mihanikos1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Συνήθως όταν υπάρχει πόσο στα κοινόχρηστα που είναι των ιδιοκτητών ενημερώνει ο ενοικιαστής τον ιδιοκτήτη, τα πληρώνει και μετά τα αφαιρεί από το ενοίκιο. Γνωρίζεις πως προέκυψε αυτή η οφειλή; 1
Lucifer Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Κράτα τα λεφτά στην άκρη όπως σου είπαν και οι άλλοι και τύπωσε ένα χαρτί "αγαπητοί συνπολυκάτοικοι (sic) ο τάδε ο διαχειριστής δεν δέχεται να του δώσω το μερίδιό μου απ' τα κοινόχρηστα", κάτω στην είσοδο δίπλα στις οφειλές. Πέτα τον στις γριές να του σπάσουν την ψυχή μέχρι να τα βάλει απ' την τσέπη του να δεχτεί να του τα δώσεις. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2022 από Lucifer
SabotazNic Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 btw θα ελεγα να επικοινωνησεις και γραπτως (sms) με διαχειριστη, και να σου στειλει γραπτα την αρνηση για να ειναι καλυμμενος
NikosKallithea Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, fredd0 είπε Πας παρακατηθηκων και δανειων, τα καταθετεις, κι ας τα βρει ο ιδιοκτητης με τον διαχειριστη. Εσυ δεν εισαι πιονι να σε χρησιμοποιει ο διαχειριστης Ακριβως αυτο.
ekrepali Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 1) Δε συμφωνώ με το παρακαταθηκών α) λόγω κρατήσεων και κόστους δικαστικού επιμελητή και β) Αν ο διαχειριστής δεν έχει εκλεγεί με τις σωστές διαδικασίες δηλαδή με σωστά πρακτικά συνέλευσης και υπογραφές ιδιοκτητών, δε θα μπορεί μετά να πάει να πάρει τα λεφτά. Θα τη πληρώσει όλη η πολυκατοικία στο τέλος αν μεγαλώσουν οι οφειλές και κοπεί κάνα ρεύμα. 2) Να βάλει τα λεφτά στην άκρη μέχρι να υποχωρήσει ο διαχειριστής είναι λάθος... γιατί ο μισθωτής φαίνεται σαν κακοπληρωτής απέναντι στη πολυκατοικία. 3) Δε συμφωνώ με τη πληρωμή των οφειλών του ιδιοκτήτη και μετά "να τα πατσίσουν" στο ενοίκιο. Το μισθωτήριο γράφει ξεκάθαρα ότι κάθε μήνα ο μισθωτής πληρώνει το τάδε ποσό (μάλιστα πλέον οι πληρωμές των ενοικίων γίνονται πλέον μέσω τράπεζας). 4) Η ιδέα με γραπτή επικοινωνία (sms / email) είναι μεν καλή, αλλά δε νομίζω ότι ο διαχειριστής θα μπει στη διαδικασία να απαντήσει. 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Τύπωσε ένα χαρτί "αγαπητοί συνπολυκάτοικοι (sic) ο τάδε ο διαχειριστής δεν δέχεται να του δώσω το μερίδιό μου απ' τα κοινόχρηστα", κάτω στην είσοδο δίπλα στις οφειλές. Πέτα τον στις γριές να του σπάσουν την ψυχή μέχρι να τα βάλει απ' την τσέπη του να δεχτεί να του τα δώσεις. Αυτό εδώ είναι το σωστό, αν το κάνει με πιο επίσημο τρόπο. "Καλώ έκτακτη γενική συνέλευση την ημέρα τάδε, ώρα τάδε, παρουσία όλων των ιδιοκτητών / ενοίκων της πολυκατοικίας και του διαχειριστή (να φέρει παρακαλώ μαζί του το μπλοκ εισπράξεων. Αιτιολογία: Ο διαχειριστής αρνείται να του πληρώσω τα κοινόχρηστα. Όνομα, υπογραφή". Βγάλε μπόλικα αντίγραφα, κόλλησε τα στο πίνακα ανακοινώσεων και σε κάθε όροφο που δε μένει αυτός (σε περίπτωση που το ξεκολλήσει). Δε θα γίνει καν συνέλευση, θα υποχωρήσει και θα έρθει να πάρει τα χρήματα παρά να γίνει ρεζίλι μπροστά στους άλλους. Φρόντισε να είναι έγκυρες οι αποδείξεις είσπραξης από δω και στο εξής, μη σου κάνει καμιά πουστιά ότι δήθεν δε πλήρωσες. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από ekrepali 2
1comment Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Αν και δεν ξέρω ούτε από διαχειριστές ούτε από πολυκατοικίες, θα σου πρότεινα να βρεις ένα τραπεζικό του λογ/σμο (από τους άλλους ενοίκους) και να τα καταθέτεις εκεί με αιτιολογία ακριβώς τι είναι. Δεν μπορεί να κάνει τίποτα έτσι. Εσύ θα είσαι καλυμμένος ότι τα κατέθεσες. Επίσης ενημέρωσε όλη την πολυκατοικία για αυτή την τακτική του. Το τελευταίο που θα ήθελε είναι να τον βρίζουν/κακολογούν 10-20 άνθρωποι στα καλά καθούμενα. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από 1comment
Ducatista Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Πολυ κακο για το τίποτα.. αν δεν τα θέλει βαλτα στην ακρη και οταν στα ζητήσει (γιατί θα γίνει αυτο) του τα δίνεις μαζεμένα.. α και πες του ότι αυτά τα κολπα να τα κάνει στην οικογενεια του
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Απλο πραγμα ειναι.Αυτα που σου λεει ειναι μπουρδες.Ενημερωνεις τον ιδιοκτητη για τις οφειλες του και τελος.Εσυ πληρωνεις τα κοινοχρηστα που σε αφορουν.Αν δεν τα δεχεται ο διαχειριστης,τα βαζεις στην ακρη και στα @@@ σου.Οταν θα φαγωθει το αποθεματικο θα τρεξει να τα εισπραξει.Προς τι ολο το αγχος?
SilentVoice Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 13 ώρες πριν, some1 είπε Γεια σας, αντιμετωπίζω την εξής δυσκολία και θα ήθελα τα φώτα σας. Μισθώνω διαμέρισμα σε μια πολυκατοικία 6+ χρόνια και είμαι συνεπής ως προς τον ιδιοκτήτη αλλά και τον διαχειριστή. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος χρωστάει ένα ποσό της τάξης των 150€ σε κοινόχρηστα (που βαρύνουν τον ιδιοκτήτη) και πλεόν ο διαχειριστής αρνείται να δεχθεί πληρωμή δικών μου κοινοχρήστων (που βαρύνουν τον μισθωτή), εαν δεν του εξοφλήσω εγώ όλο το ποσό και των δύο πλευρών. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να έχω χρέη και θέλω να εξοφλήσω την δική μου υποχρέωση άμεσα. Επίσης, δεν δέχομαι εγω να κυνηγήσω τον ιδιοκτήτη. Η πληρωμή των κοινοχρήστων γίνεται απευθείας στον διαχειριστή και όχι σε κάποια εταιρεία. Στο σκεπτικό του, ο διαχειριστής θέλει να με χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης προς τον ιδιοκτήτη, για οπως ισχυρίζεται εγω έχω ισχυρότερη "σχέση" μαζι του ως μισθωτής, παρά εκείνος ως διαχειριστής. Προσωπική σχέση δεν έχουμε καμμία παρεπιπτοντως, μονο τυπική. Αυτό, προφανώς εμένα δεν μου κάνει νόημα, θεωρώ συμβατικά έχουμε και οι δύο πλευρές σχέση με τον ιδιοκτήτη και ο καθένας αντίστοιχα εχει ξεχωριστές υποχρεώσεις. Όταν του ανέφερα οτι δεν πιστεύω πως νομικά καλύπτεται να μην αποδέχεται πληρωμή μου, είπε οτι ειναι ΟΚ και πως έτσι κι αλλιως οταν ενας μισθωτής χρωστάει κοινόχρηστα, στο τέλος τα διεκδικούν απο τον ιδιοκτήτη και κατ' αυτόν τον τρόπο εν τέλη τα έξοδα ειναι του διαμερίσματος και όχι με τον κάθε συμβαλλόμενο, οπότε με ένα "άλμα λογικής" αυτός ειναι οκ με αυτα που λεει. Βοήθεια😔 Μην σκας, ζητάς να γίνει εκτακτη γενική συνέλευση και θα φροντίσεις να γραφτεί στο καταστικό της πολυκατοικίας πως ο διαχειριστής αρνείται να λάβει την πληρωμή απο εσενα. Ακόμη, μπορείς να τον 'ξεφτιλίσεις' στην πολυκατοικία, γράφοντας ενα χαρτί υπογεγραμμένο απο εσένα, πως ο διαχειριστής αρνείται να δεχτει την πληρωμή σου και πως ζητάς γενική συνελευση για να γραφεί στο καταστατικό της πολυκατοικίας. Επίσης το βγάζεις και φωτογραφία το κολλημενο χαρτί στην είσοδο, ίσως σου χρειαστεί αν έχεις αλλα μπλεξίματα. Λογικά , θα ντραπεί και θα τα πάρει. Σε αλλη λύση, εφόσον κρίνεται αναγκαίο να πληρωσει ο ιδιοκτήτης σου το οφειλούμενο ποσό, ενημερώνεις εγγράφως τον ιδιοκτήτη σου νωρίτερα, πως αν δεν το εξοφλήσει, θα το πληρώσεις εσυ και θα του το αφαιρέσεις απο το ενοίκιο. Σε αυτήν την περίτπωση, πρέπει να φροντίσεις να πάρεις και αντίγραφο πληρωμής απο τον διαχειριστή, ώστε να είσαι καλλυμένος ή και μια υπευθυνη δήλωση πως δεν υπάρχουν άλλες οφειλές για το προηγουμενο διάστημα.
Ukforthemoment Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Ζήτα του υπογεγραμμένο απο αυτόν χαρτί ότι δεν δέχεται την πληρωμή σου.
Clytoceyx Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Και καπως ετσι καταλαβαινουμε πως, ειτε πρεπει να αναλαμβανουν την διαχειριση πολυκατοικιων εταιριες (με ολα τα αρνητικα αυτων), ειτε πρεπει να αλλαξει ο τροπος διαχειρισης οταν αναλαμβανουν ενοικοι. Αυτα τα μπακαλιστικα τεφτερια, οι ανυπαρκτες αποδειξεις η στην χειροτερη κατι χειρογραφες, φεσια απο διαχειριζωμενους και κλεψιες απο διαχειριστες, αναθεση εργασιων σε φιλαρακια που θα χρεωσουν περισσοτερο στα χαρτια και θα εχει και χαρτζιλικακι ο διαχειριστης και πολλα αλλα, κομμενα. Καποια συγχρονη λυση θα υπαρχει μεσω τραπεζων εν ετει 2022 μΧ. Καλο κουραγιο @some1.
vagos789 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Σιγα μην παει και στο Αρειο Παγο ρε παιδια...εξωδικα και ταμεια παρακαταθηκων Ο διαχειριστης ειναι λιγο βλακας γιατι αυτος θα εχει τρυπα στα οικονομικα του Αν ομως θελεις να τον διευκολυνεις και για να τελειωνει καπου αυτο,ενημερωσε τον ιδιοκτητη οτι αν δεν τα βρει αλλιως με τον διαχειριστη,στην επομενη πληρωμη ενοικιου παρακρατας το ποσο και τα δινεις εσυ Αν παλι δεν θες να τον διευκολυνεις,τοτε απλα κρατας τα σχετικα εγγραφα και περιμενεις να ερθει παλι ο διαχειριστης,αργα ή γρηγορα θα καταλαβει οτι κανει βλακεια
makis269 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Τι είναι αυτά τα 150 που τα χρωστάει ξέχωρα ο ιδιοκτήτης? Αν για παράδειγμα αλλάξατε καμπίνα ανελκυστήρα ή έγινε κάποια εργασία στην πολυκατοικία καλά έκανε και τα έβαλε όλα στα κοινόχρηστα, εσύ πρέπει να τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο αφού αυτό το χρέος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη και όχι να τα πάρει από δύο μεριές ο διαχειριστής. Το χαρτί τον κοινοχρήστων είναι ένα για κάθε διαμέρισμα, είτε είναι εργασία που επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη είτε τον μισθωτή. Έχεις την υποχρέωση να τα πληρώσεις και αν βάσει καταστατικού ή συμβολαίου μίσθωσης βαρύνουν τον ιδιοκτήτη να του τα αφαιρέσεις από το ενοίκιο. Λογική θέλει . Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2022 από makis269
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Moderators Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Μα συγγνώμη ειναι λογικη τωρα να ανακατευτει ο TS με τον ιδιοκτήτη και τον διαχειριστή? Απο που κι ως που δλδ να μετακυληθει το πρόβλημα σε εκεινον? Η διαχείριση και ο ιδιοκτήτης εχουν θεμα, ας κάτσουν να τα βρουν, δεν αφορά κανέναν αλλον αυτο. Ας βγαλει μια ανακοίνωση στην πολυκατοικία για συνέλευση λογω αδυναμιας πληρωμής, ας πει και στον διαχειριστή να του δωσει γραπτως οτι αρνείται την καταβολή των χρημάτων και θα δεις πως θα πιεστει. Η απαντηση του όταν του τέθηκε το ζητημα δεν θα έπρεπε να ηταν οτιδήποτε αλλο πλην του "Δεν με αφορα, βρειτε τα μεταξυ σας, οριστε τα κοινόχρηστα του Αυγουστου γιατι είμαι και βιαστικός". Οτιδήποτε αλλο αφηνει περιθωρια στον διαχειριστή να σπρώξει το προβλημα του. 1
screwman Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2022 Ενδιαφέρον θέμα. Αλλά εάν το πάμε ένα βήμα παραπέρα, και ο ιδιοκτήτης δεν χρωστάει 150 αλλα 1500, εκεί γιατί έχει άδικο ο διαχειριστής? Γιατί ο ιδιοκτήτης να εισπράτει κανονικά το ενοίκιο του κάθε μήνα αλλά να μην ξεχρεώνει τις οφειλές του ταυτόχρονα και γιατί να είναι λάθος να "βοηθήσει" η ύπαρξη ενός συνεργάσιμου ενοικιαστή?
Προτεινόμενες αναρτήσεις