μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 25.000 χλμ ετήσια Τα 13 σε ανοιχτό δρόμο με μερικές λακούβες Τα 10 σε εθνική Και τα ρέστα σε "κοντινές" μετακινήσεις 10-15 χλμ τη φορά. Τρόπος οδήγησης, σπορτίφ. Βάρος Αμάξι 1000κλ Έχω δοκιμάσει hankook kinergy eco 2 & Conti eco contact 6. Δεν έχω παράπονο. Θα ήθελα κάτι πιο σκληρό, να μη μαγουλιαζει στις αργές στροφές και με σκληρότερο πέλμα για μικρότερη φθορά, που ωστόσο να μην κάνει 15 λεπτά να ζεσταθεί και να πιάσει (σε άλλο αμάξι έχω 205/55/16 pirelli p7 blue, το οποίο θέλει ώρα να ζεσταθεί αλλά δεν με νοιάζει γιατί είναι μόνο εθνική το αμάξι). Κράτημα στο βρεγμένο τουλάχιστον Β μιας και είναι παράγοντας που δείχνει πολλά. Ξέρω ζητάω πολλά. (Και στα χιόνια ικανοποιημένος είμαι από αυτά, σε σχέση με κάτι άλλους που βλέπω που ούτε στο ισιαδι δεν πάνε. Μπορεί να φταίνε πολλά, πχ φαρδύ λάστιχο, παλιό, σκληρό, χωρίς πέλμα κτλ) Εμπειρίες και προτάσεις; Ευχαριστώ για το χρόνο (Υπήρχε κάποτε η σκέψη για αλλαγή σε 15αρια 195/50/15 αλλά θα αυξηθεί η κατανάλωση χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερα) Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από μπαρμπαγιωργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Ρε'συ μπαρμπαγιώργο, τι σπορτίφ οδήγηση με 185/60/14; Το 60άρι προφίλ θα "μαγουλιάζει", δε πάει να 'ναι κι από σίδερο. Θες επίσης πιο σκληρό για να μη χαλάει, αλλά να ζεσταίνεται και γρήγορα και να 'χει και τριβές ώστε να "πιάνει". Οκ, δε θες και τίποτα. Μήπως να δεις για κάνα άλλο αμάξι, κι όχι για λάστιχο; 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Ξέρω ζητάω πολλά. 1 ώρα πριν, Haldol είπε Ρε'συ μπαρμπαγιώργο, τι σπορτίφ οδήγηση με 185/60/14; Το 60άρι προφίλ θα "μαγουλιάζει", δε πάει να 'ναι κι από σίδερο. Θες επίσης πιο σκληρό για να μη χαλάει, αλλά να ζεσταίνεται και γρήγορα και να 'χει και τριβές ώστε να "πιάνει". Οκ, δε θες και τίποτα. Μήπως να δεις για κάνα άλλο αμάξι, κι όχι για λάστιχο; Το ανέφερα ήδη, ότι ζητάω πολλά. Δεν έχεις άδικο Τη μέση λύση ψάχνω Σπορτίφ εννοώ πιο γρήγορος από το μέσο οδηγό. Όχι επιθετικό. Απλά πιο γρήγορο, κυρίως στις στροφές. Με προσπερνάνε με 140 στην ευθεία και στην επόμενη στροφή είμαι από πίσω τους με 90. Αυτό εννοώ. Προφανώς θα μαγουλιασει. Απλά κάποια λάστιχα λίγο λιγότερο. Εξάλλου λίγες οι φορές που θα γίνει αυτό αφού δεν κινούμαι γρήγορα σε αργές στροφές. Και αυτά τα λάστιχα στις γρήγορες στροφές, πρώτα χάνουν πρόσφυση οπότε και τον έλεγχο και μετά θα μαγουλιασει Την μέση λύση ψάχνω, επισημαίνω Ιδανικά κάτι λίγο πιο σκληρό από τα continental Το παράδειγμα για τα πιρελι το έδωσα, γιατί όλα είναι υποκειμενικά, για να χτίσει ο κάθε ένας μια άποψη με βάση αυτά που εκείνος ξέρει. Αυτοκίνητο ψάχνω αλλά δεν βρίσκω. Μέχρι τότε συντηρώ το υπάρχων. Επίσης ανέφερα πως κάποτε ήθελα να μειώσω το προφίλ Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από μπαρμπαγιωργος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Με το 195/50/15 θα έχεις καλύτερο κράτημα σε στροφές σε σχέση με αυτά που έχεις και η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι τόσο μικρή που με τον τρόπο που λες ότι οδηγείς απλά δεν θα την καταλάβεις. Σε αυτές πάντως τις ζάντες 14,15 κορυφαία ελαστικά απλά σταματούν να βγαίνουν. Η θα πας σε φθηνές κατηγορίες από επώνυμα (Continental eco πχ) ή θα βάζεις από άλλες εταιρείες (εξίσου καλά για μένα) πχ Falken, Hankook κτλ. Εξαίρεση η Bridgestone που βγάζει τα κορυφαία για την κατηγορία τους Turanza T005. Εγώ σε 195/50/15 έχω τα Falken Sincera sn110 τα οποία με έχουν εντυπωσιάσει όμως οδηγώ ήρεμα και πλέον πάρα πολύ ήρεμα (κόστος βενζίνης). Έβγαλα διαδρομή 300 χλμ πάνε - έλα με 90 - 110 ταχύτητα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 53 λεπτά πριν, liakinen είπε Με το 195/50/15 θα έχεις καλύτερο κράτημα σε στροφές σε σχέση με αυτά που έχεις και η διαφορά στην κατανάλωση θα είναι τόσο μικρή που με τον τρόπο που λες ότι οδηγείς απλά δεν θα την καταλάβεις. Σε αυτές πάντως τις ζάντες 14,15 κορυφαία ελαστικά απλά σταματούν να βγαίνουν. Η θα πας σε φθηνές κατηγορίες από επώνυμα (Continental eco πχ) ή θα βάζεις από άλλες εταιρείες (εξίσου καλά για μένα) πχ Falken, Hankook κτλ. Εξαίρεση η Bridgestone που βγάζει τα κορυφαία για την κατηγορία τους Turanza T005. Εγώ σε 195/50/15 έχω τα Falken Sincera sn110 τα οποία με έχουν εντυπωσιάσει όμως οδηγώ ήρεμα και πλέον πάρα πολύ ήρεμα (κόστος βενζίνης). Έβγαλα διαδρομή 300 χλμ πάνε - έλα με 90 - 110 ταχύτητα. μεχρι 110 παω εγω απο παντα, για οικονομια οχι τιποτα αλλο μεσο ορο καταναλωσης με lpg 6.5, οποτε φαντασου με βενζινη θα ηταν κοντα 5. θα κοιταξω τα bridgestone οποτε, σε ευχαριστω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, μπαρμπαγιωργος είπε θα κοιταξω τα bridgestone οποτε, σε ευχαριστω. Turanza T005. Άψογο λάστιχτο, σε κάθε τομέα. Όπως τα 'γραφες εγώ φαντάστηκα μπαταλίκια και μπάσιμο, οπότε δε σ' έσωζε "απλό" (μη-sport) λάστιχο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
μπαρμπαγιωργος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 49 λεπτά πριν, Haldol είπε Turanza T005. Άψογο λάστιχτο, σε κάθε τομέα. Όπως τα 'γραφες εγώ φαντάστηκα μπαταλίκια και μπάσιμο, οπότε δε σ' έσωζε "απλό" (μη-sport) λάστιχο. Αχαχαχα παντηλικια στην εθνική με 110? Πώς 😂 Οκ για το λάστιχο. Σκρουτζ δεν έχει πολλες αξιολογήσεις Πλάκα έχει πάντως που λέτε οτι δεν υπάρχουν καλά λάστιχα σε αυτή τη διάσταση, εκτός από "..." Και μετά συμφωνείς και εσύ Γιατί δεν το λέτε από την αρχή; 😂 Ένιγουει σας ευχαριστώ εννοείται Αν έχετε παραπάνω πληροφορίες / εμπειρίες / χαρακτηριστικά και πόσο έκαναν πριν 2 χρόνια έτσι να 'χαμε να λέγαμε, ευπρόσδεκτα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sakiz105 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 18 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε Αχαχαχα παντηλικια στην εθνική με 110? Πώς 😂 Οκ για το λάστιχο. Σκρουτζ δεν έχει πολλες αξιολογήσεις Πλάκα έχει πάντως που λέτε οτι δεν υπάρχουν καλά λάστιχα σε αυτή τη διάσταση, εκτός από "..." Και μετά συμφωνείς και εσύ Γιατί δεν το λέτε από την αρχή; 😂 Ένιγουει σας ευχαριστώ εννοείται Αν έχετε παραπάνω πληροφορίες / εμπειρίες / χαρακτηριστικά και πόσο έκαναν πριν 2 χρόνια έτσι να 'χαμε να λέγαμε, ευπρόσδεκτα Έχω τα Falken Sincera SN110 σε 195/60/15 και βλέπω βγαίνει και σε 185/60/14. Οδηγώ όπως και εσύ θεωρώ (Alfa 147) και ειδικα χειμώνα τρομερό κράτημα σε βρεγμένο/λάσπη και πολύ άνετα σε λακούβες και με σκληρή ανάρτηση. (έχουν κοντά στα 30κ χιλιόμετρα αυτήν την στιγμή από μάιο του 20). Μεγάλο μειονέκτημα ο θόρυβος ωστόσο μπορεί σε ελαφρύτερο όχημα να είναι πιο καλά τα πράγματα (κοντά στα 1300 κιλά εμένα με ρηζέρβα + υγραέριο) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, Sakiz105 είπε Έχω τα Falken Sincera SN110 σε 195/60/15 και βλέπω βγαίνει και σε 185/60/14. Οδηγώ όπως και εσύ θεωρώ (Alfa 147) και ειδικα χειμώνα τρομερό κράτημα σε βρεγμένο/λάσπη και πολύ άνετα σε λακούβες και με σκληρή ανάρτηση. (έχουν κοντά στα 30κ χιλιόμετρα αυτήν την στιγμή από μάιο του 20). Μεγάλο μειονέκτημα ο θόρυβος ωστόσο μπορεί σε ελαφρύτερο όχημα να είναι πιο καλά τα πράγματα (κοντά στα 1300 κιλά εμένα με ρηζέρβα + υγραέριο) Σε μένα στα ~ 1000 κιλά το ένα αυτοκίνητο και ~ 1100 το δεύτερο τα Falken είναι αθόρυβα. Τα συγκρίνω μάλιστα με τα προηγούμενα που φορούσαν τα οποία ήταν premium κατηγορία (Continental premium contact 5 στο ένα και Michelin primacy 4 στο δεύτερο). Το μόνο που μένει να δω στα Falken είναι πόσα χρόνια θα βγάλουν χωρίς να γίνουν κούτσουρα γιατί χλμ πλέον δεν κάνω πολλά. Με 4 χρόνια είμαι ευχαριστημένος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 3/8/2022 στις 10:04 ΜΜ, μπαρμπαγιωργος είπε 25.000 χλμ ετήσια Τα 13 σε ανοιχτό δρόμο με μερικές λακούβες Τα 10 σε εθνική Και τα ρέστα σε "κοντινές" μετακινήσεις 10-15 χλμ τη φορά. Τρόπος οδήγησης, σπορτίφ. Βάρος Αμάξι 1000κλ Έχω δοκιμάσει hankook kinergy eco 2 & Conti eco contact 6. Δεν έχω παράπονο. Θα ήθελα κάτι πιο σκληρό, να μη μαγουλιαζει στις αργές στροφές και με σκληρότερο πέλμα για μικρότερη φθορά, που ωστόσο να μην κάνει 15 λεπτά να ζεσταθεί και να πιάσει (σε άλλο αμάξι έχω 205/55/16 pirelli p7 blue, το οποίο θέλει ώρα να ζεσταθεί αλλά δεν με νοιάζει γιατί είναι μόνο εθνική το αμάξι). Κράτημα στο βρεγμένο τουλάχιστον Β μιας και είναι παράγοντας που δείχνει πολλά. Ξέρω ζητάω πολλά. (Και στα χιόνια ικανοποιημένος είμαι από αυτά, σε σχέση με κάτι άλλους που βλέπω που ούτε στο ισιαδι δεν πάνε. Μπορεί να φταίνε πολλά, πχ φαρδύ λάστιχο, παλιό, σκληρό, χωρίς πέλμα κτλ) Εμπειρίες και προτάσεις; Ευχαριστώ για το χρόνο (Υπήρχε κάποτε η σκέψη για αλλαγή σε 15αρια 195/50/15 αλλά θα αυξηθεί η κατανάλωση χωρίς να προσφέρει κάτι ιδιαίτερα) https://www.skroutz.gr/s/10022695/Toyo-Proxes-R888R-185-60-R14-82V-Θερινό-Λάστιχο-για-Επιβατικό-Αυτοκίνητο.html Ούτε μαγούλιασμα ούτε τίποτα... Και αυτά έχουν καλά λόγια, https://www.skroutz.gr/s/21976812/Nankang-AR-1-185-60-R14-82V-Θερινό-Λάστιχο-για-Επιβατικό-Αυτοκίνητο-2789.html Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από jimis_vts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
filarhos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Για τα Falken Ziex ZE310 που έχω σε διάσταση 215/60/16 σε 1,5 τόνους αυτοκίνητο μόλις που έκλεισαν 3 χρόνια έχω αρχίσει και δεν έχω καλή άποψη. Σημείωση τώρα το καλοκαίρι με θερμοκρασίες >20 βαθμούς... Φοβάμαι ότι το χειμώνα θα έχω θέμα. Ευτυχώς που δεν το χρησιμοποιώ πολύ <5χιλχλμ τον χρόνο. Μετά θα πάω σε 4εποχών να μην ασχολούμαι με αλλαγές χειμερινών θερινών δύο φορές κάθε χρόνο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ababa641 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Στο αυτοκίνητο της γυναίκας μου (seat mii) έχω βάλει τα falken Sincera SN110 και πέρυσι το καλοκαίρι που χρειάστηκε να κάνω αρκετά χιλιόμετρα τα λάστιχα ανταποκρίθηκαν πολύ καλά, τόσο σε στροφές αλλά και σε ευθεία στην εθνική με αρκετά χιλιόμετρα. Τώρα όσο αφορά το να είναι τα λάστιχα πιο σκληρά θα σου έλεγα κι εγώ Bridgestone Turanza T005. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2022 από ababa641 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Fordakias7 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 4 ώρες πριν, jimis_vts είπε https://www.skroutz.gr/s/10022695/Toyo-Proxes-R888R-185-60-R14-82V-Θερινό-Λάστιχο-για-Επιβατικό-Αυτοκίνητο.html Ούτε μαγούλιασμα ούτε τίποτα... Και αυτά έχουν καλά λόγια, https://www.skroutz.gr/s/21976812/Nankang-AR-1-185-60-R14-82V-Θερινό-Λάστιχο-για-Επιβατικό-Αυτοκίνητο-2789.html Semi slick ? Δεν εχει κανα mx5 να το βαζει πιστα ο ανθρωπος ενα απλο λαστιχο να κανει τις μετακινησεις του θελει αν βγει σε βροχη με τετοιο λαστιχο θα υπαρξει ατυχημα στα πρωτα 500μετρα μην πω κατι χειροτερο 9 ώρες πριν, liakinen είπε Σε μένα στα ~ 1000 κιλά το ένα αυτοκίνητο και ~ 1100 το δεύτερο τα Falken είναι αθόρυβα. Τα συγκρίνω μάλιστα με τα προηγούμενα που φορούσαν τα οποία ήταν premium κατηγορία (Continental premium contact 5 στο ένα και Michelin primacy 4 στο δεύτερο). Το μόνο που μένει να δω στα Falken είναι πόσα χρόνια θα βγάλουν χωρίς να γίνουν κούτσουρα γιατί χλμ πλέον δεν κάνω πολλά. Με 4 χρόνια είμαι ευχαριστημένος. Στο δικο μου 1400 κιλα αυτοκινητο και αθορυβα ειναι και αρχισαν να σκληραινουν μετα τα 5 χρονια το φυλαγα σε γκαραζ ομως με 4κ χιλιομετρα τον χρονο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Fordakias7 είπε Semi slick ? Δεν εχει κανα mx5 να το βαζει πιστα ο ανθρωπος ενα απλο λαστιχο να κανει τις μετακινησεις του θελει αν βγει σε βροχη με τετοιο λαστιχο θα υπαρξει ατυχημα στα πρωτα 500μετρα μην πω κατι χειροτερο Τίποτα δεν παθαίνει. Έχω τα yokohama advan 08r (τα παλιά) και δεν έχουν κανένα θέμα στη βροχή. Και με τα χιόνια φέτος μια χαρά πήγαν. Άμα πέσεις σε ποτάμι τίποτα δεν κάνει δουλειά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Fordakias7 είπε Στο δικο μου 1400 κιλα αυτοκινητο και αθορυβα ειναι και αρχισαν να σκληραινουν μετα τα 5 χρονια το φυλαγα σε γκαραζ ομως με 4κ χιλιομετρα τον χρονο Και εγώ σε γκαράζ και πλέον πολύ λίγα χλμ εξαιτίας του κόστους βενζίνης + ότι από Νοέμβριο έως τέλη Μαρτίου φοράει χειμερινά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα