Fordakias7 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Στις 5/8/2022 στις 12:00 ΜΜ, jimis_vts είπε Τίποτα δεν παθαίνει. Έχω τα yokohama advan 08r (τα παλιά) και δεν έχουν κανένα θέμα στη βροχή. Και με τα χιόνια φέτος μια χαρά πήγαν. Άμα πέσεις σε ποτάμι τίποτα δεν κάνει δουλειά. Ρε συ 800 ευρώ λάστιχα για 185 60 14 και στην βροχή να κάνει τον σταυρό του; Αφού το αμάξι δεν το θέλει για πίστα γιατί συζητάμε για σεμι σλικ δεν έχω καταλάβει🤣🤣
jimis_vts Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2022 25 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Ρε συ 800 ευρώ λάστιχα για 185 60 14 και στην βροχή να κάνει τον σταυρό του; Αφού το αμάξι δεν το θέλει για πίστα γιατί συζητάμε για σεμι σλικ δεν έχω καταλάβει🤣🤣 Είπε να μη μαγουλιάζει θέλει. Την πρόταση μου έκανα εγώ δεν είπα να βάλει με το ζόρι. Και κανένα σταυρό δεν κάνεις μια χαρά πας. Κάθε μέρα με σεμι σλικ πηγαινοέρχομαι και μια χαρά πήγα και φέτος με τα χιόνια. Απλά με τα σεμι σλικ μπαίνεις ΚΑΙ πίστα.
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Για πείτε και λαστιχαδες τώρα Τα Bridgestone τα βρίσκω 154 Ξέρεις κάποιος για φθηνότερα;
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2022 Hankook τι σας λένε Ξέρετε από σκληρότητα πως είναι; Οδηγώ και ένα αυτοκίνητο που πίσω έχει hankook του 0218 Με λίγη γόμα πάνω Και γλυστρανε. Δεν ξέρω γενικά πώς συμπεριφέρονται. Δεν είναι δικό μου το αμάξι Επίσης όταν βλέπω το ίδιο λάστιχο σε εκδόσεις με τη μόνη διαφορά στο δείκτη ταχύτητας, τι επιλέγω; Θα μου πείτε το πιο γρήγορο, αλλά γιατί; Κάτι θα αλλάζει στη γόμα
Maurikycli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Επίσης όταν βλέπω το ίδιο λάστιχο σε εκδόσεις με τη μόνη διαφορά στο δείκτη ταχύτητας, τι επιλέγω; Θα μου πείτε το πιο γρήγορο, αλλά γιατί; Κάτι θα αλλάζει στη γόμα Όχι. Βάζεις αυτό που λέει ο κατασκευαστής. Όσο πιο μεγάλο δείκτη ταχύτητας έχει τόσο αργεί να ζεσταθεί
Haldol Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 16 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Επίσης όταν βλέπω το ίδιο λάστιχο σε εκδόσεις με τη μόνη διαφορά στο δείκτη ταχύτητας, τι επιλέγω; Θα μου πείτε το πιο γρήγορο, αλλά γιατί; Κάτι θα αλλάζει στη γόμα Με το χαμηλότερο δείκτη (το πιο "αργό"). Οι δείκτες ταχύτητας των ελαστικών είναι πολύ παραπάνω από τις νορμάλ ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομο, οπότε σε συμφέρει ο μικρότερος δείκτης (ζεσταίνεται πιο γρήγορα). Εγώ το 'χω απορία κιόλας γιατί βγάζουν ελαστικά σε μικρές διαστάσεις με δείκτες 210+ ...
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Maurikycli είπε Όχι. Βάζεις αυτό που λέει ο κατασκευαστής. Όσο πιο μεγάλο δείκτη ταχύτητας έχει τόσο αργεί να ζεσταθεί 1 ώρα πριν, Haldol είπε Με το χαμηλότερο δείκτη (το πιο "αργό"). Οι δείκτες ταχύτητας των ελαστικών είναι πολύ παραπάνω από τις νορμάλ ταχύτητες σε αυτοκινητόδρομο, οπότε σε συμφέρει ο μικρότερος δείκτης (ζεσταίνεται πιο γρήγορα). Εγώ το 'χω απορία κιόλας γιατί βγάζουν ελαστικά σε μικρές διαστάσεις με δείκτες 210+ ... Το οτι ζεσταίνεται πιο αργά το πιο γρήγορο, σημαίνει οτι έχει πιο σκληρή γόμα. Που δεν είναι πάντα κακό. Για εμένα που κάνω πολλά χλμ με συμφέρει για την διάρκεια ζωής.
Maurikycli Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Το οτι ζεσταίνεται πιο αργά το πιο γρήγορο, σημαίνει οτι έχει πιο σκληρή γόμα. Που δεν είναι πάντα κακό. Για εμένα που κάνω πολλά χλμ με συμφέρει για την διάρκεια ζωής. Αν θυμάσαι κάθε φορά που ξεκινάς ότι έχεις κατώτερο λάστιχο μέχρι να ζεσταθεί και κινείσαι ανάλογα τότε προχώρα. Προσωπικά επιλέγω λάστιχο με τον μικρότερο διαθέσιμο δείκτη ταχύτητας κι ας οδηγώ συνήθως συντηρητικά. Αν θες διάρκεια πάρε λάστιχα για βαν! 😎 1
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Maurikycli είπε Αν θυμάσαι κάθε φορά που ξεκινάς ότι έχεις κατώτερο λάστιχο μέχρι να ζεσταθεί και κινείσαι ανάλογα τότε προχώρα. Προσωπικά επιλέγω λάστιχο με τον μικρότερο διαθέσιμο δείκτη ταχύτητας κι ας οδηγώ συνήθως συντηρητικά. Αν θες διάρκεια πάρε λάστιχα για βαν! 😎 😂 Κατα λάθος Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2022 από μπαρμπαγιωργος 1
iageogr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2022 Κατα την γνωμη μου, το λαστιχο που καλυπτει όλα οσα ζητουνται στο πρωτο ποστ ειναι το Goodyear EfficientGrip Performance Στο ιδιο επιπεδο, ισοδυναμη επιλογη (αναλογα δηλαδη τι θελεις περισσοτερο) το ολοκαινουργιο Uniroyal RainExpert 5 (Αυτο ειναι πιο μαλακο απο το goodyear, θα κρατησει λιγοτερο αλλα ειναι και πιο φθηνο. Ειναι λιγοτερο sport και περισσοτερο βροχολαστιχο απο το goodyear.) 1
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Τα hankook kinergy eco 2, τι σας λένε;
iageogr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμενα προσωπικα δεν μου λενε τιποτα οι σειρες eco των εταιριων (ειτε της hankook ειτε της continental ειτε αλλης εταιριας) οπως και γενικα δεν συμπαθω τις απλες/βασικες σειρες/κατηγοριες των εταιριων. Οι απλες σειρες θεωρω οτι γρηγορα χανουν την οποια αποτελεσματικοτητα εχουν (δηλαδη αντε για κανα χρονο να ειναι καλα) και ετσι δεν βρισκω νοημα να βαλεις απλη σειρα γλυτωνοντας 5 ως 10 ευρω ανα λαστιχο σε σχεση με μεσαια σειρα (η οποια θα κρατησει τα χαρακτηριστικα της και τον δευτερο/τριτο/τεταρτο χρονο). Επισης δεν γινεται να συγκρινεις ενα επωνυμο λαστιχο της απλης σειρας με ενα επωνυμο λαστιχο μεσαιας κατηγοριας γιατι κατα κανονα το λαστιχο μεσαιας κατηγοριας ειναι ανωτερο σχεδον σε ολα απο το λαστιχο απλης κατηγοριας. Οποτε επιλεγω και προτεινω μονο μεσαια σειρα. Τα παραπανω λαστιχα που σου προτεινα αφορουν την μεσαια σειρα της goodyear και την μεσαια σειρα της uniroyal (η οποια uniroyal δεν βγαζει καν απλη σειρα!) Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2022 από iageogr
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, iageogr είπε Εμενα προσωπινα δεν μου λενε τιποτα οι σειρες eco των εταιριων (ειτε της hankook ειτε της continental ειτε αλλης εταιριας) οπως και γενικα δεν συμπαθω τις απλες/βασικες σειρες/κατηγοριες των εταιριων. Οι απλες σειρες θεωρω οτι γρηγορα χανουν την οποια αποτελεσματικοτητα εχουν (δηλαδη αντε για κανα χρονο να ειναι καλα) και ετσι δεν βρισκω νοημα να βαλεις απλη σειρα γλυτωνοντας 5 ως 10 ευρω ανα λαστιχο σε σχεση με μεσαια σειρα (η οποια θα κρατησει τα χαρακτηριστικα της και τον δευτερο/τριτο/τεταρτο χρονο). Επισης δεν γινεται να συγκρινεις ενα επωνυμο λαστιχο της απλης σειρας με ενα επωνυμο λαστιχο μεσαιας κατηγοριας γιατι κατα κανονα το λαστιχο μεσαιας κατηγοριας ειναι ανωτερο σχεδον σε ολα απο το λαστιχο απλης κατηγοριας. Οποτε επιλεγω και προτεινω μονο μεσαια σειρα. Τα παραπανω λαστιχα που σου προτεινα αφορουν την μεσαια σειρα της goodyear και την μεσαια σειρα της uniroyal (η οποια uniroyal δεν βγαζει καν απλη σειρα!) δεν εχεις αδικο απλα σε αυτη τη διασταση ολες οι εταιρειες δεν βγαζουν τις καλες κατηγοριες πχ pirelli zero nero ή p7 hankook τα καλα της continental premium contact good year τη 2η σειρα των Performance κτλ κτλ και hankook και continental θεωρω το ίδιο είναι επίσης την hankook δεν πιστεύω ότι είναι μάπα. σαν εταιρεία βγάζει και σε nascar νομίζω όπως η pirelli F1
iageogr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Εγω θα διαλεγα μεσαιας κατηγοριας λαστιχο απο τις εταιριες που βγαζουν στη διασταση που σε ενδιαφερει. Υπαρχουν καποιες, εστω και λιγες, που βγαζουν 185/60/14. Μπορει να μην βγαινει το καινουργιο performance 2 της goodyear στη διασταση σου, αλλα θεωρω οτι ειναι εξαιρετικη επιλογη (οπως εγραψα ηδη) να βαλεις το performance 1 που απο οτι βλεπω στο skroutz κυκλοφορει ακομη στη διασταση σου. Μια χαρα ειναι η hankook αλλα την απλη/βασικη/eco σειρα της δεν θα την εβαζα οπως δεν θα εβαζα απλη/βασικη/eco σειρα οποιαδηποτε εταιριας
toyo73 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2022 Bridgestone Turanza T005.Tελος. Τα εχω 2.5 χρονια και 45.000χιλ και κρατανε σαν βδελα και δεν μαγουλιαζουν.Μακραν το καλυτερο τουριστικο 60αρι που δοκιμασα. Επισης να πω, οτι εαν ξερεις να παιξεις με τις πιεσεις, θα δεις και αλλο λαστιχο και αλλο αυτοκινητο. Π.χ για στριψιμο-ταξιδι κτλ 1-2 bar παραπανω και εχω καλυτερη αισθηση-οικονομια.Μεσα πολη-επαρχια Καρδιτσα εχουμε αρκετους κατσικοδρομους, μειωνω για χτυπαει λιγο.Εχουνε σκληρηνει και λιγο βεβαια απο τα χιλιομετρα και τα χρονια, αλλα και απο τις καιρικες συνθηκες( ηλιο-υγρασια-κρυο κτλ). Τα Michelin στα ιδια χρονια-χιλιομετρα ηταν να κανεις τον σταυρο σου. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα