agaviot Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Καλησπερα παιδια. Μιλησα με εναν μεσιτη για ενα σπιτι που μου εδειξε και με ενδιαφερει να νοικιασω και μου ειπε δυο πραγματα που με παραξενεψαν. Πρωτο οτι θα υπογραψουμε συμβολαιο διαρκειας ενος ετους και οχι 3 (αν και νομιζω καλυπτομαι απο τον νομο και δεν με ενδιαφερει) και δευτερο οτι θα του δωσω σημερα την μεσητικη αμοιβη και μετα, την επομενη μερα, θα βρεθουμε με τον ιδιοκτητη να υπογραψουμε το συμφωνητικο. Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το δευτερο μεροσ και πωσ εαν δεν συμφωνησουμε με τον ιδιοκτητη με τουσ ορους που προφορικα με βεβαιωσε ο μεσιτης πως δεν θα εχουμε θεμα (οπως το να περαστουν σιτες στο σπιτι ας πουμε), μετα θα πρεπει να ζηταω τα λεφτα μου πισω απο τα μεσητικα εξοδα (που ειναι ενα ενοικιο και οχι μισο οπως παλια απο οτι καταλαβαινω σχεδον παντου). Αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω.
GrKata Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Μην δωσεις τιποτα πριν παρεις τα κλειδια του σπιτιου στο χερι. Αν δεν τα βρεις με τον ιδιοκτητη, 99 % δε θα σου δωσει πισω τα μεσιτικα. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από GrKata 1
Joshua21 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, agaviot είπε Καλησπερα παιδια. Μιλησα με εναν μεσιτη για ενα σπιτι που μου εδειξε και με ενδιαφερει να νοικιασω και μου ειπε δυο πραγματα που με παραξενεψαν. Πρωτο οτι θα υπογραψουμε συμβολαιο διαρκειας ενος ετους και οχι 3 (αν και νομιζω καλυπτομαι απο τον νομο και δεν με ενδιαφερει) και δευτερο οτι θα του δωσω σημερα την μεσητικη αμοιβη και μετα, την επομενη μερα, θα βρεθουμε με τον ιδιοκτητη να υπογραψουμε το συμφωνητικο. Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το δευτερο μεροσ και πωσ εαν δεν συμφωνησουμε με τον ιδιοκτητη με τουσ ορους που προφορικα με βεβαιωσε ο μεσιτης πως δεν θα εχουμε θεμα (οπως το να περαστουν σιτες στο σπιτι ας πουμε), μετα θα πρεπει να ζηταω τα λεφτα μου πισω απο τα μεσητικα εξοδα (που ειναι ενα ενοικιο και οχι μισο οπως παλια απο οτι καταλαβαινω σχεδον παντου). Αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω. 1ον η μεσιτική αμοιβή δεν είναι μισό ή ένα ενοίκιο, είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμη. 2ον μεσιτική αμοιβή χρωστάς μόνο αν νοικιάσεις το σπίτι, συνεπώς θα πρέπει να τη δώσεις αφού το νοικιάσεις, όχι πριν, ή έστω ταυτόχρονα. 3ον οι προφορικές διαβεβαιώσεις δεν έχουν καμία απολύτως αξία, πόσο μάλλον αν στις έχει δώσει κάποιος τρίτος. Αυτά από εμένα. 4
vagos789 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Αν σε βολευει ο ενας χρονος ΟΚ,αλλιως πες οτι δεν το δεχεσαι.Η συμφωνια ειναι... αυτο που λεει το ονομα της. Μεσιτικη αμοιβη πριν υπογραφει το συμφωνητικο πες του δεν γινεται,να ειναι παρων στην υπογραφη και να τα παρει αμεσως μετα,ναι,και καλο θα ηταν να δωσει καποιας μορφης αποδειξη
agaviot Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Ευχαριστω παιδιά για τις απαντήσεις. Για την ιστορία δεν προχώρησε με το σπίτι… 1
GREGORYMO Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Στις 4/8/2022 στις 3:05 ΜΜ, agaviot είπε Καλησπερα παιδια. Μιλησα με εναν μεσιτη για ενα σπιτι που μου εδειξε και με ενδιαφερει να νοικιασω και μου ειπε δυο πραγματα που με παραξενεψαν. Πρωτο οτι θα υπογραψουμε συμβολαιο διαρκειας ενος ετους και οχι 3 (αν και νομιζω καλυπτομαι απο τον νομο και δεν με ενδιαφερει) και δευτερο οτι θα του δωσω σημερα την μεσητικη αμοιβη και μετα, την επομενη μερα, θα βρεθουμε με τον ιδιοκτητη να υπογραψουμε το συμφωνητικο. Η ενσταση μου εχει να κανει κυριως με το δευτερο μεροσ και πωσ εαν δεν συμφωνησουμε με τον ιδιοκτητη με τουσ ορους που προφορικα με βεβαιωσε ο μεσιτης πως δεν θα εχουμε θεμα (οπως το να περαστουν σιτες στο σπιτι ας πουμε), μετα θα πρεπει να ζηταω τα λεφτα μου πισω απο τα μεσητικα εξοδα (που ειναι ενα ενοικιο και οχι μισο οπως παλια απο οτι καταλαβαινω σχεδον παντου). Αν καποιος γνωριζει ας μου απαντησει. Ευχαριστω. Λεφτά ΜΗ δώσεις, εννοείται. Συμφωνία, προς το παρόν , δεν βλέπω. Δεν είναι παράλογο να ζητήσεις αιτίες και ότι άλλο, αλλά και ο ιδιοκτήτης θα σου πει: περίμενε και αν δεν βρω κάποιον χωρίς ακτές, τα ξαναλέμε. Ο μεσίτης επειδή ξέρει την άρνηση του ιδιοκτήτη (για τις αιτίες), πάει να στα αρπάξει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα