορίζεται έτσι γενικά. Σημειώσεις και θέματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι καλύτερα τα πράγματα. Μηχανολόγοι ΑΠΘ. Μηχ. σχέδιο, τεχνολογία υλικών, θερμοδυναμική (αν θυμάμαι καλά). Διδάσκονται στο 1ο-2ο εξάμηνο. Εδώ ναι, μπορείς να βρεις συγκεκριμένες σημειώσεις και να διαβάσεις πιο στοχευμένα. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι τα πράγματα διαφοροποιούνται πολύ κατά περίπτωση... - Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2022 από V.I.Smirnov 1
filip123go Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 46 λεπτά πριν, V.I.Smirnov είπε Προσωπικά, θεωρώ ότι οι πανελλήνιες είναι πιο δύσκολη διαδικασία (ακόμη και για ψυχολογικούς λόγους). Μεταξύ των δύο (πανελλήνιες vs κατατακτήριες) υποστηρίζω κατηγορηματικά τις κατατακτήριες - αλλά να μην γίνεται υποτίμηση της δυσκολίας τους. - Συμφωνώ απόλυτα. Γενικώς εγώ πανελλήνιες διάβαζα τερμα από αγκαρία (Ηλ. Μηχ. πέρασα τελικά), αλλά πάντα είχα τρελό μεράκι να πάρω και ένα πτυχίο καθάρα πληροφορικής, και μαζί με το master που έκανα είχα ξεκινήσει να διαβάζω και για σχολή πληροφορικής. Διάβαζα με απίστευτο μεράκι και το γούσταρα άπειρα. Μετά βέβαια βρήκα δουλειά Αθήνα, οπότε δεν μπήκα ποτέ σε 2η σχολή. Γενικώς πάντως επαρχία είναι πιο εύκολο να μπεις, λόγω μικρότερου ανταγωνισμού. Γενικώς στις Πανελλαδικές πέρα απο Προγραμματισμό, στην πραγματική μου δουλεια δεν μου έχει χρειαστεί ποτέ τίποτα άλλο και στη σχολή μου είχαν χρειαστεί έξτρα μαθηματικά και φυσική.
netagra Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, Dark_panel είπε Τραβα μια να δωσεις κατατακτηριες σε πολυτενικη σχολη, Ιατρικες ή Νομικες να δω λιγο πόσο ευκολα θα μπεις..επισης, σε ορισμενα τμηματα, κυριως πολυτεχνειου, η υλη ειναι ΑΠΕΙΡΗ, κι ας δινουν αυτοι ενα βιβλιο να διαβασεις πχ ηλεκτρονικα..μπορουν να βαλουν στην κυριολεξια ο,τι γουστάρουν. Στις πανελληνιες υπάρχει κι ενα οριο στην υλη.. Δεν ισχυει αυτό που γραφεις δεν επιβεβαιώνεται από τους ίδιους του πτυχιούχους αυτών των τοπ σχολών, ούτε από προφορικές μαρτυρίες ούτε από το επίπεδο της εργασίας τους πλην εξαιρέσεων
Dark_panel Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 34 λεπτά πριν, netagra είπε Δεν ισχυει αυτό που γραφεις δεν επιβεβαιώνεται από τους ίδιους του πτυχιούχους αυτών των τοπ σχολών, ούτε από προφορικές μαρτυρίες ούτε από το επίπεδο της εργασίας τους πλην εξαιρέσεων Mιλαω για τις κατατακτηριες και μονο! Ποιους πτυχιουχους μου λες?? Μιλησα εγω για οσους φοιτουν ηδη εκει?? Εγω απλα λεω τραβατε να δωσετε κατατακτηριες σε τετοια τμηματα κι εδω θα ειμαστε να τα ξαναπουμε. Οταν υπαρχουν ανθρωποι που εχουν δωσει κατατακτηριες σε τετοια τμηματα, μαζι με αλλους, και σας μεταφερουν την κατασταση και ο,τι αλλο εχουν δει κ μαθει, μην πετατε χαρταετο γιατι ετσι σας βολευει..ακουστε κ καποιον που τα εχει ζησει και τα ξερει.
velociraptoras Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, Gingerbread είπε και τι τους λες, σας παρακαλώ περάστε με είμαι ο Μπάμπης ο Σουγιάς; διευκρινήσεις για την υλη, συμπληρωματικό υλικό και δικε΄ς τους σημειώσεις που εχουν στο eclass, απορίες κλπ
Προτεινόμενες αναρτήσεις