challenger_4 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Θέλω σε μερικά κελιά να βγαίνει η ημερομηνία (με αύξοντα αριθμό) συνδυάζοντας 2 κελιά (Μήνας και Έτος). Έκανα δοκιμές με την εντολή DATEVALUE, και το αποτέλεσμα είναι λάθος. Αν κάποιος μπορεί να δει το αρχείο που επισυνάπτω και να δει που έχω κάνει λάθος, θα ήμουν υπόχρεος. Ευχαριστώ DATE.xlsx
micos000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Όπως μπορείς να καταλάβεις το ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ δεν είναι ημερομηνία για να σου δώσει τιμή ή datevalue, η οποία θέλει να της δώσεις μια πλήρη ημερομηνία για να σου επιστρέψει τιμή. Τι ακριβώς νούμερο θέλεις να πάρεις από μια πράξη της μορφής 1-ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΣ-2022; Θέλεις οι μηνες να έχουν ένα νούμερα με βάση την σειρά τους π.χ. το 2 για τον Φεβρουάριο και να αφαιρέσεις 1-2-2022 για να πάρεις 2019 ή θέλεις κάτι άλλο; Μπορείς πάντως να χρησιμοποιήσεις μια βοηθητική στήλη δίπλα στους μήνες με τα νούμερα που θέλεις και ναι κάνεις απλή αφαίρεση αντί για την datevalue.
challenger_4 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι το καταλαβαίνω ότι ο μήνας δεν είναι σε μορφή αριθμού ώστε να υπολογιστεί. Στο παρακάτω video όμως τι κάνει διαφορετικό και βγαίνει σωστό;
acinonyx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μια quick and dirty λύση είναι με ένα βοηθητικό πίνακά άπου με vlookup το όνομα του μήνα θα βρίσκεις τον αριθμό του μήνα. Ενναλακτικά μέσα στην εξίσωση =DATEVALUE("1-"&VLOOKUP(A2;{"ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ"\1;"ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ"\2;"ΜΑΡΤΙΟΣ"\3;"ΑΠΡΙΛΙΟΣ"\4;"ΜΑΙΟΣ"\5;"ΙΟΥΝΙΟΣ"\6;"ΙΟΥΛΙΟΣ"\7;"ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ"\8;"ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ"\9;"ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ"\10;"ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ"\11;"ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ"\12};2;0)&"-"&C3) To τελευταίο βήμα είναι να κάνεις format την ημερομηνία στη μορφή που θέλεις
micos000 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, challenger_4 είπε Ευχαριστώ για την απάντηση. Ναι το καταλαβαίνω ότι ο μήνας δεν είναι σε μορφή αριθμού ώστε να υπολογιστεί. Στο παρακάτω video όμως τι κάνει διαφορετικό και βγαίνει σωστό; Δεν κάνει πράξη στο βίντεο. Το - δεν το χρησιμοποιεί για να κάνει αφαίρεση αλλά σαν παύλα ανάμεσα στα ημερομηνία, μήνα, έτος και όλο μαζί βγάνει μια πλήρη ημερομηνία την οποία την αναλαμβάνει η datevalue και επιστρέφει ένα νούμερα. Επίσης, το κελί της datevalue έχει μορφοποίηση ημερομηνίας.
challenger_4 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Κι εγώ αυτο θέλω να κανω στο αρχείο μου. Γιατί βγαζει σφάλμα, αφού βάζω την ιδια εντολή?
imblish Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 10 ώρες πριν, challenger_4 είπε Κι εγώ αυτο θέλω να κανω στο αρχείο μου. Γιατί βγαζει σφάλμα, αφού βάζω την ιδια εντολή? ΙΑΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡ ΜΑΡΤ βαλτε τις ετσι και θα παιξει
micos000 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2022 Βασικά, δεν του αρέσει η ονομαστική του ενικού. Αν το κάνεις στην γενική θα το δεχτεί. DATE.xlsx
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα