mixmixtouta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Χαιρετώ σας!! Έχω επιτέλους καταλήξει στην επόμενη κάρτα μου. Θα είναι η 6700xt. Έχω κάνει την έρευνα μου και αυτή είναι η κάρτα για μένα. Το ερώτημα που έχω αφορά το τροφοδοτικό... είναι ένα Thermaltake 750w semi modular. Το τροφοδοτικό είναι αρκετά παλιό, 10+ χρονών αλλά δουλεμένο μόνο για 3 χρόνια. Δεν έχει υποστεί ταλαιπωρίες και δεν έχω αμφιβολίες για την αξιοπιστία του. Στην εποχή του ήταν απο τα καλά τροφοδοτικά. Το θέμα είναι πως το τροφοδοτικό βγάζει 2 6pin καλώδια και 1 8pin καλώδιο. Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως το 8pin βγαίνει μαζί με το 20+4 καλώδιο της μητρικής. Πάνω στο 8pin γράφει κανονικά pcie και η διάταξη του είναι αυτή ενός κανονικού σύγχρονου 8pin. Οι απαιτήσεις της κάρτας είναι 1 8pin και 1 6pin, θα έχω θέμα με το 8pin; Ιδανικά δε θα ήθελα να αλλάξω τροφοδοτικό, είμαι ίσα ίσα με τα χρήματα και ειλικρινά έχω βαρεθεί την αναμονή μέχρι να πέσουν οι τιμες στις gpu. Επισυνάπτω μερικές φώτο να πάρετε μια εικόνα! Ευχαριστώ!!
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, mixmixtouta είπε Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως το 8pin βγαίνει μαζί με το 20+4 καλώδιο της μητρικής. Πάνω στο 8pin γράφει κανονικά pcie και η διάταξη του είναι αυτή ενός κανονικού σύγχρονου 8pin. Καθόλου περίεργο αφού είναι semi modular. Συνήθως, πέρα από το 24πινο της μητρικής, υπάρχει στάνταρ και ένα 8πινο για cpu και το 8πινο για pci-e, σωστά? Προχωράς, δεν θα έχεις θέμα. Από watt θα είσαι οκ. 1
mixmixtouta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) To psu βγάζει ενα eps 8ρι (4+4) για το cpu που είναι modular, το στάνταρ 24πινο της μητρικής και απο το ίδιο σημείο που βγαίνει το 24πινο βγαίνει και το 8pin Pcie. Με παραξένεψε γιατί στην εποχή που ήταν αυτό το τροφοδοτικό δεν υπήρχαν 8Pin για gpu (ίσως κάνω λάθος). Και ίσως ο προορισμός του είναι διαφορετικός, να δίνει dedicated rail ίσως; Δεν έχω και κανενα manual γ@μ0.... Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από mixmixtouta
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Προφανως και παιρνει απο αλλη γραμμη. Ξανα λεω, απο την ωρα που ειναι semi, βγαζει 24πινο + κατι ακομα. Ποιο ειναι το Psu? Online θα βρεις ολα τα manuals.
nickol-us Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Καινούργιο αμάξι, με μεταχειρισμένα και πολυκαιρισμένα λάστιχα... Λυπάμαι που στο λέω αλλα αυτό κάνεις... Το οτι έχει δουλέψει μόνο τα 3 χρόνια από τα 10 δυστυχώς δε λέει τίποτα. Και τα λάστιχα χάνουν την πρόσφυσή τους χωρίς να έχεις κάνει χιλιόμετρα, δεν είναι τυχαίο οτι έχουν ημερομηνία λήξης. Βρες μια υποδεέστερη υλοποίηση, ή πάρε ένα μοντέλο κάτω από την κάρτα που κοιτάς και πάρε ένα τροφοδοτικό καινούργιο και ικανό να την τρέξει, σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύεις να φύγεις σε καμιά στροφή και να πάρεις το αμάξι με γερανό...
mixmixtouta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Thermaltake 750w Toughpower cable management. Δυστυχώς καμια άλλη πληροφορία.
SabotazNic Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 1 λεπτό πριν, mixmixtouta είπε Thermaltake 750w Toughpower cable management. Δυστυχώς καμια άλλη πληροφορία. Αν ανοιξεις απο την αλλη μερια το καπακι, θα δεις το αυτοκολλητο λογικα.
mixmixtouta Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 H άλλη λύση είναι να πάω σε 6650xt και με τη διαφορά να πάω σε ένα σύγχρονο τροφοδοτικό στα 80 ευρώ. Αλλά η 6650 θα είναι για αλλαγή στη 3ετία. Η 6700 θα αντέξει παραπάνω και σε 1440 μόνιτορ. Και ξαφνικά το thread έγινε 6650 vs 6700
nickol-us Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, mixmixtouta είπε H άλλη λύση είναι να πάω σε 6650xt και με τη διαφορά να πάω σε ένα σύγχρονο τροφοδοτικό στα 80 ευρώ. Αλλά η 6650 θα είναι για αλλαγή στη 3ετία. Η 6700 θα αντέξει παραπάνω και σε 1440 μόνιτορ. Και ξαφνικά το thread έγινε 6650 vs 6700 Better safe than sorry... Είμαι αυτής της άποψης... Σου βάζω το ενδεχόμενο να πάρεις την κάρτα που θες και να την πάρεις σε λίγο καιρό στό χέρι...αμαρτία. Ζύγισέ τα καλά πριν κάνεις κάποια κίνηση Spoiler το γελάκι πάει στο Και ξαφνικά το thread έγινε 6650 vs 6700 Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από nickol-us
Dr_Pepper Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, mixmixtouta είπε Με παραξένεψε γιατί στην εποχή που ήταν αυτό το τροφοδοτικό δεν υπήρχαν 8Pin για gpu (ίσως κάνω λάθος Εγώ είχα αυτό το τροφοδοτικό σε ένα σύστημα με q6700 και xfx 9800 gx2 black edition που είχε 1 8Pin και 1 6 pin για τροφοδοσία κάπου το 2007. Μην φοβάσαι το θέμα συμβατότητας αλλά να φοβάσαι την ηλικία του και ας μην δούλευε δεν λέω ότι στάνταρ θα χαλάσει αλλά μετά απο τόσα χρόνια δεν ξέρεις τι θα παίξει με πυκνωτές κτλ. Αλλά να χαλάσει την κάρτα σου το βλέπω σχετικά έως αρκετά δύσκολο απλά ίσως να σταματήσει να παίζει ή να βλέπεις μπλε οθόνες εγώ καλού κακού θα μάζευα λεφτά να πάρω ένα νέο τροφοδοτικό δεν χρειάζεται να πάρεις το πιο ακριβό αρκεί να ειναι ΄80Plus gold τουλάχιστον και απο αξιόπιστη μάρκα.
pano Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 https://techgage.com/article/thermaltake_toughpower_modular_750w_psu/2/ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα