Προς το περιεχόμενο

Μοναξιά!!!

andreas-mits

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

3 λεπτά πριν, Argonaute είπε

Δουλευεις? Μενεις μονος σου? Δωσε λίγο backround τι εχεις κανει μεχρι στιγμής..

Δεν δουλεύω όχι, έχω δουλέψει σε δουλειές ορισμένου χρόνου, μέσω κάποιας σχολής ή σεμιναρίων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, andreas-mits είπε

Γεια σε όλους είμαι καινούριο μέλος και βρήκα τυχαία αυτό το Forum όχι από οθόνες υπολογιστές κτλ, άλλα από ένα άλλο θέμα πολύ παλαιότερο που έχει να κάνει με την μοναξιά. Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα της μοναξιάς, αισθάνομαι μόνος, βγαίνω για καφέ μόνος ή αλήθεια είναι ότι έχω μια παρέα άλλα αυτό το άτομο αν και το γνωρίζω πολλά χρόνια δεν με γεμίζει το κενό της μοναξιάς που αισθάνομαι μέσα μου. Έχω φτάσει πια στα 36 μου χωρίς φίλους άλλα και χωρίς δεσμό, αυτό που θέλω πραγματικά είναι να βρω φίλους (έστω και έναν) που να με γεμίζει οι παρέα τους να περνάμε καλά, να λέμε ενδιαφέροντα πράγματα, θα ήθελα επίσης και μια κοπέλα να φτιάξω την ζωή μου. Η αλήθεια όμως είναι ότι είμαι ντροπαλό άτομο και δεν πιάνω την κουβέντα εύκολα με τους άλλους και όπως είναι λογικό δυσκολεύομαι να προσεγγίσω και γυναίκα, επίσης κάθομαι συχνά μέσα στο σπίτι κάτι που σίγουρα δεν βοηθάει, αυτό είναι λοιπόν το πρόβλημα μου, κάθε συμβουλή- σχόλιο αποδεκτό.

Νομίζω περιγράφεις ένα κεντρικό κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας ειδικά σε πιο δυτικοποιημένες κοινωνίες. Από όσα βλέπω γύρω μου έχω την εντύπωση οτι αρκετός κόσμος ειδικά στην Αθήνα είναι περίπου σε αυτή τη κατάσταση και αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς είναι αρκετά φυσικό ειδικά καθώς μεγαλώνουμε και οι υποχρεώσεις μας κάνουν να θυσιάζουμε πολύ πιο εύκολα φίλους ή παρέες. 

Ένας έμπειρος ψυχολόγος θα μπορέσει να βοηθήσει αλλά ultimately το μεγάλο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζεις είναι αυτή η έλλειψη connectedness με άλλους ανθρώπους. Αυτό και αν είναι το πιο σύνηθες σε μια μοντέρνα  και γρήγορη κοινωνία. Εδώ όμως είναι και η μεγάλη πρόκληση. Πως να συνδεθούμε με κάποιον σε μια τόσο ετερογενή κοινωνία;  Kάτι που γίνεται αυξανόμενα δύσκολο καθώς μεγαλώνουμε και οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται εκθετικά ειδικά στις παραγωγικές ηλικίες.

Το οτι μπορεί να είμαστε συνέχεια περιτρυγιρισμένοι από κόσμο δεν είναι αντίδοτο ή πανάκεια για τη μοναξιά πιστεύω. Όταν βρούμε άτομα με τα οποία νιώθουμε πραγματικά connected και πράγματα που μας ενδιαφέρουν αυτό το συναίσθημα της μοναξιάς στη μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύω θα υποχωρήσει. 

Δες και το παρακάτω βίντεο. Είναι spot on και εμπειρικά τεκμηριώμενο πατώντας στις βασικές αρχές της CBT (ο έμπειρος ψυχολόγος που λέγαμε πιο πάνω) με πολύ μεταδοτικό τρόπο, σχεδόν καθόλου αντιληπτός σε όσους δεν γνωρίζουν τίποτα για την ψυχική υγεία.

Επεξ/σία από ModernAthenian
  • Like 1
  • Thanks 2

Το να βλέπεις ψυχολόγο δεν λέει και πολλά, θέλει και προσπάθεια από μέρους σου. Υπάρχουν προφανώς πολλά πράγματα πάνω σου, αλλα και στον περιβάλλοντα χώρο σου που δε σου αρέσουν. Σε συνδυασμό με αλλα πράγματα όπως πχ η οικονομική σου κατάσταση, σε κάνουν να απελπίζεσαι. Πρέπει να βρείς τι είναι αυτά και να τα αλλάξεις.

Αυτό που πρέπει να κανεις για εμενα είναι να βρείς επείγοντος κάτι να σε απασχόληση, ειδικά έξω από το σπίτι.

Αθλητισμός, γυμναστήριο, μια πολεμική τέχνη η ακόμα και κάποια σχολη(νυχτερινό επαλ) για να σε κάνει λίγο να κίνησε, και, σιγά σιγά να ευρύνει τον κοινωνικό σου κύκλο. Ειδικά μια σχολη, θα σου δώσει και μια επαγγελματική αποκατάσταση(χωρίς να ξέρω που βρίσκεσαι σε αυτό το κομμάτι, απλός το αναφέρω γιατί είπες ότι είσαι άνεργος)

Βάζε στόχους (για αρχή μικρούς, γιατί άμα βάλεις μεγάλους θα τα παρατήσεις), Όπως πχ σήμερα θα καθαρίσω τον κήπο, η θα καθαρίσω το δωμάτιο μου, η σήμερα θα περπατήσω τόσα χιλιόμετρα. Μικρά πράγματα ώστε να αρχίσεις να πειθάρχησε στον εαυτό σου.

Μετά μπορείς να αρχίζεις να κανεις αλλαγές στον εαυτό σου. Πχ εγώ είχα από μικρός μακριά μαλλιά, μέχρι που αποφάσισα ότι το lifestyle μου δεν με πάει κάπου. Για να δείξω(στον εαυτό μου, με πράξεις, ότι ήμουν αποφασισμένος) τα έκοψα. Για εμενα ήταν μια ριζική αλλαγή, η πρώτη και ίσος δυσκολότερη. Μετά όλες οι άλλες ήταν πολύ πιο εύκολες.

Όπως και να έχει, σου εύχομαι τα καλύτερα.

1 ώρα πριν, andreas-mits είπε

Σε μια πόλη που έχει 6 μήνες χειμώνα, μαρέσει το χιόνι Φλώρινα!!! 

Κάποιοι προλαλήσαντες έδωσαν ήδη τις καλές συμβουλές.

Στο κομμάτι του εθελοντισμού και της κοινωνικοποίησης μέσω αυτού πάντως γιατί δεν περνάς μια βόλτα από εδώ;

https://www.arcturos.gr

Στη γειτονιά σου είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, punky είπε

Κάποιοι προλαλήσαντες έδωσαν ήδη τις καλές συμβουλές.

Στο κομμάτι του εθελοντισμού και της κοινωνικοποίησης μέσω αυτού πάντως γιατί δεν περνάς μια βόλτα από εδώ;

https://www.arcturos.gr

Στη γειτονιά σου είναι.

Παρέα ψαχνει ο ανθρωπος οχι να γινει μεζες της αρκουδας χαχαχαχαχχαχα (χιουμορ κανω!) 

Επεξ/σία από Dimi00

Γυμναστήριο δεν πας, ντροπαλός είσαι, με ανθρώπους δεν μιλάς, οι άλλοι φταίνε που δε σε γεμίζουν, στον ψυχολόγο και να πας , δεν κάνεις τίποτα για να αλλάξεις αυτό που είσαι, γενικά, πέσε πίτα να σε φάω.

Πήγαινε στην ενορία στην μικρή πόλη που μένεις και κάνε εθελοντικό έργο. Πήγαινε γυμναστήριο ή χορό .  Βρες μια δουλειά. Μίλα σε όσους είναι γύρω σου. Κάνε εξετάσεις αίματος για τις ορμόνες σου. Χάσε κιλά, περιποιήσου τον εαυτό σου, βελτίωσε το ντύσιμό σου. Ξεκίνα και το διάβασμα. Μπες στο Udemy για μαθήματα και στο fiverr να κάνεις κάτι έξτρα.  Κράτα τον ψυχολόγο. 

Κάνε μικρές βόλτες με το κτελ σε γύρω πόλεις, σαν μίνι τουρισμός. Περπάτα τες , πιες ένα καφέ, και γύρνα πίσω. 

Από λύσεις άπειρες. Τις ξέρεις και εσύ και εγώ και όλοι μας. Γράψτα σε ένα χαρτί και κάνε ένα την ημέρα. Βάλε στόχους και κάνε μικρές νίκες καθημερινά. 

Καλή τύχη.

• Like 2

3 ώρες πριν, Argonaute είπε

Αν παίζει μόνο τσιγαράκι, ουισκάκι και όχι σεξάκι, παίζει πρόβλημα η πρέπει να κανει το 3/3 το παλληκάρι, γιατί στην ουσία αυτό είναι που του λείπει, και η επαφή με το άλλο φύλο.

Ρε είναι όλες τρελές που πας να μπλέξεις ρεεεε

2 ώρες πριν, Argonaute είπε

Mια χαρα.. Φαντασου να ησουν σε κανα Αγρίνιο, ή Θηβα...

Γιατί τι του λείπει του Αγρινίου; 

Το τρίπτυχο "ψάρ', μνί, και κνούπι" έτυχε να το ακούσεις ποτέ; 

Γειτονάκια, μην νομίζετε ότι το λέω προσβλητικά, διαφήμιση σας κάνω. 😄

2 ώρες πριν, Argonaute είπε

Σε τόσο μικρές πόλεις ρε φίλε, απλά δεν. 

Πήγαινε σε όποια πόλη θες και άνοιξε το. Μέσα στη  Ελλάδα είσαι. Μην βαριέσαι που ζεις

Aνοιξε τιντερ, γινε λιγο πιο αλανιαρης, φτιαξε λιγο την εμφανιση οσο μπορεις μην γινεις δουλος.
Ξεκινα τζιμ αφου δν δουλευεεις.
Βεβαια χωρις δουλεια μην περιμενεις να βρεθει καποια θα σε περασει για τελειως λουζερ. 
Βρες οποιαδηποτε και παρουσιασε την με επαγγελματικα λογια αν μπορεις και βαλε και λιγο ψεμα.
Φιλους μπορεις να βρεις και στην δουλεια αλλιως οτι ειπαν και οι απο πανω.
Κανε υποχωρησεις, αμα θεωρεις οτι καποιος ειναι τοξικος η σε κουραζει διωξε προσπαθησε να βρεις αλλον.

• Confused 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...