Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα στην παρέα, να κάνω μια ερώτηση.
Νοίκιασα ένα διαμέρισμα και έχω ενημέρωσει από τα μέσα Ιουνίου τον ενοικιαστή μου να πάμε από την εταιρία αερίου να γίνει αλλαγή του ονόματος στον λογαριασμό και να έρχονται οι λογαριασμοί στο δικό του όνομα.

Μου το πάει από 15νθημερο σε 15νθημερο με την αιτιολογία της οικονομικής στενότητας,  επειδή στην αλλαγή λογαριασμού η εταιρία ζητά εγγύηση 100 ευρώ, τα οποία προφανως στα δίνουν πίσω όταν μελλοντικά κανείς διακοπή. Πλέον έχει πάει 2 μήνες αυτή ιστορία που τον παρακαλάω να αλλάξουμε το όνομα και έχω κουραστεί πλέον να ασχολουμε με αυτό το θέμα.Tο κερασάκι στην τούρτα ηρθε όταν στο ενοίκιο Αύγουστου πηρε πρωτοβουλία και το έβαλε μισό χωρίς καν  να με ενημερώσει, μόλις είδα την κατάθεση τον πηρα τηλεφωνο να ζητήσω εξηγήσεις και έλεγε πάλι για οικονομική στενότητα.

Εάν πάω στην εταιρία αερίου και κάνω διακοπή του λογαριασμού που ειναι στο όνομα μου και από εκεί και περα ας κανει αυτός επανασύνδεση αερίου όταν και εάν θέλει θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Έχω δικαίωμα να κάνω διακοπή ; Δεν γίνετε να έρθει ο χειμώνας, να έρχονται οι λογαριασμοί αερίου στο όνομα μου και να είμαι με το άγχος εάν έχει πληρώσει αυτός η χρωστάει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Να πας να κανεις διακοπη, και, ψαξε και κανα δικηγορο να εχεις καλου κακου, θα σου χρειαστει.

Νομικά φαντάζομαι ότι έχω δικαίωμα να κάνω διακοπή εφοσον είναι στο όνομα μου ο λογαριασμός; Ρωτα μην πάω για μαλλί και βγω και κουρεμένος που λέει και η παροιμία.

3 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εμπλεξες.Και οχι μονο με το αέριο.

Το θέμα είναι ότι έχει ήδη ένα χρόνο μέσα ο ενοικιαστής ( από περυσι τον Αύγουστο)  και μέχρι τώρα ηταν  τυπικός στα ενοίκια ολα στην ώρα τους.

Την άνοιξη ηρθε το αέριο στην πολυκατοικία προφανως πληρωσα τα έξοδα εγκατάστασης του αερίου έγινε και η παροχή στο όνομα μου και από τότε τον παρακαλάω να αλλάξουμε ώστε να έρχονται οι λογαριασμοί στο όνομα του όπως είναι και το λογικο και έγινε και τώρα αυτό ξαφνικά να βάλει μισό νοίκι χωρίς καν να ενημερώσει πρώτα, αυτό είναι που με ενόχλησε περισσότερο.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Νομικά φαντάζομαι ότι έχω δικαίωμα να κάνω διακοπή εφοσον είναι στο όνομα μου ο λογαριασμός;

Προφανως και εχεις το δικαιωμα, απο την ωρα που ειναι στο ονομα σου. 

btw ο δικηγορος μας, σε σπιτι που νοικιασαμε, εβαλε σαν ρητρα ο ενοικιαστης να περασει ολους τους λογαριασμους εντος 15 ημερων στο ονομα του. Εσεις δεν το βαλατε?

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Προφανως και εχεις το δικαιωμα, απο την ωρα που ειναι στο ονομα σου. 

btw ο δικηγορος μας, σε σπιτι που νοικιασαμε, εβαλε σαν ρητρα ο ενοικιαστης να περασει ολους τους λογαριασμους εντος 15 ημερων στο ονομα του. Εσεις δεν το βαλατε?

Όλοι οι υπόλοιποι λογαριασμοί είναι στο ονόμα του, μονο το αέριο είναι σε μένα επειδή έγινε πρόσφατα η εγκατάσταση, εκδόθηκε στο όνομα μου και από τότε τον παρακαλάω να πάμε να κάνουμε την άλλαγη. Όπως αναφέρω και πιο πάνω είναι ήδη ένα χρόνο μέσα στον διαμέρισμα ο ενοικιαστής.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Όλοι οι υπόλοιποι λογαριασμοί είναι στο ονόμα του, μονο το αέριο είναι σε μένα επειδή έγινε πρόσφατα η εγκατάσταση, εκδόθηκε στο όνομα μου και από τότε τον παρακαλάω να πάμε να κάνουμε την άλλαγη. Όπως αναφέρω και πιο πάνω είναι ήδη ένα χρόνο μέσα στον διαμέρισμα ο ενοικιαστής.

Πες του ότι θα πας να το διακόψεις.Και ας κάνει ότι θέλει.

Οπως το διάβασα νομιζα ότι μπήκε τον Ιούνη, οποτε αν άρχισε να κόβει ενοίκιο κλπ απο το πρώτο 2μηνο...........

Δημοσ.

Ναι δεν ειδα το edit. Ενημερωνεις οτι αν μεχρι τελη Αυγουστου δεν γινει αλλαγη ονοματος, θα προχωρησεις σε διακοπη. Φανταζομαι οι μεχρι τωρα λογαριασμοι ειναι πληρωμενοι (για ζεστο νερο πχ)?

Και αν συνεχισει και Σεπτεμβρη αυτο με τα ενοικια, πας σε δικηγορο.

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Οπως το διάβασα νομιζα ότι μπήκε τον Ιούνη, οποτε αν άρχισε να κόβει ενοίκιο κλπ απο το πρώτο 2μηνο...........

same. Αλλα και παλι δεν αξιζει το ρισκο. Και παλι ειναι 1 χρονο μεσα, με οικονομικα προβληματα πριν μπει καν χειμωνας.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Πες του ότι θα πας να το διακόψεις.Και ας κάνει ότι θέλει.

Όχι έχει ήδη ένα χρόνο μέσα και ως τώρα ήταν τυπικότατος, αυτό με το ενοίκιο δεν το έχει ξανα κάνει. Αυτό σκέφτομαι και εγω, να έρθω τηλεφωνικά σε επικοινωνία μαζί του την ερχόμενη Δευτέρα ξαι να του πω τι θα γίνει με το αέριο, και αν μου αρχίσει πάλι τα μα μου, τον ενημερώνω ότι θα εγω θα προχωρήσω σε διακοπή του αερίου και από εκεί και περα να να κάνει αυτός ότι νομίζει.

Δημοσ.

Νομικά φαντάζομαι ότι έχω δικαίωμα να κάνω διακοπή εφοσον είναι στο όνομα μου ο λογαριασμός; Ρωτα μην πάω για μαλλί και βγω και κουρεμένος που λέει και η παροιμία.

Αν το είχες κάνει από την αρχή σίγουρα δεν θα είχες κανένα απολύτως πρόβλημα, τώρα όμως μπορεί και να σου δημιουργήσει, σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω πως είναι προτιμότερο από το να έχεις το άγχος του αν θα πληρώνει.

Επίσης για το θέμα του μισού ενοικίου αυτό που επιβάλλεται να κάνεις είναι να του στείλεις εξώδικο απειλώντας με έξωση, μόνο έτσι θα καταλάβει ότι δεν τον παίρνει να κάνει τέτοια.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Ναι δεν ειδα το edit. Ενημερωνεις οτι αν μεχρι τελη Αυγουστου δεν γινει αλλαγη ονοματος, θα προχωρησεις σε διακοπη. Φανταζομαι οι μεχρι τωρα λογαριασμοι ειναι πληρωμενοι (για ζεστο νερο πχ)?

Και αν συνεχισει και Σεπτεμβρη αυτο με τα ενοικια, πας σε δικηγορο.

same. Αλλα και παλι δεν αξιζει το ρισκο. Και παλι ειναι 1 χρονο μεσα, με οικονομικα προβληματα πριν μπει καν χειμωνας.

Πήγα πριν καμία 10αρια ημέρες  περίπου  στην εταιρία αερίου να ρωτήσουμε εάν υπάρχει κάποια χρηματική οφειλή και κου είπανε ότι δεν υπάρχει καμία οφειλή είναι πληρωμένοι οι λογαριασμού αερίου έως τώρα.

Δημοσ.

διωξε τον απο τωρα που ειναι νωρίς, εχεις πατημα εβαλε μισο ενοικιο... μιλα με δικηγόρο για να φευγει και ασε το αεριο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Αν το είχες κάνει από την αρχή σίγουρα δεν θα είχες κανένα απολύτως πρόβλημα, τώρα όμως μπορεί και να σου δημιουργήσει, σε κάθε περίπτωση όμως πιστεύω πως είναι προτιμότερο από το να έχεις το άγχος του αν θα πληρώνει.

Τι πρόβλημα ακριβώς να μου δημιουργήσει; Δεν έχω δικαίωμα να κάνω διακοπή λογαριασμού που είναι στο όνομα   μου; Εάν αυτός αύριο μεθαύριο σταματήσει να πληρώνει από εμένα θα τα ζητήσει η εταιρία αερίου αυτός δεν φαίνεται πουθενα. Τι είδους πρόβλημα να κάνει, θα κάνω διακοπή και από εκεί και περα ας κάνει αυτός ότι θέλει με το αέριο είναι δικό του θέμα, αυτός μένει μέσα όχι εγω.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

διωξε τον απο τωρα που ειναι νωρίς, εχεις πατημα εβαλε μισο ενοικιο... μιλα με δικηγόρο για να φευγει και ασε το αεριο...

Και εγω με αυτο ειμαι συμφωνος. Εχεις πατημα, ειδικα και χωρις να ενημερωσει πρωτα οτι θα σου βαλει μισο.

1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Τι πρόβλημα ακριβώς να μου δημιουργήσει;

Εκτος και αν εχεις υπογραψει κανα συμβολαιο για χρονο, δεν νομιζω οτι θα σου δημιουργησει καποιο προβλημα η διακοπη

Επεξ/σία από SabotazNic
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε

Και εγω με αυτο ειμαι συμφωνος. Εχεις πατημα, ειδικα και χωρις ενημερωσει πρωτα οτι θα σου βαλει μισο.

Εκτος και αν εχεις υπογραψει κανα συμβολαιο για χρονο, δεν νομιζω οτι θα σου δημιουργησει καποιο προβλημα η διακοπη

Όταν λέω πρόβλημα δεν εννοεί πρόβλημα με την εταιρεία αερίου , εννοώ πρόβλημα με τον ενοικιαστή να βάλει πχ δικηγόρο ο ενοικιαστής και να μου πει δεν είχα δικαίωμα να κόψω μονομερος το αέριο από τη στιγμή που αυτός διαμένει μέσα.

λεω τώρα υποθέσεις κάνω δεν γνωρίζω.

Επεξ/σία από Pwpwpw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...