Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και ειναι ενα καλοκαιρινο βραδακι Παρασκευης και δεν ειστε σε καποιο ξερονησι ας συζητησουμε λιγο για φιλιες. Το ερωτημα απλο, ποσους φιλους εχετε και ποσους ειχατε στο παρελθον οι πιο μεγαλοι εδω μεσα; Για παραδειγμα, ειναι συνηθες οτι στα 20 σου μπορει να εισαι σε μια παρεα 15 ατομων και στα 30 να εχετε μεινει 3-4 ατομα. Και δεν εννοω μονο κολλητους, γενικα φιλους που μπορειτε να βγειτε για ενα ποτο.

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, colombiano747 είπε

ειναι συνηθες οτι στα 20 σου

Πριν τον ιό όταν ήμουν 20, πες γύρω στους 50-70 από σχολή και δουλειά. Για έξω από το σπίτι ή στο σπίτι δεν είχα ποτέ.

Δημοσ.

Εγω δεν εχω κανεναν. Μια φιλη κι αυτη 600 χλμ μακρια. Μια ζωη ειχα περιστασιακους φιλους λογω επαγγελματος γονέα. Ευτυχως εχω κανει οικογενεια ομως. 

Συνοπτικα... Μπορεις και μονος!! 

• Like 11
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Το ερώτημα έγκειται όχι στο πόσους έχει ο καθένας, αλλά στο πόσοι θα είναι εκεί, όταν νιώσεις την ανάγκη να στραφείς σε κάποιον για τον οποιονδήποτε λόγο. Τι να το κάνεις εάν οι περισσότεροι είναι οχλοβοή; Για τον αριθμό και μόνο; Δεν είμαστε πιτσιρίκια που δείχνουν πόσα "αυτοκόλλητα" μαζέψανε.

Το ευτύχημα είναι να βρεις έστω και μια χούφτα ανθρώπων, που να μπορούν να σε γεμίζουν/αγγίζουν. Κάνουν τη διαφορά να φαίνεται χαοτική. Βέβαια, ο καθένας με τα κριτήριά του, τις ανάγκες του κλπ. Εγώ έτσι το βλέπω, πάντως. Η ανούσια συναναστροφή με κουράζει, παρά με κάνει να νιώθω καλά. 

Δημοσ.

Με τον τροπο που εσυ οριζεις τους φιλους, εγω οριζω τους γνωστους. Ατομα για καφε ποτο κτλ εχω αμετρητα.

Ατομα που να θεωρω ΦΙΛΟΥΣ εχω 4. Για εμενα φιλος ειναι ενας ανθρωπος τον οποιο εμπιστευεσαι no matter what, σαν αδερφο. Ολοι οι αλλοι που ειμαστε απλα σε friendly terms και μπορουμε να περασουμε μερικες ωρες μαζι αραια και που ειναι απλα γνωστοι.

• Like 5
Δημοσ.

Έτυχε να ακούσω συζήτηση φοιτητριών πριν από λίγα χρόνια που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι σε καφετέρια.

Φοιτήτρια Α: «Άσε, μιλάμε έφαγα όλο το σουκού να διαγράφω γνωστούς και φίλους από το φουμπού για να καθαρίσω λίγο το προφίλ μου.»

Φοιτήτρια Βού: «Καλά, πόσους φίλους είχες στο φουμπού βρε κορίτσι;;;»

Φοιτήτρια Α: «Eίχα περίπου 4.000»

Εγώ: 😲😲😲😲

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Πριν τον ιό όταν ήμουν 20, πες γύρω στους 50-70 από σχολή και δουλειά. Για έξω από το σπίτι ή στο σπίτι δεν είχα ποτέ.

Αυτό που κάποιοι μπερδεύουν γνωστούς με φίλους.... Και εγώ 3η λυκείου είχα καμία 50αρια φίλους. Μετά το σχολείο πηγαίναμε 20 άτομα μαζί για καφέ, και τελικά διακοπές καλοκαίρι πήγαμε 5 άτομα (και έτσι ψιλό έχουμε μείνει, αν και με αποστάσεις πλέον). Άρα? Φίλοι ή γνωστοί? 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Αυτό που κάποιοι μπερδεύουν γνωστούς με φίλους.... Και εγώ 3η λυκείου είχα καμία 50αρια φίλους. Μετά το σχολείο πηγαίναμε 20 άτομα μαζί για καφέ, και τελικά διακοπές καλοκαίρι πήγαμε 5 άτομα (και έτσι ψιλό έχουμε μείνει, αν και με αποστάσεις πλέον). Άρα? Φίλοι ή γνωστοί? 

Εγώ γνωστούς μου τους θεωρώ, εκείνοι (καμιά 10αριά) με αποκαλούν φίλο.

Δημοσ.

2 φιλες ειχα πριν παντρευτω μετα χαθηκαμε. Μετακομισα εγω αλλαξανε τα ενδιαφεροντα και οι δυνατοτητες (εγω δουλεια παιδια χρονος πουθενα ενω αυτες ακομα μπορουσαν να ξενυχτανε ή να διοργανωνουν εκδρομες). Απεκτησα 2 νεες φιλες ομως που ειναι μαμαδες των κολλητων των δικων μου παιδιων και ισιωσε το πραγμα. Λιγοι και καλοι. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Kανεναν φίλο με την έννοια φίλος, γνωστούς 2 και στο στρατό που λένε ότι γίνονται οι μεγάλες φιλίες εγώ ούτε καν επικοινωνία δεν κράτησα με κανέναν έτσι να πούμε ένα γεια!

• Thanks 1
Δημοσ.

Δυο μονο.Τον κουμπαρο μου που ημαστε φιλοι απο την 1η γυμνασιου και την οικογενεια μιας συμμαθητριας της συζυγου μου.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, dpolal είπε

Έτυχε να ακούσω συζήτηση φοιτητριών πριν από λίγα χρόνια που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι σε καφετέρια.

Φοιτήτρια Α: «Άσε, μιλάμε έφαγα όλο το σουκού να διαγράφω γνωστούς και φίλους από το φουμπού για να καθαρίσω λίγο το προφίλ μου.»

Φοιτήτρια Βού: «Καλά, πόσους φίλους είχες στο φουμπού βρε κορίτσι;;;»

Φοιτήτρια Α: «Eίχα περίπου 4.000»

Εγώ: 😲😲😲😲

κανε κλικ στην υπογραφη μου.

Δημοσ.

Δύσκολο θέμα. Στα 30 μου έχω 3 καλές και μια λίγο πιο μακρινή. Γενικά όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνω ότι ενώ έχω το κλασικό δέσιμο των ετών και τις δυσκολες στιγμές που μας εχουν ενωσει, σαν να κουράζομαι. Δεν έχω τον ίδιο ενθουσιασμό με παλιά. 

• Like 1
Δημοσ.

Αλλο γνωστοι ,αλλο παρεα,αλλο ΦΙΛΟΙ.

Φιλοι μετα τα 28-30 μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος.

Παρεες μπορεις να εχεις κανα δυο διαφορετικες ,αν εχετε κοινα ενδιαφεροντα ( οχι απλα για καφε ) και γνωστους οσους αντεχεις.

Στις 5/8/2022 στις 10:37 ΜΜ, Dimi00 είπε

Συνοπτικα... Μπορεις και μονος!! 

Οχι,δε μπορεις και μονος,οι φιλοι ειναι απαραιτητοι.
Αν οντως νομιζεις οτι μπορεις και μονος,τοτε καλο ειναι να κανεις κανα δυο συνεδριες με ψυχολογο,πολυ φιλικα αυτο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...