Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Ημασταν στη ζενίθ αέριο και ρεύμα διετία. Τα παλια συμβόλαια έληγαν μέσα του μήνα. Ο εξωτερικός συνεργάτης μας που έκανε τα συμβόλαια πήρε τηλέφωνο την μητέρα μου και την ρώτησε αν θα ανανεώσουμε. Η μητέρα μου του είπε δεν ξέρω από αυτά μάλλον ναι αλλά μιλήστε με τον γιο μου. Εγώ μαζί του δεν μίλησα. 

Σήμερα ανακάλυψα ότι από 17/7 (δήλ πριν λήξουν τα παλιά συμβόλαια αλλά εντός 24ου μηνα) στο σύστημα φαίνομαι να έχω ανανεώσει για δύο χρόνια! 

Μετά κόπων και βασάνων μετά από πόσα τηλέφωνα μου έστειλαν τα νέα συμβόλαια μου, να δω μάλιστα πως είναι ποια είναι τι επέλεξαν χωρίς να ξέρω. Πέραν ότι δεν δώσαμε καμία συγκατάθεση δεν έχουν καν υπογραφές, είναι κενά δηλ. 

Επίσης να πω πως έχουν περάσει οι 14 μέρες υπαναχωρησης και στη περίπτωση που θα φύγω θα πληρώσω και ένα ποσό για πρόωρο σπάσιμο συμβολαίου. 

Τα συμβόλαια είναι στα βασικά τους προγράμματα τα οποία είναι λίγο πιο ακριβά από της ΔΕΗ όπως είναι η φάση τώρα αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι μεγάλη διαφορά.

Τώρα επειδή ανά μήνα αλλάζουν οι τιμές στην ενέργεια με όλα αυτά που συμβαίνουν (και αυτοί με έχουν πλέον 'κλειδωμένο') αν πχ τον άλλο μήνα άλλος πάροχος είναι πολύ φθηνότερος θα μπορώ να φύγω δίχως να πληρώσω?? Το λέω από τη στιγμή που και δεν έχω βάλει υπογραφή και δεν δώσαμε συγκατάθεση στη τελική. 

Δημοσ.

Πως σε εχουν κλειδωμενο χωρις υπογραφη και χωρις τη συγκαταθεση σου; Αν τα συμβολαια ειναι στο ονομα σου και δεν εχεις υπογραψει ουτε εχεις δωσει τηλεφωνικη εγκριση (ηχογραφημενη) δε σε εχουν καθολου κλειδωμενο, απλα εχουν κανει του κεφαλιου τους και δε σε κρατανε απο πουθενα, ο,τι θες κανεις. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, costacurta είπε

Παιδιά καλησπέρα. Ημασταν στη ζενίθ αέριο και ρεύμα διετία. Τα παλια συμβόλαια έληγαν μέσα του μήνα. Ο εξωτερικός συνεργάτης μας που έκανε τα συμβόλαια πήρε τηλέφωνο την μητέρα μου και την ρώτησε αν θα ανανεώσουμε. Η μητέρα μου του είπε δεν ξέρω από αυτά μάλλον ναι αλλά μιλήστε με τον γιο μου. Εγώ μαζί του δεν μίλησα. 

Σήμερα ανακάλυψα ότι από 17/7 (δήλ πριν λήξουν τα παλιά συμβόλαια αλλά εντός 24ου μηνα) στο σύστημα φαίνομαι να έχω ανανεώσει για δύο χρόνια! 

Μετά κόπων και βασάνων μετά από πόσα τηλέφωνα μου έστειλαν τα νέα συμβόλαια μου, να δω μάλιστα πως είναι ποια είναι τι επέλεξαν χωρίς να ξέρω. Πέραν ότι δεν δώσαμε καμία συγκατάθεση δεν έχουν καν υπογραφές, είναι κενά δηλ. 

Επίσης να πω πως έχουν περάσει οι 14 μέρες υπαναχωρησης και στη περίπτωση που θα φύγω θα πληρώσω και ένα ποσό για πρόωρο σπάσιμο συμβολαίου. 

Τα συμβόλαια είναι στα βασικά τους προγράμματα τα οποία είναι λίγο πιο ακριβά από της ΔΕΗ όπως είναι η φάση τώρα αλλά έτσι και αλλιώς δεν είναι μεγάλη διαφορά.

Τώρα επειδή ανά μήνα αλλάζουν οι τιμές στην ενέργεια με όλα αυτά που συμβαίνουν (και αυτοί με έχουν πλέον 'κλειδωμένο') αν πχ τον άλλο μήνα άλλος πάροχος είναι πολύ φθηνότερος θα μπορώ να φύγω δίχως να πληρώσω?? Το λέω από τη στιγμή που και δεν έχω βάλει υπογραφή και δεν δώσαμε συγκατάθεση στη τελική. 

Θα ζητήσεις να αποχωρήσεις.. Αφού δεν έχεις υπογράψει... Θα πεις ότι θα κάνεις καταγγελία στην ΡΑΕ.. 

• Like 1
Δημοσ.

Μην βιαζεστε σχετικα με τα "δεν εχει υπογραψει κτλ". Δεν ειναι ο μοναδικος που εχει χρησιμοποιησει μεσαζων για να του κλεισει συμβολαιο με καποια εταιρεια ρευματος (συνηθως λογιστες ή ασφαλιστες τα προσφερουν). 

Αλλα και παλι θα παρεις την ζενιθ και θα πεις οτι δεν συμφωνησες ο ιδιος για ανανεωση συμβολαιου και οτι ο πωλητης ενηργησε αυτοβουλως 

• Moderators
Δημοσ.

Αν είναι στο όνομα σου ζητάς να ακυρωθούν τα συμβόλαια, αν είναι στις μητέρας σου το όνομα, έχε στο μυαλό σου ότι αν ο τύπος την έπρηξε λίγο στο μπλα μπλα μπορεί να συμφώνησε και να μην κατάλαβε

Δημοσ.

Ρεύμα ΔΕΗ Γ1

Αέριο ΔΕΗ Gas control

Θα πας να υπογράψεις στο κατάστημα.

Spoiler

Ναι, γίνεται και τηλεφωνικά και econtract. Να πας στο κατάστημα.

Στο ρεύμα δεν υπάρχει πέναλτυ αποχώρησης, λόγω νομοθετικής ρύθμιση.

Αέριο αν σου βάλουν πέναλτυ αποχώρησης, θα κάνεις αμφισβήτηση μέσω ΡΑΕ ότι δε συμφώνησες.

Spoiler

Όχι αμφισβήτηση μέσω τηλεφώνου.

Αν θες να παραμείνεις Ζενίθ, επέλεξε εσύ σε ποια προγράμματα θες να υπογράψεις. Αν και κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει.

Μην υπογράψεις ποτέ σκέτη καταγγελία σύμβασης, μπορεί να μείνεις χωρίς ρεύμα ή αέριο αν δεν υπάρχει ενεργό πρόγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Το "δεν έχουν υπογραφές τα συμβόλαια" δεν λέει και πολλά αφού πλέον μπορεί να γίνει το όποιο αρχικό συμβόλαιο αλλά και η όποια ανανέωση και τηλεφωνικά. Βέβαια εκεί πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες (ηχογράφηση, αναφορά από τον ενδιαφερόμενο του ονόματος και λοιπών πληροφοριών του και ξεκάθαρο ερώτημα από την υπάλληλο "συμφωνείτε στην ανανέωση συμβολαίου" το οποίο πρέπει να έχει ξεκάθαρα απάντηση "ναι").

Για την όποια αμφισβήτηση θα πρέπει πρώτα να είναι σίγουρος ο ts ότι η μητέρα του δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, έστω και καθοδηγούμενη από αυτόν που την πήρε τηλέφωνο.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, haris_216 είπε

Το "δεν έχουν υπογραφές τα συμβόλαια" δεν λέει και πολλά αφού πλέον μπορεί να γίνει το όποιο αρχικό συμβόλαιο αλλά και η όποια ανανέωση και τηλεφωνικά. Βέβαια εκεί πρέπει να ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες (ηχογράφηση, αναφορά από τον ενδιαφερόμενο του ονόματος και λοιπών πληροφοριών του και ξεκάθαρο ερώτημα από την υπάλληλο "συμφωνείτε στην ανανέωση συμβολαίου" το οποίο πρέπει να έχει ξεκάθαρα απάντηση "ναι").

Για την όποια αμφισβήτηση θα πρέπει πρώτα να είναι σίγουρος ο ts ότι η μητέρα του δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, έστω και καθοδηγούμενη από αυτόν που την πήρε τηλέφωνο.

Οχι δεν έγινε τπτ τέτοιο ήταν μια συνομιλία ελαχίστων δευτερολεπτων με την μητέρα μου. Τα συμβόλαια είναι μάλιστα στο όνομα του πατέρα μου ο οποίος δεν είχε καμία επαφή. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, costacurta είπε

Οχι δεν έγινε τπτ τέτοιο ήταν μια συνομιλία ελαχίστων δευτερολεπτων με την μητέρα μου. Τα συμβόλαια είναι μάλιστα στο όνομα του πατέρα μου ο οποίος δεν είχε καμία επαφή. 

Φύγε όπως σου είπα πάνω. Στο ρεύμα κανονικά δε πρέπει να σε χρεώσουν ρήτρα αποχώρησης (αν το πρόγραμμα είναι κυμαινόμενο) καθώς σε καλύπτει η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για το ρεύμα που μπήκε σε ισχύ από 1/8.

Στο αέριο αν χρεώσουν ρήτρα κάνεις αμφισβήτηση στο myrae με αιτιολογιά καταχρηστική ανανέωση συμβολαίου. Γράφεις στις λεπτομέρειες ότι δεν υπήρξε ούτε υπογραφή ούτε τηλεφωνική συγκατάθεση του κατόχου της παροχής.

Επεξ/σία από ekrepali
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

μπορείς να αποχωρήσεις όποτε θες ατελώς, ο πάροχος 99% θα σου χρεώσει ρήτρα αποχώρησης, ώστόσο είναι παράνομο και καταχρηστικό. Μπορείς να τους κοινοποιήσεις την απόφαση της ΡΑΕΕ και να μην την πληρώσεις ποτέ. Μπορείς να διαβάσεις σχετικά εδώ από το επίσημα site της ΡΑΕΕ την απόφαση https://www.rae.gr/wp-content/uploads/2021/09/08_ΕΣΕΠΗΕ.pdf

Επίσης μπορείς να ενημερώνεσαι από το αρκετά έγκυρο φθηνό ρεύμα και τους συμβούλους ρεύματος. Νομίζω συνεργάζονται με όλους τους παρόχους και δίνουν σωστή καθοδήγηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2022 στις 9:09 ΠΜ, haris_216 είπε

εμένα η ζενίθ μου είχε κάνει πέρσι ανανέωση με ψιλα γραμματα στον λογαριασμο "αν δεν απαντήσετε σε 20 μέρες ανανεώνεται αυτόματα ...κλπ" ! ούτε καν τηλεφωνικα!

με χρεωσε τέλος αποχώρησης όταν πήγα στη ΔΕΗ.

τους έχω καταγγείλει αλλά δεν πήρα ακόμα απάντηση απο την ραε.

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
2 ώρες πριν, The_Judas είπε

εμένα η ζενίθ μου είχε κάνει πέρσι ανανέωση με ψιλα γραμματα στον λογαριασμο "αν δεν απαντήσετε σε 20 μέρες ανανεώνεται αυτόματα ...κλπ" ! ούτε καν τηλεφωνικα!

με χρεωσε τέλος αποχώρησης όταν πήγα στη ΔΕΗ.

τους έχω καταγγείλει αλλά δεν πήρα ακόμα απάντηση απο την ραε.

Και ουτε  θα παρεις καποια  απαντηση απο την ΡΑΕ..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, takoulou είπε

Και ουτε  θα παρεις καποια  απαντηση απο την ΡΑΕ..

χωρίς πίεση όντως δεν πρόκειται

@The_Judas απλά περιμένεις ή έχεις πατήσει υποστήριξη->σχετικά με το αίτημά μου , πήρες τηλ , έστειλες email στον προϊστάμενο?

@costacurta τελικά τι έγινε ? Σε μένα πάντως στο ρεύμα απο μόνοι τους "δέχτηκαν" οτι δεν ισχύει η ανανέωση που μου κάνανε

Δημοσ.

δεν μου βγάζει τέτοιες επιλογές το σύστημα της ραε 

είχα κάποιες απαντήσεις απο την ζενίθ και τις απέρριψα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, The_Judas είπε

δεν μου βγάζει τέτοιες επιλογές το σύστημα της ραε 

πάνω δεξιά στο όνομά σου , πάτα το κάτω βελάκι και επέλεξε υποστήριξη

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...