megaklhs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Καλησπέρα σας λόγω ότι ήρθα τώρα σε νέο σπίτι αντιμετωπίζω θέμα με τις πρίζες τηλεφώνου. Ενώ η κεντρική πρίζα μέσα στο σαλόνι έχει ίντερνετ 90 mbs η μέσα έχουν 5-10... Οπότε σκέφτηκα το εξής να βάλω ένα καλώδιο ethernet 30μετρο πάνω στο ρούτερ που είναι στο σαλόνι και να το περάσω γύρω γύρω να δω πόσο θα φέρνει. Και μου φέρνει 87-88 mbs. Για να γίνει ακόμα καλύτερα σκέφτηκα αντί για 30μετρο καλώδιο ethernet μήπως έπερνα το ρούτερ δίπλα στο pc μου και να έχει πχ ένα καλώδιο ethernet μισό μέτρο αλλά το καλώδιο adsl να είναι 30μετρο.... Θα έχει διαφορά ; Δηλαδή η απορία μου είναι μεγαλύτερη απώλεια ίντερνετ έχουμε με 30μέτρα καλώδιο adsl ή με 30 μέτρα καλώδιο ethernet ;
paylidis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, megaklhs είπε Δηλαδή η απορία μου είναι μεγαλύτερη απώλεια ίντερνετ έχουμε με 30μέτρα καλώδιο adsl ή με 30 μέτρα καλώδιο ethernet ; 30 m Τηλεφωνικο θα εχει μεγαλη απωλεια στο DSL καλυτερα βαρε το ρουτερ εκει που κουμπωνει με καλη ταχύτητα και ριξε εθερνετ 30 μ (ή Powerlines αν σε καλυπτουν) 1
megaklhs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 5 λεπτά πριν, paylidis είπε 30 m Τηλεφωνικο θα εχει μεγαλη απωλεια στο DSL καλυτερα βαρε το ρουτερ εκει που κουμπωνει με καλη ταχύτητα και ριξε εθερνετ 30 μ (ή Powerlines αν σε καλυπτουν) Εάν πάω να πάρω ένα powerline λόγω ότι είναι 2 σταθεροί υπολογιστές θα έχω θέμα ; Και επίσης από τα 90 mbs που δίνει μέσα στο ρούτερ θα δίνει το ίδιο και μέσα στο δωμάτιο ;
paylidis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Θα χρειαστεις switch περα απο τα Powerlines τότε (ή καποιο Powerline Με 2 εξοδους-καποτε υπηρχαν) ναι οι απωλειες που εχει ειναι μηδαμινες... 1
megaklhs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, paylidis είπε Θα χρειαστεις switch περα απο τα Powerlines τότε (ή καποιο Powerline Με 2 εξοδους-καποτε υπηρχαν) ναι οι απωλειες που εχει ειναι μηδαμινες... Καλα ναι σιγουρα θα χρειαστω διπλο το θεμα μου ηταν αυτο με την απωλεια πχ μην δινει μεσα 90 και εδω 50 τοτε δεν εχει νοημα.. αλλο να χασω 5 mbs πχ... οχι τιποτα αλλο αλλα να γλιτωσω τα καλωδια γυρω γυρω απο τις πορτες
paylidis Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, megaklhs είπε Καλα ναι σιγουρα θα χρειαστω διπλο το θεμα μου ηταν αυτο με την απωλεια πχ μην δινει μεσα 90 και εδω 50 τοτε δεν εχει νοημα.. αλλο να χασω 5 mbs πχ... οχι τιποτα αλλο αλλα να γλιτωσω τα καλωδια γυρω γυρω απο τις πορτες οχι 1-2 θα χασεις ΑΝ τα χασεις κ αυτα...
megaklhs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 20 λεπτά πριν, paylidis είπε οχι 1-2 θα χασεις ΑΝ τα χασεις κ αυτα... Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για την επίλυση του προβλήματος. 1
megaklhs Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Επανέρχομαι στο θέμα!!! Πήγα αγόρασα ένα powerline τώρα το απόγευμα αλλά δυστυχώς ενώ με το μεγάλο καλώδιο που είχα αναφέρει έπιανε κοντά στα 90 mbs με το powerline στην καλύτερη έδωσε 53 mbs.... Τεράστια η απώλεια σχεδόν μισή ταχύτητα πάει χαμένη .. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειράξω το powerline και να αλλάξει η ταχύτητα ;
stcp Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 22 ώρες πριν, megaklhs είπε Επανέρχομαι στο θέμα!!! Πήγα αγόρασα ένα powerline τώρα το απόγευμα αλλά δυστυχώς ενώ με το μεγάλο καλώδιο που είχα αναφέρει έπιανε κοντά στα 90 mbs με το powerline στην καλύτερη έδωσε 53 mbs.... Τεράστια η απώλεια σχεδόν μισή ταχύτητα πάει χαμένη .. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειράξω το powerline και να αλλάξει η ταχύτητα ; Αν εχεις τριφασικο ρευμα να ειναι και τα 2 στην ιδια φαση και να μην ειναι σε πολυμπριζο.
thetiesthatbind Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/8/2022 στις 1:30 ΜΜ, megaklhs είπε Καλησπέρα σας λόγω ότι ήρθα τώρα σε νέο σπίτι αντιμετωπίζω θέμα με τις πρίζες τηλεφώνου. Ενώ η κεντρική πρίζα μέσα στο σαλόνι έχει ίντερνετ 90 mbs η μέσα έχουν 5-10... Οπότε σκέφτηκα το εξής να βάλω ένα καλώδιο ethernet 30μετρο πάνω στο ρούτερ που είναι στο σαλόνι και να το περάσω γύρω γύρω να δω πόσο θα φέρνει. Και μου φέρνει 87-88 mbs. Για να γίνει ακόμα καλύτερα σκέφτηκα αντί για 30μετρο καλώδιο ethernet μήπως έπερνα το ρούτερ δίπλα στο pc μου και να έχει πχ ένα καλώδιο ethernet μισό μέτρο αλλά το καλώδιο adsl να είναι 30μετρο.... Θα έχει διαφορά ; Δηλαδή η απορία μου είναι μεγαλύτερη απώλεια ίντερνετ έχουμε με 30μέτρα καλώδιο adsl ή με 30 μέτρα καλώδιο ethernet ; Είτε βάλεις το ADSL είτε βάλεις το Ethernet το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. Φερε εναν ηλεκτρολογο να σου διορθωσει τις εσωτερικες πριζες και να εχεις το ρουτερ μαζι με το PC. Το ότι στην μαστερ εχεις 90 και στις αλλες 10 ειναι προβληματικό. Τα powerline γυρνα τα πίσω και πες αυτον που στα προτεινε να σου δωσει και τα λεφτα για τις λαλακιες που σε ειπε. Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2022 από thetiesthatbind
Amaretos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Μήπως έχουν πρόβλημα τα power lines? Πάντως και εγώ με ένα ζευγάρι Devolo που έχω σπίτι σε τριφασικό χάνω γύρω στα 2-3
paylidis Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 5/8/2022 στις 10:34 ΜΜ, megaklhs είπε Επανέρχομαι στο θέμα!!! Πήγα αγόρασα ένα powerline τώρα το απόγευμα αλλά δυστυχώς ενώ με το μεγάλο καλώδιο που είχα αναφέρει έπιανε κοντά στα 90 mbs με το powerline στην καλύτερη έδωσε 53 mbs.... Τεράστια η απώλεια σχεδόν μισή ταχύτητα πάει χαμένη .. Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειράξω το powerline και να αλλάξει η ταχύτητα ; 15 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Είτε βάλεις το ADSL είτε βάλεις το Ethernet το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις. Φερε εναν ηλεκτρολογο να σου διορθωσει τις εσωτερικες πριζες και να εχεις το ρουτερ μαζι με το PC. Το ότι στην μαστερ εχεις 90 και στις αλλες 10 ειναι προβληματικό. Τα powerline γυρνα τα πίσω και πες αυτον που στα προτεινε να σου δωσει και τα λεφτα για τις λαλακιες που σε ειπε. Πηρες απλα μαπα ή ελαττωματικά Powerlines. Εχω και φθηνα (tp link) και ακριβα (devolo) και δεν εχω πανω απο 2% πτώση ταχύτητας με κανενα απο τα 2 σετ... οι μισοι και παραπανω χρηστες FTTH επισης χρησιμοποιούν Powerline χωρις προβληματα ταχύτητας... (γιατι εκει δε μπορεις να κανεις βολτες το ρουτερ μεσα στο σπιτι) Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2022 από paylidis
chipakos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Οταν έχουμε βρει την λύση του προβλήματος δεν ψαχνόμαστε άλλο εκτός αν θέλουμε να μπούμε σε περιπέτειες. Βάλε πάλι το 30μετρο καλώδιο ethernet από το σαλόνι στο δωμάτιό σου. Το ίδιο έχω κάνει κι εγώ.Ενα μπλέ Cat5 και είσαι οκ.Κάθεσαι τώρα να βρεις τι φταίει.
poulinos Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 On 05/08/2022 at 13:30, megaklhs said: Καλησπέρα σας λόγω ότι ήρθα τώρα σε νέο σπίτι αντιμετωπίζω θέμα με τις πρίζες τηλεφώνου. Ενώ η κεντρική πρίζα μέσα στο σαλόνι έχει ίντερνετ 90 mbs η μέσα έχουν 5-10... Οπότε σκέφτηκα το εξής να βάλω ένα καλώδιο ethernet 30μετρο πάνω στο ρούτερ που είναι στο σαλόνι και να το περάσω γύρω γύρω να δω πόσο θα φέρνει. Και μου φέρνει 87-88 mbs. Για να γίνει ακόμα καλύτερα σκέφτηκα αντί για 30μετρο καλώδιο ethernet μήπως έπερνα το ρούτερ δίπλα στο pc μου και να έχει πχ ένα καλώδιο ethernet μισό μέτρο αλλά το καλώδιο adsl να είναι 30μετρο.... Θα έχει διαφορά ; Δηλαδή η απορία μου είναι μεγαλύτερη απώλεια ίντερνετ έχουμε με 30μέτρα καλώδιο adsl ή με 30 μέτρα καλώδιο ethernet ; ολο αυτο φτιαχνεται απλα https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf εχεις παταλληλα και για αυτο δεν παιζεις σωστα.τζαμπα τα powerlines
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα