BayernMunich Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Γεια σας ! Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα πληροφορική στην Αθήνα με επιτυχία! Θα ήθελα να ρωτήσω αφότου τελειώσω με το καλό την σχολή, μπορώ να βρω μια αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα πιστεύετε η έστω μια δουλειά από εξωτερικό remote ώστε να ζω αξιοπρεπώς? Δηλαδη να μην έχω οικονομικά αγχοι και να έχω μια ισορροπία στη ζωή μου όσον αφορά δουλειά και ελεύθερο χρόνο, εννοώ όσο είμαι νέος δηλαδή 25-30, μη βάλετε μέσα τον παράγοντα οικογένεια καθόλου γιατί δεν ξέρω καν θα κάνω , μιλάμε ξεκάθαρα για μένα.
filip123go Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, BayernMunich είπε Γεια σας ! Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα πληροφορική στην Αθήνα με επιτυχία! Θα ήθελα να ρωτήσω αφότου τελειώσω με το καλό την σχολή, μπορώ να βρω μια αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα πιστεύετε η έστω μια δουλειά από εξωτερικό remote ώστε να ζω αξιοπρεπώς? Δηλαδη να μην έχω οικονομικά αγχοι και να έχω μια ισορροπία στη ζωή μου όσον αφορά δουλειά και ελεύθερο χρόνο, εννοώ όσο είμαι νέος δηλαδή 25-30, μη βάλετε μέσα τον παράγοντα οικογένεια καθόλου γιατί δεν ξέρω καν θα κάνω , μιλάμε ξεκάθαρα για μένα. Εξαρτάται. Το ότι πέρασες στη σχολή, μπράβο σου, αλλά από μόνο του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Τελείωσε τη σχολή, πάρε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς, και, εάν όντως είσαι καλός μηχανικός, θα έρθουν και τα χρήματα. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 3 λεπτά πριν, BayernMunich είπε Γεια σας ! Έδωσα πανελλήνιες και πέρασα πληροφορική στην Αθήνα με επιτυχία! Θα ήθελα να ρωτήσω αφότου τελειώσω με το καλό την σχολή, μπορώ να βρω μια αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα πιστεύετε η έστω μια δουλειά από εξωτερικό remote ώστε να ζω αξιοπρεπώς? Δηλαδη να μην έχω οικονομικά αγχοι και να έχω μια ισορροπία στη ζωή μου όσον αφορά δουλειά και ελεύθερο χρόνο, εννοώ όσο είμαι νέος δηλαδή 25-30, μη βάλετε μέσα τον παράγοντα οικογένεια καθόλου γιατί δεν ξέρω καν θα κάνω , μιλάμε ξεκάθαρα για μένα. Αν είχαμε την κρυστάλλινη σφαίρα θα βλέπαμε τα νουμερα του τζόκερ. 1
BayernMunich Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, filip123go είπε Εξαρτάται. Το ότι πέρασες στη σχολή, μπράβο σου, αλλά από μόνο του δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Τελείωσε τη σχολή, πάρε όσες περισσότερες γνώσεις μπορείς, και, εάν όντως είσαι καλός μηχανικός, θα έρθουν και τα χρήματα. Μα για να είμαι καλός πρέπει να δουλέψω κάπου ώστε να αποκτήσω εμπειρία έτσι δεν είναι? Άμα δεν μάθω μέσα απ'τήν εμπειρία πως θα γίνω καλύτερος. Επίσης προγραμματιστής θα γίνω, βασικά εντάξει μπορεί να εννοείς μηχανικός λογισμικού οπότε ναι. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από BayernMunich
velociraptoras Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 20 ώρες πριν, BayernMunich είπε Μα για να είμαι καλός πρέπει να δουλέψω κάπου ώστε να αποκτήσω εμπειρία έτσι δεν είναι? Άμα δεν μάθω μέσα απ'τήν εμπειρία πως θα γίνω καλύτερος. Επίσης προγραμματιστής θα γίνω, βασικά εντάξει μπορεί να εννοείς μηχανικός λογισμικού οπότε ναι. Αν μεινεις Αθήνα θα μπορεσεις σίγουρα να βρεις μια δουλεια μολις τελειώσεις. Προτίμησε μεγάλες εταιρίες που εκπαιδεύουν συνέχεια νέο προσωπικό. Στην αρχή μην περιμένεις πολλά λεφτά αλλά μεσα σε 5 χρόνια αν είσαι καλός μπορείς να έχεις εναν πολύ καλό μισθό. Όσο είσαι στη σχολή προσπάθησε να φτιάχνεις και μόνος σου ή με συμφοιτητές σου διαφορα πραγματάκια πέρα από τις εργασίες των καθηγητών από τη μία για να εξοικειωθείς με τον προγραμματισμό και από την άλλη για να βρεις τι ταιριάζει περισσότερο σε σένα, τι σου προκαλεί το ενδιαφέρον. Φυσικά το διάβασμα της σχολής δεν αρκεί πρέπει να ψάχνεις συνέχεια και αυτό θα συνεχιστεί και μετά τη σχολή οσο θα δουλευεις
BayernMunich Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 10:15 ΠΜ, velociraptoras είπε Αν μεινεις Αθήνα θα μπορεσεις σίγουρα να βρεις μια δουλεια μολις τελειώσεις. Προτίμησε μεγάλες εταιρίες που εκπαιδεύουν συνέχεια νέο προσωπικό. Στην αρχή μην περιμένεις πολλά λεφτά αλλά μεσα σε 5 χρόνια αν είσαι καλός μπορείς να έχεις εναν πολύ καλό μισθό. Όσο είσαι στη σχολή προσπάθησε να φτιάχνεις και μόνος σου ή με συμφοιτητές σου διαφορα πραγματάκια πέρα από τις εργασίες των καθηγητών από τη μία για να εξοικειωθείς με τον προγραμματισμό και από την άλλη για να βρεις τι ταιριάζει περισσότερο σε σένα, τι σου προκαλεί το ενδιαφέρον. Φυσικά το διάβασμα της σχολής δεν αρκεί πρέπει να ψάχνεις συνέχεια και αυτό θα συνεχιστεί και μετά τη σχολή οσο θα δουλευεις Κοίτα η σχολή δείνει μια σφαιρική ιδέα, από εκεί και πέρα και εγώ μόνος μου θα ψάχνομαι, θα αρχίσω από Σεπτέμβρη να βλέπω βιντεάκια Πάιθον που θέλω. Το άλλο καλοκαίρι ίσως να κάνω και κάνα πρότζεκτ γιατί όχι. Μακάρι να βρω μια αξιοπρεπή δουλειά στην Αθήνα με καλές συνθήκες εργασίας και έναν αξιοπρεπή μισθό.
BlueBlade Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Φίλος δουλεύει προγραμματιστής χωρίς καν πτυχίο και βγάζει λεφτά που το 95% στην ηλικία του απλά δεν τα βλέπει ούτε με τηλεσκόπιο. Όχι προφανώς κάτι τρελό, αλλά αρκετά πάνω από το 1000αρικο. Βέβαια εκείνος είναι καμένος, του αρέσει πολύ και ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με Project τα οποία δεν καταλήγουν κάπου, απλά γουστάρει να τα κάνει, περνάει την ώρα του έτσι. Όπως σου είπε ο φίλος πιο πάνω. Το πτυχίο μόνο του δεν λέει κάτι, πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά, να μαθαίνεις συνεχώς, να αποκτάς εμπειρία μέσα από δικά σου Project κτλ. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους. Αν είσαι καλός ακόμα και στην Ελλάδα να κάτσεις χαμένος δεν θα πας, είναι ίσως το πιο περιζήτητο επάγγελμα αυτήν την στιγμή. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα