Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Μιλησα με εναν μεσιτη για ενα σπιτι που μου εδειξε και με ενδιαφερει να νοικιασω και μου ειπε δυο πραγματα που με παραξενεψαν. Πρωτο οτι θα υπογραψουμε συμβολαιο διαρκειας ενος ετους και οχι 3 (αν και νομιζω καλυπτομαι απο τον νομο και δεν με ενδιαφερει) και δευτερο οτι θα του δωσω σημερα την μεσητικη αμοιβη και μετα, την επομενη μερα, θα βρεθουμε με τον ιδιοκτητη να υπογραψουμε το συμφωνητικο. Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το δευτερο μεροσ και πωσ εαν δεν συμφωνησουμε με τον ιδιοκτητη με τουσ ορους που προφορικα με βεβαιωσε ο μεσιτης πως δεν θα εχουμε θεμα (οπως το να περαστουν σιτες στο σπιτι ας πουμε), μετα θα πρεπει να ζηταω τα λεφτα μου πισω απο τα μεσητικα εξοδα (που ειναι ενα ενοικιο και οχι μισο οπως παλια απο οτι καταλαβαινω σχεδον παντου). Αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μην δωσεις τιποτα πριν παρεις τα κλειδια του σπιτιου στο χερι. Αν δεν τα βρεις με τον ιδιοκτητη, 99 % δε θα σου δωσει πισω τα μεσιτικα.

Επεξ/σία από GrKata
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, agaviot είπε

Καλησπερα παιδια. Μιλησα με εναν μεσιτη για ενα σπιτι που μου εδειξε και με ενδιαφερει να νοικιασω και μου ειπε δυο πραγματα που με παραξενεψαν. Πρωτο οτι θα υπογραψουμε συμβολαιο διαρκειας ενος ετους και οχι 3 (αν και νομιζω καλυπτομαι απο τον νομο και δεν με ενδιαφερει) και δευτερο οτι θα του δωσω σημερα την μεσητικη αμοιβη και μετα, την επομενη μερα, θα βρεθουμε με τον ιδιοκτητη να υπογραψουμε το συμφωνητικο. Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το δευτερο μεροσ και πωσ εαν δεν συμφωνησουμε με τον ιδιοκτητη με τουσ ορους που προφορικα με βεβαιωσε ο μεσιτης πως δεν θα εχουμε θεμα (οπως το να περαστουν σιτες στο σπιτι ας πουμε), μετα θα πρεπει να ζηταω τα λεφτα μου πισω απο τα μεσητικα εξοδα (που ειναι ενα ενοικιο και οχι μισο οπως παλια απο οτι καταλαβαινω σχεδον παντου). Αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω.

1ον η μεσιτική αμοιβή δεν είναι μισό ή ένα ενοίκιο, είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη.

2ον μεσιτική αμοιβή χρωστάς μόνο αν νοικιάσεις το σπίτι, συνεπώς θα πρέπει να τη δώσεις αφού το νοικιάσεις, όχι πριν, ή έστω ταυτόχρονα.

3ον οι προφορικές διαβεβαιώσεις δεν έχουν καμία απολύτως αξία, πόσο μάλλον αν στις έχει δώσει κάποιος τρίτος.

Αυτά από εμένα.

• Like 4
Δημοσ.

Αν σε βολευει ο ενας χρονος ΟΚ,αλλιως πες οτι δεν το δεχεσαι.Η συμφωνια ειναι... αυτο που λεει το ονομα της.

Μεσιτικη αμοιβη πριν υπογραφει το συμφωνητικο πες του δεν γινεται,να ειναι παρων στην υπογραφη και να τα παρει αμεσως μετα,ναι,και καλο θα ηταν να δωσει καποιας μορφης αποδειξη 

Δημοσ.
Στις 4/8/2022 στις 3:05 ΜΜ, agaviot είπε

Λεφτά ΜΗ δώσεις, εννοείται.

Συμφωνία, προς το παρόν , δεν βλέπω. Δεν είναι παράλογο να ζητήσεις αιτίες και ότι άλλο, αλλά και ο ιδιοκτήτης θα σου πει: περίμενε και αν δεν βρω κάποιον χωρίς ακτές, τα ξαναλέμε.

Ο μεσίτης επειδή ξέρει την άρνηση του ιδιοκτήτη (για τις αιτίες), πάει να στα αρπάξει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...