gregni Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σας. Εργάζομαι σε μια αποθήκη που έχουμε πάρα πολλά υλικά σε αριθμό, όλα τους ωστόσο έχουν barcode. Υπάρχει μια εφαρμογή που δημιουργεί ηλεκτρονικά ΑΑΔΕ παραστατικά δηλαδή για μεταφορές υλικών. Κάθε φορά που θέλω να μεταφέρω υλικά πρέπει να περνάω τα στοιχεία τους ένα ένα με το χέρι στην εφαρμογή που έχουμε αγοράσει σαν εταιρία. Το ερώτημά μου είναι το εξής: υπάρχει τρόπος να συνδέσω ένα barcode scanner και απλά να κάνω scann ένα υλικό και να μπαίνει κατευθείαν στην εφαρμογή ή για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας προγραμματιστής να υλοποιήσει κάποιον αλγόριθμο για να τα ταιριάξει μεταξύ τους; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
jim_p Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Πολυ γενικα, το σκανερ θα σου διαβασει το barcode σαν αριθμο και θα τον βαλει εκει που θες, πχ σε ενα κελι στο excel ή στο πεδιο καποιας εφαρμογης. Για να γινει το υπολοιπο που λες πρεπει απο πισω να υπαρχει καποια βαση δεδομενων που να αντιστοιχει αυτο τον αριθμο στα υπολοιπα στοιχεια που θες να περνανε αυτοματα στο παραστατικο. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από jim_p 1
filip123go Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα. Το σκάνερ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα "πληκτρολόγιο" που "πληκτρολόγει" ότι βλέπει στο barcode. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του υλικού, από κάπου πρέπει να το "τραβήξει" η εφαρμογή, πρέπει να τα βάλεις με το χέρι... 1
gregni Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 @jim_p @filip123go σας ευχαριστώ και τους δυο για τον χρονο που αφιερωσατε να απαντησετε στο μηνυμα και επιπλεον για την πολυτιμη πληροφορια που μου δωσατε!
clampro Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 21 ώρες πριν, gregni είπε υπάρχει τρόπος να συνδέσω ένα barcode scanner και απλά να κάνω scann ένα υλικό και να μπαίνει κατευθείαν στην εφαρμογή Αυτό που θα κάνει το scanner, είναι να διαβάσει το barcode, να το στείλει όπως είπε ο @filip123go σα να ήταν πληκτρολόγιο και να πατήσει enter. Αν η εφαρμογή που έχεις με το enter καταχωρεί το υλικό, τότε δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω. Αν πρέπει να πατήσεις κάποιον άλλο συνδιασμό πλήκτρων για να γίνει η καταχώρηση, τότε το μόνο που θα σου κάνει το scanner είναι να σου γράψει τον αριθμό του barcode στο πεδίο εισαγωγής. Ακόμα κι αυτό βέβαια, σε γλυτώνει από το να πληκτρολογείς τον αριθμό με το χέρι. Ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις, ίσως χρειαστεί να του κάνεις κάποια ρύθμιση για να αναγνωρίζει τον συγκεκριμένο τύπο barcode που χρησιμοποιείτε (EAN13, EAN128 κλπ). Αν και από όσο ξέρω, πλέον τα σκανεράκια που κυκλοφορούν καταλαβαίνουν από μόνα τους τι είναι.
Dr_Pepper Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 6:01 ΜΜ, gregni είπε . Το ερώτημά μου είναι το εξής: υπάρχει τρόπος να συνδέσω ένα barcode scanner και απλά να κάνω scann ένα υλικό και να μπαίνει κατευθείαν στην εφαρμογή ή για να γίνει αυτό χρειάζεται ένας προγραμματιστής να υλοποιήσει κάποιον αλγόριθμο για να τα ταιριάξει μεταξύ τους; Εξαρτάται απο την εφαρμογή δουλεύεις πχ η εφαρμογή που δουλεύεις αν βάλεις απλά το αριθμό του barcode με το χέρι βρίσκει απο την βάση δεδομένων και σου βάζει τα υπόλοιπα πεδία (πχ όνομα υλικού βάρος,αριθμός ίδιων υλικών στην αποθήκη ή ότι άλλο σχετικό) αυτόματα; Τότε δεν χρειάζεται προγραμματιστής. Αν δεν το κάνει τότε χρειάζεται προγραμματιστής.
villa&spa Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2022 Αν είναι εφαρμογή ή σελίδα που μπορεί να ανοίξει σε android κινητό δοκίμασε την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nikosoft.nikokeyboard ίσως σε βοηθήσει ή έστω να καταλάβεις αν αξίζει τον κόπο κ δουλεύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα