Pwpwpw Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, xgol είπε Αμα δε τους πληρωσει, ακομα και στο ονομα του να ειναι, ο ιδιοκτητης δε τους επιβαρυνεται; Στα κοινοχρηστα εξοδα ισχυει σιγουρα αυτο. Όχι δεν ισχυει αυτό που λες ούτε στο αέριο ουτε στο ρεύμα ούτε στο τηλεφωνο εφοσον είναι στο όνομα του ενοικιαστή, αυτο που λες ισχυει μόνο στο νερό και προφανως είναι παραλογο ούτε εκεί θα έπρεπε να ισχυει. Από που και ως που να επιβαρυνθεί δηλαδή ο ιδιοκτήτης για παραδειγμα ένα λογαριασμό ρεύματος που κατανάλωσε ο ενοικιαστής και είναι και στο ονομα του, θα ήταν εντελως παράλογο. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, xgol είπε Αμα δε τους πληρωσει, ακομα και στο ονομα του να ειναι, ο ιδιοκτητης δε τους επιβαρυνεται; Στα κοινοχρηστα εξοδα ισχυει σιγουρα αυτο. Τα κοινόχρηστα προκύπτουν από μια συμφωνία (καταστατικό) που έχει γίνει μεταξύ των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων, για αυτό ακριβώς είναι χρέη που ακολουθούν τα διαμερίσματα (δλδ τους ιδιοκτήτες τους). Αντιθέτως οι λογαριασμοί αερίου, ρεύματος, τηλεφώνου κτλ προκύπτουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο χρήστης με τον εκάστοτε πάροχο, για αυτό ακριβώς είναι χρέη που ακολουθούν το ΑΦΜ στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός. 1
Pwpwpw Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Αντιθέτως οι λογαριασμοί αερίου, ρεύματος, τηλεφώνου κτλ προκύπτουν από τη σύμβαση που έχει υπογράψει ο χρήστης με τον εκάστοτε πάροχο, για αυτό ακριβώς είναι χρέη που ακολουθούν το ΑΦΜ στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός. Με μοναδική παράλογη εξαίρεση τον νερό που αντι να ακολουθεί το αφμ στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός παει στον ιδιοκτήτη του ακινήτου το χρέος. Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
Joshua21 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε Με μοναδική παράλογη εξαίρεση τον νερό που αντι να ακολουθεί το αφμ στο οποίο εκδίδεται ο λογαριασμός παει στον ιδιοκτήτη το χρέος. Ακριβώς, και αυτό επειδή έτσι προβλέπει ο κανονισμός ύδρευσης (η νομοθεσία δλδ).
Pwpwpw Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Από την ημέρα της διακοπής του αερίου παιδιά, ποσο διάστημα περίπου μεσολαβεί έως την έκδοση του τελικού λογαριασμού και φυσικά της πίστωσης του ποσό εγγύησης στον τραπεζικό λογαριασμό γνωρίζει κανείς; Η διακοπή αερίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
Pwpwpw Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 16/8/2022 στις 4:41 ΜΜ, Pwpwpw είπε Από την ημέρα της διακοπής του αερίου παιδιά, ποσο διάστημα περίπου μεσολαβεί έως την έκδοση του τελικού λογαριασμού και φυσικά της πίστωσης του ποσό εγγύησης στον τραπεζικό λογαριασμό γνωρίζει κανείς; Η διακοπή αερίου πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη το πρωί. Δεν γνωριζει κανεις παιδια εστω στο περιπου? Μηπως θα επρεπε να επικοινωνησω με την εταιρεια αεριου? Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2022 από Pwpwpw
Pwpwpw Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο τελικό λογαριασμός του αερίου δεν έχει εκδοθεί ακόμη μετά την διακοπή. Η διακοπή και η τελική μέτρηση δόθηκε 11/8, ούτε λίγο ούτε πολύ έχει περάσει ένας μήνας πλέον. Οσες φορές επικοινώνησα με την εταιρεία αερίου να ρωτησω εάν εκδόθηκε ο τελικός λογαριασμός, μου λένε συνεχώς μέχρι τέλος της εβδομάδας θα εκδοθεί και ποτέ δεν εκδίδετε. Εχει αρχίσει να γίνετε εκνευριστική αυτή η κατάσταση, είναι λογικο τόσο μεγάλη καθυστέρηση; Υπάρχει λόγος που καθυστερεί τόσο πολύ η έκδοση του λογαριασμού; Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2022 από Pwpwpw
GeorgeKatz Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δεν εχει καθυστερίσει πολύ, κατά την άποψή μου. Είναι πότε θα πέσεις στον κύκλο τιμολόγισής τους. Όπως φαντάζεσαι οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν ένας ένας, αλλά ξεκινά μια μαζική διαδικασία μια φορά το μήνα (συνήθως). Η διαδικασίες αυτές έχουν διαταραχθεί αρκετά στις εταιρίες ενέργειας και αερίου, γιατί η κυβέρνηση κάθε λιγο αλλάζει τους νόμους και τις επιδοτήσεις και υπάρχει έξτρα δουλειά για την μηχανογράφιση μέχρι να προσαρμοστεί στους νέους νόμους και κανόνες. Μην αγχώνεσαι, θα έρθει ο τελικός σου. Κουράγιο με την κατάσταση, παρακολουθώ το νήμα από την αρχή του, αλλά πρώτη φορά σχολιάζω. 1
nyne Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Με αυτά κ αυτά για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα μητρώο ενοικιαστών και ιδιοκτήτων ώστε να ξέρουν κ οι μεν κ οι δε τι καπνό φουμάρει αυτός που συναλλάσσονται ...Το λέω ως ενοικιαστής που ουδέποτε υπήρξα ασυνεπής στις υποχρεώσεις μου,όμως έχω ταλαιπωρηθεί απο ιδιοκτήτες που αφού σου νοικιάσουν το διαμέρισμα είναι περα βρέχει για τις οποίες υποχρεώσεις τους... Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από nyne 2
Pwpwpw Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, GeorgeKatz είπε Δεν εχει καθυστερίσει πολύ, κατά την άποψή μου. Είναι πότε θα πέσεις στον κύκλο τιμολόγισής τους. Όπως φαντάζεσαι οι λογαριασμοί δεν βγαίνουν ένας ένας, αλλά ξεκινά μια μαζική διαδικασία μια φορά το μήνα (συνήθως). Η διαδικασίες αυτές έχουν διαταραχθεί αρκετά στις εταιρίες ενέργειας και αερίου, γιατί η κυβέρνηση κάθε λιγο αλλάζει τους νόμους και τις επιδοτήσεις και υπάρχει έξτρα δουλειά για την μηχανογράφιση μέχρι να προσαρμοστεί στους νέους νόμους και κανόνες. Μην αγχώνεσαι, θα έρθει ο τελικός σου. Κουράγιο με την κατάσταση, παρακολουθώ το νήμα από την αρχή του, αλλά πρώτη φορά σχολιάζω. Στο φυσικο αεριο δεν εκδιδονται λογαρισμοι τους καλοκαιρινους μηνες (φανταζομαι λογο σχεδον μηδενικης καταναλωσης) και ξεκιναει παλι η διαδικασια απο φθινοπωρο. Πηρα σημερα τηλεφωνο-ξανα- στην εταιρεια αεριου να ρωτησω εαν εκδοθηκε ο λογαρισμος.Μου ειπανε οχι ακομη και αυτη την φορα αναφερανε σαν επιχειρημα αυτο που γραφω πιο πανω, οτι τους καλοκαιρινου μηνες δεν εκδιδονται λογαρισμοι και οτι σταδιακα τωρα ξεκινανε ξανα οι εκδοσεις λογαριασμων και καπου μεσα στο μηνα που διανυουμε θα εκδοθει και ο δικος μου. Η ενσταση μου ειναι οτι ο λογαριασμος που περιμενω δεν ειναι ενα τυπικος λογαριασμος, αλλα ο τελικος λογαριασμος μετα την διακοπη και την τελικη μετρηση, ειναι το τελευταιο κοματι που εμεινε να ολοκληρωθει η διαδικασια της διακοπης. Θα επρεπε σε τετοιες περιπτωσεις να γινετε και αναλογη εκδοση του λογαρισμου εφοσον εχουν στα χερια του την ενδειξη πανω απο ενα μηνα πλεον. Δηλαδη εαν ειχα κανει διακοπη Ιουνιο μηνα θα επρεπε να περιμενω εως Σεπτεμβρη-Οκτωμβρη για τον τελικο λογαριασμο? Δεν μου φαινεται λογικο. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από Pwpwpw
infidel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Από ότι έχω καταλάβει αργούν γενικώς όλοι. Είχα διαμέρισμα στο όνομα μου. Το νοίκιασα, πήγε το ρεύμα στο όνομα του ενοικιαστή, μετά από 2 μήνες έφυγε, το ξαναπήρα στο όνομά μου, και τελικώς ξανανοικιάστηκε και ξαναπήγε στο όνομα του ενοικιαστή. Έε, είχε κάνει αίτηση ο 2ος ενοικιαστής και ακόμα δεν είχε εκκαθαριστεί η πρώτη αλλαγή. Αν θυμάμαι καλά πήρε κανα 4μηνο, και σημειωτέον όλες οι αλλαγές στον ίδιο πάροχο.
Allan-Wake Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, infidel είπε Από ότι έχω καταλάβει αργούν γενικώς όλοι. Είχα διαμέρισμα στο όνομα μου. Το νοίκιασα, πήγε το ρεύμα στο όνομα του ενοικιαστή, μετά από 2 μήνες έφυγε, το ξαναπήρα στο όνομά μου, και τελικώς ξανανοικιάστηκε και ξαναπήγε στο όνομα του ενοικιαστή. Έε, είχε κάνει αίτηση ο 2ος ενοικιαστής και ακόμα δεν είχε εκκαθαριστεί η πρώτη αλλαγή. Αν θυμάμαι καλά πήρε κανα 4μηνο, και σημειωτέον όλες οι αλλαγές στον ίδιο πάροχο. αυτο σου δημιούργησε προβλημα στις πληρωμες;
infidel Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Όχι, να φανταστείς η 2η αλλαγή (από το όνομα του 1ου ενοικιαστή σε εμένα) ουσιαστικά δεν έγινε ποτέ στη πράξη. Δεν πρέπει να βγήκε καν λογαριασμός. Όλοι πλήρωσαν ότι έπρεπε, γιατί για να γίνει η αλλαγή πρέπει να περάσουν να μετρήσουν τα ρολόγια. Αλλά και οι 2 νοικάρηδες ήταν πολύ τυπικοί. Απλά δεν έκατσε με τον πρώτο για δικό του θέμα.
Pwpwpw Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και τα τηλέφωνα στην εταιρεία αερίου συνεχίζονται. Επιγραμματικά : 1) έγινε διακοπή και τελική μέτρηση στο ρολόι 11/8. 2) Ο τελικός λογαριασμός ηρθε κάπου στις 15/9 και επειδή βγαινει σε συνδιασμο με την αρχική εγγύηση που είχε δοθεί προέκυψε ένα 50αρικο επιστροφή στον τελικό λογαριασμό. Περιμενω ένα 10ημερο,βλέπω ότι δεν είχε πιστωθεί το ποσό της επιστροφής και πηρα να ρωτησω τι γίνετε με την διαδικασία επιστροφής, το τσεκάρει και μου λέει η ημερομηνία λήξης του λογαριασμού είναι 5/10 και για αυτό δεν μπήκε ακόμη το ποσό, είναι αυτοματοποιημένη διαδικασία μου λέει παντα στην λήξη των λογαριασμών γίνονται οι οποίες πληρωμές. Λέω οκ ολα καλά. Επειδή σήμερα 7/10 δεν μπήκε ακόμη το ποσό, παίρνω να ρωτησω. Mου λέει ο λογαριασμός έληγε 5/10,σωστα λέω, από αυτή την ημερομηνία υπολογίστε μου λέει το πολύ ένα μήνα να σας πιστωθεί το ποσό. Της λέω για πιο λόγο, ο λογαριασμός έληξε, θα έπρεπε να είχε σταλεί ήδη το έμβασμα στις 5/10 και σε μια εργάσιμη να μπει στο λογαρισμο μου, για πιο λόγο να κάνουν ένα μήνα μα επιστρέψουν τα δικά μου χρήματα δεν το καταλαβαίνω, έχει κάποια λογική αυτό; Επεξ/σία 7 Οκτωβρίου 2022 από Pwpwpw
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα