Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς το να σου κλαίγονται για να τους λυπηθείς ωστε να αποσύρεις την καταγγελία είναι μια πάγια τακτική που λειτουργεί στα άτομα που έχουν ενσυναίσθηση κι ευαισθησία.

Το ακόμα πιο δύστυχο είναι πως αυτό το μοτίβο ενδοοικογενειακής βίας σπάει ΠΑΡΑ πολυ δύσκολα, ακόμα κι όταν πας σε ψυχολόγο, πόσο μάλλον μονος.
Ίσως αυτό που κατάφερες είναι να τους κάνεις πιο ύπουλους και προσεκτικούς στην βία.

Πες στο παιδί να βρει έναν τρόπο να επικοινωνήσει την βια εαν την ξανα βιώσει... πχ με κάποιο σινιάλο. Οι ειδικοί που θα επιληφθούν έχουν την εμπειρία να ξεχωρίσουν το παιδί που ψεύδεται απο εκείνο που πραγματικά βιώνει βία.

Μακάρι όλοι οι θείοι και θείες να ήταν σαν εσένα. Respect!

• Like 5
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλα εκανες,ολοι εμεις οι ελληνες μεσα στην απειλη ειαμστε αλλα μεχρι εκει,οταν βλεπουμε οτι δεν φοβαται ο αλλος,ξεκινανε τα συγνωμη..Μπορει το χαμογελο να μην κανει τιποτα[που μαλλον αυτο θα γινει],αλλα ο φοβος οτι μπορει εσυ η καποιος αλλος να ξανα προβει σε καταγγγελια ,θα κανει τους γονεις του παιδιου να σκεφτουν πριν πειραξουν ξανα το παιδι τους

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Ηρθαν με απειλησανε στην αρχη,αφου τους ειπα οτι δεν προκειται να το αποσυρω,μετα με παρακαλαγανε οτι θα ξεκινησουν και οι 2 γονεις ψυχοθεραπεια,μου το υποσχοντε. "Αναγκαστηκα" να υποχωρησω,και να αποσυρω την καταγγελια,πηρα το Χαμογελο και το ακυρωσα. Μου ειπαν οτι εχω δικιο,και απλα ειναι τα παιδια ατιθασα,και αυτοι κουρασμενοι. Δεν ηθελα να βαλω τα παιδια σε διαδικασιες.....

Δεν ξερω, ειμαι πολυ μπερδεμενος,δεν ξερω αν εκανα καλα,ασχημα,τι πρεπει να κανω.....ειλικρινα. Ευχομαι να μην υπαρξει ξανα βια.

Υγ. Την αδερφη μου κατεγγειλα.....

Υγ2. Δεν ειναι ωραιο να κοροιδευετε μερικοι,ειναι πολυ σοβαρο θεμα

Χωρίς να είμαι ψυχολόγος ή κάτι άλλο σχετικό κι έχοντας σαν μόνο εφόδιο την ηλικία μου και την όποια εμπειρία ή ακούσματα μπορεί να έχουν συσσωρευθεί με τα χρόνια θα έλεγα ότι τα "παρακάλια" και τα "θα αλλάξω θα δεις" είναι κλασσική αντίδραση σε κάποιον που τα βρήκε σκούρα.

Τώρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακολουθείς τη φάση γιατί αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι πιο σοβαρό, ίσως να τα βάλεις και με τον εαυτό σου που "έκανες πίσω" και δεν προστάτεψες τα παιδιά

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Οτι λεει η ερωτηση.Πολυ κοντινος συγγενης μου χτυπαει ασχημα τα παιδια. Ειναι πολυ σοβαρη ερωτηση.Την κατειγγειλα,και τωρα εκτος οτι βαζει τον αντρα της να με απειλει, εκτος οτι εχω γινει μισητος, θελει να μου κανει μηνυση κ μου λεει οτι θα με κανονισει.Εκανα σωστα?

Οχι, εγώ πρώτα θα την έπιανα να της μιλήσω (ακόμα κι αν είχαμε να μιλήσουμε χρόνια), θα την προειδοποιούσα ότι έτσι και το ξανακάνει θα κάνω καταγγελία και ύστερα θα έκανα την καταγγελία. 

Τώρα, φυσικό και επόμενο είναι να σου κάνουν αντίποινα κι αυτοί, οπότε ήθελέ στα και έπαθέ στα, αφού δεν χρησιμοποίησες πρώτα τον διάλογο και δεν της έκανες, ούτε μία κουβέντα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@LiquidTroll Εισαι κοντα με τα ανιψια σου? Σε ξερουν? Ηλικιες? Αν εχουν social, να κρατησετε εκει επαφη και να σου πουν το οτιδηποτε συμβει ή εναν τροπο να σε προσεγγισουν για να νιωθουν ασφαλεια σε εσενα 

Επεξ/σία από SabotazNic
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουμε μιλησει απειρες φορες με την αδερφη.Μου λεει δεν ξερεις,δεν εχεις παιδια.με τα ανηψια μου τελεια σχεση συνεχεια στο πατρικο μου ειναι και γενικα ημαστε πολυ κοντα και μενουμε διπλα. Τα λατρευω...!!!   Δεν ηταν η πρωτη φορα ,εχουν υπαρξει πολυ χειροτερες...και την ειχα προειδοποιησει.....εχει πολλα νευρα κ αγχος,θελει βοηθεια....

Επεξ/σία από LiquidTroll
Δημοσ.

Και πάλι όχι, οπλιζόμαστε με υπομονή και επιμονή και προσπαθούμε με τον διάλογο ξανά και ξανά και ξανά πριν καταφύγουμε στην έσχατη λύση. Ειδικά όταν μιλάμε για συγγένεια πρώτου βαθμού. 

Βέβαια εξαρτάται και από το πόσο άσχημα τα χτυπάει, αν δηλαδή μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις όπου το θύμα το βλέπεις μελανιασμένο για μέρες ή ακόμα χειρότερα χρειάζεται νοσηλεία, ε εκεί ξεφεύγουν πολύ τα πράγματα...  

Όλοι μας όμως έχουμε φάει τις σφαλιάρες μας όταν είμασταν παιδιά, για να μην πω πόσες φάγαν οι γονείς μας. 

• Confused 1
Δημοσ.

Δεν  υπαρχει   περιπτωση   να  μην   επαναληφθουν   τα  ιδια  και  χειροτερα.

Απλα  ειναι  θεμα   χρονου.

Αυτο  τουλαχιστον   λεει  η   εμπειρια  μου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Δεν  υπαρχει   περιπτωση   να  μην   επαναληφθουν   τα  ιδια  και  χειροτερα.

Απλα  ειναι  θεμα   χρονου.

Αυτο  τουλαχιστον   λεει  η   εμπειρια  μου.

Αυτο πιστευω κ εγω,δυστυχως.....Επισης,τσακωνεται πολυ ασχημα με τον αντρα της....σε σημειο που μια μερα πηγε να την βουτηξει απο τον λαιμο....γενικα στο σπιτι υπαρχει πολυ,παρα πολυ λεκτικη βια,που οπως ειναι φυσικο,γινεται κ σωματικη

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Αυτο πιστευω κ εγω,δυστυχως.....Επισης,τσακωνεται πολυ ασχημα με τον αντρα της....σε σημειο που μια μερα πηγε να την βουτηξει απο τον λαιμο....γενικα στο σπιτι υπαρχει πολυ,παρα πολυ λεκτικη βια,που οπως ειναι φυσικο,γινεται κ σωματικη

Στην  πρωτη  υποτροπη  τους  στελνεις  αδιαβαστους  στον   εισαγγελεα.

Καταστρεφουν   τα  ζωα   τις  δικες  τους  ζωες  και  φυσικα  καταστρεφουν  και  τις  ζωες  των  παιδιων.

Στην   δικια  μου  περιπτωση  το  ενα  παιδι   δεν  μπορει   ακομα  να  ξεκολησει  απ  την  πρεζα.

• Moderators
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, 1nsom-n1k είπε

Όλοι μας όμως έχουμε φάει τις σφαλιάρες μας όταν είμασταν παιδιά, για να μην πω πόσες φάγαν οι γονείς μας. 

30 λεπτά πριν, valadsk είπε

Ναι, ομως αυτη δεν ειναι λογικη, το οτι συνεβαινε παντα ετσι δεν το κανει αυτοματως και σωστο, υποτιθεται πρεπει να στοχευουμε στην εξελιξη ως κοινωνια και οχι στο οτι "ε αφου κι εγω βιωσα το Χ και ειμαι λειτουργικος ενηλικας, κλαην δεν παθαινουμε τιποτα".

Εδω ημουν σε μια συζητηση πριν καποιον καιρο και ελεγε ο αλλος (μεγαλος ανθρωπος εν τω μεταξυ) πως οταν ηταν μικρος ο πατερας του τον εδερνε (ασχημα, αλλα αυτος δεν το εβλεπε με τον τροπο που το παρουσιαζε, εντελως αμετοχος συναισθηματικα σε σημειο που φαινοταν οτι ηταν λογω τραυματος) και θεωρουσε πως δεν επαθε και κατι, δεν του επηρρεασε τη ζωη. Ταυτοχρονα καταδυναστευε τον γιο του ο οποιος ηταν 40 χρονων ανθρωπος ξερωγω. Δεν ειμαι ψυχολογος, αλλα δεν παιζει να μην συνδεονται οι συμπεριφορες.

• Like 4
Δημοσ.

Όλοι μάγκες εδώ μέσα,καλά έκανες και άηδιες

Αν σε ενδιέφερε πραγματικά το μέλλον της οικογένειας , θα έπρεπε να μιλήσεις μαζί,με τους λοιπούς συγγενείς (παππούδες κτλ)

Τώρα τους πέταξες μια χειροβομβίδα και τους κατέστρεψες

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, oreco5 είπε

Όλοι μάγκες εδώ μέσα,καλά έκανες και άηδιες

Αν σε ενδιέφερε πραγματικά το μέλλον της οικογένειας , θα έπρεπε να μιλήσεις μαζί,με τους λοιπούς συγγενείς (παππούδες κτλ)

Τώρα τους πέταξες μια χειροβομβίδα και τους κατέστρεψες

Ειπα επανηλημενως ότι εχω μιλησει με τους ιδιους, το εχω συζητησει με φιλες της αδερφης μου που ημαστε κοντα, με την μητερα μου, με όλους.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ?

Η μανα μου τα κραταγε τοσα χρονια, και τα κραταει ακομα, η δικια μου φαμιλια τα μεγάλωσε, τα βλέπω σχεδόν καθημερινα, και μου εχουν πει πολλα.....

Συνεχως πηγαινω στο σπιτι της αδερφης μου, μενει κοντα. Και εχω υπαρξει μαρτυρας σε πολλα περιστατικα!

Λετε να μου καυλωσε έτσι απλα να κανω καταγγελία?

Επεξ/σία από LiquidTroll
  • Like 6
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Ειπα επανηλημενως ότι εχω μιλησει με τους ιδιους, το εχω συζητησει με φιλες της αδερφης μου που ημαστε κοντα, με την μητερα μου, με όλους.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ?

Η απάντηση θα σου έρθει από τα ίδια τα παιδιά σε μερικά χρόνια

Πίστεψε με ,δεν θα σου αρέσει

Επίσης να ξες ότι οι γονείς θα πρέπει να σου κάνουν μια μήνυση,από την στιγμή που πας να καταστρέψεις την οικογένεια τούς

Εσύ τι νομίζεις ότι τα παιδιά θα είναι καλύτερα στο χαμόγελο του παιδιού?

επίσης λες ότι το συζητήσες,όλοι οι άσχετοι μαζεύτηκατε σαν κουτσομποληδες?Τι βαθμό συγγένειας έχετε με την οικογένειά?

• Confused 7
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...