Προς το περιεχόμενο

Κινητό TCL 20R 5G Dual SIM (4GB/128GB) - 129.90€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, ChrisN.S. είπε

Μαύρα χάλια είναι, φαντάζομαι πως θα είναι και χωρίς τέρμα φως.

Μόνο εγώ βλέπω ότι είναι τελείως λάθος η παλέτα χρωματων;

Τεσπα, για 130€ με5g data,  4gb ram και 128gb storage, αξίζει.

Επεξ/σία από Vault13
  • Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dim05 είπε

μθι

Το πρωτο review που αναφερεσαι ειναι απο το https://www.canstarblue.com.au/phone/tcl-20-r-5g-review/ και το δεύτερο απο το https://www.techadvisor.com/article/722970/tcl-20r-5g-smartphone-review.html

Υπάρχει ένας αρχαίος κανόνας\συμβουλη στη φωτογραφία, ότι ποτέ δεν φωτογραφίζεις με κόντρα τον ήλιο.

Στο πρώτο review λοιπόν εμφανίζεται φωτογραφία με κόντρα τον ήλιο κατά την ανατολή του ήλιου. Το ότι αυτός είναι κρυμένος πίσω απο τα σύννεφα δεν θα αλλάξει το γεγονός ότι αναμένονται παραμορφώσεις στη φωτογραφία και ότι θα ψιλοκαεί το κομμάτι αυτό της φωτογραφίας, εκτός φυσικά αν έχεις ακριβό εξοπλισμό και μεγάλη εμπειρία που μόνο επαγγελματίας φωτογράφος θα μπορούσε να διαχειριστεί\τολμήσει. Στην συγκεκριμένη άστοχη κριτική που παρουσιάζει ο συντάκτης της, εστιάζεις στο μήνυμα σου.

Παρόμοιο φαινόμενο υπάρχει και στη φωτογραφία που δημοσιεύεται στο δεύτερο review αν και θεωρώ ότι είναι πιο ισορροπημένη η κριτική του σε σχέση με το πρώτο review.

Δεν ξερω γιατι επιμενεις να γραφεις τοσα γενικα και ασχετα καθε φορα ως "επιχειρημα", αλλα δεν θα το παιξω οτι δεν διαβαζω αυτα που γραφεις, θα απαντησω. Λες να πιανει εκει ο τυπος πρωτη φορα smartphone και να βγαζει φωτο; Να εχει πιασει μονο DSLR του διχιλιαρου; Οχι βεβαια.

Ισως δεν εχεις σχεση με το αντικειμενο, δεν ξερω.

Αν δηλαδη εχεις διαβασει οσα γραφει περι του φωτοστεφανου στην ουσια  και αν αυτη η φωτογραφια κατω αριστερα (που δεν ειναι κοντρα στον ηλιο συμφωνα με το επιχειρημα σου) σου αφηνει περιθωρια για δικαιολογιες.

TCL-20-R-5G-macro.jpg

The above macro photo (on the left) shows the same issue with light and blur when taking macro photos outside.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, matrixxx είπε

Μαλλον δεν διαβασες τιποτα, απλα απαντας γενικα. Η συγκριση αφορα καμερες τηλεφωνων ιδιας κατηγοριας τιμης. Εντελως αστοχο το περι DSLR και λοιπα που γραφεις. Τα reviews δεν ειναι απο yt και απο unboxing τα οποια παρουσιαζεις υποτιμητικα,  επισης κακως μιας και πρωτα απο ολα δεν εχουν σχεση με τα reviews που παραθετω.

Σορρυ. Είσαι moderator μεν, αλλά κουράζεις χωρίς τόνους. Εύκολο είναι. Και το σωστό.

Φιλικά.

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, DarkNGrimm είπε

Σορρυ. Είσαι moderator μεν, αλλά κουράζεις χωρίς τόνους. Εύκολο είναι. Και το σωστό.

Φιλικά.

Σορρυ και χωρις να θελω να παρω το μερος του matrixxx απλα επειδη κι εγω γραφω παντα χωρις τονους στο pc που βρισκομαι και εχω απορια, ποιο ειναι το κουραστικο δεν καταλαβα

Δεν ξερουμε να ξεχωρισουμε οι ελληνες τα ελληνικα αν δεν εχουν τονους;

Δεν μιλαμε για λατινικη γραφη, για ελληνικη μιλαμε

Φιλικα κι απο μενα

• Like 10
  • Confused 2
Δημοσ.

Φιλικά κι από μένα και φυσικά χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος κανενός .

Και τα greeklish ξέρουμε να ξεχωρίζουμε οι Έλληνες .

• Like 1
Δημοσ.

To συγκεκριμένο κινητό σε διάφορες εκδόσεις , κυκλοφορεί καιρό σε όλες τις γνωστές αλυσίδες ,όχι μόνο στον Γερμανό.

Καπου θα είναι ανοικτό σαν δείγμα, να το δει κανείς για τυχόν  απορίες .

Δημοσ.

Τίμια συσκευή με ικανό επεξεργαστή για την κατηγορία του  σε παρόμοιες τιμές έχουν υποδιαίστερους επεξεργαστέςσε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει καλύτερο γενικά έχουν ανέβει και αυτά σίγουρα κάπου θα υστερεί αλλά για κάποιον που δεν τον ενδιαφέρουν τα έξτρα και απλά θέλει να κάνει την δουλεία του είναι σούπερ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω το εχω μια χαρα ειναι . Για καμερα ουτε την εχω ανοιξει και ειναι λιγο αβολα μεγαλο αλλα φανταζομαι ειναι και θεμα συνηθειας 

Kαθε τοσο δε πουλανε καλα αυτα τα tcl και τα βλεπουμε προσφορα  .Ειχε και τα poco m3 pro 5G αλλα μονο για μια μερα - πολυ τιμιο για 99 .

Επεξ/σία από Mhlogiatros
Δημοσ.
16 ώρες πριν, makhs5 είπε

Σορρυ και χωρις να θελω να παρω το μερος του matrixxx απλα επειδη κι εγω γραφω παντα χωρις τονους στο pc που βρισκομαι και εχω απορια, ποιο ειναι το κουραστικο δεν καταλαβα

Δεν ξερουμε να ξεχωρισουμε οι ελληνες τα ελληνικα αν δεν εχουν τονους;

Δεν μιλαμε για λατινικη γραφη, για ελληνικη μιλαμε

Φιλικα κι απο μενα

Δεν είναι Ελληνικά, χωρίς τόνους. Δεν θα επεκταθώ.

Κάνε ένα πείραμα μόνος σου. Η ανάγνωση με τόνους είναι ταχύτερη και ομαλότερη από αυτήν χωρίς τόνους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, DarkNGrimm είπε

Δεν είναι Ελληνικά, χωρίς τόνους. Δεν θα επεκταθώ.

Κάνε ένα πείραμα μόνος σου. Η ανάγνωση με τόνους είναι ταχύτερη και ομαλότερη από αυτήν χωρίς τόνους.

Το ελληνικα χωρις τονους το αφηνω ασχολιαστο, ας το κρινουν γενικα ολα τα υπολοιπα ατομα εδω στο forum

Οσο για το οτι ειναι ταχυτερη η αναγνωση με τονους, εχω διαβασει πολλα κειμενα και με και χωρις, και καμια διαφορα (σε μενα προσωπικα) δεν εχει στην ταχυτητα αναγνωσης

Να μου ελεγες στο κομμα και στις τελειες ενος κειμενου, εκει θα συμφωνουσα 100% γιατι εμενα προσωπικα με κουραζει αφανταστα ενα κειμενο, και ειδικα μεγαλο, αν δεν εχει

Αλλα στους τονους, (εμενα προσωπικα παντα το ξαναλεω), δεν με επηρεαζει καν στο θεμα ταχυτητας αναγνωσης ενος κειμενου, ειναι ακριβως το ιδιο με και χωρις

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν εννοειτε, μονο καποιο ατομο που δεν εχει καλη γνωση της ελληνικης γλωσσας, μονο αυτο θα κουραζοταν και δε θα κατανοουσε απολυτα ενα κειμενο χωρις τονους

Η λογικη αυτο λεει

Παντα φιλικα

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εγω οταν γραφω απο κινητο δυσκολευομαι απιστευτα να βαλω τονους. Γι αυτο δεν βαζω!

Απο υπολογιστη (παλια καραβανα) βαζω κανονικα.

Ναι, τα ελληνικα ακομα εχουν τονους και πρεπει να τα σεβομαστε, αλλα τα μεσα γραψιματος εχουν αλλαξει απο το χαρτι κ το μολυβι...

Για να μην πουμε τι γινεται και με την ορθογραφια...πλεον εχει καταντησει προαιρετικη και με τις ευλογιες του εκπαιδευτικου συστηματος, δυστυχως...

Ας τελειωσουμε το offtopic, γιατι η προσφορα φαινεται τιμια και μπορει καποιους να τους ενδιαφερει.

• Moderators
Δημοσ.
18 ώρες πριν, DarkNGrimm είπε

Φιλικά.

Μην με διαβαζεις - εμενα να δεις ποσοι με κουραζουν και πρεπει να τους διαβαζω επιπλεον!

Φιλικοτατα.

Μεινετε στο θεμα ομως.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά υπόψιν το πιο πιθανό δε θα πάρει κανένα OS update και από security patch η TCL τα δινει όταν θυμάται. άντε να δείτε κάνα - δυο patch ακόμα στο συγκεκριμένο κινητό. 

Τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου από άλλο budget κινητό της εταιρείας.

Αν δε σας ενοχλεί αυτό προχωρήστε. 

Επεξ/σία από ipal
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, ipal είπε

Παιδιά υπόψιν το πιο πιθανό δε θα πάρει κανένα OS update και από security patch η TCL τα δινει όταν θυμάται. άντε να δείτε κάνα - δυο patch ακόμα στο συγκεκριμένο κινητό. 

Τουλάχιστον αυτή είναι η εμπειρία μου από άλλο budget κινητό της εταιρείας.

Αν δε σας ενοχλεί αυτό προχωρήστε. 

Παντως εδω: https://www.tech4d.it/2021/12/tcl-aggiorna-la-serie-20-ad-android-12-ben-5-smartphone-entro-fine-2022/

Εχει δηλωθει απο την Tcl οτι θα αναβαθμιστει μεχρι μεχρι το τελος του 2022

Βεβαια αυτα αλλαζουν απο στιγμη σε στιγμη απο την καθε εταιρια, απλα το γραφω τι ειχε δηλωσει η ιδια η Tcl προς το τελος του 2021

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, makhs5 είπε

Παντως εδω: https://www.tech4d.it/2021/12/tcl-aggiorna-la-serie-20-ad-android-12-ben-5-smartphone-entro-fine-2022/

Εχει δηλωθει απο την Tcl οτι θα αναβαθμιστει μεχρι μεχρι το τελος του 2022

Βεβαια αυτα αλλαζουν απο στιγμη σε στιγμη απο την καθε εταιρια, απλα το γραφω τι ειχε δηλωσει η ιδια η Tcl προς το τελος του 2021

Δε γνωριζω αλλα μηπως είναι και λάθος της σελίδας; Δε μπορώ να καταλάβω πως μια σελίδα γραφει τον Δεκέμβριο του 2021 πως 5 κινητά θα αναβαθμιστούν ένα χρόνο μετά. Μήπως εννοούσαν τελη Δεκεμβρίου 2021; Τι να πω μακαρι να διαψευστω, αλλά εμένα που με ενδιαφέρουν τα timely security την πάτησα μια φορά με TCL και δεν την ξαναπαταω. 

Up: Εδώ πάντως είναι σχεδόν το ίδιο κείμενο αλλά για  Δεκεμβριο 2021.  https://www.gamingdeputy.com/tcl-announces-the-arrival-of-the-update-to-android-12-for-the-series-20/

Επεξ/σία από ipal
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...