Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/8/2022 στις 6:42 ΜΜ, dtk-386 είπε

Στο αέριο έχετε δίκιο αλλά ρε παιδιά με μισό νοίκι καθυστέρηση κατευθείαν έξωση? Τι είστε εσείς ρε....που ζείτε? Εχετε ιδέα εκεί έξω τι γίνεται ή ζείτε στην φούσκα σας? Μισό νοίκι ενώ ήταν τυπικός. Αντε το σφάλμα του ήταν που δεν ενημέρωσε αλλά και πάλι κατευθείαν στην κρεμάλα?:blink:

Τυπικος δεν ειναι εδω και περιπου 8 μηνες,που δε δεχεται να βαλει το λογαριασμο ΤΟΥ στο ονομα ΤΟΥ.

Πιστολερο που κανει το Billly The Kid να δακρυζει ειναι,απλα δεν το εχετε καταλαβει ακομα.

Μενω σε ενοικιο και το χειροτερο που εχω κανει ειναι να καθυστερησω επιτηδες 15 μερες ενοικιο,επειδη δε λεγανε να μου στειλουν το ενοικιαστηριο στο taxis,ενω ημουν μεσα κανα 4μηνο,με αποτελεσμα να χανω το επιδομα ενοικιου.

• Like 1
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, ekrepali είπε

- Τέλος επανασύνδεσης χρεώνεται αυτός που ζητάει ενεργοποίηση της παροχής. Νομίζω είναι κάνα 30άρια.

- Πιστοποιητικό επανελέγχου στεγανότητας κανονικά βγάζεις κάθε 4 χρόνια (επιβαρύνεται ο ιδιοκτήτης). Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις, η ΕΔΑ στέλνει ειδοποίηση δίνοντας 6 μήνες περιθώριο... αλλά και πάλι να μη το πας, πάλι βαριούνται να έρθουν να κόψουν τη παροχή. Πάντως αυτό κοστίζει μόνο κάνα 25άρι.

- Η αλλαγή ονόματος δε κοστίζει τίποτα. Αυτό που κοστίζει είναι η επανασύνδεση που είπα πάνω και φυσικά η εγγύηση (αν ο πάροχος χρεώνει εγγύηση).

- Η εγγύηση που είχες πληρώσει εσύ θα καλύψει το κόστος της κατανάλωσης του τρέχοντος λογαριασμού αν είναι χρεωστικός. Δηλαδή αν είχες δώσει εγγύηση 100 ευρώ και ο λογαριασμός είναι 120 ευρώ, τότε ο λογαριασμός θα έρθει χρεωστικός 20 ευρώ (και ο ενοικιαστής θα πρέπει να σου δώσει τα 100).

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για την εξαιρετική απάντηση, εξαιρετικός για άλλη μια φορά- όπως και στο θέμα του fuelpass2 που εξήγησες τον τρόπο  ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας 50cc ηλεκτρονικά- απλα respect!

Πήγα προχώρησα στην διακοπή.Μου είπαν ότι τα τέλη διακοπής είναι 25 ευρώ και θα συμψηφιστούν στο ποσό τς εγγύησης μαζί με την κατανάλωση αερίου (τελευταία μέτρηση έγινε 10/5 από ότι ρωτησα), όπως ακριβώς το εξήγησες εσυ. Χαρτι από μηχανικό για την εγκατάσταση χρειάζεται σε περίπτωση που η  επανασύνδεση γίνει ένα χρόνο αργότερα  από την ημερομηνία διακοπής, εάν γίνει πριν κλείσει χρόνο  μου είπε ότι δεν ζητάνε τέτοιο χαρι.
Όπως και να έχει εγω από την μεριά μου ενημέρωσα τηλεφωνικά τον ενοικιαστή ότι προχώρησα στην διακοπή και του είπα ότι όταν ρθει ο τελευταίος λογαριασμός να με πάρει τηλέφωνο μα με ενημερώσει γιατί βγανει συμψηφιστικά με την εγγύηση που είχα πληρώσει εγω, ώστε να υπολογίσουμε το ποσό της οφειλής που έχει αυτός που προκύπτει από την κατανάλωση του αερίου που έκανε.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Στις 5/8/2022 στις 1:51 ΜΜ, Pwpwpw είπε

Καλησπέρα στην παρέα, να κάνω μια ερώτηση.
Νοίκιασα ένα διαμέρισμα και έχω ενημέρωσει από τα μέσα Ιουνίου τον ενοικιαστή μου να πάμε από την εταιρία αερίου να γίνει αλλαγή του ονόματος στον λογαριασμό και να έρχονται οι λογαριασμοί στο δικό του όνομα.

Μου το πάει από 15νθημερο σε 15νθημερο με την αιτιολογία της οικονομικής στενότητας,  επειδή στην αλλαγή λογαριασμού η εταιρία ζητά εγγύηση 100 ευρώ, τα οποία προφανως στα δίνουν πίσω όταν μελλοντικά κανείς διακοπή. Πλέον έχει πάει 2 μήνες αυτή ιστορία που τον παρακαλάω να αλλάξουμε το όνομα και έχω κουραστεί πλέον να ασχολουμε με αυτό το θέμα.Tο κερασάκι στην τούρτα ηρθε όταν στο ενοίκιο Αύγουστου πηρε πρωτοβουλία και το έβαλε μισό χωρίς καν  να με ενημερώσει, μόλις είδα την κατάθεση τον πηρα τηλεφωνο να ζητήσω εξηγήσεις και έλεγε πάλι για οικονομική στενότητα.

Εάν πάω στην εταιρία αερίου και κάνω διακοπή του λογαριασμού που ειναι στο όνομα μου και από εκεί και περα ας κανει αυτός επανασύνδεση αερίου όταν και εάν θέλει θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Έχω δικαίωμα να κάνω διακοπή ; Δεν γίνετε να έρθει ο χειμώνας, να έρχονται οι λογαριασμοί αερίου στο όνομα μου και να είμαι με το άγχος εάν έχει πληρώσει αυτός η χρωστάει.

Απλά πράγματα αφού λέει ότι αντιμετωπίζει "οικονομική στενότητα/δυσκολία" του απαντάς και εσύ το ίδιο και εφόσον δεν κάνει αυτό που προβλέπεται από την στιγμή που εσύ είσαι ο ιδιοκτήτης και αυτός ο ένοικιαστης πας στην εταιρεία και κάνεις καταγγελία σύμβασης σε αέριο - ρεύμα - νερό όπου δηλαδή δεν έχει δηλώσει ότι είναι ο ενοικιαστής βάση του νόμιμου μισθωτηρίου.

Αν θέλει μένει και παίρνει τις παροχές στο όνομα του

Αν δεν θέλει φεύγει

Αλλά το κυριότερο για εσένα δεν θα πληρώσεις χρέη/οφειλές του.

Γιατί όπως έχω πει παλιότερα και ο Ιδιοκτήτης και ο Ενοικιαστής έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Σχετικα με το ενοικιο, ακομα τιποτα, ε?

Το έβαλε  εχθές  το μεσημέρι, μετά την επικοινωνία που είχαμε που τον ενημέρωσα ότι προχώρησα σε διακοπή του αερίου.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@SabotazNic πιστεύω το επόμενο σημειο  που ειναι πιθανόν έρθουμε πάλι σε προστριβή  είναι οταν εκδοθεί ο τελικός εκκαθαριστικός λογαριασμός  του αερίου μετά την τελευταία μέτρηση και διακοπή,  διότι αυτος ο λογαριασμός θα βγει συμψηφιστικά με τα 150 ευρώ  εγγύηση που είχα δώσει στην εταιρία αερίου όταν έγινε η σύνδεση. Μακαρι να πέφτω έξω  και να τσουλήσει ομαλά και αυτό.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

@SabotazNic πιστεύω στο επόμενο που θα έρθουμε σε προστριβή  είναι στον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμού του αερίου μετά την τελευταία μέτρηση και διακοπή διότι ο λογαριασμός θα βγει συμψηφιστικά με τα 150 ευρώ  εγγύηση που είχα δώσει στην εταιρία αερίου όταν έγινε η σύνδεση. Μακαρι να κάνω λάθος και να τσουλήσει ομαλά και αυτό.

ευχομαι να βγω ψευτης αλλα με το ενοικιο θα εχεις προβλημα αργα ή γρηγορα.......

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, paylidis είπε

ευχομαι να βγω ψευτης αλλα με το ενοικιο θα εχεις προβλημα αργα ή γρηγορα.......

Δεν διαφωνώ και εγω το φοβάμαι, ελπιζω ότι  με την στάση που κράτησα στην τωρινή κατάσταση  να κατάλαβε ότι δεν είμαι διατεθειμένος να περιμένω και να ασχολουμε για το ποτε θα μπει το ενοίκιο. Εάν τυχον πάει να  επαναληφθεί κάτι παρόμοιο η και χειρότερο πχ να μην βάλει καθόλου ενοίκιο,  στο πρωτο μήνα οφειλής θα μιλήσω κατευθείαν με δικηγόρο και θα του σταλεί αρχικά χαρτι για διαταγή απόδοσης μισθίου,δεν θα αφήσω να ξεφύγει πάνω από ένα μηνιάτικο η κατάσταση για να ξεκινήσω διαδικασία εξπρές εφοσον δεν τηρηθούν τα του συμβολαίου..

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα στις 11.30 το πρωί πήγανε από εκει και  έγινε η τελευταία μέτρηση και προχώρησε  η διακοπή του αερίου. Παίρνω τηλέφωνο τον ενοικιαστή του λέω ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία να μην  περιμένει και αυτός γιατί τον είχα  ενημερώσει από εχθές ότι σήμερα στις 11.30 θα έρθουνε για την διακοπή  , το γνωρίζα από εχθές με είχαν ενημερώσει. 
Μετα από μια ώρα δηλαδή στις 12.30 με παιρνει τηλέφωνο ο ενοικιαστής, και μου ζητούσε ένα αντίγραφο σύμβασης αερίου για να προχωρήσει σε επανασύνδεση σε άλλη εταιρεία, του ζητουσανε αυτό το χαρτι. Δηλαδή 2 μήνες τώρα τον παρακαλούσα να κάνουμε αλλαγή στο όνομα του λογαριασμού και έλεγε δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα 100 ευρώ της εγγύησης, και μόλις έγινε η διακοπή ξαφνικά βρήκε αμέσως λεφτά για τη εγγύηση και θα πληρώσει φαντάζομαι και έξτρα χρήματα για τα τέλη επανασύνδεσης και με βάζει να ψαχνω να τρέχω μα βρω χαρτι το οποία αν δεν είχε προηγηθεί  η διακοπή δεν θα χρειάζοτανε. 
Πραγματικά τι να πω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Sad 1
Δημοσ.

όπως είπε και ο πολύ καλός φίλος

πολύ φοβάμαι αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ενοικιαστή σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ikorolis είπε

όπως είπε και ο πολύ καλός φίλος

πολύ φοβάμαι αργά ή γρήγορα θα έχεις πρόβλημα με τον συγκεκριμένο ενοικιαστή σου.

Εγω δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο δεν προχωρούσε σε αλλαγή ονόματος επικαλούμενος οικονομική στενοτητα 2 μηνες τώρα και δεν πρόλαβε καλά καλά να γίνει  η διακοπή μετα από μια ώρα πήγε για επανασύνδεση και θα πληρώσει και τελη επανασύνδεσης εκτός της εγγύησης φαντάζομαι.. Ίσως φταίει ο καύσωνας τι να πω.
Το Χαρτι αυτό όμως εγω τσακίστηκα και σε ένα 20λεπτο το είχε στα  χέρια του, αν ήμουν μαλακας θα το πήγαινα και εγω από 15νθημερο σε 15νθημερο και θα έλεγα κάθε φορά που με έπαιρνε τηλεφωνο, έλα μωρε βιασύνη είναι να γίνει σήμερα, θα στο φερω το χαρτι από βδομαδα…

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Σήμερα στις 11.30 το πρωί πήγανε από εκει και  έγινε η τελευταία μέτρηση και προχώρησε  η διακοπή του αερίου. Παίρνω τηλέφωνο τον ενοικιαστή του λέω ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία να μην  περιμένει και αυτός γιατί τον είχα  ενημερώσει από εχθές ότι σήμερα στις 11.30 θα έρθουνε για την διακοπή  , το γνωρίζα από εχθές με είχαν ενημερώσει. 
Μετα από μια ώρα δηλαδή στις 12.30 με παιρνει τηλέφωνο ο ενοικιαστής, και μου ζητούσε ένα αντίγραφο σύμβασης αερίου για να προχωρήσει σε επανασύνδεση σε άλλη εταιρεία, του ζητουσανε αυτό το χαρτι. Δηλαδή 2 μήνες τώρα τον παρακαλούσα να κάνουμε αλλαγή στο όνομα του λογαριασμού και έλεγε δεν έχει λεφτά να πληρώσει τα 100 ευρώ της εγγύησης, και μόλις έγινε η διακοπή ξαφνικά βρήκε αμέσως λεφτά για τη εγγύηση και θα πληρώσει φαντάζομαι και έξτρα χρήματα για τα τέλη επανασύνδεσης και με βάζει να ψαχνω να τρέχω μα βρω χαρτι το οποία αν δεν είχε προηγηθεί  η διακοπή δεν θα χρειάζοτανε. 
Πραγματικά τι να πω.

Πληρώθηκε την άδεια.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Πραγματικά τι να πω.

Να πεις πάλι καλά που με αυτή την έκβαση σου έφυγε ένα άγχος (το αν θα πληρώνει ή όχι το αέριο).

Επίσης να έχεις τον νου σου, όπως διαπίστωσες θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό το να καθυστερεί το νοίκι χωρίς καν να ενημερώσει... μην τον αφήνεις καθόλου λάσκα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Να πεις πάλι καλά που με αυτή την έκβαση σου έφυγε ένα άγχος (το αν θα πληρώνει ή όχι το αέριο).

Επίσης να έχεις τον νου σου, όπως διαπίστωσες θεωρεί απόλυτα φυσιολογικό το να καθυστερεί το νοίκι χωρίς καν να ενημερώσει... μην τον αφήνεις καθόλου λάσκα.

Αυτό εννοείτε δεν προκυτε να τον αφήσω λάσκα και να δεχτώ καθυστέρησεις. Η θα τηρεί τα του συμβόλαιου η  θα έχει τις προβλεπόμενες συνεπείες.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Στις 5/8/2022 στις 6:04 ΜΜ, Pwpwpw είπε

Για το ενοικι συμφωνώ και εγω μαζί σου,αλλά θα έπρεπε πρώτα να ενημερώσει, ο τροπος που το έκανε δεν μου άρεσε όχι τόσο η πράξη.Επισης μια φορά να το δεχτώ αν το επαναλάβει πάλι καπάκι στον επόμενο μήνα προφανως θα πάρω μέτρα και για αυτό. 

Στο θέμα του αερίου είναι απαράδεχτος γιατί τον παρακαλάω 2 μήνες τώρα, αν το συνεχίσει προφανως θα λάβω μέτρα γιατί δεν είναι δυνατόν να ρθει χειμώνας και να έρχονται οι λογαριασμοί από το αέριο που καταναλωνει αυτός στο δικό μου όνομα.

Αμα δε τους πληρωσει, ακομα και στο ονομα του να ειναι, ο ιδιοκτητης δε τους επιβαρυνεται; Στα κοινοχρηστα εξοδα ισχυει σιγουρα αυτο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...